به گزارش گروه دانش و فناوری فت فتو به نقل از (سای تک دیلی)، منظرهای بی ثمر که با آب شکل گرفته است؛ حوضه هولدن، بخشی از مجموعهای از کانالها و سینکها به نام سیستم خروجی Uzboi-Ladon-Morava (ULM) است. این ممکن است زمانی تا ۹ درصد از سطح مریخ را تخلیه کرده باشد. سیستم خروجی […]
به گزارش گروه دانش و فناوری فت فتو به نقل از (سای تک دیلی)، منظرهای بی ثمر که با آب شکل گرفته است؛ حوضه هولدن، بخشی از مجموعهای از کانالها و سینکها به نام سیستم خروجی Uzboi-Ladon-Morava (ULM) است. این ممکن است زمانی تا ۹ درصد از سطح مریخ را تخلیه کرده باشد. سیستم خروجی ULM به دلیل تاریخچه پیچیدهاش، موضوعی جذاب برای مدارگردها و مریخ نوردهای مریخ است تا با جزئیات بیشتر بررسی شود.
حوضه هولدن در زمینه. این تصویر از مارس اکسپرس ESA، حوضه هولدن را نشان میدهد که نام غیررسمی آن نامیده میشود، که بخشی از سیستم خروجی مریخ Uzboi-Ladon-Morava (ULM) را تشکیل میدهد. ناحیه مشخص شده توسط کادر سفید پررنگ، ناحیهای را نشان میدهد که توسط Mars Express HRSC در ۲۴ آوریل ۲۰۲۲ در طول مدار ۲۳۱۳۳ تصویربرداری شده است.
در نقشههای بالا و مستقیماً زیر، حوضه هولدن و سیستم خروجی کامل ULM را در زمینه میبینیم. رنگ آبی سلطنتی ثابت در نقشه زیر نشان میدهد که چگونه آب زمانی در این منطقه از مریخ جریان داشته است.
از کانالهایی شروع میشد که به Argyre Planitia میریزند، سپس از طریق Uzboi Vallis به محلی میرفتند که اکنون توسط دهانه هولدن زخمی شده است. از آنجا میتوانست در حوضه هولدن جمعآوری شود و سپس از لادون دره به حوضه لادون و فراتر از آن جریان یابد.
حوضه هولدن در مریخ. این تصویر از مریخ اکسپرس ESA بخشی از سیستم خروجی Uzboi-Ladon-Morava (ULM) را نشان میدهد که ممکن است زمانی تا ۹ درصد از سطح مریخ را تخلیه کرده باشد. این تصویر شامل دادههایی است که توسط دوربین استریو با وضوح بالا (HRSC) Mars Express در ۲۴ آوریل ۲۰۲۲ جمعآوری شده است. این تصویر با استفاده از دادههای کانال نادر، میدان دید عمود بر سطح مریخ و کانالهای رنگی ایجاد شده است. HRSC. این یک تصویر «رنگ واقعی» است که اگر به این منطقه از مریخ نگاه کند با چشم انسان دیده میشود. مرکز تصویر در حدود ۳۲۹ درجه شرقی/۲۵ درجه جنوبی است. شمال سمت راست است.
نقشه زیر همچنین دره مارینریس “گرند کانیون” مریخ را نشان میدهد که در انتشار تصویر قبلی مارس اکسپرس به آن پرداختیم.
Iani Chaos ادامه داد: منطقه پر هرج و مرج دیگری که به تفصیل آن را بررسی کرده ایم، در بالای تصویر قابل مشاهده است.
سیستم خروجی Uzboi-Ladon-Morava (ULM) در زمینه. این تصویر با استفاده از دادههای ابزار ارتفاع سنج لیزری مدارگرد مریخ (MOLA) در ماموریت نقشه برداری جهانی مریخ ناسا ایجاد شده است. این سیستم کامل خروجی Uzboi-Ladon-Morava (ULM) را نشان میدهد. ناحیه مشخص شده توسط کادر سفید پررنگ، بخشی از حوضه هولدن را نشان میدهد که توسط Mars Express HRSC در ۲۴ آوریل ۲۰۲۲ در طول مدار ۲۳۱۳۳ تصویربرداری شده است. دایرههای چین دار حوضههای هولدن و لادون را به تصویر میکشند.
نگاهی دقیقتر به حوضه هولدن
تصاویر زیر نمای نزدیک از حوضه هولدن را از داخل مخزن زمانی پر از آب نشان میدهد.
تصویر اول از جنوب حوضه هولدن است (سمت چپ تصویر اصلی در بالای این صفحه). این یک دهانه مجزا و دیوارهای حوضه را نشان میدهد که به آرامی تا حدود ۱۵۰۰ متر (۵۰۰۰ فوت) زیر سطح زمین اطراف شیب دارند.
نمای پرسپکتیو حوضه هولدن. این نمای پرسپکتیو مورب بخشی از حوضه هولدن مریخ که به طور غیررسمی نامگذاری شده است، از مدل زمین دیجیتال و کانالهای نادر و رنگی HRSC در Mars Express ESA ایجاد شده است.
تصویر دوم از شمال شرقی حوضه هولدن (سمت راست پایین تصویر اصلی) است.
این نگاهی دقیقتر به مکانی میاندازد که آب از حوضه هولدن به لادون دره میرفت. برجستگیها در زمین ناهموار زمانی ایجاد شدند که یخهای آب زیر سطح مریخ ذوب شدند.
