کرمانِ برفراز و سرمایهگذاری در فرصتهای غبارگرفته با کلیدواژه همگرایی | خبر کرمان
کرمان – نذیر کرمان – سال ۱۴۰۴ در شرایطی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شد که کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند سرمایهگذاری در بخشهای مختلف است و استان پهناور کرمان نیز چندماه قبل از این نامگذاری، با اقداماتی که بهویژه در نیمه دوم سال گذشته به […]
کرمان – نذیر کرمان – سال ۱۴۰۴ در شرایطی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شد که کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند سرمایهگذاری در بخشهای مختلف است و استان پهناور کرمان نیز چندماه قبل از این نامگذاری، با اقداماتی که بهویژه در نیمه دوم سال گذشته به همت استاندار در آن کلید خورد، از استانهای پیشرو در این حوزه به شمار میرود.
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی شعار سال ۱۴۰۴ را «سرمایهگذاری برای تولید» خواندند و ابراز امیدواری کردند که با برنامهریزی دولت و مشارکت مردم، گشایشی در امر معیشت ایجاد شود.
سالی که گذشت نیز سیاستهای کشور بر ۲ مقوله مهم و اساسی، جهش تولید و مشارکت مردمی متمرکز شده بود؛ رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی سال ۱۴۰۳ در این باره فرموده بودند که باید اقتصاد را مردمی کنیم، باید پای مردم را به عرصه تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم. در بخش مردمی ظرفیّتهای بزرگی وجود دارد و این ظرفیّتها باید فعّال و از آنها به نفع کشور و به نفع مردم استفاده شود.
مروری بر نامگذاری سالها از سوی رهبر انقلاب نشان میدهد که ایشان در سالهای اخیر همواره بر مساله اقتصاد تاکید ویژه داشتند و با نامگذاری سالها خط اصلی را برای مسئولان ذیربط در قوای سهگانه بهویژه دولت و مجلس مشخص کردند.
قطعا حرکت در مسیر شعار سال میتواند گرهی از مسائل و مشکلات مردم را باز کند و در سال جدید و در دولت وفاق ملی میتوان با همدلی و همیاری مسئولان شاهد اقدامات ملموس و عینی برای تحقق شعار سال باشیم، همان طور که رییس جمهور در پیام نوروزی خود گفت: ما از ابتدای استقرار دولت، موضوع سرمایهگذاری بخش مردمی و خصوصی را یک اولویت مهم در نظر گرفتیم. من شخصا این امر مهم را پیگیری کردهام.
مسعود پزشکیان تاکید کرد: ما نیازمند آن هستیم که عرصه را برای فعالیت مردم در اقتصاد و سرمایهگذاری فراهم کنیم. در پرتو توسعه سرمایهگذاری است که تولید جان میگیرد، اشتغال افزایش مییابد، معیشت مردم بهبود پیدا و کشور پیشرفت میکند. رهبری معظم انقلاب همواره مشوق و حامی سرمایهگذاری و مشارکت فعالتر مردم و بخش خصوصی واقعی در اقتصاد بودهاند و در نامگذاری سال جدید نیز به این موضوع مهم تاکید فرمودند.
وی افزود: ما برای رسیدن به اهداف بلند کشورمان و چشمانداز ارائه شده از سوی رهبر عزیزمان، نیاز به تغییر نگاه، وحدت و انسجام داخلی و اجتناب از چندقطبی شدن داریم و صد البته داشتن ارتباطات سالم در همه زمینهها با کشورهای همسایه در اولویت اول ما و سپس با تمام کشورهای دنیاست.
سرزمین فرصتهای طلایی
کرمان به عنوان پهناورترین استان ایران و سرشار از منابع خدادادی و طبیعی که به تعبیری، سرزمین فرصتهای طلایی معرفی شده، از استانهایی است که مقصد و مصداق سرمایهگذاری برای تولید محسوب میشود؛ فقط در بخش معدن ذخایر حساب شده قطعی استان کرمان تاکنون در قالب ۴۲ ماده معدنی حدود هشت میلیارد تن اعلام شده که سالانه ۱۳۰ میلیون تن برداشت دارد و دارای رتبه اول وصول حقوق دولتی کشور با اختلاف نسبت به استانهای بعدی است.
حدود هشت درصد ارزش افزوده کشاورزی و ۱۰ درصد شاغلان کشاورزی کشور به استان کرمان تعلق دارد و این در حالی است ۴۰ درصد شاغلان این استان در بخش کشاورزی فعالیت می کنند و تنها ۱۶ درصد ارزش افزوده استان کرمان سهم بخش کشاورزی است لذا اهمیت بخش کشاورزی استان در مقایسه با متوسط کشور از ابعاد مختلف بسیار حائز اهمیت است.
