کرمان- فت فتو- اجرای طرح واگذاری اراضی دولتی به بخش کشاورزی، تولید صنعت و معدن، از سال ۵۸ و با ظهور انقلاب اسلامی در کشور و دنبال آن در استان کرمان با هدف ارزآوری بیشتر و افزایش تولید رقم خورد که راهکاری عقلانی و مناسب در راستای ترویج، آبادانی، افزایش تولید، ارزآوری و البته امیدآفرینی […]
کرمان- فت فتو- اجرای طرح واگذاری اراضی دولتی به بخش کشاورزی، تولید صنعت و معدن، از سال ۵۸ و با ظهور انقلاب اسلامی در کشور و دنبال آن در استان کرمان با هدف ارزآوری بیشتر و افزایش تولید رقم خورد که راهکاری عقلانی و مناسب در راستای ترویج، آبادانی، افزایش تولید، ارزآوری و البته امیدآفرینی در جامعه بوده است.
به گزارش فت فتو، استان کرمان با وجود گستره های خدادادی اراضی به عنوان یکی از نعمت های این دیار سرشار از ظرفیت، طرح واگذاری زمین به طرح های دارای توجیه را از بدو پیروزی انقلاب اسلامی آغاز کرد و اکنون با رشد و تعالی بسیاری از اشتغال های پا گرفته در طرح واگذاری اراضی، خبرنگاران کرمانی با راهبری و هدایت معاونت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی و روابط عمومی این سازمان در کرمان، در تور یک روزه ای به سمت بررسی و بازدید از این طرح ها در شهرستان های بردسیر و اُرزوئیه کشانده شدند.
شهرستان های بردسیر و ارزوئیه با فاصله ۶۰ و ۲۷۰ کیلومتری از مرکز استان کرمان و با وجود ظرفیت های بالقوه و بالفعل فراوان مقصدبازدید طرح های موفق واگذاری اراضی در تور یک روزه خبرنگاران و اصحاب رسانه کرمان بودند؛ شهرستان هایی که با قدمت تاریخی و فرهنگی حرف های زیادی برای گفتن دارند و اکنون نیز به واسطه انجام اقدامات اقتصادی و توسعه ای جایگاه خوبی در استان کرمان و البته کشور پیدا کرده اند.
نخستین طرح مورد بازدید خبرنگاران گاوداری هزار و ۵۰۰ راسی در حوالی شهرستان بردسیر بود. این گاوداری با وجود ۵۰۰ گاو شیرده روزانه بخشی از شیر مورد نیاز کارخانه های مواد لبنی را در کرمان و استان های همجوار تامین می کند.
این گاوداری در بردسیر که با در اختیار گرفتن هفت و نیم هکتار از اراضی خارج از شهر این شهرستان و مدیریت علمی حدود ۱۳ ساله در حال فعالیت است، اکنون مجهز به بخش های مورد نیاز مانند کارخانه خوراک، سالن شیردوشی، تانک های نگهداری با کولر و سیستم سرمایشی تخصصی است.
این واحد به گفته مسئولانش با توجه به خاموشی موتور پمپ های کشاورزی با وجود حفر استخر و نیاز به دادن آب تازه به دام با معضل تامین آب آشامیدنی دام ها روبه روست.
براساس گزارش دست اندرکاران، هر گاو شیرده این واحد به طور متوسط روزانه ۴۷ کیلو شیر می دهد در حالی که مرز تولید شیر در گاوداری های مدرن اکنون به ۵۰ کیلو رسیده است.
این واحد تنها گاوداری است که خشکدوشی می کند، یعنی پستان گاو قبل از دوشیدن با آب شسته و خشک می شود تا سبب انتقال میکروب نباشد.
شهرستان بردسیر ۴۵ واگذاری زمین را در حوزه غیر کشاورزی داشته که از این تعداد برخی بازپس گیری شده و اکنون ۳۸ واحد تولیدی فعال در اراضی واگذاری بردسیر در بخش کشاورزی و ۱۴۲ هکتار به طرح غیرکشاورزی واگذار شده و مشغول به کار، فعالیت و تولید هستند.
مقصد بعدی خبرنگاران کارخانه تولید فروکروم(از جمله فروآلیاژها) در شهرستان ارزوئیه بود که در ۴/۶۷ صدم هکتار زمین واگذاری احداث شده است.
این کارخانه که هفته آینده افتتاح می شود توانسته ۱۰۰ نفر را در فاز نخست و به صورت مستقیم و ۳۰۰ نفر را با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری به صورت غیرمستقیم مشغول به کار کند.
ظرفیت تولید کارخانه فروکروم ارزوئیه در سال ۱۰ هزار تن است و برای توسعه طرح به پنج هکتار زمین دیگر نیاز دارد.
طرح تولید و تعمیر ادوات کشاورزی ارزوئیه نیز در سه هزار و ۵۰۰ متر مربع اراضی واگذاری این شهرستان، دیگر واحدی بود که مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت.
