نذیر کرمان – پروین میرزاحسینی: مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان با بیان اینکه ۵۳۰ واحد پرورش مرغ گوشتی تحت پوشش شرکتهای تعاونی در شمال استان مشغول فعالیت هستند،گفت:«متوسط جوجهریزی استان ۳ میلیون قطعه در هر ماه است که بر اساس آن ۱۸۰ تا ۱۹۰ تن گوشت مرغ تولید میشود». سیدحسن مهدی افزود:«۷۵ […]
نذیر کرمان – پروین میرزاحسینی: مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی مرغداران استان کرمان با بیان اینکه ۵۳۰ واحد پرورش مرغ گوشتی تحت پوشش شرکتهای تعاونی در شمال استان مشغول فعالیت هستند،گفت:«متوسط جوجهریزی استان ۳ میلیون قطعه در هر ماه است که بر اساس آن ۱۸۰ تا ۱۹۰ تن گوشت مرغ تولید میشود».
سیدحسن مهدی افزود:«۷۵ درصد گوشت مرغ مورد نیاز استان در داخل استان تامین میشود».
وی ادامه داد:«میزان نیاز روزانۀ مرغ در شمال و جنوب استان در شرایط عادی ۲۲۰ تن است و باید مقداری از گوشت مرغ مورد نیاز کرمان را از استانهای همجوار بهویژه استان یزد تامین کنیم که تلاش بر این است تا نیمۀ اول ۱۴۰۵ این فضای خلاء را تامین کنیم».
مهدی از فعالیت ۱۳ کشتارگاه طیور در استان خبر داد و گفت:«از این تعداد ۱۲ واحد فعال است و ۲ واحد نیز در دست اقدام است که ظرف ششماه آینده به بهرهبرداری میرسد و این عدد بیش از نیاز استان است».
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان خاطرنشان کرد:«بر اساس بانک اطلاعاتی سامانۀ سماتیم،قریب به ۶۲۰ واحد مرغداری،۱۲ کشتارگاه فعال،۲۰ واحد کشتارکن (واحد اقتصادی سرمایهگذاران کمککننده به بخش طیور)،۱۳۰ عامل توزیع و ۱۸۶۰ فروشگاه در شمال و جنوب استان شناسایی شده است».
خسارت قطع برق به واحدهای مرغداری
وی دربارۀ وضعیت تامین خوراک طیور بیان کرد:«سال ۱۴۰۳ یکی از روانترین سالها در ارائۀ خدمات در بازارگاه بوده،بهگونهای که حتی نسبت به قیمتهایی که در سامانۀ بازارگاه عرضه شده،شرکتهای بازرگانی با تخفیفهایی که لحاظ کردند بعضی نهادهها مانند ذرت و کنجاله سویا زیر قیمت بازارگاه به دست بهرهبرداران رسیده است».
مهدی ادامه داد:«اما در بخش جوجه یکروزه جهش قیمت داریم مثلا قیمت جوجه یکروزه که باید حدود ۲۵ هزار تومان باشد به قیمت ۳۹ هزار تومان به مرغدار داده میشود».
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با اشاره به ناترازی انرژی خاطرنشان کرد:«قطعی برق بیش از ۲ ساعت میتواند برای یک واحد پرورش مرغ گوشتی که بیش از ۵ هزار قطعه دارد،سبب تلفات سنگین و زیان واحد مرغداری حتی بالغ بر یک میلیارد تومان بشود».
وی گفت:«در حوزۀ سوخت با تدابیری که اندیشیده شده اشکالاتی وجود دارد و بعضا به برخی از واحدهای پرورش مرغ،بهموقع سوخت تخصیص پیدا نمیکند که از مسئولان محترم تقاضا داریم با توجه به فصل سرما کار به گونهای برنامهریزی شود که واحدهای پرورش مرغ دچار مشکل نشوند».
روند تولید مرغ عادی است
مهدی تاکید کرد:«روند تولید مرغ هم در استان و کشور کاملا عادی است و واحدهای مرغداران و اتحادیه استان در آستانه ماه مبارک و سال جدید برنامهریزی کردند که جوجهریزی بیشتری انجام شود».
وی با بیان اینکه روند تولید در کشور افزایشی بوده،گفت:«بر اساس برنامهریزیهای تولید در سال گذشته،مقرر بود ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی در کشور انجام شود که الان ۱۰ میلیون قطعه بیشتر شده است و در استان کرمان نیز که قبلا جوجهریزی دو میلیون و ۵۰۰ قطعه را داشتیم الان ۳ میلیون قطعه انجام میشود».
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان یادآور شد:«گوشت مرغ و تخممرغ به عنوان ارزانترین پروتئین موجود در کشور و استان بیشتر متقاضی دارد و علیرغم اینکه سرانۀ مصرف در این بخش ۲۵ کیلو برای هر نفر بوده،پیشبینی میشود الان حدود ۳۰ کیلو برای هر نفر باشد».