نکته مهم و مشترک در هر ۲ بخش صنعت و کشاورزی کرمان این است که همچنان درگیر معضل خامفروشی هستند و به اذعان مسئولان استانی، صنایع تبدیلی و تکمیلی در جای جای این استان کم است که یکی از جهتگیریهای سرمایهگذاری برای تولید در دیار کریمان نیز به شمار میرود.
فرصتهای ناب سرمایهگذاری در گردشگری
در کنار بخشهای صنعتی، معدنی و کشاورزی، آنچه کرمان را با هر نقطه دیگر متمایز میکند، فرصتهای گردشگری این استان است؛ استانی کم نظیر در اقلیم چهارفصل در هر زمان از سال، مزیتهای بی شمار در صنایع دستی، آثار تاریخی و وضعیت گردشگری.
امید که با هدفگذاری انجام شده استاندار برای سال هدف گردشگری در ۱۴۰۵ که با عنوان لبخند دنیا به کرمان دنبال میشود، و از امروز، هرچه بیشتر شاهد توسعه سرمایهگذاری در ظرفیتهای بکر گردشگری استان نیز باشیم و این مهم بتواند جایگزین مناسبی برای معادنی باشد که روزی تمام میشوند.
۲ راهبرد کلی بعد از تشکیل دولت چهاردهم و تغییر مدیریت عالی استان در دستور کار قرار گرفت؛ یکی ایجاد گفتمان مشترک جذب سرمایهگذاری در کرمان و دیگری تدوین سند تحرکبخشی به توسعه استان که این سند هم مبنای عمل مشترک قرار گیرد
اما فراتر از همه این موارد و موضوعات واقعی که سالها در کرمان مطرح بوده و در دولتهای مختلف نیز اقداماتی برای بهبود وضعیت سرمایهگذاری و توسعه اقتصادی انجام شده، ۲ راهبرد کلی بعد از تشکیل دولت چهاردهم و تغییر مدیریت عالی استان در دستور کار قرار گرفت؛ یکی ایجاد گفتمان مشترک جذب سرمایهگذاری در کرمان و دیگری تدوین سند تحرکبخشی به توسعه استان که این سند هم مبنای عمل مشترک قرار گیرد.
تدوین سند کرمان برفراز درحالی از سال گذشته شروع شده که اتاق مشترک سرمایهگذاری در تهران و استان راه اندازی شده و در شهرستانهای استان نیز کلید خورده است؛ اتاقی که فرآیندهای سرمایهگذاری را تسهیل میکند.
شگفتزده از نامگذاری امسال
بر همین اساس و با اقدامات دیگری که ذیل این ۲ راهبرد طی ماههای اخیر در استان کرمان عملیاتی شده، جهت گیریهای سرمایهگذاری در استان کرمان مشخص شده است. از همین رو استاندار کرمان ساعاتی بعد از تحویل سال نو در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: سورپرایز یعنی چهار ماه برای حاکمیت گفتمان سرمایهگذاری در استان کرمان تلاش کنی و مزد خود را با مزین شدن به نام سرمایهگذاری برای تولید بگیری؛ تبریک به همه همراهان و همکاران؛ ما مسیر تحقق شعار سال را از از پیش تمرین کرده ایم و با قدرت و روحیه مضاعف ادامه خواهیم داد.
این تمرین و تلاشها چه بود؟
محمدعلی طالبی که بیستم آبان ۱۴۰۳ از دولت چهاردهم برای سکانداری پهناورترین استان کشور رای اعتماد گرفت و ۲ روز بعد با حضور وزیر کشور در کرمان معارفه شد، عصر همان روز با افتتاح نمایشگاه استانی الکامپ، نخستین برنامه کاری خود را از حوزه اقتصاد دانش بنیان و واحدهای نوآفرین آغاز کرد تا خط مشی کاری خود را نشان دهد.
استاندار کرمان در هفتههای اول کاری خود و پس از نشستهای مختلف با مدیران و نمایندگان استان تاکید کرد که کرمان به یک سند برای تحولبخشی و تحرک بخشی به توسعه نیاز دارد؛ برنامهای که اولویتها و جهتگیری استان در بخشهای مختلف را برای چهار سال آینده مشخص کند.
وی که روز اول انتخاب به عنوان استاندار جدید کرمان، این استان را سرزمین فرصتها و بهشت بالقوه سرمایهگذاری خوانده بود، آذر ماه پارسال اعلام کرد که مقدمات تدوین یک برنامه تحرکبخشی به توسعه استان فراهم شده و سازمان مدیریت و برنامه ریزی پیگیر چارچوب این سند است که امیدوارم طی ماههای آینده به سرانجام برسد.
