خبرآنلاین نوشت: با گذشت پنج سال از همهگیری کووید-۱۹، امروز چین شاهد شیوع «متاپنومو-ویروسِ انسانی» (HMPV) است. گزارشها نشان میدهد در حال حاضر بیمارستانهای چین مملو از افراد مبتلا به این ویروس هستند. بنا به ادعای کاربران شبکههای اجتماعی، ویروسهای متعدد دیگری هم از جمله آنفلوانزای A، مایکوپلاسما پنومونیه و خود کووید-۱۹ در چین در […]
خبرآنلاین نوشت: با گذشت پنج سال از همهگیری کووید-۱۹، امروز چین شاهد شیوع «متاپنومو-ویروسِ انسانی» (HMPV) است. گزارشها نشان میدهد در حال حاضر بیمارستانهای چین مملو از افراد مبتلا به این ویروس هستند.
بنا به ادعای کاربران شبکههای اجتماعی، ویروسهای متعدد دیگری هم از جمله آنفلوانزای A، مایکوپلاسما پنومونیه و خود کووید-۱۹ در چین در حال انتشار هستند.
اگر چه هیچ تایید رسمیای در اینباره وجود ندارد، ولی زمزمههایی از اعلام وضعیت اضطراری در چین نیز به گوش میرسد.
علائم HMPV
متاپنومو-ویروسِ انسانی با نام انگلیسی «Human Metapneumovirus»، علائمی شبیه آنفلوانزا یا سرماخوردگی ایجاد میکند. این ویروس معمولاً دستگاه تنفسی فوقانی را تحت تأثیر قرار میدهد و بعضاً میتواند منجر به عفونتهای تنفسی تحتانی شود.
رایجترین علائم این ویروس انسانی عبارتند از: سرفه، تب، گرفتگی بینی، گلو درد، تنگی نفس.
دوره کمون یا نهفتگی ویروس تقریباً بین سه تا شش روز است و طول مدت آن بستگی به شدت عفونت دارد.
HMPV در زمستان و اوایل بهار بیشتر دیده میشود.
راههای انتقال متاپنومو-ویروس
این بیماری میتواند از طریق سرفه، عطسه یا تماس با فرد آلوده سرایت کند.
کدام گروهها بیشتر در معرض خطر قرار دارند؟
کودکان خردسال، بزرگسالان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری شدید ناشی از ویروس HMPV هستند.
هر چند اکثر افراد قبل از ۵ سالگی، به این ویروس مبتلا میشوند، اما احتمال ابتلای مجدد در سنین مختلف وجود دارد، ولی در دفعات ثانویه، علائم بیماری معمولاً خفیف هستند.
عوارض HMPV چیست؟
گاهی اوقات HMPV میتواند باعث بیماری شدید شود که ممکن است عوارضی داشته باشد که لازم باشد در بیمارستان بستری شوید.
برونشیولیت، برونشیت، پنومونی، آسم یا تشدید COPD و عفونت گوش (اوتیت میانی) از عوارض ابتلا به HMPV هستند.
چطور از ابتلا به این ویروس پیشگیری کنیم؟
از آنجا که در حال حاضر، هیچ درمان ضدویروسی یا واکسنی برای جلوگیری از HMPV وجود ندارد، با انجام و رعایت نکات زیر میتوانید خطر ابتلا به HMPV و سایر بیماریهای تنفسی را کاهش دهید:
دستها را با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید تا انتشار ویروس به حداقل برسد. هنگام سرفه یا عطسه دهان و بینی خود را بپوشانید. ترجیحاً در آرنج یا زیربغلتان سرفه و عطسه کنید تا ذرات تنفسی در محیط پخش نشود. از ماسک استفاده کنید. از تماس با افراد بیمار خودداری کنید. از لمس چشمها، بینی و دهان خود با دستهای آلوده خودداری کنید. اگر مبتلا به ویروس هستید، تا بهبود بیماری در قرنطینه بمانید.
آیا متاپنومو-ویروس انسانی صرفاً یک سرماخوردگی است؟
متاپنومو-ویروس انسانی اغلب علائمی شبیه سرماخوردگی ایجاد میکند، اما برخی از افراد ممکن است در برابر آن ضعیفتر باشند و مکرر به آن مبتلا شوند. احتمال بیماری شدید در اولین ابتلا به HMPV، به این دلیل است که بدن در برابر علائم اولیه آسیبپذیرتر است و ممکن است سیستم ایمنی به طور کافی پاسخگو نباشد.
بدن پس از اولین عفونت، محافظت و ایمنی موردنیاز را دریافت میکند و در صورت ابتلای مجدد به عفونت HMPV، احتمال بروز علائم خفیف و شبیه سرماخوردگی بیشتر است. این علائم در بزرگسالان بالای ۶۵ سال و افرادی که مشکلات تنفسی یا سیستم ایمنی ضعیف دارند، شدیدتر است.
متاپنومو-ویروس انسانی همان RSV است؟
این دو ویروس یکسان نیستند؛ اما متاپنومو-ویروس انسانی مشابه RSV (ویروس سنسیشیال تنفسی) است و میتواند علائم مشابهی مانند تنگی نفس ایجاد کند.
ابتلا به عفونت شدید ناشی از HMPV در نوزادان بین ۶ تا ۱۲ ماهگی است. اما RSV اغلب در نوزادانِ زیر ۶ ماه باعث بیماری شدید میشود.
منابع:
ndtv
hindustantimes
clevelandclinic
منبع: نذیر کرمان ? چین باز هم میزبان یک ویروس جدید شد؛ HMPV چیست و چه علائمی دارد؟/ ویروس جدید همان سرماخوردگی است؟
نذیر کرمان/ محمدرضا عارف در جمع اعضای ستاد روابط اقتصادی خارجی کشور، گفت: متاسفانه در حوزههای اقتصادی از ظرفیت دیپلماسی در عرصه بینالمللی استفاده نمیکنیم. معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: امروز راهبرد کشور توسعه روابط و استفاده از دیپلماسی و دیپلماسی تخصصی در همه بخشهاست. در زمینههای علمی و سلامت باید از دیپلماسی استفاده کنیم. […]
روزنامه هم میهن نوشت: آنان که در زمان قدرت داشتن یک فقره فساد چای دبششان ۳/۷ میلیارد دلار بود حالا میخواهند دلار را ۲۰ هزار تومان کنند.گفتند سالی یک میلیون مسکن میسازیم رفتند در دولت و آنقدر تعداد ساختهها اندک است که رویشان نمیشود اعلام کنند. گفتند تورم را نصف و تکرقمی میکنیم رفتند در […]
به گزارش نذیر کرمان؛ محمدجواد ظریف در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «استاد دکتر محسن رنانی یکی از آگاه ترین و دلسوزترین اندیشمندان این مرز و بوم است که با شجاعت و صراحت به منظور پیشگیری و درمان پیش از وقوع فاجعه، به صورت خصوصی و هرگاه ضرورت باشد به شکل عمومی، […]
نذیر کرمان | عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «مسابقه در پیست یک بانده» برای روزنامه اعتماد نوشت: طرفداران وضع موجود و فیلترینگ به تکاپو افتادهاند، بلکه توجیهاتی برای دفاع از فیلترینگ بیابند، این کوشش آنان از یک جهت خوب است، زیرا واقعیت انگیزههای آنان را نشان میدهد و اینکه چرا دنبال فیلترینگ هستند؟ و […]
+ دو =