نذیر کرمان/کرمان با گذشت ۸۱ روز از گرفتن رای اعتماد کابینه رئیس جمهور دولت چهاردهم از مجلس شورای اسلامی روز گذشته (۲۰ آبانماه) استاندار کرمان پس از کش و قوسهای فراوان انتخاب شد. استان کرمان طی ۴۵ سال پیروزی انقلاب اسلامی ۱۶ استاندار و دو سرپرست استانداری را به خود دیده و تنها فردی که […]
نذیر کرمان/کرمان با گذشت ۸۱ روز از گرفتن رای اعتماد کابینه رئیس جمهور دولت چهاردهم از مجلس شورای اسلامی روز گذشته (۲۰ آبانماه) استاندار کرمان پس از کش و قوسهای فراوان انتخاب شد.
استان کرمان طی ۴۵ سال پیروزی انقلاب اسلامی ۱۶ استاندار و دو سرپرست استانداری را به خود دیده و تنها فردی که توانسته حدود ۹ سال صندلی استانداری کرمان را برای خود نگهدارد، سیدحسین مرعشی بوده است.
اکنون محمدعلی طالبی ۵۱ ساله که دانشآموخته مقطع کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه تهران، فوق لیسانس علوم سیاسی در دانشگاه اصفهان و دکتری علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی است، هفدهمین استاندار کرمان شد.
اولین سکاندار استانداری کرمان پس از پیروزی انقلاب، محمدعلی احمدی کرمانی بود. او آخرین استاندار کرمان در دورهٔ پهلوی نیز هست. احمدی از مؤسسان کانون علوم اداری ایران بود و مجلهای هم به این نام منتشر کرد. او همچنین کتابی به نام «بودجه برنامهای» نوشت. وی در سال ۱۳۷۸ در تهران درگذشت.
هنوز پنج ماه از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که دومین استاندار کرمان زنده یاد حمید بهرامی احمدی که اهل رفسنجان بود، حدود ۱۰ ماه بالاترین مقام اجرایی استان هشت را داشت.
۱۰ دی ماه ۱۳۵۸ اولین استاندار غیربومی استان کرمان یعنی غلامعباس زارع میرکآباد منصوب و به مدت ۹ ماه زمام امور استان را در دست گرفت.
علی اصغر سامت در ۴ خرداد ماه ۱۳۵۹ به عنوان سرپرست استانداری کرمان معرفی شد و تا ۱۰ دی ماه ۵۹ در این سمت باقی ماند.
زندهیاد مهندس عبدالحسین ساوه از ۲۶ آبان ماه ۵۹ تا ۲۶ اسفند ماه سال ۱۳۶۰ استاندار بعدی کرمان بود. ساوه در دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از شهر کرمان به مجلس راه یافت و پس از اتمام دوره نمایندگی، در وزارت دفاع به سمت معاون اجرایی مدیرعامل و رئیس گروه شیمیایی مشغول به کار شد.
مرحوم عبدالحسین ساوه در مهر ۱۳۷۵ پس از ۳۵ سال خدمت، بازنشسته شد و پس از یک دوره بیماری در سال ۱۳۷۹ در تهران درگذشت.
۲۶ اسفند ۱۳۶۰ ششمین استاندار کرمان معرفی شد. او اولین زمامدار دولت سوم در این خطه بود. میرزاده در سه دولت بعد از انقلاب اسلامی (دولت محمدعلی رجائی، دولت میرحسین موسوی و دولت هاشمی رفسنجانی) در امور اجرایی مشغول بودهاست.
تنها استاندار جوان استان کرمان طی ۴۵ سال گذشته سید حسین مرعشی با ۲۷ سال سن بود. او نیز بیشترین سابقه استانداری کرمان را دارد. مرعشی از ۱۲ آبان ۱۳۶۴ تا بهمن ۱۳۷۲ در دولت های موسوی و هاشمی رفسنجانی بالاترین مقام اجرایی استان کرمان را برعهده داشت.