تعیین ۱۳ محور؛ ۳۱۵ طرح و پروژه اقتصادی
همین اتفاق هم افتاد و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان بهمن ماه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان برگزار شد، از آماده شدن پیشنویس سند تحرکبخشی توسعه استان کرمان خبر داد و گفت: ۱۳ محور در سند تحرکبخشی توسعه استان در نظر گرفتیم و معیار تعیین محورها این بوده که بیشترین انطباق را با اسناد بالادستی، برنامه هفتم پیشرفت و آمایش سرزمین داشته باشند.
ابتکار استاندار کرمان برای تهیه و تدوین سند تحرکبخشی توسعه که بعد «کرمان برفراز» نام گرفت، در ۱۳ محور تاکنون ۳۱۵ پروژه اقتصادی را شامل شده که به عقیده رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، این پروژههای پیشران در صورت اجرا ضمن کمک به توسعه متوازن و تعادلبخشی به اقتصاد دیار کریمان میتواند رونق اقتصادی بهتری را به مردم این استان هدیه کند.
ابتکار استاندار کرمان برای تهیه و تدوین سند تحرکبخشی توسعه که بعد «کرمان برفراز» نام گرفت، در ۱۳ محور تاکنون ۳۱۵ پروژه اقتصادی را شامل شده است
سندی برای فعالسازی بخش خصوصی
متولیان سند تحرکبخشی توسعه استان کرمان کارهای روزمره دستگاهها و پروژههای ریز را در این سند مد نظر قرار ندادند بلکه ۳۱۵ طرح و پروژه که باعث ایجاد تحرک در بخش و منطقه میشود، احصا شده و از این تعداد ۱۲۵ پروژه از طریق اعتبارات دولتی، ۱۳۱ طرح از محل آورده بخش خصوصی و ۵۹ پروژه مشترک دولت و بخش خصوصی انجام میشود.
تفاوت سند تحرکبخشی که هنوز رسما رونمایی نشده و درحال مراحل نهایی تدوین است با برنامههای قبلی در این است که چند هدف کلی از جمله ریل گذاری برای فعال سازی بخش خصوصی مدنظر است و در این زمینه بخش خصوصی در موضوعات مورد نظر فعالیت خود را به عنوان موتور و محرک اصلی رشد اقتصادی انجام میدهد.
حرکتی تازه و پرشتاب برای جبران عقب ماندگیها
استاندار کرمان بیستم بهمن ماه در آیین بهره برداری از طرحهای توسعه ای منطقه معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان در حضور رییس جمهور گفت: به پشتوانه دولت، برنامه ای جامع برای تحرکبخشی به توسعه استان تحت عنوان «کرمان برفراز» تدوین کرده ایم؛ بر مبنای این برنامه حرکتی تازه و پر شتاب در جبران عقب ماندگیها به ویژه در مناطق کم برخوردار استان شروع شده است.
طالبی بر این باور است که وجود یک سند در راستای ایجاد تحرک و پویایی جدید در فرآیند توسعهای استان کرمان ضرورت دارد و سند «کرمان برفراز» با همفکری و همکاری بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی در راستای جهت گیریهای اسناد بالا دستی تبیین شده استان؛ تدوین شده است.
کرمان برفراز قرار است سندی قابل اجرا برای توسعه استان و تمرکز آن بر اولویتهایی باشد، که برای توسعه کرمان دست یافتنی است. سال اول فعالیت در چارچوب برنامه “کرمان برفراز” سال ۱۴۰۴ اعلام شده و شروع پرقدرت برنامههای این سند مستلزم وقتگذاری و پیگیریهای جدی فرمانداران و مدیران مربوطه است.
کرمان برفراز میتواند مبنای عمل مشترک قرار گیرد
نماینده عالی دولت وفاق در استان کرمان در این مسیر پر پیچ و خم به اهمیت و نقش تاثیرگذار همدلی نیز واقف بوده و از هر فرصتی برای دور هم جمع شدن افراد، گروهها و تشکلهای مختلف بهره گرفته است تا برنامههای اقتصادی را در عصر وفاق با چالش کمتر و شتاب بیشتری پیش ببرد، از جمله اواخر سال گذشته در نشست با نمایندگان احزاب و تشکلهای سیاسی استان تاکید کرد که باید بدنه اجتماعی، سیاسی و نخبگانی استان را همراه خودمان کنیم برای رسیدن به پیشرفت و توسعهای که استان به آن نیاز دارد.
