مدیر پایگاه ملی بیابان لوت گفت: ناشناختهها و سوالهای فراوانی در زمینه بیابان لوت وجود دارد که با تحقیقات انجام شده بر ارزشهای آن افزوده خواهد شد. مهران مقصودی در ششمین سالگرد ثبت جهانی بیابان لوت که با حضور مسئولان استانی و کشوری در موزه صنعتی کرمان برگزار شد به احمد مستوفی یکی از پژوهشگران […]
مهران مقصودی در ششمین سالگرد ثبت جهانی بیابان لوت که با حضور مسئولان استانی و کشوری در موزه صنعتی کرمان برگزار شد به احمد مستوفی یکی از پژوهشگران بیابان لوت اشاره کرد و گفت: او تمام تلاش خود را در طول ۵۰ سال گذشته برای شناساندن ارزشهای لوت به کار برد.
مدیر پایگاه ملی بیابان لوت با بیان اینکه اولین بار است که جلسهای با عنوان بیابان لوت و با این تعداد شرکتکننده تشکیل شده و گروههای گوناگونی در آن حضور دارند، گفت: لازم است از چنین رویدادهایی حمایت شود و دست اندرکاران دور هم جمع شوند و با یکدیگر گفتگو کنند.
او با اشاره به اینکه در جهان ۱۱۵۴ اثر ثبت شده داریم که ۸۹۷ مورد آن فرهنگی، ۲۱۸ اثر طبیعی و ۳۹ اثر ترکیبی از فرهنگی و طبیعی است افزود: «در این فهرست ۲۸ اثر از ایران قرار دارد که لوت و جنگلهای هیرکانی دو اثر طبیعی هستند.
مقصودی ادامه داد: با توجه به اینکه بیابان لوت جهانی شده است بنابراین باید قدر آن را بدانیم و از آن مراقبت کنیم.
او بیان کرد: ارزشهای لوت تنها محدود به پدیدههای زمینشناختی نیست. درست است که با دو معیارِ پدیدههای استثنایی و تاریخ زمینشناختی آن را ثبت جهانی کردهایم، ولی پدیدههای فرهنگی و تاریخی و زیستی لوت نیز بسیار ارزشمند است.
مدیر پایگاه ملی بیابان لوت بیان کرد: لوت تنوع اقلیمی هم دارد بطوریکه علاوه بر وجود گرمترین نقطه کره زمین در آن، شبهای دمای منفی ۱۰ درجه را هم تجربه میکند.
او به مخاطرات طبیعی لوت از جمله سیل و طوفان اشاره کرد و گفت: تهدیدات انسانی لوت به مراتب بیشتر بوده که رو به افزایش است.
مقصودی از گردشگری پایدار و مسئولانه در لوت صحبت و خاطرنشان کرد: در بیابان لوت باید گردشگری پایدار شکل بگیرد. حفاظت از بیابان لوت منوط به مشارکت حداکثری مردم محلی استمعاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان نیز در این مراسم با بیان اینکه زمانی یک اثر فرهنگی یا طبیعی در فهرست میراث جهانی قرار میگیرد که متعلق به کل انسانها باشد.
موضوعی که موجب میشود انسانها نسبت به حفاظت آن اثر حساسیت بیشتری داشته باشند گفت: زحمات زیادی برای ثبت جهانی یک اثر کشیده میشود، اما بخش دشوارتر کار مربوط به زمانی است که بخواهیم از اثر ثبتشده، حفاظت کنیم و کار بسیار سختتر زمانی میشود که آن اثر، طبیعی و گستردگی همچون لوت داشته باشد.
مجتبی شفیعی سپس با یادآوری معیارهایی که باعث ثبت جهانی یک اثر میشود ، گفت: حفاظت از این آثار و بهرهبرداری پایدار از اقدامات بسیار مهمی است و در همه مقولههای مربوط به میراث فرهنگی هنگامی موفق میشویم که مشارکت مردم و جوامع محلی را به صورت حداکثری داشته باشیم.
