کوچه‌های خاکی و مساجد قدیمی بی‌نصیب از بازسازی | اخبار سیاسی

امام جمعه شهرستان بم گفت: علی‌رغم گذشت ۲۱ سال از وقوع زلزله برخی از کوچه‌های بم خاکی و برخی از مساجد و حسینیه‌ها بازسازی و مرمت نشده‌اند. حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم دانشی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ با اشاره به وقوع زلزله پنجم دی‌ماه سال ۱۳۸۲ شهرستان بم گفت: ۲۱ سال […]



امام جمعه شهرستان بم گفت: علی‌رغم گذشت ۲۱ سال از وقوع زلزله برخی از کوچه‌های بم خاکی و برخی از مساجد و حسینیه‌ها بازسازی و مرمت نشده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم دانشی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «نذیر کرمان»؛ با اشاره به وقوع زلزله پنجم دی‌ماه سال ۱۳۸۲ شهرستان بم گفت: ۲۱ سال از وقوع این زلزله دلخراش می‌گذرد، شایسته است به عنوان یک طلبه، امام جمعه و فردی که اهل شهرستان بم هستم، از همه کسانی که در حادثه زلزله بم کمک و حمایت کردند، از مردم کشور، مسئولان مختلف، نهادهای ملی و بین‌المللی تشکر و قدردانی کنم.

امام جمعه شهرستان بم با تأکید بر اینکه بازساری بم یکی از شاهکارها و افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است، عنوان کرد: شهری که کاملاً ویران شده بود، امروزه به اذعان همه کارشناسان مستحکم‌ترین شهر در کشور است.

دانشی اظهار کرد: طی این سال‌ها که بنده به عنوان امام جمعه فعالیت دارم مسئولان مختلف داخلی، خارجی، سفرای برخی از کشورها به این شهرستان سفر کرده‌ و از کارهایی که در بم انجام شده، شگفت‌زده بودند و سوال آنان این بود که این همه کار بعد از زلزله انجام شده است؟

وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب پس از زلزله بم ابراز کرد: معظم‌له فرمودند: «از دل این ویرانه‌ها، شهری آباد و مستحکم باید ایجاد شود»؛ که این مهم انجام شد.

دانشی بیان کرد: اقدامات بزرگی در شهرستان انجام شده، اما متأسفانه کم و کاستی‌هایی وجود دارد که علی‌رغم گذشت ۲۱ سال از وقوع زلزله، همچنان باقی‌مانده. شهر ساخته شده اما کوچه‌های این شهر بر اثر زلزله و رفت و آمد ماشین‌‌آلات سنگین برای آواربرداری و حمل مصالح، تخریب شده است.

وی ابراز کرد: کوچه‌ها متأسفانه خاکی هستند و علی‌رغم تلاش‌هایی که طی این سال‌ها انجام شده و مسئولان کشوری، استانی و شهرستان اقداماتی انجام داده‌اند؛ اما هنوز کوچه‌ها و برخی از معابر عمومی خاکی هستند.

امام جمعه شهرستان بم اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات شهرستان، مسئله تسهیلاتی که در حادثه زلزله پرداخت شده است. مردم در این زمینه بلاتکلیف هستند؛ چراکه غالب مردم به عنوان بدهکار محسوب شده‌اند و هر جا بخواهند تسهیلات بانکی دریافت کنند و یا کار بانکی انجام دهند، در سیستم بانکی بدهکار اعلام می‌شوند.

وی ضمن اشاره به مطلب فوق افزود: البته اقداماتی در این زمینه انجام شده است که از جمله آن می‌توان به حضور مسئولان بانک‌های استان در دو هفته گذشته اشاره داشت که قول داده‌اند در این زمینه اقداماتی انجام شود و این مشکل تقریباً در حال برطرف شدن است.

دانشی با بیان اینکه باغ‌شهر بودن شهرستان بم، محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، گفت: اگر مردم بخواهند ساختمان‌های چند طبقه بسازند، به‌دلیل موقعیت ارگ قدیم بم، نمی‌توانند اقدام کنند و در این زمینه محدودیت‌هایی دارند.

امام جمعه شهرستان بم تصریح کرد: مساجدی که در اثر وقوع زلزله تخریب شد، برخی از آن‌ها بازسازی شده‌اند اما مساجد و حسینیه‌هایی هستند که متأسفانه کامل بازسازی و مرمت نشده‌اند.

وی با اشاره به مطلب فوق افزود: از جمله مساجدی که بازسازی و مرمت نشده‌اند می‌توان به مسجد وکیل بم اشاره داشت. در این زمینه تحت عنوان اینکه این مسجد، یک مسجد قدیمی بوده، باعث اختلاف بین اداره‌کل میراث فرهنگی و اوقاف شده و این امر موجب شده است که این مسجد نیمه‌ساز بماند و متأسفانه این مسجد قدیمی محل رفت و آمد حیوانات شده و صحنه‌های ناهنجاری در این مسجد به‌وجود آمده است.

دانشی بیان کرد: اداره‌کل میراث فرهنگی مطرح می‌کند که مسجد وکیل بم، میراث فرهنگی است و باید با خشت و گل و به همان شکل گذشته ساخته شود؛ این باعث تأسف است در شهری که همچنان زلزله‌ رخ می‌دهد، بخواهند با انگیزه اینکه این مسجد اثر میراث فرهنگی است، بنای خشت و گلی بسازند.

امام جمعه شهرستان بم با تأکید بر مطالب فوق خاطرنشان کرد: مسجد وکیل محل رفت و آمد مردم بوده است و تغییر کاربری مسجد از محل عبادت، به محل رفت و آمد گردشگر خلاف شرع است و ضمن اینکه همان اقدامی را هم که می‌خواستند انجام دهند، هنوز نساخته‌اند.

انتهای خبر/ م


کوچه‌های خاکی و مساجد قدیمی بی‌نصیب از بازسازی

منبع:آرمـان
? کوچه‌های خاکی و مساجد قدیمی بی‌نصیب از بازسازی