کشاورزان کشت ترکیبی را در دستور کار خود قرار دهند

جیرفت – فت فتو – مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: کشاورزان با کشت ترکیبی از زیان مالی در فصل برداشت محصول جلوگیری کنند. به گزارش روز شنبه فت فتو و به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان، فرامرز رستگاری کشت ترکیبی را به کشاورزان منطقه توصیه کرد و افزود: […]

جیرفت – فت فتو – مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: کشاورزان با کشت ترکیبی از زیان مالی در فصل برداشت محصول جلوگیری کنند.

به گزارش روز شنبه فت فتو و به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان، فرامرز رستگاری کشت ترکیبی را به کشاورزان منطقه توصیه کرد و افزود: کشاورزان با سیستم چند کشتی می توانند از ضرر و زیان مالی در فصل فروش محصولات کشاورزی جلوگیری کنند.

وی هدف از کشت ترکیبی را مدیریت کشت و تولید و استفاده مطلوب از ظرفیت بازارهای هدف داخلی و خارجی اعلام و تصریح کرد: کشت محصولات علوفه ای به کشاورزان هفت شهرستان جنوبی استان کرمان توصیه می شود که با توجه به استمرار بحران خشکسالی و کمبود علوفه توسعه کشت محصولات علوفه ای نیز مورد تاکید است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان؛ کشت محصولات علوفه ای را شامل سورگوم و ارزن علوفه ای اعلام کرد و از حمایت بخش دولتی در زمینه کشت این محصولات خبر داد و اظهار داشت: در راستای مدیریت منابع آب، توسعه کشت های کم آب پاییزه در تناوب با ذرت شامل انواع حبوبات، آفتابگردان و گلرنگ و بادام زمینی با حفظ اولویت در دستور کار قرار دارد.

وی بر توسعه کشت با حداقل خاک ورزی، مکانیزه و مجهز به آبیاری تیپ تاکید کرد و بر همکاری بیشتر کشاورزان در زمینه برنامه های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد.

رعایت الگوی کاشت در راستای حمایت از کشاورزان است

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: کشاورزان الگوی کاشت و تولید را به منظور تحقق رویکرد حفظ، پایداری تولید و رعایت حقوق تولیدکننده و مصرف کننده رعایت کنند.

وی انتخاب الگوی کاشت و تولید را با توجه به پتانسیل آب و خاک، پتانسیل تولید، اقلیم منطقه، دانش بومی و مبانی علمی ظرفیت و پتانسیل های منطقه ای  فنی و اجرایی دانست و بر رعایت این الگو توسط کشاورزان تاکید کرد.

وی تصریح کرد: در راستای برنامه های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی و سیاست های اجرایی اقتصاد مقاومتی برای تحقق رویکرد حفظ و پایداری تولید با حفظ و رعایت حقوق تولیدکننده و مصرف کننده، کشاورزان الگوی کاشت و تولید را مورد توجه قرار دهند.

وی تصریح کرد: انتخاب الگوی کاشت و تولید باید با توجه به تقاضای بازار داخل، صادرات، هزینه های تولید، رقابت پذیری و مزیت نسبی تولید، اقتصادی باشد.

وی ادامه داد: محصولات تولیدی باید در برنامه استراتژیک، اساسی و مؤثر در تأمین امنیت غذایی قرارداشته باشد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان به آغاز سال زراعی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۰ اشاره کرد و از ابلاغ برنامه های کشت و تولید در زمینه محصولات استراتژیک گندم، کلزا و جو خبر داد.

وی افزود: برنامه ابلاغی با توجه به نیاز کشور و ظرفیت بالای تقاضا و ضرورت کاهش نیاز به واردات و مدیریت کشت و تولید مبتنی بر بهره وری بالا برنامه ریزی شده است.

وی به کشت محصولات سیب زمینی و پیاز  اشاره کرد و گفت: میزان تولید سالانه این محصولات بیش از نیاز داخل بوده لذا برنامه کشت و تولید نیز بر مبنای نیاز داخل و میانگین چند ساله صادرات و تقاضای بازارهای هدف تعیین و ابلاغ شده است.

وی افزود: کشاورزان ضمن هماهنگی با مراکز جهاد کشاورزی مطابق برنامه ابلاغی کاشت کنند و از کشت بی رویه و خارج از تقویم زراعی توصیه ای جداً خودداری کنند.




کشاورزان کشت ترکیبی را در دستور کار خود قرار دهند

منبع:ایرنـا
? کشاورزان کشت ترکیبی را در دستور کار خود قرار دهند