گروه استان ها- مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: چنانچه جوجه ریزی به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه برسد در استان کرمان به خودکفایی خواهیم رسید. به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، سیدحسن مهدی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران به عملکرد چهار ساله این اتحادیه اشاره و بیان کرد: در حوزه برنامه ریزی جهت توسعه […]
گروه استان ها- مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: چنانچه جوجه ریزی به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه برسد در استان کرمان به خودکفایی خواهیم رسید.
به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، سیدحسن مهدی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران به عملکرد چهار ساله این اتحادیه اشاره و بیان کرد: در حوزه برنامه ریزی جهت توسعه فعالیت ها، در سال ۹۸ ابتدا دو نفر پرسنل و ۶تعاونی تحت پوشش مدیریت تعاون روستایی فعالیت میکرد و در حال حاضر دارای ۱۱ شرکت تعاونی در ۱۷ شهرستان هستیم، ضمن اینکه دو پرسنل به ۲۳ پرسنل افزایش یافته است.
شفافیت توزیع مرغ با پیادهسازی سامانه “سماتیم”
وی افزود: در حوزه خدمات نرم افزارهای مربوطه اتحادیه از جمله سامانه بازرگاه، سماست و اخیرا نیز سامانه سماتیم که مربوط به معاملات آنلاین تامین یکپارچه مرغ است ایجاد شده اند که سامانه سماتیم به رصد مرغ از مزرعه تا کشتارگاه و فروشگاه پرداخته و شفافیت در توزیع محقق میشود.
مهدی تصریح کرد: این سامانه در پنج استان کشور در حال راه اندازی است و در استان کرمان نیز تا پایان دهه فجر به صورت ۱۰۰ درصد پیادهسازی میشود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان اظهار داشت: در حوزه عملکرد خدمات صنفی و تخصصی، این اتحادیه از سال ۹۸ شورای مدیران اتحادیه را به صورت هر یکماه و نیم و در صورت نیاز با دعوت از مسئولین برگزار کرده ست.
بازرس اتحادیه مرغداران کشور همچنین توزیع بیش از ۷۰ هزار تن ذرت و ۴۲ هزار تن کنجاله سویا جهت بهره برداران را از دیگر اقدامات انجام شده اعلام کرد.
مهدی گفت: یک واحد فروشگاهی در بازارچه ابوذر راهاندازی شده و زیر قیمت بازار به عرضه گوشت مرغ می پردازد.
توزیع ۴۲۰۰ تن مرغ گرم در شهرستان های استان کرمان
وی تصریح کرد: با ایجاد سیستم توزیع و پخش مویرگی، به میزان ۴۲۰۰ تن مرغ گرم و ۵۰۰ تن مرغ منجمد در بم، جیرفت و کرمان توسط لجستیک اتحادیه مرغداران انجام شده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان بیان کرد: در بخش آموزش و ترویج، تحقیقات مربوطه در حوزه تولید گوشت مرغ و ارتقای کیفیت آن انجام شده است.
مهدی ادامه داد: در این راستا سه نشست تخصصی با عنوان بررسی چالش های صنعت گوشت طیور در سطح استان کرمان انجام شده و امسال چهارمین دوره در سطح ملی در پایتخت برگزار شد و میزبان وزارت جهاد کشاورزی بودیم.
وی گفت: حضور اتحادیه در نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری (کرمان آیدکس) و برگزاری کارگاه های آموزشی در راستای ارایه خدمات متمایز و بهتر نیز انجام شده است.
مهدی همچنین در ادامه بیان کرد: در حاضر ۱۱ شرکت تعاونی با قریب ۵۳۰ واحد پرورش مرغ گوشتی در شمال استان تحت پوشش این شرکت ها فعالیت دارند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان افزود: متوسط تولید جوجه ریزی استان ۳میلیون قطعه در ماه است و براساس آن تقریبا ۱۸۰ تا ۱۹۰ تن گوشت مرغ تولید میکنیم که بیش از ۷۵ درصد میزان نیاز استان تامین میشود .