او که کمتر از یک ماه بعد از پذیرش مسئولیت استانداری، در جمع اعضای انجمن حمایت از توسعه و آبادانی کرمان حضور یافت در حالی که طرفین وی محمدرضا باهنر از چهرههای مطرح اصولگرای استان و کشور و نیز سید حسین مرعشی از چهرههای شناخته شده اصلاح طلب استان و کشور قرار داشتند، این بار در جمع سیاسیون استان گفت: «کرمان برفراز» میتواند مبنای عملی مشترک ما قرار گیرد و ما را در رسیدن کرمان به جایگاه شایسته خود کمک کند که در این حرکت سهم احزاب هم باید لحاظ شود.
به گفته طالبی اگر موفقیتی قرار است در استان اتفاق بیفتد، همه نیروهای موثر در کرمان باید احساس کنند که در آن شریک هستند و منتسب به یک شخص، گروه، جریان و طیف از مدیران نیست.
کرمانیها برای منافع استان راحت گفت و گو میکنند
استاندار کرمان این نکته را هم یادآور شد: نگاه از بیرون به استان کرمان این است که کرمانیها برای منافع استان و مردمانشان راحت با هم گفت و گو میکنند و این را به عینه در استان تجربه کردم.
نگاه از بیرون به استان کرمان این است که کرمانیها برای منافع استان و مردمانشان راحت با هم گفت و گو میکنند و این را به عینه در استان تجربه کردم
وی گفت: ضمن اینکه هر حزب و تشکل، مرام و خط فکری خود را باید در استان دنبال کند؛ من به عنوان استاندار نیز کمک خواهم کرد که چنین فضایی برای همه احزاب فارغ از گرایشها فراهم شود تا به راحتی فعالیت داشته باشند، اما دغدغه مشترک ما برای پیشرفت است.
استاندار کرمان در پیام نوروزی خود هم تصریح کرد: ما عهد بستهایم در مسیر خدمت به مردم عزیز و همه کسانی که دغدغه کرمان سربلند و “کرمان برفراز” را دارند، تا پای جان بایستیم و در این مسیر نیازمند همراهی همه نخبگانی هستیم که دل در گرو پیشرفت استان کرمان دارند و این امر نیازمند همدلی همه دستگاههای اجرایی و نظارتی که مسیر آینده فعالیت آنها، تسهیل کننده راه سرمایهگذاری، تولید و ایجاد اشتغال در استان کرمان خواهد بود.
استان کرمان به باور استاندار در بسیاری از بخشها نیازمند تحول است و این تحول در فرآیندها، نوع نگرش به عرصه خدمت، سرمایهگذاری، کشاورزی، اقتصاد دانشبنیان و همه عرصههایی است که میتواند خدمت به مردم را بیش از گذشته مورد توجه و اهتمام قرار دهد.
وحدت و انسجام با تاسی از شهید سلیمانی
وی یکی از ظرفیتهای بسیار بالای استان را روح بلند شهیدان، ایثارگران و در صدر آنها سردار شهید حاج قاسم سلیمانی معرفی کرد و گفت: با این انسجام، وفاق، همدلی و با وحدت نیروهای موثر میتوانیم حرکت خودمان را به سمت آینده روشن آغاز کنیم.
استاندار کرمان در گلزار شهدای کرمان با بیان اینکه برنامههای خاص و ویژهای را برای سال ۱۴۰۴ داریم و سال شروع برنامههای تحولی استان در حوزههای مختلف صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری و اقتصاد دانشبنیان است ابراز امیدواری کرد که با همراهی و همدلی همه بخشهای جامعه، قدمهای مثبت و ارزندهای را برای تحول در توسعه استان کرمان و رسیدن به کرمان برفراز برداریم.
جهت گیریهای سرمایه گذاری در کرمان مشخص شده است
بر این اساس جهت گیریهای سرمایهگذاری در استان کرمان مشخص شده است که از جمله آنها میتوان به «تکمیل زنجیره تولید در حوزه معدن»، «تکمیل زیرساختهای گردشگری و به منظور رونق گردشگری استان»، «بهبود وضعیت اقتصاد کشاورزی استان» و «ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی» اشاره کرد که استاندار کرمان در سفرهای شهرستانی متعدد خود نیز به بررسی میدانی آنها پرداخته است.
