فت فتو/کرمان رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: با واکسیناسیون گسترده علیه ویروس کرونا میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در رفسنجان و انار ۵ برابر کاهش یافت. به گزارش فت فتو، دکتر وحید محمدی شاهرخی عصر امروز ۲۱ اردیبهشت ماه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت اجرای عدالت در بخش سلامت […]
فت فتو/کرمان رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: با واکسیناسیون گسترده علیه ویروس کرونا میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در رفسنجان و انار ۵ برابر کاهش یافت.
به گزارش فت فتو، دکتر وحید محمدی شاهرخی عصر امروز ۲۱ اردیبهشت ماه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت اجرای عدالت در بخش سلامت را از دغدغه های مقام معظم رهبری عنوان کرد و در زمینه رشد جمعیت گفت: در تمام دنیا ثابت شده اگر نرخ موالید نزولی شود جامعه از نظر سلامت روحی و روانی، اقتصادی و اجتماعی متوجه ضررهایی می شود.
وی افزود: مهمترین موضوع در کشورها و نیز ایران حفظ تعادل در سنین مختلف و رشد موالید و پویایی بخشیدن به قشر جوان است؛ در شهرستان رفسنجان از ۱٫۴ به ۱٫۷ رسیده است که این عدد باید به ۱٫۲ برسد.
محمدی شاهرخی در مورد تزریق واکسن علیه کرونا در شهرستان های رفسنجان و انار بیان کرد: از کل جمعیت این دو شهرستان که در سنین مختلف از ۵ سال به بالا باید واکسینه می شدند بالای ۹۰٫۸ درصد علیه کرونا واکسن دریافت کردند.
محمدی شاهرخی بیان کرد: طی دوران کرونایی ۵۰ متخصص طب اورژانس، ریه، داخلی، اطفال، عفونی و بیهوشی در رفسنجان بیماران کرونایی را ویزیت می کردند و در بحران کرونا در خط مقدم جبهه جنگ کرونا قرار گرفتند.
وی بیان کرد: ۴۰ هزار نفر از ابتدای شیوع کرونا با انجام تست تشخیص کووید۱۹، تست آن ها مثبت شد، ۲۳ هزار و ۴۰۰ نفر آمار مراجعین تنفسی به مراکز بهداشتی و درمانی بود البته بیش از ۸ هزار بیمار هم در بخش های مختلف بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان بستری شدند.
افتتاح بیمارستان زنان رفسنجان تا دو سال دیگر
رییس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به اینکه بیمارستان امام حسین(ع) ( بیمارستان زنان و زایمان ) ۶ سال پیش به صورت نیمه ساخته از خانواده خیر آقای حاج اصغر نظری خریداری شده و این پتانسیل خوبی است و درصدد هستیم تا ۲ سال آینده با ۱۱۲ تخت بیمارستانی تکمیل و به بهره برداری برسانیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در سال گذشنه مرگ و میر مادر باردار در رفسنجان اتفاق نیفتاد گفت: ۶۰ سال است که مرکز آموزشی درمانی نیک نفس به حوزه زنان و زایمان خدمات ارائه می دهد ساختمان این مرکز فرسوده است. محمدی شاهرخی بیان کرد: در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) رفسنجان یک بخش برای ارائه خدمات به زنان و زایمان در حال احداث است.
دکتر محمدی شاهرخی با اشاره به اینکه در حوزه اطفال توانستیم ۴ تخت آی سی یو را در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تهیه کنیم تصریح کرد: از اوایل اسفند سال گذشته مقاوم سازی بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) در حال انجام است و تا پایان سال روند مقاوم سازی به اتمام می رسد.
خارج شدن رشد جمعیت رفسنجان از سیر نزولی
علی رضا عرب علیدوستی رییس مرکز بهداشت رفسنجان هم در این جلسه بیان کرد: حفظ و ارتقاء حوزه جمعیت برای کشور امری حیاتی است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته نرخ رشد جمعیت به ۰٫۸ رسیده و این ناشی از کاهش باروری و افزایش سالمندی است.
عرب علیدوستی گفت: خوشبختانه با گذشت ۶ سال رشد جمعیت رفسنجان از سیر نزولی خارج شده به طوری که در سال گذشته ۵۰۶ مورد موالید نسبت به سال ۹۹ افزایش یافته. است.
وی ادامه داد: در سال گذشته ما ۶ هزار و ۲۴۵ مورد زاد و ولد در این شهرستان داشتیم که این امار در سال ۹۹ حدود ۵ هزار و ۷۳۹ مورد بود.
عرب علیدوستی خاطرنشان کرد: راه های مختلفی را برای ایجاد انگیزه در بین زوجین در راستای افزایش نرخ موالید در دستور کار است، تمام زوجین تک فرزند در رفسنجان شناسایی شدند و آموزش ها و راهکارهای علمی لازم جهت بچه دار شدن به آن ها ارائه می شود.
