کشت «نگین سبز» در دل کلات‌گنج | اخبار استان کرمان

با وجود خشکسالی‌های اخیر، کشاورزان قلعه‌گنج با اراده‌ای پولادین به تولید خیار ادامه می‌دهند. به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان»؛ قلعه‌گنج، یکی از شهرستان‌های جنوبی استان کرمان، با وجود آب و هوای گرم و خشک، به لطف توسعه گلخانه‌های مدرن، به یکی از قطب‌های مهم تولید خیار در کشور تبدیل شده […]


با وجود خشکسالی‌های اخیر، کشاورزان قلعه‌گنج با اراده‌ای پولادین به تولید خیار ادامه می‌دهند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان»؛ قلعه‌گنج، یکی از شهرستان‌های جنوبی استان کرمان، با وجود آب و هوای گرم و خشک، به لطف توسعه گلخانه‌های مدرن، به یکی از قطب‌های مهم تولید خیار در کشور تبدیل شده است. این منطقه با بهره‌گیری از نور خورشید فراوان، خاک حاصل‌خیز و تکنولوژی‌های نوین کشاورزی، توانسته است در تولید خیار گلخانه‌ای به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.

نور خورشید یکی از مهم‌ترین عوامل رشد گیاهان است و قلعه‌گنج از این نعمت به وفور برخوردار است، و خاک‌های منطقه قلعه‌گنج به دلیل وجود مواد معدنی غنی، بسیار مناسب برای کشت محصولات کشاورزی، به ویژه خیار هستند، گرما و رطوبت مناسب در گلخانه‌ها، شرایط ایده‌آلی را برای رشد سریع خیار فراهم می‌کند.

در گلخانه‌ها با کنترل عوامل محیطی مانند دما، رطوبت و نور، می‌توان تولید را به طور قابل توجهی افزایش داد، سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و مه پاش در گلخانه‌ها، مصرف آب را به حداقل می‌رساند، در محیط کنترل شده گلخانه، امکان کاهش استفاده از سموم شیمیایی وجود دارد، با کنترل دقیق شرایط محیطی، می‌توان محصولاتی با کیفیت بهتر و یکنواخت‌تر تولید کرد، توسعه گلخانه‌ها در قلعه‌گنج به ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای بسیاری از افراد بومی منطقه کمک کرده است.

نصرالله رئیسی آهوان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» در رابطه با کشت خیار در این شهرستان قلعه‌گنج گفت: کشت خیار از اول آبان ماه آغاز می‌شود و قبل از کشت، زمین باید به خوبی شخم زده شود و کودهای مورد نیاز به آن اضافه شود، بذرها باید در عمق مناسب و با فاصله مناسب از یکدیگر کاشته شوند، آبیاری منظم و مناسب برای رشد گیاهان بسیار مهم است، برای جلوگیری از خسارات ناشی از آفات و بیماری‌ها، باید اقدامات پیشگیرانه لازم انجام شود.

امیر رئیسی در گفتگو با خبرنگار گروه شهرستان‌های پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» عنوان کرد: با شروع فصل سرد، دمای هوا برای رشد خیار مناسب‌تر می‌شود و محصول با کیفیت‌تری تولید می‌شود، بنابراین کشاورزان با شروع کشت در پاییز، می‌توانند محصول خود را در فصل زمستان به بازار عرضه کنند.

خیار کار قلعه‌گنجی افزود: برداشت خیار از اوایل دی‌ماه آغاز و تا پایان اسفندماه ادامه دارد، خیار محصولی است که به مراقبت زیادی نیاز دارد، زیرا اگر گرما و یا سرما بیش از حد به آن برسد این محصول بیمار می‌شود.

فرزاد رئیسی نیز در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» اظهار کرد: آفات و بیماری‌ها یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات برای محصولات کشاورزی هستند. در منطقه ما، آفاتی مانند شته، کنه و مگس سفید و بیماری‌هایی مانند سفیدک پودری و بوته میری از جمله مهم‌ترین مشکلات هستند. برای کنترل این آفات و بیماری‌ها، از سموم مجاز و روش‌های کنترل بیولوژیک استفاده می‌کنیم.

 چالش‌ها و فرصت های کشت خیار

کشت خیار در قلعه‌گنج با وجود مزایای فراوان، با چالش‌هایی نیز همراه است. کمبود آب، نوسانات قیمت محصولات کشاورزی، بیماری‌ها و آفات از جمله مهم‌ترین چالش‌هایی هستند که کشاورزان با آن مواجه‌اند. با این حال، با برنامه‌ریزی دقیق، استفاده از فناوری‌های نوین و حمایت دولت، می‌توان بر این چالش‌ها غلبه کرد و آینده‌ای روشن برای کشت خیار در قلعه‌گنج متصور شد.

با توجه به پتانسیل‌های موجود و سرمایه‌گذاری‌هایی که در این زمینه صورت می‌گیرد، می‌توان انتظار داشت که کشت خیار در قلعه‌گنج روزبه‌روز توسعه یابد. با تولید محصولات با کیفیت و صادرات آن‌ها به سایر مناطق کشور و حتی کشورهای همسایه، می‌توان ارزآوری قابل توجهی برای منطقه ایجاد کرد. همچنین، با توسعه صنایع تبدیلی و فراوری محصولات کشاورزی، می‌توان ارزش افزوده محصولات را افزایش داد و اشتغالزایی بیشتری را در منطقه ایجاد کرد.

کشت خیار در قلعه‌گنج، نمونه‌ای موفق از بهره‌گیری از فناوری برای غلبه بر محدودیت‌های طبیعی و تولید محصولات با کیفیت است. این دستاورد نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی دقیق، سرمایه‌گذاری و حمایت از کشاورزان، می‌توان از مناطق خشک و کم آب نیز بهره‌وری اقتصادی بالایی ایجاد کرد.

انتهای خبر/ لعیا سالاری

ورزش و سفر


کشت «نگین سبز» در دل کلات‌گنج

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? کشت «نگین سبز» در دل کلات‌گنج