جهت گیریهای سرمایهگذاری در استان کرمان مشخص شده است که از جمله آنها میتوان به «تکمیل زنجیره تولید در حوزه معدن»، «تکمیل زیرساختهای گردشگری و به منظور رونق گردشگری استان»، «بهبود وضعیت اقتصاد کشاورزی استان» و «ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی» اشاره کرد
چنانکه دوم اسفند ۱۴۰۳ در آیین جشن خودکفایی و توانمندسازی چهار هزار مددجوی تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه ۱۰۰ روز است که در خدمت مردم کرمان بوده و در این مدت نزدیک ۴۰ سفر شهرستانی داشته است گفت: جای جای استان و فرصتهای سرمایه گذاری و اشتغال را در استان کرمان دیدم. آمار و ارقام، گزارشها و تحلیلها در حوزه اشتغال را مشاهده کردم و امروز با اطمینان میگویم کاری آسانتر از ایجاد اشتغال در استان کرمان نیست.
سرزمین فرصتهای غبار گرفته اشتغال
استاندار کرمان گفت: من روزهای اول کرمان را سرزمین فرصتهای طلایی سرمایهگذاری و اشتغال در کشور و منطقه خواندم اما امروز میخواهم بگویم، کرمان سرزمین فرصتهای غبار گرفته اشتغال است. کافیست مقداری تلاش کنیم تا این غبار را از روی فرصتهایی که در اختیار ما قرار دارد کنار بزنیم و فضای خوب و مناسبی را برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در استان فراهم کنیم.
اکنون با تاکید مقام معظم رهبری بر موضوع سرمایهگذاری؛ قطعا روحیه مضاعفی در سطح استان به وجود خواهد آمد و سرمایهگذاران نیز امنیت و اطمینان خاطر بیشتری برای سرمایهگذاری پیدا خواهند کرد.
از نگاه ناظران و کارشناسان در شرایط جاری کشور، هوشمندانه ترین نامگذاری که میتوانست برای سال ۱۴۰۴ عنوان شود؛ موضوع سرمایهگذاری بود که این نامگذاری نشان دهنده درایت و دوراندیشی رهبر انقلاب است.
اطمینان از امسال بر پایه تجربه و تمرین سال گذشته
همانطور که استاندار کرمان این اطمینان را میدهد: با تجربه و تمرینی که در ماههای پایانی سال گذشته در حوزه سرمایه گذاری در استان داشتیم، کرمان، استان برتر کشور در عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در موضوع «سرمایهگذاری برای تولید» خواهد بود.
وی با بیان اینکه کشور امروز بیش از هر موضوع دیگری نیازمند سرمایهگذاری برای تولید است اظهار داشت: طی چند ماه گذشته که در استان کرمان بوده ایم، به دلیل مسائل و مشکلاتی که کشور با آن دست و پنجه نرم میکند؛ بر موضوع سرمایه گذاری همواره تاکید داشتم. دولت در حال حاضر منابع لازم را در اختیار ندارد و بهترین راهکار برای رونق اقتصادی؛ حضور و مشارکت مردم و سرمایه گذاری در فرصتهای بی بدیلی است که در کشور وجود دارد.
راهاندازی اتاق سرمایهگذاری کرمان در تهران، افتتاح مرکز خدمات سرمایهگذاری کرمان در آینده نزدیک همچنین راهاندازی ستاد شتابدهی به سرمایهگذاری در استان از اقدامات مدیریت عالی استان در ماههای اخیر بوده که میتواند مقدمه خوبی برای ورود پر قدرت به شعار سال باشد.
راهاندازی اتاق مشترک سرمایهگذاری و توسعه کارآفرینی
اتاق مشترک سرمایهگذاری و توسعه کارآفرینی استان کرمان نیز ۱۱ اسفند ماه با حضور معاون سیاسی وزیر کشور، استاندار کرمان، جمعی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران شرکتهای صنعتی، در تهران آغاز به کار کرد.
مسئولان استان در چارچوب برنامه تحرکبخشی به توسعه استان کرمان، اقدامات و برنامههایی را با همکاری سازمانها و بخش خصوصی سامان دادند و یکی از خلاءهایی که باید به آن پاسخ داده میشد، مرکزی برای گفتوگو و تبادلنظر پیرامون اولویتهای توسعه و سرمایهگذاری استان بود.
این مرکز به عنوان مکانی برای جذب سرمایهگذاری و پیگیری کلانپروژههای توسعهای استان راهاندازی شد و در کنار آن پیوندی میان بخشهای مختلف دغدغهمند استان برقرار شود
این مرکز به عنوان مکانی برای جذب سرمایهگذاری و پیگیری کلانپروژههای توسعهای استان راهاندازی شد و در کنار آن پیوندی میان بخشهای مختلف دغدغهمند استان برقرار شود تا در چارچوب برنامههایی که برای جذب سرمایهگذار در استان تدوین شده مرکزی برای حضور سرمایهگذاران و مدیران دولتی و خصوصی در آن باشد.