۵۰ درصد واحدهای مرغداری کرمان قدیمی هستند
وی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد واحدهای مرغداری کرمان قدیمی و دچار فرسودگی هستند،گفت:«متاسفانه در این بخش بهشدت با افت انرژی و عدم بهرهوری روبهرو هستیم و بهسازی و نوسازی واحدهای پرورش مرغ گوشتی بسیار حائز اهمیت است».
مهدی افزود:«با توجه به مشکلات ناترازی انرژی در سالهای اخیر بهویژه در ماههای گذشته،استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در حوزۀ تامین انرژی مورد نیاز واحدهای مرغداری است که درخواست داریم اعتبارات لازم در این بخش تدارک دیده شود که واحدهای مرغ گوشتی بتوانند با توجه به اقلیم مناسب استان کرمان از این بخش بهرهمند شوند».
وی با تاکید بر استانداردسازی بخش حملونقل جوجه یکروزه،بیان کرد:«بیش از ۸۰ درصد جوجه یکروزه مورد نیاز استان کرمان از استانهای دیگر بهویژه استانهای شمالی تامین میشود که متاسفانه به دلیل حملونقل غیراستاندارد،بسیاری از واحدهای پرورش مرغ گوشتی در بخش پرورش دچار ضرر و زیان و مشکلات وزنگیری میشوند».
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با بیان اینکه قیمت واقعی تمامشدۀ یک کیلوگرم مرغ ۶۵ الی ۶۶ هزار تومان و برای مصرفکننده قریب ۹۵ الی ۹۶ هزار تومان است،افزود:«برخوردهای دستوری و سیاستهای شتابزده در این بخش بعضا باعث بیانگیزه شدن واحدهای مرغداری برای تولید و جوجهریزی میشود و بعد از آن شاهد قیمتهای بالاتر خواهیم بود که البته در سطح استان کمتر با این مساله روبهرو هستیم».
وی دربارۀ دلیل اختلاف قیمت گوشت مرغ در استانهای مختلف توضیح داد:«مرغ یک محصول ترهباری است و امکان نگهداشت آن وجود ندارد،بنابراین قیمت بر اساس عرضۀ بالا،شکسته میشود و قیمتها پایین میآید که در سطح استان این موضوع را مدیریت کردیم».
ارائه خدمات از طریق ۳ سامانه
مهدی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد:«طی ۵ سال گذشته اتحادیه مرغداران استان کرمان که با ۲ پرسنل و ۶ تعاونی فعالیت میکرد رشد داشته و اکنون با ۱۱ شرکت تعاونی در ۱۷ شهرستان شمال استان با ۲۳ پرسنل انجام وظیفه میکند».
وی با اشاره به حوزۀ میز خدمت نرمافزارها،توضیح داد:«اتحادیه مرغداران در میز خدمت دارای سامانه بازارگاه،سامانه سماسط (سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور) که بانک اصلی صنعت طیور است و ارائۀ مجوزهای جوجهریزی از این سامانه انجام میشود و سامانه سماتیم سامانۀ معاملات آنلاین تامین یکپارچه مرغ است».
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان ادامه داد:«سامانه سماتیم،رصد مرغ تولیدی از مزرعه تا کشتارگاه و فروشگاه را انجام میدهد که در این سامانه موضوع شفافیت ثبت توزیع و انجام معاملات آن محقق میشود».
وی یادآور شد:«سماتیم در حال حاضر در ۵ استان کشور در حال پیادهسازی است که استان کرمان در این زمینه بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم تا پایان دهه فجر بتوانیم این سامانه را کامل کنیم».
مهدی خاطرنشان کرد:«اتحادیه مرغداران استان کرمان ۲ سال پیش از این بهعنوان هیاتمدیره اتحادیه مرغداران کشور فعالیت داشت و در حال حاضر با نمایندگی بنده،بازرس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور است».
وی بیان کرد:«در حوزۀ خدمات صنفی و تخصصی،اتحادیه مرغداران از سال ۹۸ بهطور مستمر شورای مدیران تعاونیهای مرغداران را بهصورت یکماه در میان با حضور متولیان بخش و در صورت نیاز با دعوت مسئولان مخاطب برای رفع موانع تولید در بخش صنعت طیور گوشتی برگزار کرده و در کنار جهاد کشاورزی و معاونت تولیدات دام،بسیار فعال عمل کرده است».
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با اشاره به عملکرد حوزۀ بازرگانی گفت:«اتحادیه مرغداران طی ۴ سال گذشته هیچ فعالیتی در بخش ارائۀ جوجه یکروزه به مرغداران نداشت اما سال گذشته بیش از ۷ و نیم میلیون قطعه جوجه یکروزه را به مرغداران ارائه کرد».
وی خاطرنشان کرد:«همچنین در سال گذشته موفق شدیم برای اولین بار تخممرغ نطفهدار را از مجارستان به کرمان وارد کنیم و تمام جوجههای تولیدی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان کرمان توزیع شد».
مهدی ادامه داد:«توزیع بیش از ۷۰ هزار تن ذرت و ۴۲ هزار تن کنجاله سویا برای بهرهبرداران بخش مرغ گوشتی از طریق سامانه بازارگاه از دیگر اقدامات اتحادیه است».
