به گزارش نذیر کرمان به نقل از انرژی پرس، امروز مورخ ۲۷ آذر، نشست خبری همایش پتروفن با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و محمد شریعتمداری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در مرکز همایشهای وزارت نفت (کوشک) برگزار شد. این نشست در واقع اولین حضور رسانهای محمد شریعتمداری در میان خبرنگاران […]
به گزارش نذیر کرمان به نقل از انرژی پرس، امروز مورخ ۲۷ آذر، نشست خبری همایش پتروفن با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و محمد شریعتمداری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در مرکز همایشهای وزارت نفت (کوشک) برگزار شد.
این نشست در واقع اولین حضور رسانهای محمد شریعتمداری در میان خبرنگاران در جایگاه مدیرعاملی هلدینگ خلیج فارس بود.
پتروفن ۱۴۰۳؛ آغازگر تحولی نو
معاون علمی رئیسجمهور، به عنوان اولین سخنران نشست خبری امروز با ابراز خرسندی از همزمانی این رویداد با اولین نشست خبری مدیرعامل جدید هلدینگ خلیج فارس، بر اهمیت رویکرد نوآورانه در صنعت پتروشیمی تاکید کرد. او با اشاره به سابقه درخشان شریعتمداری در حوزه نوآوری، این همایش را گامی مهم در جهت شکوفایی ایدههای نو و تبدیل آنها به محصولات تجاری دانست.
او با اشاره به تجربهی سال گذشتهاش در این همایش، گفت: همکاری با پتروفن در ارزیابی پتروشیمیها، فرصتی ارزشمند برای من و تیمم بود تا از نزدیک شاهد دقت و ظرافت طراحی و اجرای این برنامه باشیم. آن زمان به این نتیجه رسیدیم که پتروفن میتواند تحولی شگرف در صنعت پتروشیمی کشور ایجاد کند. امروز، با برگزاری این همایش، امیدواریم که این تحول آغاز شده باشد و شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت باشیم.
افشین همچنین به این نکته اشاره کرد که صنعت پتروشیمی، به عنوان یکی از صنایع پیشران کشور، پتانسیل بالایی برای ارزآوری و ایجاد ارزش افزوده دارد. با این حال، عدم تکمیل زنجیرههای پاییندستی به دلیل کمبود بودجه و سیاستهای کوتاهنگر، چالشی جدی برای این صنعت محسوب میشود.
سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه؛ تضمینی برای بقای صنعت پتروشیمی
معاون علمی رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت تحقیق و توسعه در صنعت پتروشیمی، به این نکته اشاره کرد که فناوریها با سرعتی باور نکردنی در حال پیشرفت هستند و اگر ما نتوانیم خود را با این تغییرات همگام کنیم، در بلندمدت با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد زیرا صنعتی که تحقیق و نوآوری را جدی نگیرد، محکوم به شکست است.
او همچنین بر لزوم سرمایهگذاری در فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: ما در معاونت علمی آمادهایم تا با بهرهگیری از فناوریهای نوظهور بهویژه هوشمصنوعی با همکاری صنعت پتروشیمی، نهضتی برای هوشمندسازی این صنعت کلید بزنیم و با کاهش هزینههای تولید، به افزایش بهرهوری کمک کنیم.
ضرورت پیشگامی ایران در حوزه هوش مصنوعی پتروشیمی
رییس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر اهمیت هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی، این فناوری را کلید طلایی آینده این صنعت خواند. او در پاسخ به پرسشی درباره نقش هوش مصنوعی در پالایشگاهها و پتروشیمیها، گفت: وقتی از هوش مصنوعی صحبت میکنیم، یعنی توانایی انجام هر کاری که هوش واقعی میتواند انجام دهد. بنابراین، این فناوری میتواند در ارتقای بهرهوری، کاهش هزینهها و تصمیمگیریهای بهتر در صنعت پتروشیمی بسیار موثر باشد.
او همچنین با اشاره به نقش هلدینگ خلیج فارس بهعنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی، بر ضرورت پیشگامی این هلدینگ در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد. او افزود: اگر هلدینگ خلیجفارس در این زمینه پیشرو باشد، میتوانیم به سرعت عقبماندگیهای خود را در حوزه هوش مصنوعی جبران کنیم.
ضرورت یافتن راهکار برای تامین خوراک پتروشیمی
در ادامه این نشست محمد شریعتمداری نیز بر لزوم همراهی صنعت پتروشیمی با تحولات جهانی تاکید کرد و گفت: اگر در دنیا رشد صنعتی اتفاق میافتد دلیل آن این است که به تحقیق، توسعه، علم، فناوری و استارتاپ ها توجه دارند.