تغییر سبک زندگی یکی از راههای ارتقاء سلامت جامعه است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم در این نشست اظهار کرد: در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیش از هزار و ۶۰۰ برنامه در حوزه های مختلف اعم از بهداشتی، واکسیناسیون، روانشناسی، درمان و غیره اجرا می شود که از این تعداد ۵۵۸ برنامه در حوزه بهداشت اجرا می شود لذا ۹۰ درصد مشکلات بهداشتی با پیشگیری برطرف می شود
عباس اسماعیلی بیان کرد: برای ارتقا سلامت جسم و روان جامعه، جوانی و رشد جمعیت مورد توجه قرار گرفته است که در صورت کاهش رشد جمعیت، بسیاری از ابعاد زندگی تحت تأثیر قرار می گیرند از جمله اینکه دانشگاه ها رو به تعطیلی می روند.
وی با تأکید بر این موضوع که باید فرزندآوری را ترویج کرد ادامه داد: ۶ تا ۸ سال فرصت داریم که جمعیت را افزایش دهیم تا از این وضعیت خارج شویم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از راه های ارتقاء سلامت خودمراقبتی و تغییر سبک زندگی است، انجام ورزش، تغذیه سالم و بدون غذاهای چرب و پر نمک، پرهیز از استرس و نیز خواب کافی می تواند به سالم زیستن منجر شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم در این نشست گفت: تمام بیمارستان های دولتی قدیمی و فرسوده هستند و در سال های آتی قصد مقاوم سازی آن ها را داریم.
محمدرضا حاجی زاده بیان کرد: خیرین پای کار هستند در ابتدا مقاوم سازی بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) را در اولویت داریم و امیدواریم تا ۲ سال آینده مقاوم سازی این مرکز درمانی به اتمام برسد.
وی خاطرنشان کرد: در تکمیل بیمارستان امام حسین(ع) رفسنجان اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است این بیمارستان به حوزه زنان و زایمان خدمات رسانی خواهد کرد.
سید محسن سیدباقری مدیر رابط عمومی مرکز حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسسنجان هم در این نشست گفت: ۶۰ درصد از حوادث ترافیکی توسط موتور سوارها رخ می دهد و ابتدای بازگشایی مدارس حوادث ترافیکی دو برابر شده است.
محمدرضا غلامرضاپور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هم در این نشست گفت: ۵۱۸ میلیون نفر در دنیا مواجه با کرونا شدند و این امر یکی از مشکلات اصلی بهداشت و درمان است.
وی افزود: نباید ادعا کنیم که در برابر کرونا پیروز شدیم ولی مقاومت کردیم در حال حاضربیمار کرونایی بستری در رفسنجان نداریم چند روز هم فوتی نداریم.
غلامرضاپور ادامه داد: ۳۰۰ نفر از پزشکان و پرستاران در دو سال اخیر این افراد پاک نیت در بخش های ویژه و ای سی یو ایستادگی کردند حتی به شهادت رسیدند.
وی خاطرنشان کرد: هر بیمار کرونایی دریک دقیقه ۱۰ لیتر اکسیژن نیاز دارد و در ۲۴ ساعت ۹ متر مکعب( ۹ هزار لیتر) اکسیژن نیاز دارد کار ساده ای نیست.
وی گفت: ۳ دستگاه اکسیژن ساز داریم که اکسیژن مورد نیاز بیمارستان را تامین می کند.
انتهای پیام
منبع: ایـسنا ? کاهش ۵ برابری مرگومیر ناشی از کرونا در رفسنجان
مصاف تراکتور، بهترین خط حمله لیگ برتر و گلگهر، بهترین خط دفاع لیگ از بازیهای جذاب مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی فوتبال است. سپاهان نیز در این مرحله با سرمربی جدید خود به مصاف پارس جنوبی خواهد رفت. به گزارش نذیر کرمان، مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی امروز (جمعه) با برگزاری چهار دیدار […]
بسیج، تنها یک نهاد نظامی نیست، بلکه یک مکتب تربیتی است که انسانهایی شجاع، ایثارگر و مسئولیتپذیر تربیت میکند.
نذیر کرمان/کرمان شصتویکمین کنگره ملی علمی، فرهنگی و ورزشی کانگ فو توآ ۲۱، اول آذرماه در شهرستان شهربابک آغاز به کار کرد. کنگره ملی کانگ فوتوآ ۲۱ در دانشگاه جامع علمی کاربردی شهربابک با حضور بیش از ۸۵۰ شرکتکننده از سراسر کشور آغاز به کار کرد. این کنگره ملی در بخش نخست که در سالن […]
نذیر کرمان/کرمان استاندار کرمان گفت: برای پاسخگویی به نیازهای اقتصادی و اجتماعی باید رویکرد توسعه پایدار در پیش گرفت. محمدعلی طالبی عصر اول آذرماه در حاشیه کلنگزنی پروژه احداث نیروگاه ۱۸۳ مگاواتی گازیر شهربابک اظهار کرد: کشور درگیر ناتراژی انرژی در بخشهای آب، گاز و برق است. به گفته وی، امروز سه پروژه نیروگاهی کلنگزنی […]
× شش = forty two