زمین طرح تولید و تعمیر ادوات و ماشین های کشاورزی در قالب زمین های امور اراضی واگذار شده و این واحد اینک ۱۰ نفر را به صورت مستقیم و بیش از ۱۰ نفر دیگر را به صورت غیرمستقیم مشغول به کار کرده است.
قطع برق در ارزوئیه و هدر رفت ۲۵ درصد تولیدات کشاورزی
مدیر جهاد کشاورزی ارزوییه، قطعی برق را مشکل اساسی کشاورزی این شهرستان برشمرد و گفت: تابستان سال جاری روزانه به طور متوسط ۶ ساعت قطع برق داشتیم که این امر موجب از دست رفتن ۲۵ درصد تولیدات کشاورزی شهرستان شد.
ایمان حمزه، منبع تأمین آب را در شهرستان ارزوییه چاههای عمیق، نیمهعمیق و قنات عنوان و تصریح کرد: افت سطح آب های زیر زمینی و کاهش سطح آب قنات ها در پی خشکسالی های مکرر رخ داد.
وی به رعایت ۹۰ درصدی الگوی کشت در ارزوئیه اشاره کرد و افزود: ۱۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان ارزوئیه زیر کشت گندم قرار دارد که بر اساس الگوی کشت، برداشت حدود ۸۰ هزار تن محصول مورد انتظار بود و این مقدار به ۷۰ هزار تن رسید.
۹ هزار پرونده واگذاری اراضی در کرمان
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز با بیان اینکه طرح واگذاری اراضی از سال ۵۸ آغاز شده است گفت: این طرح در طرح های زراعی و به خصوص در بخش کشت گندم در راستای خودکفایی در تولید این محصول آغاز شد و در طول زمان به سمت محصولات باغی نیز رفت.
محسن نوروززاده تصریح کرد: میزان تعداد پرونده های واگذاری اراضی استان کرمان از ابتدای اجرای طرح تاکنون ۹ هزار مورد بوده که سه هزار و ۶۰۰ پرونده مربوط به گروه های گروهی و در بخش های زراعت و باغبانی بوده است.
وی ادامه داد: تعدادی از پرونده های واگذاری اراضی در استان کرمان مربوط به طرح های وابسته به کشاورزی مانند طرح ایجاد ترمینال ضبط پسته، پرورش قارچ، سردخانه، مرغداری، دامداری، دامپروری و تولید ماشین آلات کشاورزی و در طرح های غیرکشاورزی مانند کارخانه های لاستیک، پتروشیمی، صنعت بلوک زنی، کارخانه سیمان و دیگر طرح ها است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه اراضی واگذار شده به طرح های کشاورزی و غیرکشاوری در خارج از محدوده و حریم شهر قرار دارند افزود: طرح هایی که زمین به آنها واگذار می شود از ۲ ناحیه مورد نظارت قرار می گیرند.
وی ادامه داد: نظارت نخست بر واحدهای دریافت کننده زمین مربوط به دستگاهی است که مجوز اصولی را صادر کرده است که باید سالانه ۲ بار از طرح بازدید کند تا از قرار داشتن طرح در مسیر تولید اطمینان حاصل شود.
نوروز زاده گفت: نظارت بعدی توسط بخش عوامل نظارتی اراضی انجام می شود و این ۲ گزارش در کمیسیونی موسوم به ماده ۳۳ ارائه و در نهایت با توجه به گزارش ارائه شده، رای به تمدید، ارائه مهلت و فسخ قرارداد داده می شود؛ در این شرایط زمین در صورت تایید نشدن توسط گروه های بازرسی بازپس گیری و به سرمایه گذار واقعی واگذار می شود.
وی با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد پرونده های اراضی واگذاری تمدید می شود بیان کرد: حدود هشت درصد از این پرونده ها مهلت تمدید می گیرد و حدود ۲ درصد فسخ می شود.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: قیمت اجاره اراضی بر اساس قیمت منطقه ای دارایی، ۳۰ تا ۱۰۰ درصد تعیین می شود که در طرح های صنعتی ۱۰۰ درصد قیمت منطقه ای اجاره گرفته می شود و در طرح های وابسته به کشاورزی مانند دامداری، مرغداری و غیره معمولا بین ۴۰ تا ۷۰ درصد اجاره بسته به اشتغال و بهره وری ایجاد شده اجاره اخذ می شود.
اختلاف دولت و مردم بر سر اسناد زمینهای کشاورزی در کرمان حل میشود
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان همچنین با اشاره به طرح واگذاری اراضی به بخشهای مختلف گفت: اختلافات دولت و مردم بر سر اسناد زمینهای کشاورزی حل میشود.
وی افزود: چند هدف کلی در حوزه مدیریت امور اراضی پیگیری میشود اما قبل از پیگیری و اجرای اهداف این بخش، باید یکبار برای همیشه اختلافات مردم و دولت بر سر اسناد مالکیت زمینهای کشاورزی برطرف شود.