او در ادامه به چالشهای پیش روی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: صنعت پتروشیمی ما با محدودیت جدی خوراک مواجه است و این مساله، توسعه این صنعت را با چالش جدی روبرو کرده است.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس همچنین به تزاحم منافع بین توسعه صنعت پتروشیمی و تامین نیازهای گاز مردم اشاره کرد و بر ضرورت یافتن راهکاری برای این معضل تاکید کرد. با این حال، او ابراز امیدواری کرد که هلدینگ بتواند با آغاز مذاکرات اولیه، گامی در جهت تامین خوراک مورد نیاز این صنعت بردارد.
او همچنین عنوان کرد: صحبتهای اولیهای با هیات دولت انجام دادهایم و امیدوارم در زمان حضور و مسئولیت بنده در هلدینگ، در زمینه خوراک گامهای اساسی برداشته شود. هلدینگ خلیج فارس میتواند علاوه بر تامین خوراک مورد نیاز خود، خوراک دیگر واحدهای پتروشیمی را نیز تامین کند که در این زمینه باید مسیری برنامهریزی شده تدوین شود.
تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی با جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی
شریعتمداری با تاکید بر اهمیت توسعه صنعت پتروشیمی، به چالشهای پیش روی این صنعت اشاره کرد. او با بیان اینکه سرمایهگذاری در این صنعت نیازمند ساز و کارهای نوین و جذب سرمایههای خارجی است بر ضرورت همکاری با شرکتهای بینالمللی تاکید کرد. او همچنین به موضوع پتروشیمی سبز اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف ما حرکت به سمت تولید محصولات پتروشیمی با حداقل آسیب به محیط زیست است.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس ضمن اشاره به فاصله موجود بین صنعت پتروشیمی ایران و استانداردهای جهانی، بر لزوم افزایش سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه تاکید کرد و گفت: با وجود دو و نیم برابر شدن سرمایهگذاری در امر تحقیق و توسعه در سه سال گذشته اما متاسفانه هنوز با استانداردهای جهانی فاصله داریم.
او با بیان اینکه پتروشیمی سبز و استفاده از هوش مصنوعی، فرصتهای جدیدی را پیش روی این صنعت قرار داده است، گفت: باید با شناسایی نیازهای بازار و جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی، زنجیره ارزش پتروشیمی را تکمیل کنیم.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با تاکید بر اهمیت برگزاری همایش پتروفن، این رویداد را نقطه عطفی در مسیر توسعه دانشبنیان صنعت پتروشیمی خواند و افزود: پتروفن ۱۴۰۳ با هدف شناسایی نیازها و چالشهای صنعت پتروشیمی و ارایه راهکارهای نوآورانه برگزار میشود. این همایش میتواند نقش بسزایی در ارتقای سطح دانشبنیان در این صنعت داشته باشد.
در پایان این نشست تفاهمنامه همکاری بین معاونت علمی و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز به امضا رسید تا گامی مهم در جهت تحقق این هدف برداشته و زمینه همکاریهای مشترک در حوزههای مختلف فراهم شود.
یادآور میشود همایش پتروفن ۱۴۰۳ از تاریخ دوم تا چهارم دیماه امسال با همکاری هلدینگ خلیجفارس و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در مرکز همایشهای کوشک وزارت نفت برگزار میشود.
منبع: نذیر کرمان ? پتروشیمی ایران به سمت هوشمندسازی پیش میرود
به گزارش نذیر کرمان به نقل از ایسنا، ایران با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی و تونلهای قوی باد، ظرفیتهای بالقوهای برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دارد. با این حال، استفاده از این ظرفیتها تاکنون به دلیل وابستگی به منابع ارزانقیمت نفت و گاز محدود بوده است. آنطور که دولت وعده داده ظرفیت برق تجدیدپذیر کشور تا اوج بار سال […]
به گزارش نذیر کرمان به نقل از ایسنا، سناتورهای قزاقستان امروز (پنجشنبه) توافقنامه تجارت آزاد با ایران را که در ۲۵ دسامبر ۲۰۲۳ در سنپترزبورگ منعقد شد، تصویب کردند. هدف از این توافقنامه گسترش همکاریهای تجاری-اقتصادی بین طرفین قرارداد و تضمین رژیم تجارت بدون عوارض گمرکی برای طیف وسیعی از کالاها است. بنابر گزارش خبرگزاری کاز […]
به گزارش نذیر کرمان به نقل از ایسنا، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد تحریمها را علیه تعدادی از نهادهای مشارکت کننده در ساخت این خط لوله و همچنین چندین مالک جدید کشتیهایی که قبلا تحت تحریم بودند، مجددا اعمال میکند. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد در میان کسانی که روز چهارشنبه هدف قرار گرفتند، نهادهای […]
به گزارش نذیر کرمان به نقل از ایسنا، موسسه تحقیقات اقتصاد و توسعه سینوپک در گزارش سالانه ای که روز پنجشنبه منتشر شد، اعلام کرد مصرف سوخت در سال جاری میلادی، حدود یک درصد کاهش مییابد و این کاهش از سال ۲۰۲۵، شدت خواهد گرفت. این موسسه پیشبینی سال گذشته را تکرار کرد که تقاضای کلی چین برای […]
+ پنج = چهارده