دانشگاه باید واقف تربیت کند/ شبکه‌سازی ظرفیت خیران منطقه‌ای

فت فتو/کرمان مشاور وزیر و دبیر ستاد خیرین وزارت علوم با بیان اینکه شبکه سازی ظرفیت خیرین منطقه ای یکی از ماموریت های ستاد است، گفت: باید دیوارهای بین ماموریت های دانشگاهی را در حوزه وقف و خیر برداریم و نگوییم دانشگاه باهنر با دانشگاه میناب فرق دارد. مصطفی زمانیان امروز ۱۱ اسفندماه در نخستین […]

فت فتو/کرمان مشاور وزیر و دبیر ستاد خیرین وزارت علوم با بیان اینکه شبکه سازی ظرفیت خیرین منطقه ای یکی از ماموریت های ستاد است، گفت: باید دیوارهای بین ماموریت های دانشگاهی را در حوزه وقف و خیر برداریم و نگوییم دانشگاه باهنر با دانشگاه میناب فرق دارد.

مصطفی زمانیان امروز ۱۱ اسفندماه در نخستین نشست بنیاد حامیان دانشگاه های منطقه هشت کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: در دوره جدید ستاد خیرین وزارت علوم، با تدبیر مقام عالی وزارت بنا داریم سه کار را سرلوحه اقدامات ستاد قرار بدهیم که نخستین مورد، ترویج و تکریم فرهنگ غنی وقف و خیر در ارزنده ترین فضای توسعه ای کشور یعنی فضای دانشگاهی، علم و فناوری است.

وی افزود: دانشگاهی که توسط مرحوم افضلی پور ساخته شده، باید افضلی پورها تربیت کند و براساس مهم ترین تعبیر امام راحل باید کارخانه انسان سازی باشد و خیرانی تربیت کند که نماد آن افضلی پور است.

زمانیان با اشاره به اینکه باید ببینیم خروجی دانشگاه خیرساز با دانشگاه دولتی ساز چیست؟ تصریح کرد: اینها شاخص های مهمی است تا بدانیم چقدر توانستیم دانشگاهی متناسب با نگاه واقف اداره کنیم و اینکه چند نفر از دانشجویان این دانشگاه در ۵۰ سال اخیر خودشان واقف دانشگاه شدند و چند افضلی پور در این دانشگاه تربیت کردیم؟

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از شاخص های توسعه وقف علم و فناوری، تعداد خیران با دوام و مستمری است که بخشی از منابع را در وقف دانشگاهی گذاشته اند.

وی افزود: اینکه نظام آموزش عالی چقدر در زمینه فرهنگ وقف کار کرده و تاثیر داشته، باید ارزیابی شود. دانشگاه ما باید امثال افضلی پورها بسازد و اگر در این حوزه کوتاهی کنیم و کشور پر از مهندس نانو، بایو و … بشود و یک نفر مانند افضلی پور نباشد، یک جای کار می لنگد.

زمانیان تصریح کرد: اگر نتوانیم انفاق جان و مال را به دانشجویان بیاموزیم، بدانید دانشگاه در تراز اسلامی و تمدن ساز نیست لذا دانشگاه باید دانشگاه خیّرپرور بشود.

دبیر ستاد خیرین وزارت علوم بیان کرد: ماموریت دوم ستاد، توانمندسازی زیرساخت های دانشگاهی در استفاده از ظرفیت های وقف و خیر است.

وی ادامه داد: آنچنان که باید در مقایسه با حوزه مدرسه سازی و بیمارستان سازی، توفیقی در جذب منابع و ظرفیت های خیرین در آموزش عالی و توسعه زیرساخت های دانشگاهی کشور نداشته ایم و یکی از ضعف های ما این بوده که نهاد تخصصی متولی پیگیری امور حامیان دانشگاهی را جدی نگرفته ایم.

زمانیان گفت: ۵۰ درصد از دانشگاه های ما بنیاد تخصصی حامیان دانشگاهی دارند و پیگیر توسعه کمی و کیفی بنیادهای حامیان دانشگاهی هستیم و این ها، مراکز مردم نهاد هستند. ضمن اینکه تسهیلات خوبی فراهم کردیم و ابلاغیه سازمان امور مالیاتی را مبنی بر شمولیت بنیاد حامیان دانشگاه گرفتیم و براین اساس اگر خیری به دانشگاه کمک کند و مدرک مورد تائید بنیاد را بیاورد، جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی پذیرفته می شود.

مشاور وزیر علوم با بیان اینکه شبکه سازی ظرفیت خیرین منطقه ای ماموریت سوم ستاد خیرین وزارتخانه است، افزود: باید دیوارهای بین ماموریت های دانشگاهی را در حوزه وقف و خیر برداریم و نگوییم دانشگاه باهنر با دانشگاه میناب فرق دارد.

وی تصریح کرد: نشست های منطقه ای برای این برگزار می شود که دیوارهای بین دانشگاه ها را برداریم. باید با هم بنشینیم و فکر کنیم اولویت با کدام دانشگاه است و نگاه قشری گرایی و منطقه گرایی را برداریم.

زمانیان بیان کرد: باید فضای ظرفیت سازی حوزه خیران را از چارچوب دیوار دانشگاه به فضای منطقه برسانیم و دانشگاه های بزرگ معین دانشگاه های کوچک باشند.

به گزارش فت فتو، در این نشست از خیران حامی دانشگاه شهید باهنر کرمان تجلیل شد.

انتهای پیام




دانشگاه باید واقف تربیت کند/ شبکه‌سازی ظرفیت خیران منطقه‌ای

منبع: ایـسنا
? دانشگاه باید واقف تربیت کند/ شبکه‌سازی ظرفیت خیران منطقه‌ای