مدیر امور اراضی استان کرمان از صدور اسناد کشاورزی به عنوان دیگر هدف امور اراضی یاد کرد و افزود: رفع اختلافات بین مردم و دولت در حال انجام است اما به چشم نیامده است.
وی ادامه داد: هدف بعدی ما در مدیریت اراضی، حفظ اراضی کشاورزی و یکپارچگی آن است.
نوروز زاده گفت: جلوگیری از تغییر کاربریهای غیرمجاز دیگر هدف امور اراضی است که البته خودمان از تغییر کاربری زمینهای درجه پنج کشاورزی که دیگر فایدهای ندارند، استقبال میکنیم.
وی با بیان اینکه آخرین موضوع نظارت بر طرحها است اظهارداشت: برای طرحهای کشاورزی سالی یکبار و طرحهای دیگر سالی دوبار باید نظارت انجام شود تا ببینیم انحرافی از اهداف در طرحها بوده یا نبوده است؟.
به گزارش فت فتو، کرمان پهناورترین استان کشور در جنوب شرقی ایران قرار دارد و ارتفاعات آن دنباله رشته کوههای مرکزی ایران است.
این استان گرچه بیشتر به نقاط کویری و گرم آن شناخته می شود اما از تنوع آب و هوایی بسیار منحصربه فردی برخوردار است به طوری که در حاشیه نقاط کویری که گرم ترین نقاط ایران و جهان شناخته می شوند، مناطق سرد نیز وجود دارد و گاه سردترین نقطه ایران می شوند.
تنوع اقلیمی در استان کرمان بسیار زیاد است به طوری که در هر زمان از سال چهارفصل را تجربه می کنیم؛ مناطق کوهستانی سرد و پربرف مثل رابر، بزنجان بافت، بافت، چهارگنبد سیرجان، سرچشمه رفسنجان، راین(شهرستان کرمان)، کوهبنان، گوغر(بافت)، خبر(khabr)، سیرچ(شهرستان کرمان)، ساردوییه(جیرفت)، لاله زار(بردسیر) و دِهبَکری را در خود جای داده است.
انگور، گردو، آلبالو، گیلاس، زردآلو، گلابی، بادام، شلیل، به، سیب گلاب و آلو همگی از جمله محصولاتی هستند که میتوانیم در بین درختهای میوه مقاوم سردسیری و کوهستانی آنها را بگنجانیم زیرا این درختان بهخوبی در چنین آب و هوایی رشد می کنند و میوههای مرغوب میدهند.
استان کرمان با دارا بودن رتبه نخست سطح زیرکشت محصولات باغی کشور، مقام نخست سطح زیر کشت پسته ، خرما ، گردو، مقام اول تولید آرتیمیا و کرک و رتبه دوم به لحاظ کشت محصولات جالیزی و گلخانه ای، همچنین گردو در کشور را دارد.
استان زرخیر کرمان با افزون بر ۱۱ درصد مساحت کل کشور حدود ۲۵ درصد از باغات کشور را با وجود بیش از ۳۰۰ هزار کشاورز سختکوش در شرایط مختلف آب و هوایی در خاک کویری خودجای داده است.
سهم بخش کشاورزی در اقتصاد این استان بیش از ۲ برابر متوسط کشور است.
منبع: ایـرنا ?وقتی زمینهای کشاورزی درست واگذار شود : اخبار استان کرمان – ورزشی
شهرستان ارزوئیه با آغاز بهرهبرداری از معدن مس زاغدره و احداث کارخانه کنسانتره، گامی بلند در مسیر توسعه و اشتغالزایی برداشت. این پروژه با سرمایهگذاری ۲ هزار میلیارد تومانی و مشارکت قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و هلدینگ معدنی ماهان، نویدبخش رونق اقتصادی در منطقه است.
کرمان – فت فتو – عملیات استخراج معدن و احداث کارخانه کنسانتره مس زاغدره ارزوئیه با ظرفیت سالانه ۱۰ هزار تن امروز (یکشنبه) با حضور استاندار کرمان و جمعی از مسئولان در این شهرستان آغاز شد. به گزارش فت فتو، آیین آغاز عملیات اجرایی در محدوده معدنی مس زاغدره شهرستان ارزوئیه با حضور محمدعلی طالبی […]
رئیس بسیج رسانه استان کرمان، از برگزاری نهمین جشنواره رسانهای ابوذر خبر داد و به محورهای متنوع این دوره از جشنواره از جمله جهاد تبیین، پیوند رسانه و صنعت، مقابله با آسیبهای اجتماعی و دستاوردهای انقلاب اسلامی اشاره کرد و بر اهمیت نوآوری و خلاقیت در آثار ارسالی تاکید کرد.
بحران آب در شهرستانهای ارزوئیه، بافت و رابر در استان کرمان، زنگ خطری جدی برای آینده این منطقه است؛ با توجه به کاهش نزولات آسمانی و خشکسالیهای پیاپی، تسریع در اجرای خط انتقال آب خلیج فارس به این مناطق، امری حیاتی برای نجات صنایع و کشاورزی محسوب میشود.
چهار × = هشت