مسعود محمودی از اول اسفند ۱۳۷۲ تا ۱۹ تیر ۱۳۷۳ سرپرستی استانداری کرمان را برعهده داشت.
مرتضی بانک دومین استاندار غیربومی کرمان در تیرماه ۱۳۷۳ به مدت سه سال بر مسند استانداری کرمان نشست و ۱۶ شهریورماه ۱۳۷۶ جای خود را به مسعود محمودی داد. او در دوره اول دولت هفتم زمامدار امور استان کرمان بود.
دهمین استاندار کرمان را میتوان بدشانسترین استاندار دانست زیرا در دوران زمامداری او سانحه سقوط هواپیمای ایلیوشین ایل-۷۶ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک پرواز از مبدأ زاهدان به مقصد کرمان بود و همچنین زلزله بم و زرند رخ داد و چند هزار کرمانی در زیر آوار جان باختند. محمدعلی کریمی از ۲۵ مهر ۱۳۸۰ تا ۲۳ شهریورماه ۱۳۸۴ استاندار کرمان بود.
دکتر محمد رئوفی نژاد متولد ۱۳۳۵ دزفول و یک فرمانده نظامی ایرانی است که از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ در دولت نهم، برای مدت بیش از ۳ سال، بهعنوان استاندار کرمان فعالیت میکرد.
دوازدهمین استاندار کرمان حبیب الله دهمرده بود. او نماینده دولت احمدی نژاد به مدت دو سال در استان کرمان بود و در دوم تیرماه ۱۳۸۹ جای خود را به اسماعیل نجار داد.
در دهم تیرماه ۱۳۹۲ پس از گذشت چندین سال یک استاندار بومی در کرمان منصوب شد. علیرضا رزم حسینی که در دولت دهم سکاندار استانداری کرمان را در دست گرفته بود، پس از چندین بار استعفا در سال ابتدایی دولت دوازدهم استعفایش پذیرفته شد و جایش را به معاون خود یعنی محمدجواد فدایی داد.
فدایی در ۱۰ خرداد ۹۷ با پذیرفته شدن استعفای علیرضا رزمحسینی استاندار اسبق کرمان از سوی وزارت کشور که در آن زمان معاون اقتصادی استاندار کرمان بود به عنوان سرپرست استانداری کرمان منصوب شد و پس از گذشت ۵ ماه در ۲۳ آبان ۹۷ با تصویب هیات وزیران حکم استانداری وی صادر شد.
در ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹ به ناگاه اعلام شد که فدایی استعفا داده و علی زینی وند استاندار کرمان شده است. اما انتصاب او بدون حاشیه نبود و با اعتراض بسیاری روبرو شد زیرا نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی همه اذعان کردند که از این انتصاب بی خبر بودهاند.
در ساعت ۱۷ و ۳۷ دقیقه عصر ۲۴ آبان، نشست فوق العاده مجمع نمایندگان استان کرمان با محوریت انتصاب و صدور حکم استاندار کرمان، با حضور اکثریت اعضای مجمع نمایندگان در تهران برگزار و در این جلسه مقرر شد، به دلیل عزل و نصب استاندار کرمان بدون هماهنگی با مجمع نمایندگان استان و اهانت به مردم شریف و نجیب استان کرمان، استیضاح وزیر کشور، فردا در دستور کار مجمع نمایندگان استان کرمان قرار گیرد.
همچنین در این جلسه پیشنهاد شد مراسم تودیع و معارفه استاندار، فردا برگزار نشود و در صورت برگزاری هیچ کدام از نمایندگان استان کرمان در مراسم شرکت نکنند.
هنوز چند ساعتی از بیانیه مجمع نمایندگان استان کرمان نگذشته بود که مسئول روابط عمومی استانداری کرمان از برگزاری مراسم تودیع و معارفه استاندار جدید کرمان در روز ۲۵ آبان ماه با حضور معاون سیاسی وزیر کشور خبر داد و گفت: مراسم تودیع و معارفه استاندار کرمان فردا یکشنبه ۲۵ آبان ماه در قالب جلسه شورای اداری برگزار خواهد شد و از طرف استانداری کرمان به هر ۱۰ نماینده مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی برای شرکت در این مراسم دعوتنامه ارسال شده است.
