آبله میمونی در کرمان مشاهده نشده است | اخبار استان کرمان

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان بیان کرد: تا امروز مورد مبتلای به بیماری آبله میمونی در کشور و کرمان مشاهده نشده است. سعید صحبتی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان» در خصوص علائم بیماری آبله میمونی گفت: بیماری آبله میمونی یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار است که با […]



مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان بیان کرد: تا امروز مورد مبتلای به بیماری آبله میمونی در کشور و کرمان مشاهده نشده است.

سعید صحبتی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان» در خصوص علائم بیماری آبله میمونی گفت: بیماری آبله میمونی یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار است که با ضایعات پوستی شبیه به آبله مرغان خودش را نشان می‌دهد.

 
وی ادامه داد: خاستگاه این بیماری عمدتاً در کشور آفریقا است، این بیماری عموماً از طریق افرادی که به آفریقا سفر کرده‌اند و یا از طریق انتقالات حیوانات خانگی از این قاره به سایر کشورها منتقل می‌شود.
 
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان بیان کرد: بیماری آبله میمونی همچون سایر بیماری‌های عفونی دارای یک دوره نهفتگی است که برای این بیماری معمولاً از پنج تا ۲۱ روز به طول می‌انجامد و بعد از آن علائم بیماری ظهور می‌کند.
 
صحبتی به روند مبتلا‌شدن بیماری آبله میمونی اشاره کرد و توضیح داد: روند این بیماری این‌گونه است که در مرحله اول بیمار تب می‌کند، این دوره به مدت یک یا دو روز طول می‌کشد و بعد از آن علائم عمومی شبیه آنفولانزا و سرماخوردگی است یعنی دارای گلودرد، ترشحات حلق و بینی، احساس کوفتگی، خستگی و دردهای شدید به ویژه در ناحیه سر و کمر است و
 در مرحله سوم این بیماری با علائم ضایعات پوستی بروز می‌کند.
 
وی با تاکید بر این‌که ضایعات پوستی بیماری آبله میمونی تقریباً در تمام بدن و به صورت یک شکل ظاهر می‌شوند که معمولاً با درد و خارش نیز همراه هستند و بر خلاف آبله مرغان در کف دست ها و پاها نیز بروز می‌کند.
وی ادامه داد: دوره سوم این بیماری به مدت دو تا چهار هفته طول می‌کشد و بعد از آن عمده بیماران مبتلا، بهبود می‌یابند.
 
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان افزود: درصد کمی از بیماران مبتلا به آبله میمونی به دلیل داشتن بیماری زمینه‌ای فرد، ممکن است بیماری به فرم‌های شدیدتری بروز کند و منجر به عوارض این بیماری شود.
 
صحبتی در ادامه به عوارض بیماری آبله میمونی اشاره کرد و توضیح داد: عمده این عوارض شامل عفونت‌های ریه، عفونت‌های لایه‌های مغز، عفونت‌های عمومی خون و در بعضی از موارد ممکن است منجر به مرگ بیمار نیز شود اما به‌طور کلی مرگ و میر آبله میمونی در دنیا چیزی حدود دو تا چهار درصد ذکر می‌شود.
 
وی با تاکید بر این‌که عمده بیماران مبتلا به آبله میمونی درمان می‌یابند، عنوان کرد: عمده درمان این بیماری در حیطه درمان‌های مراقبتی است یعنی درمان‌هایی که در راستای کاهش درد، کاهش تب، از بین رفتن خارش و درد بیمار و درمان‌های حمایتی تامین آب و الکترولیت‌ها بیماران است.
 
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان اظهار کرد: البته در برخی موارد برای بیماران بدحالی که در بیمارستان بستری می‌شوند داروهای ضدویروسی تجویز می‌شود اما باید گفت که به‌طور عمومی همان درمانی‌های حمایتی و مراقبتی موجب می‌شود که بیمار ظرف دو تا چهار هفته بهبود پیدا کند.
 
صحبتی توضیح داد: در برخی نقاط جهان واکسن این بیماری استفاده می‌شود اما در حال حاضر بنا به توصیه سازمان بهداشت جهانی در خیلی از کشورها از جمله ایران توصیه به استفاده از این واکسن نشده است.
 
وی با اشاره به این‌که خوشبختانه تا امروز مورد مبتلای به بیماری آبله میمونی در کشور و یا کرمان مشاهده نشده است، بیان کرد: توسط دانشگاه علوم پزشکی مراقبت‌های لازم برای این بیماری صورت می‌گیرد و بر اساس نظام مراقبت بیماری‌های واگیردار تمام موارد مشکوک به این بیماری در مرزهای ورودی، برای زائرانی که از کشورهای همسایه از جمله پاکستان وارد کشور می‌شوند و چه در مرزهای هوایی مراقبت صورت می‌گیرد و افرادی که علامت‌دار یا به اصطلاح مشکوک باشند مورد نمونه‌گیری و بررسی قرار می‌گیرند.
 
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان ادامه داد: با توجه به این‌که بیماری آبله میمونی از طریق تنفس، تماس‌های طولانی، پوستی و جنسی می‌تواند منتقل شود توصیه به رعایت بهداشت فردی می‌شود، افراد مشکوک و بیماران در طول دوره بیماری ایزوله باشند و در جامعه حضور پیدا نکند و استفاده  از وسایل بهداشتی- حفاظتی از جمله شستشوی مکرر دست، استفاده از ماسک و محافظ صورت در صورت مواجهه نزدیک با فرد مشکوک و علامت‌دار می‌تواند کمک‌کننده باشد.
 
صحبتی عنوان کرد: این بیماری در همه گروه‌های سنی و در زنان و مردان امکان بروز دارد اما در کشورهایی که با این بیماری روبرو هستند عموماً در کودکان شایع‌تر و شدیدتر است اما در طغیان‌های اخیر در مردان میانسال موارد بیماری آبله میمونی بیش‌تر دیده شده است.
 
انتهای خبر/ پسند


آبله میمونی در کرمان مشاهده نشده است

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? آبله میمونی در کرمان مشاهده نشده است