او ادامه داد: خاطرم هست زمانی که داشتیم کارهای مرمت کاروانسرای شفیعآباد را انجام میدادیم امکان اقامت در شهداد به سختی فراهم میشد، اما پس از ثبت جهانی در اغلب روستاها اقامتگاه ایجاد شد و به وضوح شاهد مشارکت مردم در بخش گردشگری هستیم.
فرهنگسازی برای مراقبت از ارزشهای بیابان لوت رئیس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان هم با تاکید بر حفاظت از لوت گفت: متاسفانه با توجه به استفاده نادرست از کلوتها و این بیابان، خطر از بین رفتن گونههای گیاهی و جانوری به یک تهدید تبدیل شده است.
محمدرضا بهرامی گفت: برای مراقبت از ارزشهای بیابان لوت باید بیشتر از گذشته فرهنگسازی انجام شود.» او ادامه داد: متاسفانه به واسطه حضور گردشگران، زبالههایی در بیابان پراکنده شده که شاید سالها طول بکشد تا جذب طبیعت شوند. رسالت مردم کرمان و دوست داران لوت این است که قبل از اینکه به معرفی بیشتر لوت بپردازند، درباره مراقبت از این بیابان فرهنگسازی کنند.
در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از عکسهای دکتر مستوفی، دستنوشتهها و تحقیقات و بخشی از تجهیزات او نیز برپا و از قاب هنری نقشه بیابان لوت اثر عفت تکلو نیز رونمایی شد. پخش مستند معرفی دکتر احمد مستوفی و لوت عزیز نیز از دیگر بخشهای این برنامه بود.
ادارهکل میراثفرهنگی استان کرمان، پایگاه ملی میراث جهانی لوت، پایگاه لوت در استان کرمان، کمیسیون گردشگری اتاق و موسسه سارلوت به مدیریت شهداد کلانتریپور این مراسم را برگزار کردند.
منبع: باشــگاه خبرنگاران ? ارزشهای جهانی بیابان لوت رو به افزایش است
برق خواری یا بی توجهی به مصرف بهینه برق توسط برخی ساختمانها درکرمان را ببینید. علی رغم ناترازی های انرژی در کشورمان برخی ساختمان ها در کرمان با نماهای روشن به مصرف بهینه برق بی توجهی می کنند. گزارش موبایلی خبرنگار باشگاه خبرنگاران از این نوع برق خواری یا اسراف انرژی را ببینید. دانلود فیلم […]
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان می گوید: حکم محیطبان کرمانی قطعی نیست. سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت:پرونده محیطبان محمدامین خوارزمی با بیش از ۲۹ سال سابقه محیطبانی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در حال بررسی است و تاکنون رأی قطعی و نهایی برای آن صادر نشده است. […]
دادستان عمومی و انقلاب مرکز کرمان گفت: قسمتهایی از بافتهای مختلف نمونهبرداری برای انجام آزمایش پاتولوژی، بدون مجوز در باغ پستهای در شهرستان انار دفن شده که کار غیرقانونی است. مهدی بخشی روز شنبه در تشریح جزئیات خبری که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، بیان کرد: یک آزمایشگاه بخش خصوصی در شهر کرمان تعدادی سطل […]
فرمانده انتظامی سیرجان از کشف ۲ هزار و ۵۶۹ ثوپ پوشاک و یک هزارو ۸۷۵ دست لوازم خودرو و آشپزخانه قاچاق از یک دستگاه کامیونت عبوری از محور”سیرجان-بندر عباس” خبر داد. سرهنگ جواد خواجه پور فرمانده انتظامی سیرجان اظهار داشت: ماموران دایره مبارزه با قاچاق کالا پلیس آگاهی سیرجان در اجرای طرح اخیر مقابله با […]
× 7 = forty nine