کرمان ظرفیت پیشران شدن استفاده از سرمایههای خُرد را دارد
معاون سیاسی وزیر کشور نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه “کرمان ظرفیت پیشران شدن در حوزه استفاده از سرمایههای خرد را دارد” اظهار داشت: استان یزد در زمان استانداری دکتر طالبی به عنوان یکی از استانهای پیشران کشور در حوزه دانش بنیان بود و حضور ایشان و استفاده از تجربیات وی در استان یزد میتواند صنعت کرمان و توسعه متوازن در استان کرمان را رقم بزند.
علی زینیوند درباره سواحل مکران نیز گفت: منظور ما از کار کردن در سواحل مکران بحث تقسیماتی نیست. اتاق بازرگانی به دنبال ایجاد ترمینال اختصاصی در مرز پاکستان و افغانستان است؛ همچنین در منطقه چابهار نیز به دنبال انبارهای اختصاصی بودیم که در اختیار کرمان قرار گیرد و امروز اگر چابهار رونق گرفته صرفا به خاطر وجود خطوط ریلی است و ما به عنوان معین استان در اختیار کرمان هستیم و استان را در این زمینه حمایت خواهیم کرد.
خبرها از راهاندازی اتاقهای سرمایهگذاری و توسعه کارآفرینی در برخی از شهرستانهای استان نیز حکایت دارد و این رخدادها نشاندهنده آمادگی خوب استان کرمان برای ورود به موضوع «سرمایهگذاری برای تولید» و تحقق شعار سال است.
مرکز خدمات سرمایهگذاری استان آماده افتتاح
علاوه بر راهاندازی اتاق مشترک سرمایهگذاری و توسعه کارآفرینی کرمان در پایتخت، مرکز خدمات سرمایهگذاری در استان نیز آماده افتتاح است و استاندار در این باره تصریح کرد: پیش از روی کار آمدن مدیریت استان، کار بازسازی آن آغاز شده بود و همان روزهای نخست از این مکان بازدید کردم و تاکید داشتم سریعتر انجام شود که جای قدردانی از استاندار پیشین و معاون اقتصادی پیشین استانداری برای راهاندازی این مرکز دارد.
طالبی گفت: با راهاندازی این مرکز نمایندگان دستگاههای مختلف اجرایی، برای سرمایهگذاری و صدور مجوزها در آن مستقر میشوند و پاسخگوی سرمایهگذاران و ارباب رجوع هستند. هفته ای یکبار در آنجا برای تصویب برنامهها و طرحهای سرمایهگذاری استان حضور دارم.
ستاد شتابدهی سرمایهگذاری راهاندازی شد
علاوه بر ساختار اداری مراکز و تشکیلات، ستاد شتابدهی به سرمایهگذاری نیز سال گذشته در کرمان راهاندازی شد که این مرکز متشکل از استاندار، معاونان عمرانی و اقتصادی و دستگاههای مرتبط است. کلیات طرح درخصوص سرمایهگذاری در این مرکز اعلام میشود و دستگاهها باید بدانند این طرح مورد تایید مسئولان و تاکید بر اجرای آنهاست.
بنا به تاکید مقام عالی دولت در استان وقتی فردی برای اخذ مجوزها و استعلام به دستگاهها مراجعه میکند، مدیران باید بدانند که این طرح در شورای عالی تصویب شده و اجرای آن در تسریع پاسخگویی، استعلامات و صدور مجوزها مورد تاکید است.
افزایش سه هزار مگاوات به هدفگذاری تولید انرژی خورشیدی
کرمان با داشتن روزهای آفتابی زیاد در طول سال یکی از استانهای مزیت دار به منظور سرمایهگذاری برای تولید انرژی خورشیدی است و استاندار کرمان در آخرین روز اداری سال ۱۴۰۳ در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان ضمن بیان نکات مختلف برای تحرکبخشی به عرصه مدیریتی و خدمات رسانی، به ظرفیت بیبدیل تابش خورشید در این دیار اشاره و تاکید کرد: تولید ۲ هزار مگاوات انرژی خورشیدی در برنامه بود که اینک با افزایش سه هزار مگاوات دیگر به هدفگذاری پنج هزار رسیدهایم که خود به معنای هزاران میلیارد تومان سرمایهگذاری است.
تولید ۲ هزار مگاوات انرژی خورشیدی در برنامه بود که اینک با افزایش سه هزار مگاوات دیگر به هدفگذاری پنج هزار رسیدهایم که خود به معنای هزاران میلیارد تومان سرمایهگذاری است
وی تصریح کرد: در حوزه انرژی خورشیدی هدفگذاری اولیه تولید ۲ هزار مگاوات بود اما با استقبال بسیار خوب و ورود بخش خصوصی به فضای سرمایهگذاری، ظرفیتهای طبیعی و خطوط انتقال برق همچنین همکاری بین دستگاههای مختلف این میزان به بالای پنج هزار مگاوات رسیده که در دست پیگیری است.