مراسم تکریم و معارفه استاندار کرمان ساعت ۱۳ در سالن دانشگاه فرهنگیان خواجه نصیر کرمان با حضور اعضای شورای اداری و بدون حضور مجمع نمایندگان استان کرمان برگزار شد.
علی زینی وند در مدت یک و نیم سال استانداریاش در کرمان، توانست کارنامه خوبی از خود ارائه دهد و حتی در ابتدای دولت سیزدهم نیز ابقا شد اما با فشار سیاسیون به دولت در ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ جای خود را به محمدمهدی فداکار داد.
محمدمهدی فداکار ۵۸ ساله که جامعه شناسی توسعه خوانده، تا قبل از زمامداری استان کرمان بیشتر در حوزه فرهنگ و دانشگاه فعالیت داشته است.
در دوران استانداری فداکار، جنایت تروریستی گلزار شهدای کرمان در ۱۳ دی ماه ۱۴۰۲ رخ داد و در این حمله ۹۶ نفر شهید و حدود ۵۰۰ نفر مجروح شدند.
به گزارش نذیر کرمان، حالا محمدعلی طالبی دارای دکترای علوم سیاسی که پیش از این استاندار یزد در دولت دوازدهم و رئیس ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان در استان یزد بوده، روز گذشته به عنوان استاندار کرمان انتخاب شد.
طالبی به مجمع نمایندگان استان کرمان قول داده که نگذارد استان به باشگاه سیاسی تبدیل شود.
به گزارش نذیر کرمان، مردم کرمان از سیاستبازی خستهاند و از استاندار توسعه و پیشرفت استان را میخواهند و امیدواریم که محمدعلی طالبی با دلسوزی به مردم پهناورترین استان کشور که دارای منابع خدادای زیادی است اما نقاط محروم زیادی هم دارد، خدمت کند.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? هفدهمین استاندار کرمان و دو راهی سیاست و توسعه
سرمربی ذوبآهن اصفهان درباره سوالی در زمینه پیشبینی دو فصل قبلش درباره مس رفسنجان سکوت کرد. به گزارش نذیر کرمان، محمد ربیعی عصر پنجشنبه در نشست خبری پیش از دیدار برابر مس رفسنجان در هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال ایران اظهار کرد: همیشه بین من، باشگاه مس و مردم عزیز رفسنجان یک اتوبان کاملاً دوطرفه […]
سرمربی مس رفسنجان میگوید ترجیح میدهد تیم یکدست و منظمی داشته باشد. به گزارش نذیر کرمان، مسعود شجاعی عصر امروز(پنجشنبه) در نشست خبری پیش از دیدار برابر ذوبآهن در هفته چهاردهم لیگ برتر، اظهار کرد: ذوبآهن تیم خوبی است و نشان داده با کادر خوبی که دارد تیم پرقدرتی است. باهوش بازی میکنند و میدانم […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه مجموع واریزی حقوق دولتی معادن، درآمد مالیاتی استان و عوارض گمرکی صنایع و معادن کرمان به حدد ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد، گفت: اما عددی که طبق قانون باید به استان برگشت داده شود، محقق نمیشود. مهدی حسینی نژاد امروز ۶ […]
نذیر کرمان/قزوین سرمربی تیم فوتبال شمسآذر قزوین با بیان اینکه قزوین اولین شهری است که VAR در آن مستقر شد، گفت: VAR میتواند به کیفیت فوتبال کمک کند و وجود این فناوری مطالبه تیم شمسآذر است و ما خواستار قضاوت داور به همراه کمک داور ویدئویی در بازی فردا هستیم و امیدواریم فدراسیون تمهیداتی داشته […]
+ هفت =