وی توضیح داد:«طی سنوات گذشته به دلیل نبود اعتبارات کافی و ارائۀ تسهیلات سرمایه در گردش برای واحد مرغداران،مجبور به انعقاد قرارداد با ۴ واحد تولید خوراک طیور شدیم و قریب به ۵ هزار تن انواع خوراک طیور بهصورت اعتباری پایاندوره (مرغدار از محل تولید مرغ تهاتر میکند) در اختیار مرغداران قرار گرفت».
انجام تحقیقات برای افزایش کیفیت گوشت مرغ
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت:«از دیگر اقدامات انجامشده،راهاندازی یک واحد فروشگاهی در بازارچه ابوذر است که تحت پوشش تعاون روستایی قرار دارد و زیر نظر اتحادیه فعالیت میکند و همیشه گوشت مرغ را هزار تومان ارزانتر از بازار،عرضه میکند».
وی با اشاره به انعقاد قرارداد با کشتارگاههای صنعتی طیور در کرمان،یادآور شد:«بر اساس این قرارداد بیش از ۳ هزار تن مرغ زنده خریداری شده که خدمات متمایزی برای صنعت طیور گوشتی است و قبلا اتحادیه مرغداران در این خصوص فعالیتی نداشت اما بیش از یکسال و نیم است که نسبت به خرید مرغ زنده اقدام کردیم».
مهدی بیان کرد:«یکی از اقدامات متفاوت و مهم دیگر که توسط اتحادیه انجام شده،ایجاد سیستم توزیع و پخش عمدۀ مویرگی گوشت مرغ است که بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ تن گوشت مرغ گرم و بیش از ۵۰۰ تن بهصورت مرغ منجمد در شهرستانهای کرمان،بم و جیرفت توسط لجستیک اتحادیه مرغداران توزیع شده و توانسته به فروش محصول تولیدی واحدهای مرغ گوشتی کمک کند و همچنان هم ادامه داد».
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در بخش تحقیق،آموزش و ترویج اتحادیه،افزود:«تحقیقاتی در حوزۀ تولید گوشت مرغ در راستای افزایش کیفیت گوشت مرغ انجام شده و در حوزۀ برگزاری نشستهای تخصصی نیز ۳ نشست بررسی چالشها و فرصتهای صنعت طیور گوشتی در سطح استان برگزار شد که با توجه به استقبال خوب مخاطبان امسال چهارمین دوره در سطح ملی و در تهران برگزار شد».
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان،چاپ ویژهنامۀ سومین نشست بررسی چالشها و فرصتهای صنعت طیور گوشتی،ارائۀ مطالب علمی از منابع داخلی و خارجی برای اطلاعرسانی به بهرهبرداران و فعالان صنعت طیور گوشتی از طریق پیامرسانها،حضور در نمایشگاه کرمان آیدکس و برگزاری کارگاههای آموزشی برای بهرهبردارن،مدیران و کارکنان تعاونیهای تحت پوشش اتحادیه در راستای ارائۀ خدمات بهتر را از دیگر اقدامات اتحادیه مرغداران کرمان بیان کرد.
منبع:خبر کرمان ?۵۰ درصد واحدهای مرغداری کرمان قدیمی هستند :اخبار استان کرمان – اقتصادی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
طبق اطلاعیههای منتشر شده از صرافیهای رمز ارزی امروز بار دیگر درگاههای پرداخت ریالی این صرافیها مسدود شده است. نذیر کرمان، صرافیهای رمز ارزی بار دیگر اعلام کردند که امروز حسابهای آنها مسدود شده و از ساعت ۱۵ امکان واریز ریالی ندارند. به نظر میرسد این مسدودی مربوط به افزایش دلار و تتر است. امروز […]
همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز مادر، چک ۲۰ میلیارد ریالی کمک نقدی مدیران و کارکنان بانک صادرات ایران برای آزادی ۱۴ بانوی زندانی غیرعمد، در قالب طرح «مادر آمد» توسط محسن سیفی مدیرعامل این بانک به علی چهارمحالی مدیرکل اقدامات حمایتی سازمان زندانهای کشور تحویل داده شد. به […]
جلسه هماندیشی اقتصاددانان و اساتید اقتصادی دانشگاهها با وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. نذیر کرمان، جلسه هماندیشی اقتصاددانان و اساتید اقتصادی دانشگاهها با وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. در این جلسه که در محل وزارت اقتصاد برگزار شد، اساتید حاضر، به بیان نظرات و انتقادات خود در خصوص شرایط اقتصادی روز […]
آیین «مهرآرام» تکریم مقام بانوان گروه مالی گردشگری با حضور رئیس گروه مالی گردشگری، مدیران ارشد گروه مالی گردشگری و حضور پرشور بانوان فعال در گروه مالی گردشگری روز یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ برگزار به گزارش روابط عمومی گروه مالی گردشگری، رئیس گروه مالی گردشگری در ابتدای صحبتهای خود با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا […]
× = چهل