طالبی ادامه داد: فضای سرمایهگذاری در استان دیگر آرزو نیست بلکه اتفاق افتاده و نوع فعالیت و حرکت ما تعیین کننده مسیر آینده است که باید با علاقه مندی تمام در این مسیر حرکت کنیم.
البته وی عصر چهارشنبه ۲۹ اسفند ماه در بازدید از خزانه معین استان گفت: متاسفانه طبق گزارشهای رسمی در صدور مجوزها و پاسخگویی به استعلامها، ارباب رجوع و مکاتبات کُند هستیم که باید اصلاح شود.
استاندار کرمان تاکید کرد: آنچه امروز در کرمان دنبال میکنیم در کنار راهاندازی مرکز خدمات سرمایهگذاری که میتواند محل مناسبی برای پیگیری مباحث سرمایهگذاری استان باشد؛ نگاه جدیدی است که باید به این حوزه در دستگاهها اتفاق بیفتد.
انتصابات در راستای ایجاد تحرک جدید
وی افزود: شاید وظایف ذاتی فرمانداریها مرتبط با سرمایهگذاری نباشد اما اولویت ما در انتصابات توجه به سرمایهگذاری بوده و این گفتمان در استان در حال فراگیر شدن است و در چند شهرستان اتاق سرمایهگذاری راهاندازی شده است.
در واقع علاوه بر شایستگیهای عمومی، تعهد و تخصص مورد نیاز؛ توانایی افراد برای ایجاد یک تحرک جدید در حوزه ماموریت کاری خود، ملاک مدیریت ارشد استان در انتصابات بوده و تصریح شده است که باید شرایطی فراهم شود که همه اقشار و گروههای سنی و جنسی بتوانند از این فرصت خدمت استفاده کنند.
تکمیل زنجیره تولید استان با توسعه صنایع کوچک و متوسط
از نگاه نماینده عالی دولت وفاق در کرمان حوزه صنعت و معدن این استان متکی به چند بنگاه بزرگ اقتصادی است که در سایه فعالیت این بنگاهها، صنایع کوچک امکان رشد پیدا نکرده اند.
بنابراین در چارچوپ تکمیل زنجیره کامل تولید فولاد و مس استان؛ قرار است صنایع کوچک و شهرکهای خاص که در سند «کرمان برفراز» دیده شده، شکل بگیرد و مقدمات کار فراهم شده است.
خودروسازی؛ محرک اقتصاد استان
همچنین در حوزه قطعه سازی و خودرو سازی در کنار صنایع بزرگ خودروسازی استان که عمده آنها در ارگ جدید بم است؛ فرصتهای خوبی وجود دارد و استان کرمان از گنجایش خیلی بیشتر برای ورود به این حوزه برخوردار است.
از این دیدگاه، خودروسازی فقط به معنای مونتاژ خودرو نیست و میتواند حوزه گسترده ای از اشتغال و سرمایه گذاری را در استان و منطقه ایجاد کند. ظرفیت توسعه صنعت خودروسازی در منطقه ویژه ارگ جدید بم همچنین بخشهای دیگری از استان وجود دارد و درخواستها و تقاضاهایی نیز در این حوزه وجود دارد.
کرمان ۱۴۰۵؛ هدف گردشگری
استان کرمان دارای ظرفیتها و فرصتهای بسیاری زیادی در حوزه گردشگری است که به آنها توجه مناسبی نشده و بنای مدیریت عالی استان در دوره جدید و در برنامه تحولی «کرمان برفراز» این است که توجه عمومی در سطح استان را به حوزه گردشگری معطوف کند.
برنامه گسترده ای برای رسیدن به این هدف در دستور کار قرار گرفته و بر همین اساس، سال ۱۴۰۵ سال هدف گردشگری استان کرمان در نظر گرفته شده که قرار است نگاه ایران و دنیا به فرصتهای گردشگری استان معطوف شود.
استاندار کرمان چهارم فروردین ماه در جمع مسئولان ستاد اجرایی خدمات سفر استان، سال ۱۴۰۵ را سال هدف گردشگری کرمان اعلام کرد و گفت: نوروز امسال را تمرینی برای رسیدن به افق ۱۴۰۵ میدانیم و همه دستاندرکاران این حوزه باید با انگیزه و تلاش مضاعف، مقدمات این رویداد بزرگ را فراهم کنند.
