چوب درختان کرمانی در کاخ داریوش

فت فتو/کرمان تاریخدان کرمانی گفت: در تاریخ آمده‌است که چوب درختان کرمان برای ساخت کاخ‌ داریوش فرستاده می‌شد. محمدعلی گلاب‌زاده، نویسنده و مورخ کرمانی، در گفت‌وگو با فت فتو در رابطه با روز درختکاری و اهمیت آن برای مردم کرمان بیان کرد: مردم کرمان چه قبل از اسلام و چه بعد از اسلام از روزگاران درازی […]

فت فتو/کرمان تاریخدان کرمانی گفت: در تاریخ آمده‌است که چوب درختان کرمان برای ساخت کاخ‌ داریوش فرستاده می‌شد.

محمدعلی گلاب‌زاده، نویسنده و مورخ کرمانی، در گفت‌وگو با فت فتو در رابطه با روز درختکاری و اهمیت آن برای مردم کرمان بیان کرد: مردم کرمان چه قبل از اسلام و چه بعد از اسلام از روزگاران درازی که در طول تاریخ به سر برده‌اند همیشه برای درخت و درختکاری ارزش و اهمیت ویژه‌ای قائل بوده‌اند.

وی افزود: در تاریخ آمده است که چوب درختان کرمان برای ساخت کاخ داریوش فرستاده می‌شد یا در نزدیکی‌های بم جایی داریم بنام دارزین که دار به معنای درخت، دارکوب و… و زین به معنای مصلح یعنی جنگل مصلح و که این درخت‌ها همواره سنبول کرمان بوده‌اند.

گلاب‌زاده ادامه داد: سال‌ها است که یونسکو محلی را به نام دیلمون یاد کرده که این دیلمون درکرمان بزرگ قراره داشته است؛ کرمان بزرگ کرمانی بوده که ازعمان شروع می‌شد بعد تا جزیره هرمز و بندرتیزن درنزدیک چابهار می‌رسیده و از طرفی هم به انتهای کویر بافق یزد و نزدیکی شیراز ختم می‌شده است.

تاریخدان کرمانی ادامه داد: جاهایی در تاریخ مشاهده می‌کنیم که نامی از ساحل کرمان برده می‌شود اما می‌بینیم  کرمان امروز ساحل ندارد، منظور آن‌ها ساحل کرمان بزرگ است که  آن روز ساحلش دریای خلیج فارس بوده است.

گلاب‌زاده اظهار کرد: یکی از امتیازاتی که یونسکو درکنارمزیت های دیگری مثل داشتن مس و سایر مقوله‌های دیگری که همه درقالب ارزش‌های کرمان می‌گنجید به آن داده است سروهای بلند کرمان است که یکی از ارزش‌های کرمان محسوب می‌شوند.

وی در خصوص باغ‌های کرمان توضیح داد: ما درکرمان باغ‌های مفصلی داشتیم مثل باغ نظر که امروز به عنوان “ستاد آموزش ۰۵” از آن یاد می‌شود یا باغ خان یا باغ ترکان؛ باغ ترکان باغی بوده که ترکان خاتون آن را بنا کرده است وگفته می‌شود که یازده برابرباغ شازده امروز وسعت داشته است.

گلاب زاده اضافه کرد: همه‌ی این باغ‌ها نشان دهنده‌ی این است که کرمان سرزمین درخت و درختکاری بوده و مردم کرمان مردمی هستند که از دیرباز برای درخت ارزش و اهمیت قائل بوده‌اند.

تاریخدان کرمانی افزود: مردم هرجا یک قطره آبی می‌دیدند که می‌توانست به بارنشستن و به ثمر نشستن درخت کمک کند آنجا را رها نکرده‌اند به همین دلیل می‌بینیم درمسیرآب های قنات همیشه درخت وجود داشته دارد.

گلاب زاده خاطرنشان کرد: هنوز هم ما می دانیم یک چهارم باغ‌های کشور درکرمان وجود دارد و درختانی که سابقه‌ی تاریخی دارند مثل سروهای هرز که با دو هزار سال پیشینه یا درختانی که برخی در سیرچ هستند با سه هزار سال پیشینه‌ تاریخی یا درختانی که درامامزاده علی وامامزاده زید هستند همه با دو، سه هزار سال سابقه تاریخی بیانگراین واقعیت هستند..

وی گفت: بعد از دوره نوسنگی و ورود بشر به مجموعه تمدنی زیستی، کرمان با درخت آغاز حیات کرد، با درخت زیست و با درخت ادامه زندگی می‌دهد و امیدواریم که ما قدر درخت را آن‌گونه که شایسته است بشناسیم.

مورخ کرمانی تصریح کرد: هردرختی که دراین منطقه به ثمرمی رسد با خون دل انسان‌هایی است که قطره قطره آب را با جانشان گرامی داشته‌اند و به ما سپرده‌اند.

انتهای پیام




چوب درختان کرمانی در کاخ داریوش

منبع: ایـسنا
? چوب درختان کرمانی در کاخ داریوش