مهدی. مصرف روزانه مرغ در شمال و جنوب استان کرمان را ۲۲۰ تن اعلام و تاکید کرد: مابقی نیاز از استان های همجوار بویژه یزد تامین میشود و امیدواریم بتوانیم ۱۰۰ درصد نیاز استان را تامین کنیم.
فعالیت۱۲ کشتارگاه مرغ در استان کرمان
وی اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۳ کشتارگاه در استان کرمان وجود دارد که ۱۲ مورد آن فعال است و دو واحد دیگر ظرف مدت کمتر از ۶ ماه به بهرهبرداری میرسند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان بیان کرد: در حال حاضر براساس بانک اطلاعاتی، قریب ۶۲۰ واحد مرغداری، ۲۰ واحد کشتار کُن، ۱۳۰ عامل توزیع و ۱۸۶۰ فروشگاه در شمال و جنوب استان کرمان شناسایی شده اند که در عرضه گوشت مرغ فعالیت دارند.
مهدی یادآور شد: سال ۱۴۰۳ یکی از روان ترین ارایه خدمات در سامانه بازارگاه بوده و با تخفیف های اعمال شده، قیمت های برخی نهاده ها زیر قیمت بازار گاه به دست تولید کننده رسیده است.
تحمیل زیان بسیار سنگین به مرغداران با قطعی برق
وی در بخش دیگری تاکید کرد: قطعی برق بیش از دو ساعت برای واحدهای پرورش مرغ قطعا باعث تلفات و زیان بسیار سنگین حتی به میزان بالغ بر یک میلیارد تومان خواهد شد.
مهدی ادامه داد: در حوزه سوخت با تدابیری که اندیشیده شده بعضا اشکالاتی وجود دارد و تقاضا داریم تمهیداتی اندیشیده شود که واحدهای پرورش دچار ضرر و زیان نشوند.
وی یادآور شد: در تابستان گذشته بدلیل قطعی برق، در یکی دو واحد استان در حد پنج درصد تلفات را شاهد بودیم اما در برخی استان ها تلفات بسیار زیاد بوده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: روند تولید مرغ هم در استان و هم در سطح کشور کاملا روند عادی را تجربه می کند و از هم اکنون تلاش بر این است تا در آستانه ماه مبارک رمضان و سال جدید بتوانیم از روند عادی به سمت تولید بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار جوجه ریزی پیش برویم.
مهدی با تاکید بر اینکه همواره به قدرت خرید مصرف کنندگان توجه میشود، گفت: گوشت مرغ و تخم مرغ به عنوان ارزان ترین محصول پروتئینی بیشتر متقاضی را دارند.
حرکت به سمت صادرات مرغ درصورت تولید مازاد
وی اظهار داشت: در صورت تولید مازاد گوشت مرغ، به سمت صادرات خواهیم رفت و درحال بستر سازی جهت این امر هستیم.
مهدی ادامه داد: جهت صادرات مرغ حتما بایستی مجوز بصورت دائمی صادر شود چراکه بازارهای بین المللی مقطعی نیستند و باید مرغ با کیفیت بصورت مستمر صادر شود.
وی تصریح کرد: در سال جاری بالغ بر ۲۲ هزار تن مرغ توسط اتحادیه کشور صادر شده و عمده صادرات به کشور عراق بوده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان همچنین بیان کرد: در استان کرمان تعداد ۶۲۳ واحد تولید مرغ گوشتی دارای پروانه و ظرفیت بیش از ۱۱ میلیون قطعه جوجه ریزی وجود دارد اما براساس پروتکل های بهداشتی و موضوعات امنیت زیستی، امکان فعالیت های همزمان وجود ندارد و همواره ۳۰ درصد ظرفیت زیر بار جوجه ریزی می رود.
مهدی تاکید کرد: چنانچه جوجه ریزی به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه برسد در استان به خودکفایی خواهیم رسید.
وی یادآور شد: به دلیل ارتفاع از سطح دریا و اقیلم خشک، امکان تولید جوجه یک روزه در استان کرمان وجود ندارد به همین جهت این روند در استان های شمالی انجام و سپس به استان منتقل میشوند.
مهدی در ادامه به موارد اولویت دار مدنظر اتحادیه شرکت های تعاونی مرغداران استان کرمان اشاره و تاکید کرد: بیش از ۵۰ درصد واحدهای ما قدیمی و دو واحد نیز دچار فرسودگی هستند، از این رو در این بخش بشدت با اُفت انرژی و عدم بهره وری روبرو هستیم.
مهدی در ادامه افزود: بهسازی و نوسازی واحدهای پرورش مرغ گوشتی در میزان بهره وری و تولید گوشت استان کرمان بسیار تاثیرگذار است.
وی گفت: باتوجه به مشکلات و ناترازی انرژی در سال های اخیر و ماه های گذشته، استفاده از انرژی های تجدید پذیر ضروری است. بنابراین خواهش ما این است که اعتبارات لازم برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شود.
تامین بیش از ۸۰ درصد جوجه یک روزه استان کرمان از خارج از استان
مهدی تصریح کرد: بحث استاندار سازی حمل و نقل جوجه یک روزه نیز از موارد دیگر پراهمیت است چراکه بیش از۸۰ درصد جوجه یک روزه از استان های دیگر تامین میشود و بدلیل حمل و نقل نامناسب دچار ضرر و زیان و مشکلات وزن گیری می شوند.
وی گفت: قیمت واقعی تمام شده یک کیلوگرم مرغ قریب ۶۵ هزار تومان و برای مصرف کننده ۹۶ هزار تومان است اما متاسفانه برخوردهای دستوری و سیاست های شتاب زده در این بخش بعضا باعث بی انگیزه شده واحدهای مرغداری جهت تولید می شود و در صورت کاهش جوجه ریزی، شاهد قیمت های بالاتر خواهیم بود.
مهدی به دلیل تفاوت قیمت مرغ اشاره و خاطرنشان کرد: تفاوت قیمت به این علت است که مرغ یک محصول تره باری ست و امکان نگهداشت آن نیست مگه جهت ذخیره سازی، البته در استان کرمان عرضه و تقاضا در حد متعادل مدیریت شده است.
/س
منبع: تــابناک ? کرمان باجوجه ریزی بیش از ۴ میلیون قطعه به خودکفایی میرسد/بیش از ۸۰ درصد جوجه یک روزه از خارج از استان تامین می شود
این مطلب بدون برچسب می باشد.
گروه استان ها- ۲۱ سال از زلزله هولناک بم گذشته است، اما داغ بازماندگان همچنان تازه است و هرگز این روز و یاد و خاطره عزیزانشان را فراموش نمیکنند. به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، ۲۱ سال پیش بم لرزید و صدای آوارهای آن در همه جهان شنیده و قلب میلیون ها نفر جریحه دار […]
گروه استان ها- رئیس اتحادیه مرغداران استان کرمان گفت: تا ۴۵ روز آینده سامانه سماتیم به صورت ۱۰۰ درصدی در استان کرمان پیاده سازی خواهد شد. به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، سیدحسن مهدی صبح امروز در جمع خبرنگاران بیان کرد: امروز دوم دی ماه جلسه توجیهی فعالیت سامانه سماتیم در بخش عوامل توزیع مرغ […]
گروه استان ها- استاندار کرمان گفت: امیدوارم کانون وکلای استان کرمان بتواند به عنوان نهادی برای توسعه و ترویج فرهنگ حقوق شهروندی تبدیل شود. به گزارش خبرنگار تابناک از کرمان، به نقل از روابط عمومی استانداری، محمدعلی طالبی صبح امروز در مراسم افتتاح ساختمان جدید کانون وکلای دادگستری استان بیان کرد: کانون وکلا را مستقلترین […]
گروه استان ها- مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان گفت: به موجب قانون جامع حدنگار مصوب ۱۳۹۳ کلیه دستگاههای اجرایی میبایست ظرف دو سال نسبت به مستندسازی املاک خود اقدام میکردند اما عمده دستگاههای اجرایی استان به این تکلیف قانونی عمل نکردهاند. به گزارش تابناک از کرمان، به نقل از روابط عمومی دادگستری استان، سیدمهدی […]
× = 36