۷۹۰۰ بافنده فرش دست‌باف در کرمان تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفتند

رئیس مرکز فرش دست‌باف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان: از آغاز سال ۱۴۰۱ تاکنون ۷هزار و۹۰۰ بافنده فرش دست‌باف بیمه شده‌اند. روح‌الله اسلامی در حوزه فرش و قالی استان کرمان در گفتگو با سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی فت فتو عنوان کرد: صنعت فرش کرمان به علت از دست دادن بازارهای صادراتی حاصل […]

رئیس مرکز فرش دست‌باف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان: از آغاز سال ۱۴۰۱ تاکنون ۷هزار و۹۰۰ بافنده فرش دست‌باف بیمه شده‌اند.

روح‌الله اسلامی در حوزه فرش و قالی استان کرمان در گفتگو با سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی فت فتو عنوان کرد: صنعت فرش کرمان به علت از دست دادن بازارهای صادراتی حاصل از تحریم‌های چند جانبه دچار چالش شده است که نیازمند نگاه جدی و تخصصی‌تر به این حوزه است.

رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: در سال جاری وضعیت بهتر شده است و تسهیلاتی  با بهره‌های متفاوت بین قالی‌بافان توزیع می‌شود، اخذ تسهیلات با عنوان مشاغل خرد و خانگی در دو قشر مستقل و پشتیبان با بهره ۴  تا ۱۱ درصد است.

وی ادامه داد: طی ۱۰ ماه سال جاری  تعداد ۱۹۲ نفر متقاضی مستقل را به اداره کار و بانک های عامل معرفی کرده‌ایم که به مبلغ ۹۶ میلیارد ریال تسهیلات به آن‌ها تعلق گرفته است.

پرداخت ۴۶ میلیارد ریال تسهیلات پشتیبان به قالی‌بافان

اسلامی به تسهیلات پشتیبان در عرصه فرش  نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون برای درخواست این تسهیلات ۷ نفر متقاضی بوده است که در کارگروه معرفی و به مبلغ ۴۶ میلیارد ریال به آنها پرداخت خواهد شد.

رئیس مرکز فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: برای قالی بافان حتی تسهیلات تبصره ۱۸ را با سود ۱۱ درصد نیز پرداخت می‌شود که هدف ما از این‌نوع تسهیلات، اشتغال‌زایی و کارآفرینی است که به ازای هر ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات کارفرما موظف است یک نفر را بکار گیری کند و  حقوق و بیمه نیز برایش پرداخت شود.

وی ادامه داد: ما از ابتدای سال تا کنون ۳۴ نفر را برای تبصره ۱۸معرفی کرده‌ایم که جمعا به مبلغ ۱۰۶ میلیارد ریال وام برای این تعداد در نظر گرفته شد و پرونده های آنها تکمیل شده، اما بودجه تبصره ۱۸ ما به اتمام رسید و منتظر بودجه ریزی جدید هستیم که به محض اعتبار جدید تسهیلات به حساب متقاضیان واریز خواهد شد.

۱۵۰ نفر از صنوف وابسته به صنعت فرش متقاضی تسهیلات تبصره ۱۸

اسلامی تاکید کرد: ۱۵۰ نفر از صنوفی که در ارتباط با خدمات و تولید مربوط به صنعت فرش هستند نیز  پذیرش شده‌اند که در سامانه کارا نام آنها به ثبت رسیده است که متقاضی دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ هستند.

رئیس مرکز فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان اذعان کرد: در راستای احیای‌ صنعت فرش ما پرداخت  تسهیلات روستایی هم داریم که این قشر نیز در سامانه کارا نام‌نویسی می‌کنند و بعد از طرح درخواست در کارگروه و موافقت، با نرخ سود ۶ درصد این تسهیلات پرداخت می‌شود، که  از ابتدای سال نیز ۷ نفر از این تسهیلات به مبلغ ۶۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال استفاده کرده‌اند.

وی ادامه داد: دوره های آموزشی داریم که از سوی مرکز ملی فرش ایران نیز به رسم هر سال برگزار می‌شود که معمولا در شش ماهه دوم هر سال برنامه‌ریزی می‌شوند.

رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ابراز کرد: ما در اداره فرش مهمترین موضوعی که در راستای ترویج صنعت فرش به‌خصوص شهر کرمان دنبال می‌کنیم، برگزاری المپیادهای مهارتی فرش در هنرستان‌ها و دبیرستان‌های فنی و حرفه‌ای برای هنرجویان است و منتخبان در رشته‌های رنگرزی، بافت و طراحی فرش به المپیاد کشوری معرفی می‌شوند.