وی از شعار جدید گردشگری کرمان با عنوان «لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵» خبر داد و افزود: هدف ما قرار گرفتن کرمان در کانون گردشگری کشور است و تحقق آن نیازمند عزم راسخ تمامی دستگاههای مرتبط است.
انسجام بخشی به اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی
مسئولیت اجتماعی بخشی از اعتباراتی است که بنگاههای بزرگ اقتصادی برای تامین بعضی از نیازهای اجتماعی در حوزه استان محل خدمت خود میگذارند و به گفته استاندار در زمینه استفاده از فرصت مسئولیتهای اجتماعی وضعیت آشفتهای را شاهد بودیم.
طالبی تصریح کرد: با اقدامات انجام شده و همگرایی و همراهی خوبی که در استان به وجود آمده، قرار است با اولویت زیرساختهای مورد نیاز مردم؛ اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی متمرکز شود.
تاکید بر تامین امنیت سرمایهگذاری
وی پنجم فروردین در دیدار نوروزی فرمانده و مسئولان انتظامی استان؛ به حوزههای «گردشگری» و «سرمایهگذاری» به عنوان ۲ اولویت استان اشاره و اظهار داشت: تحقق این ۲ اولویت استان، مستلزم برخورداری از فضای امن است.
استاندار کرمان برخورد قاطع با افرادی که زمینههای سرمایهگذاری را تحت تاثیر قرار میدهند را مورد تاکید قرار داد و افزود: اقداماتی که ذهنیتها را نسبت به برخی از مناطق استان تغییر میدهد، باید مورد برخورد جدی قرار گیرد.
«کرمان برفراز» رویکردی واقع گرایانه است
اما نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان ششم فروردین ماه در دیدار نوروزی استاندار کرمان با وی، رویکردهای مدیریت عالی استان را قابل تحسین دانست و گفت: محورهای مطرح شده جامع و شامل مسائل و مشکلات استان است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی با اشاره به شعار سال (سرمایهگذاری برای تولید) و شعار محوری “کرمان برفراز”، این سند را دارای رویکردی واقعگرایانه توصیف کرد و با استناد به سهم استان در بودجه ملی کشور در سه محور اساسی (بنگاههای اقتصادی، مالیات و گمرکات)، انتخاب این شعار را واقعگرایانه و فنی دانست که با انگیزهای قوی مطرح شده است.
این سند دارای رویکردی واقعگرایانه است و با استناد به سهم استان در بودجه ملی کشور در سه محور اساسی (بنگاههای اقتصادی، مالیات و گمرکات)، انتخاب این شعار واقعگرایانه و فنی بوده که با انگیزهای قوی مطرح شده است
وی تاکید کرد: برای تحقق شعار سال، نیاز به رویکردی مناسب است که در برنامههای استاندار به وضوح دیده میشود لذا برای تبدیل این شعار به عملکرد باید برنامهها، الزامات و اقدامات مناسبی در نظر گرفته شود تا در پایان سال ۱۴۰۵، شاهد تکمیل نقش ملی کشور و تحقق اهداف اشتغال، پیشرفت، تولید و سرمایهگذاری باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان گفت: لازم است این مسیر به گونهای رصد شود که نقطه عطف آن تا پایان سال مشخص باشد و کارنامه استاندار به الگویی برای سایرین تبدیل شود.
وی تقویت بخش سرمایهگذاری را در سه محور اساسی ضروری دانست و گفت: تعریف و تقسیم عادلانه و تخصصی سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران با شفافیت کامل تشریح شود و تسریع در صدور مجوزها و جلوگیری از معطل شدن سرمایهگذاران و تشخیص سرمایهگذاران واقعی و جلوگیری از ادعاهای غیرواقعی از دیگر مواردی است که باید اهمیت داده شود.
به گزارش ایرنا در این شرایط که حرکت بر مدار توسعه سرمایه گذاری در کرمان از سال گذشته شروع شده و تدوین سند کرمان برفراز نیز میتواند حلقههای مفقوده سالها را برطرف کند، انتظار میرود همه جریانها و افراد، با نگاهی فرابخشی و جهان شمول، برای تحقق اهداف توسعه ای استان در یک مسیر واحد قرار گیرند و کمک کنند تا تمرکز مدیران بر اصل موضوع توسعه قرار گیرد و بتوان بیشترین بهره وری را از هدفگذاریهای موجود صید کرد.
کرمانِ برفراز و سرمایهگذاری در فرصتهای غبارگرفته با کلیدواژه همگرایی
منبع: نذیر کرمان
? کرمانِ برفراز و سرمایهگذاری در فرصتهای غبارگرفته با کلیدواژه همگرایی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