هدف رده بالا در جستجوی زندگی
کل منطقه میتواند یک هدف جالب در جستجوی حیات باستانی در مریخ باشد. تجربه ما بر روی زمین به ما میگوید که هر جا آب وجود دارد، حیات نیز وجود دارد: آیا میلیاردها سال پیش در مریخ هم همینطور بوده است؟
لادون والس و دهانه هولدن – که هر دو درست خارج از منطقه تصویربرداری شده قرار دارند و در تصاویری که منطقه وسیعتری را نشان میدهند، قابل مشاهده هستند – ممکن است به خصوص جالب باشند، زیرا حاوی رسوبات لایهای و حاوی فیلوسیلیکات هستند.
فیلوسیلیکاتها نوعی ماده معدنی هستند که در زمین نیز یافت میشوند که یکی از نمونههای آن خاک رس است. آنها میتوانند به عنوان یک مرکز واکنش برای مولکولهای آلی، که همه موجودات زنده روی زمین را تشکیل میدهند، عمل کنند. آزمایشهای گذشته نشان میدهد که فیلوسیلیکاتها میتوانند در منشأ حیات نقش داشته باشند.
توپوگرافی حوضه هولدن این تصویر توپوگرافی رنگی، حوضه هولدن را نشان میدهد که بخشی از سیستم خروجی Uzboi-Ladon-Morava (ULM) مریخ را تشکیل میدهد. این از دادههای جمعآوریشده توسط ESA Mars Express در ۲۴ آوریل ۲۰۲۲ ایجاد شد. بر اساس یک مدل زمین دیجیتالی از منطقه است که از آن میتوان توپوگرافی چشمانداز را استخراج کرد. قسمتهای پایینتر سطح به رنگهای آبی و بنفش نشان داده شدهاند، در حالی که مناطق با ارتفاع بالاتر به رنگهای سفید و قرمز نشان داده میشوند، همانطور که در مقیاس بالا سمت راست نشان داده شده است. شمال سمت راست است. مرکز تصویر در حدود ۳۲۹ درجه شرقی/۲۵ درجه جنوبی است.
دهانه هولدر با عرض ۱۴۰ کیلومتر (۸۵ مایل) هنگام برخورد سنگ فضایی به مریخ شکل گرفت. موادی که در حین برخورد پرتاب شدند حوضه هولدن را پر کردند که خود دهانه برخوردی بسیار قدیمیتری است. از آنجایی که این دهانه هیچ مدرکی مبنی بر عبور مقادیر قابل توجهی آب از میان آن نشان نمیدهد، به احتمال زیاد پس از خشک شدن سیستم ULM شکل گرفته است.
دهانه هولدن به دلیل زمینشناسی جالب و پتانسیل آن برای سرنخهایی از حیات گذشته، در فهرست کوتاه مکانهای فرود آزمایشگاه علمی مریخ و مریخ نورد استقامت ناسا قرار گرفت.
کاوش در مریخ
مریخ اکسپرس از سال ۲۰۰۳ به دور سیاره سرخ میچرخد، از سطح مریخ تصویربرداری میکند، مواد معدنی آن را نقشه برداری میکند، ترکیب و گردش جو ضعیف آن را شناسایی میکند، زیر پوسته آن را کاوش میکند و چگونگی تعامل پدیدههای مختلف در محیط مریخ را بررسی میکند.
حوضه هولدن به صورت سه بعدی این تصویر استریوسکوپی حوضه هولدن را نشان میدهد که نام غیررسمی دارد و بخشی از سیستم خروجی Uzboi-Ladon-Morava (ULM) مریخ را تشکیل میدهد. از دادههای گرفته شده توسط دوربین استریو با وضوح بالا (HRSC) در مدارگرد Mars Express ESA در ۲۴ آوریل ۲۰۲۲، در طول مدار ۲۳۱۳۳، تولید شد. یک نمای سه بعدی در هنگام مشاهده با عینک قرمز-سبز یا قرمز-آبی.
+
انتهای پیام/
منبع:آنـــا ? «پوسته آشوبزده» حاوی سرنخهایی از گذشته آبکی مریخ
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش نذیر کرمان، برای نخستینبار یک مقاله با آدرسدهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در حوزه مربوط به انرژی تجدیدپذیر در نشریه معتبر Scientific Reports از انتشارات nature توسط استاد تمام گروه مکانیک این دانشگاه به چاپ رسید. این مقاله توسط محمدمهدی کشتکار و علیرضا حجت استاد تمام گروه مکانیک و دانشجوی دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، اعضای هیئت رئیسه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور و سیدرحیم رضوی فرماندار ویژه شهرستان سیرجان در دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان حضور یافته و از کارگاه مهندسی معکوس این دانشگاه بازدید کردند. رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در حاشیه این بازدید اظهار کرد: توسعه دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، براساس برنامه مدوّن دبیرخانه نظارت و ارزیابی؛ هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای استان کرمان از دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر بازدید و فعالیتهای این دانشگاه را در محورهای، آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، تجهیزات، مدیریت و فضای کالبدی بررسی کردند. دبیر هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر را […]
به گزارش نذیر کرمان، آیین بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور محمد اسماعیلی جانشین سپاه ناحیه کهنوج در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج برگزار شد. جانشین سپاه ناحیه کهنوج در این آیین ضمن تسلیت شهادت این سردار بزرگ اسلام به بیان خصوصیات شهید سلیمانی پرداخت. اسماعیلی با تأکید بر ولایتمداری […]
6 + = 9