کشفیات جدید فیزیک‌دانان؛ سفر در زمان ممکن است، اما با چالش‌هایی غیرقابل تصور! | اخبار اصلاحات

نذیر کرمان | هرچند آزمایش ایده‌های مختلف محققان هنوز امکان‌پذیر نیست، اما این کشفیات موجب شده است که تحقیقات بسیاری در زمینه محک‌زدن مرزهای علیت صورت پذیرد. در این تحقیقات، فیزیک‌دانان از هر روشی برای آزمایش سفر در زمان استفاده کرده‌اند؛ از تغییر ساختار فضا-زمان گرفته تا بهره‌برداری از عدم قطعیت کوانتومی؛ اما هیچ‌کدام موفق […]


نذیر کرمان | هرچند آزمایش ایده‌های مختلف محققان هنوز امکان‌پذیر نیست، اما این کشفیات موجب شده است که تحقیقات بسیاری در زمینه محک‌زدن مرزهای علیت صورت پذیرد. در این تحقیقات، فیزیک‌دانان از هر روشی برای آزمایش سفر در زمان استفاده کرده‌اند؛ از تغییر ساختار فضا-زمان گرفته تا بهره‌برداری از عدم قطعیت کوانتومی؛ اما هیچ‌کدام موفق نبوده‌اند.

اما طرفداران سفر در زمان کماکان بر این باورند که هنوز اثبات نشده است که این سفر غیرممکن است.

ولی لورنزو گاواسی‌نو، ریاضی‌دان دانشگاهی در نشویل آمریکا اخبار خوبی برای مشتاقان سفر در زمان ندارد. او می‌گوید که ممکن است قوانین فیزیک، امکان سفر در زمان را نقض نکنند، اما اگر چنین چیزی ممکن باشد، این موضوع به برخی عواقب عجیب و غریب منتج خواهند شد.

به گفته گاواسی‌نو، یکی از آن‌ها این است که اگر شخصی موفق به انجام این سفر شود، قادر به یادآوری آنچه بر او گذشته است، نخواهد بود. قوانین فیزیک نشان می‌دهند که حافظه این فرد بلافاصله پس از بازگشت پاک می‌شود و به زمان حال بازمی‌گردد.

اما چگونه قوانین فیزیک به این نتیجه ناامیدکننده می‌رسد؟ به نظر می‌رسد تنها یک قانون مسئول این موضوع است؛ قانون دوم ترمودینامیک که می‌گوید آنتروپی یا بی‌نظمی هر سیستم به مرور زمان افزایش می‌یابد.

نکته جالب توجه در نتایجی که گاواسی‌نو مطرح کرده این است که پاک‌شدن حافظه تنها مختص به انسان نمی‌باشد، بلکه حتی حافظه کامپیوتری و یا هر نوع دیگری از حافظه پاک خواهد شد. گاواسی‌نو حافظه را به عنوان تعاملی میان یک شی و «نگهدارنده حافظه» مدل‌سازی می‌کند. او نشان می‌دهد که خاطراتی که در طول سفر ایجاد می‌شوند، باید با پایان سفر از بین بروند، زیرا سیستم باید به حالت آنتروپی اولیه خود بازگردد.

یافته‌های گاواسی‌نو پیامدهای زیادی برای درک ما از زمان و علیت دارد. اگرچه این مطالعه مشخص نمی‌کند که آیا سفر در زمان ممکن است یا خیر، اما به وضوح شرایط سختی که در چنین سناریوهایی باید رعایت شوند را روشن می‌کند.

در جهانی که منحنی‌های زمانی بسته‌ای وجود دارد، سفر در زمان دیگر شبیه به ماجراهای بی‌حدومرز در داستان‌های علمی تخیلی نخواهد بود. بلکه مسافران با دنیایی مواجه خواهند شد که توسط خودسازگاری صلب، خاطرات پاک‌شده و علیت مختل‌شده اداره می‌شود.

البته مسافران احتمالی زمان به دنبال یافتن شکاف‌هایی در استدلال گاواسی‌نو خواهند بود. یکی از دیدگاه‌ها این است که هرچند قانون دوم ترمودینامیک به کل یک سیستم اعمال می‌شود، اما الزاماً نیازی نیست که این قانون بر اجزای تشکیل‌دهنده آن سیستم نیز تأثیر بگذارد.

پس ممکن است روشی وجود داشته باشد که امکان کاهش بی‌نظمی برخی از قسمت‌های یک سیستم را امکان پذیر کند، در حالی که این مهم در باقی قسمت‌ها افزایش می‌یابند؛ و در مجموع آنتروپی به شرایط مورد نیاز در قانون دوم ترمودینامیک دست می‌یابد و از قوانین پیروزی می‌کند. و این یک غذای فکری وسوسه‌انگیز برای مسافران زمان احتمالی خواهد بود.

/شفقنا


کشفیات جدید فیزیک‌دانان؛ سفر در زمان ممکن است، اما با چالش‌هایی غیرقابل تصور!

منبع: نذیر کرمان
? کشفیات جدید فیزیک‌دانان؛ سفر در زمان ممکن است، اما با چالش‌هایی غیرقابل تصور!