اسلامی تاکید کرد: با وجود ۴۰ هزار هنرمند فرش دست‌باف واجد شرایط بیمه در استان کرمان اکنون تنها ۱۸ هزار از این افراد تا کنون بیمه شده‌اند و این در حالیست که بیمه شدن این افراد می تواند ثبات و بقای فرش کرمان را در بازار صادرات جهانی حفظ کند.

۴۰ هزار هنرمند فرش دست‌باف در کرمان وجود دارند

وی افزود: از ابتدای سال  ۱۴۰۱ نیز تا کنون تعداد ۷۹۰۰ نفر بافنده فرش دست‌باف دیگر را که شناسایی شده بودند، توسط اتحادیه‌ها فرم‌های بیمه انها جمع‌آوری شده و لیست بیمه این افراد را جهت ثبت بیمه قالی‌بافی و استفاده از خدمات بیمه‌ای برای قالی‌بافان شناسنامه‌دار کرمان به تامین اجتماعی معرفی شده‌اند.

رئیس مرکز فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: در عملکرد ۱۰ ماهه اداره فرش استان کرمان، تعداد ۸ جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری متمرکز و غیر متمرکز در عرصه قالی‌بافی و رنگرزی ثبت شده است.

اسلامی  به بازدیدهای میدانی از کارگاه‌های تولید صنعت فرش استان اشاره کرد و گفت: شاید بیش از ۲۰ بازدید تاکنون صورت گرفته است و مشکلات آنها بررسی و احصاء شده و در صورت نیاز نیز حمایت‌های لازم برای رفع موانع تولید انجام شده است.

وی تاکید کرد: تعداد ۴۳ دوره آموزشی مرتبط با فرش دست‌باف را برگزار کرده‌ایم که با استقبال خوبی روبه‌رو شده است.

رئیس مرکز فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ابراز کرد: خوشبختانه در ابتدای دهه فجر باغ موزه فرش کرمان که سال ها به علت کمبود اعتبار بر زمین مانده بود را افتتاح کردیم که هم صنعت و هم هنر کرمان احیا شود و این موزه مورد استقبال گردشگران قرار خواهد گرفت اما چالش هایی را در حوزه فرش کرمان داریم که اولین علت آن تحریم این هنر کرمانی است.

اسلامی بیان کرد: باغ موره فرش دست‌باف استان کرمان در زمینی به مساحت ۲۱ هزار مترمربع برپا شده و ۱۳۰ سال قدمت این مکان است در این باغ موزه ۵۵ تخته فرش دستباف و ۱۰ تخته گلیم برای عموم به نمایش گذاشته شده است.

باغ موره فرش دست‌باف استان کرمان در کرمان احیاء شد

وی ادامه داد: در این مکان(باغ موزه فرش) که به شرکت فرش کرمان مشهور است در گذشته کار ریسندگی، رنگرزی، فرش بافی و تولید فرش صورت می‌گرفت و از دو سال پیش در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کار بازسازی آن شروع شد و امروز با تزریق به موقع ۷ میلیارد اعتبار به اتمام رسیده و مورد بازدید مردم است.

رئیس مرکز فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه قالی بافان استان کرمان نیازمند نگاه ویژه مسولان هستند، گفت: متاسفانه اولین کالای ایرانی و خاصتا شهر کرمان که مورد تحریم ظالمانه قرار گرفت، فرش دست‌باف و قالی کرمانی بود، متاسفانه در حال حاضر با رکود در صنعت فرش روبه رو هستیم که از مسئولین امر درخواست داریم تا تسهیلات بیشتری را برای برون رفت از این رکود در اختیار تولید کنندگان و صادر کنندگان قرار دهند که هم صنعت فرش احیاء شود و هم از رکود خارج شویم.

روح الله اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: با پرداخت تسهیلات به واحدها و کارگاه‌های تولیدی متمرکز و مستقل می‌توانیم آن‌ها را حمایت کنیم تا در این رکود مقطعی که به آن دچار شده‌اند را طی کرده و به روال عادی برگردند.

انتهای خبر/ طهماسبی
 



ورزش و سفر


۷۹۰۰ بافنده فرش دست‌باف در کرمان تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفتند

منبع:آرمـان
? ۷۹۰۰ بافنده فرش دست‌باف در کرمان تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفتند