کرمانی‌ها هرگز سال بدون غبار نخواهند دید

فت فتو/کرمان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ستان کرمان خطاب به مردم کرمان گفت: تصور اینکه روزی در استان گرد و غباری وجود نداشته باشد،کاملا غیر علمی است و چنین اتفاقی در کرمان رخ نخواهد افتاد و با اقدامات بیابان زدایی فقط می توان شرایط زندگی را سهل تر و تعداد روزهای غبارآلود را کمتر […]

فت فتو/کرمان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ستان کرمان خطاب به مردم کرمان گفت: تصور اینکه روزی در استان گرد و غباری وجود نداشته باشد،کاملا غیر علمی است و چنین اتفاقی در کرمان رخ نخواهد افتاد و با اقدامات بیابان زدایی فقط می توان شرایط زندگی را سهل تر و تعداد روزهای غبارآلود را کمتر کرد.

مهدی رجبی زاده، کرمان را یک استان بیابانی دانست و به فت فتو، می گوید: تقریبا ۲۵ درصد بیابان های کشور در استان کرمان هستند.

او با اشاره به مرز ۵۰۰ کیلومتری استان کرمان با بیابان لوت، اظهار کرد: استان کرمان تحت تاثیر عوارض منفی بیابان قرار دارد و گذشتگان نیز برای سازگاری با این اقلیم، متناسب با ظرفیت های آن استفاده می کردند اما متاسفانه در سی و چهل سال اخیر با اقدامات صورت گرفته مقداری تعادل در منطقه را به هم زده‌ایم.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، فعالیت های بیابان زدایی در شرق استان کرمان از سال ۱۳۶۰ آغاز شده و موثر نیز بوده است اما شرق کرمان از وقتی که هامون سیستان و بلوچستان خشک شده، ۱۲۰ روز از سال تحت تاثیرات منفی آن قرار می گیرد.

او با بیان این مطلب که خوشبختانه استان کرمان زیاد تحت تاثیر کانون های گرد و غبار خارج از کشور نیست، تصریح کرد: طرح جامع مقابله با فرسایش بادی در شرق استان کرمان در سال ۱۳۹۵ تهیه شد. حدود ۵۴۰ میلیارد تومان برای اجرای آن اعتبار نیاز بود تا در دوره پنج ساله مقداری امنیت (از لحاظ گرد و غبار) برای آن منطقه حاصل شود، اما متاسفانه بودجه کامل آن به موقع تخصیص داده نشد و هزینه ها سرسام آور افزایش یافت و در این چند سال بیشتر از ۵۰۰ میلیارد تومان در این خطه هزینه کرده اما تنها ۲۰ درصد طرح اجرا شده است.

رجبی زاده به موضوع مالچ‌پاشی در شرق استان اشاره کرد و هزینه مالچ پاشی در هر هکتار را حدود ۱۷۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: هم اکنون مالچ پاشی در منطقه فهرج در حال انجام است.

«از ۱۶ شهرستان واقع در شمال استان کرمان، ۱۳ شهرستان آن یا بیابانی یا در معرض بیابانی شدن هستند که در همه آنها اقدامات بیابان زدایی صورت می گیرد اما نسبت به فرایند بیابان زایی عقب هستیم زیرا امکانات و بودجه کافی وجود ندارد و اکنون از مشارکت فعالان اقتصادی استفاده کرده‌ایم.» این مطلب بخش دیگری از سخنان رجبی زاده به فت فتو بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان به تبیین اقدامات بنگاه های اقتصادی در جهت بیابان زدایی پرداخت و در ادامه خطاب به مردم کرمان گفت: تصور اینکه روزی در استان گرد و غباری وجود نداشته باشد، کاملا غیر علمی است و چنین اتفاقی در کرمان رخ نخواهد افتاد و با اقدامات بیابان زدایی فقط می توان شرایط زندگی را سهل تر و تعداد روزهای غبارآلود را کمتر کرد.

رجبی زاده ادامه می دهد: در حاضر در شهرهایی مثل کرمان مردم شاهد فقط گرد و غبار هستند اما در شهرهای شرق و برخی از مناطق استان طوفان شن وجود دارد.

انتهای پیام




کرمانی‌ها هرگز سال بدون غبار نخواهند دید

منبع: ایـسنا
? کرمانی‌ها هرگز سال بدون غبار نخواهند دید