دستوری کردن قیمت، قاچاق برنج را افزایش خواهد داد

فردای کرمان – گروه اقتصاد: نماینده جیرفت و عنبرآباد ضمن ابراز مخالفتش با دستوری کردن قیمت برنج و گوشت، این اقدام را یک مسکّن ضعیف دانست که موجب افزایش میزان قاچاق می‌شود. ذبیح‌الله اعظمی افزود: «دستوری کردن قیمت‌ها هیچ گاه منطقی نبوده و نتیجه‌ی قابل‌قبولی نداشته است. دستوری کردن قیمت‌ها شاید به صورت موقت نتیجه‌بخش […]

فردای کرمان – گروه اقتصاد: نماینده جیرفت و عنبرآباد ضمن ابراز مخالفتش با دستوری کردن قیمت برنج و گوشت، این اقدام را یک مسکّن ضعیف دانست که موجب افزایش میزان قاچاق می‌شود.

ذبیح‌الله اعظمی افزود: «دستوری کردن قیمت‌ها هیچ گاه منطقی نبوده و نتیجه‌ی قابل‌قبولی نداشته است. دستوری کردن قیمت‌ها شاید به صورت موقت نتیجه‌بخش باشد، اما برای بلند مدت راه غیرمنطقی است».

به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ضمن ابراز مخالفت با دستوری کردن قیمت برنج و گوشت در بازار، مدعی شد که دستوری کردن قیمت‌ها به کشاورز، تولیدکننده و مصرف‌کننده آسیب می‌زند.

وی با استناد به قانون برنامه ششم توسعه به ضرورت افزایش عملکرد در تولید برنج اشاره کرد و گفت: «چیزی نزدیک به ۵۰۰ هزار هکتار زمین در گیلان و مازندران وجود دارد که نیازمند زهکشی است و پس از زهکشی آماده‌ی کشت برنج است. ما در کشور ۲.۲ میلیون تن برنج تولید می‌کنیم و نیازمان ۳ میلیون تن است و اگر اقدامات مذکور صورت بگیرد، می‌توان گفت به خودکفایی در زمینه‌ی برنج‌ خواهیم رسید».

اعظمی افزود: «از ۱۴۵۰ کارخانه‌ی شالی‌کوبی، هزار کارخانه نیازمند بهسازی و نوسازی است. پرت برنج یا همان از دست رفتن برنج به صورت شکسته زیاد شده است، باید ردیف اعتباری ویژه برای نوسازی این کارخانه‌ها در نظر گرفت. شهریور ماه ۱۴۰۱ از مسئولان جهاد کشاورزی درباره‌ی افزایش میزان خودکفایی سوال خواهیم کرد چرا طبق شرایطمان می‌توانیم شهریور ماه جشن خودکفایی برنج را بگیریم؟ ».

نماینده مردم جیرفت در مجلس، دستوری کردن قیمت را یک مسکّن ضعیف برای بازار دانست و گفت: «دستوری کردن قیمت‌ها، قاچاق کالا را بالا می‌برد. امسال در کشور ما ۱۴ میلیون تن تولید کرده است. مگر ما ۱۴ میلیون تن گندم می‌خوریم؟ مشخص است که دستوری شدن بازار گندم، قاچاق گندم را افزایش داده است».

وی بیان کرد: «ما به اندازه‌ی ایران و نیمی از عراق و افغانستان انسولین وارد کشور کردیم ولی دستوری شدن قیمت انسولین باعث کم‌یاب شدن این کالا شد و در نهایت قاچاق این کالا افزایش پیدا کرد تا جایی که مجبور شدیم کالاهای قاچاق شده را مجددا خریداری کنیم. مرزنشینان ما قاچاق گازوئیل را رها کرده و روغن نباتی قاچاق می‌کنند. قیمت دستوری همیشه دردسر درست می‌کند».

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان تأکید کرد: «دستوری کردن قیمت نیازمند ساختارهای بزرگی است. سامانه‌ی بازارگام با وجود همه‌ی خوبی‌هایی که دارد، نشان می‌دهد دولت ساختارهای کافی و لازم برای ورود کامل به بازار برنج را ندارد». /پ




دستوری کردن قیمت، قاچاق برنج را افزایش خواهد داد

منبع: خبر کرمان
?
دستوری کردن قیمت، قاچاق برنج را افزایش خواهد داد

: اخبار استان کرمان – اقتصادی