کاشت هندوانه را محدود می‌کنیم

فت فتو ـ گروه اقتصاد:معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای محدود کردن کشت محصولات آب‌بر طرح‌هایی در دست اجرا است و به عنوان مثال کشت هندوانه محدود می‌شود، در خصوص زمان اجرایی شدن الگوی کشت در کشور توضیح داد:«در وزارت جهاد کشاورزی به صورت همزمان و به موازات هم دو […]

فت فتو ـ گروه اقتصاد:معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای محدود کردن کشت محصولات آب‌بر طرح‌هایی در دست اجرا است و به عنوان مثال کشت هندوانه محدود می‌شود، در خصوص زمان اجرایی شدن الگوی کشت در کشور توضیح داد:«در وزارت جهاد کشاورزی به صورت همزمان و به موازات هم دو عملیات را برای اجرایی کردن الگوی کشت در سراسر کشور جلو می‌بریم؛ ابتدا از معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی خواسته‌ایم که برنامه‌ها،میزان تولید و تنوع کشت محصولات کشاورزی بهاره را تهیه کرده و بلافاصله برنامه‌‌های خود را برای تولید و تنوع کشت پاییزه به وزارتخانه اعلام کنند».
محمد قربانی افزود:«اگر می‌خواهیم الگوی کشت در کشور اجرا شود باید کشاورزی قراردادی،قیمت‌گذاری،سیاست‌های حمایتی همه با هم عمل کرده تا بهترین تولید و بهره‌وری در بخش ایجاد شود».
وی ادامه داد:«یکی دیگر از اقدامات دولت برای بخش کشاورزی و به ثمر نشستن الگوی کشت،ایجاد سبدگردانی در بخش کشاورزی است که از فصل زراعی آینده عملیاتی خواهد شد؛ به طوری که همانند پورتفوی بورس،دولت به کشاورزان اطلاع خواهد داد که در یک منطقه چه محصولاتی کشت کنند. به همین دلیل اگر آن‌ها به عنوان مثال گندم و جو تولید کنند،براساس نرخ خرید تضمینی محصول‌شان را خریداری می‌کنند اما اگر علاوه بر این دو محصول کلزا را نیز که دولت از آن‌ها خواسته،بکارند،قیمت خرید تضمینی گندم،جو و کلزای آنان بالاتر از میزان اعلامی خرید تضمینی خواهد بود؛ مثلا گندم کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰  تومان را دولت ۱۴ هزار تومان خریداری خواهد کرد و به میزان تحقق خواسته‌های دولت،کشاورز سود بیش‌تری خواهد کرد».
وی اظهار کرد :«به همین دلیل با اجرای این طرح الگوی کشت برای کشاورزان سودده می‌شود و کشورمان نیز در بسیاری از محصولات کشاورزی می‌تواند به خودکفایی برسد». وی اضافه کرد:«امیدواریم در نیمه دوم سال الگوی کشت را در سراسر کشور اجرایی کنیم».
به گزارش فت فتو به نقل از روزنامه ایران (۱۲ خردادماه) وی گفت:«ایران جزو کشورهایی است که تحت تأثیر تغییر اقلیم قرار دارد و به دلیل خشکسالی‌های پیاپی،تبعات آن بیش‌تر است. متناسب با تغییراتی که در سطح دنیا اتفاق افتاده چند رویکرد را مدنظر قرار دادیم که یکی از آن‌ها تولید بذرهایی است که با شرایط آب و هوایی ما سازگاری داشته باشند».
وی افزود:«دومین نکته‌ای که تقریبا همه کشورها به آن سمت می‌روند این است که بر اساس مزیت‌های نسبی‌شان تولید داشته باشند. مزیت نسبی در برخی از کشورها که فراوانی منابع،آب و زمین دارند تولید محصولاتی است که این کشورها را وارد بازارهای جهانی کند».
قربانی با اشاره به شرایط کم‌آبی در ایران،بیان کرد:«در این زمینه ما نیز تغییر سیاست دادیم و برخی از محصولات‌مان را از فضای باز به سمت فضای گلخانه‌ای می‌بریم و حمایت‌های ویژه‌ای هم صورت می‌گیرد».
معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد وزارت جهاد کشاورزی افزود:«در زمینه محدود کردن کشت محصولات آب بر نیز طرح‌هایی در دست اجرا است و به عنوان مثال کشت هندوانه محدود می‌شود و کشت در زمین‌های مازاد به سمت نهاده‌های دام و طیور هدایت می‌شود».
وی در خصوص زمان اجرایی شدن الگوی کشت در کشور نیز توضیح داد و گفت:«با توجه به تاکید مقام معظم رهبری قرار است عوارض صادراتی هندوانه افزایش یابد تا صادرات این محصول به‌شدت کاهش پیدا کند،از طرف دیگر کشت برنج در برخی از مناطق کم‌آب کشور ممنوع خواهد شد البته کشاورزان برای نیاز مصرفی کشور و خانواده‌های خود می‌توانند در مناطق مختلف به کشت برنج و هندوانه بپردازند».
وی افزود:«وقتی کشاورزان با زهکشی در شمال کشور می‌توانند ۳٫۵ میلیون تن برنج کشت کنند طبیعی است که با تنش آبی و خشکسالی در جنوب کشور اجازۀ کشت برنج داده نشود». / الف




کاشت هندوانه را محدود می‌کنیم

منبع:خبر کرمان
?

کاشت هندوانه را محدود می‌کنیم

:اخبار استان کرمان – اقتصادی