وقتی دهه هشتادی‌ها برای اولین یادواره‌ها آستین بالا می‌زنند | اخبار رفسنجان

محله به محله‌ی رفسنجان با عطر و بوی شهدا آذین‌بندی شد. به گزارش نذیر کرمان؛ در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، جوانان دهه هشتادی شهرستان رفسنجان با اقدامی خودجوش، یادواره شهدای محلات خود را برگزار کردند. این یادواره‌ها که از مهرماه همزمان با هفته دفاع مقدس آغاز شده، به‌زودی به برگزاری کنگره شهدای شهرستان […]


محله به محله‌ی رفسنجان با عطر و بوی شهدا آذین‌بندی شد.

به گزارش نذیر کرمان؛ در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، جوانان دهه هشتادی شهرستان رفسنجان با اقدامی خودجوش، یادواره شهدای محلات خود را برگزار کردند.

این یادواره‌ها که از مهرماه همزمان با هفته دفاع مقدس آغاز شده، به‌زودی به برگزاری کنگره شهدای شهرستان رفسنجان ختم خواهد شد.

تا کنون بیش از ۴٠ یادواره شهدا در محلات رفسنجان برگزار شده و مابقی نیز در حال برگزاری هستند.
هدف اصلی این اقدام، ترویج فرهنگ پاسداشت شهدا و زنده نگه داشتن یاد و نام آنان است. جوانان با برگزاری این مراسم به دنبال آشنایی و تبیین شخصیت شهیدان برای نسل جدید هستند.

هر محله با تشکیل چهار کمیته و کارگروه که مختص یادواره ها هستند؛ شامل کارگروه شناسایی شهدای محله و برنامه‌ریزی کلی، رسانه، تشریفات و اجرایی و انتظامات، به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد. نزدیک به ۴۰۰ جوان دهه هشتادی در این کارگروه ها برای یادواره ها فعالیت کردند.
این طرح با همکاری نهادهای مختلف از جمله شهرداری، شورای شهر، دفتر امام جمعه، فرمانداری، بنیاد شهید، ناحیه مقاومت بسیج، نیروی انتظامی و سازمان تبلیغات به ثمر رسیده است.

مهم‌ترین اصل ماندگاری نظام جمهوری اسلامی ایران، زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا است. برگزاری یادواره‌های شهدا نه تنها به ادامه راه شهیدان کمک می‌کند بلکه اثرگذاری وسیعی در سطح جامعه خواهد داشت.

برای آشنایی بیشتر با روند برگزاری این یادواره‌ها، گفتگویی با چند جوان دهه هشتادی که در محله‌های خود یادواره شهدا را برگزار کرده‌اند، انجام شده است.

امیرعلی ابولی، شهردار محله الله آباد می‌گوید: توفیق داشتیم در تاریخ ۱۴ آذرماه شب شهادت حضرت فاطمه (س)، گرامیداشت و یادواره ۱۲ شهید محله را برگزار کنیم.

وی افزود: پروسه برگزاری این مراسم با جلسات متعدد شهرداری، شورا و ستاد یادواره آغاز شد و تلاش بی‌وقفه معاونت‌های شهرداری محله و پایگاه‌های بسیج در طراحی، فضا سازی و پذیرایی به ثمر نشست.

ابولی همچنین به آیتم‌های خاصی که در مراسم گنجانده شده اشاره کرد و گفت: حضور خادمان رضوی، اجرای گروه سرود و پخش رزق شهدایی تأثیر زیادی در کیفیت مراسم داشت.

علیرضا نقیبی، شهردار محله یادگار امام (ره) نیز در این رابطه گفت: قرار بر این شد تا هر محله یادواره‌ای برگزار کند. برای برگزاری مراسم جلسه‌ای تشکیل شد تا یادواره به بهترین نحو انجام شود.
وی افزود: تقسیم کار بین جوانان شامل رسانه، پذیرایی و چیدمان صحنه بود و با وجود مشکلاتی که پیش آمد، همه چیز به خوبی پیش رفت.

زهره جلیلی شهردار محله حجاب هم در این رابطه می گوید: برای برگزاری مراسم یادواره شهدای محله با یک چالش اصلی مواجه شدیم اینکه اولین یادواره بود و تعداد شهدایی که پدر و مادر یا خواهر و برادر آنها در آنجا زندگی می کردند را نداشتیم و اهالی محل هم اطلاع دقیقی از شهدای محله نداشتند.
وی می افزاید: با فراخوان مجازی به نتیجه ای نرسیدیم تا اینکه با اعضای ستاد یادواره چهره به چهره و حضوری ارتباط گرفتیم و خانه به خانه جویای شهدای محله شدیم… تا اینکه بالاخره نام ۹ شهید را به دست آوردیم.


جلیلی بیان می کند: شناسایی این شهدا و معرفی آنها به اهالی محله ، روحیه معنویت و ایثار را به وجود آورده بود مثلا در کوچه ای که اهالی آن بی خبر از شهدای محله بودند چند شهید شناسایی و معرفی شد و آنها متوجه شدند که با خانواده شهید همسایه اند.
وی ادامه می دهد: این روند ادامه پیدا کرد تا اینکه زندگی نامه و وصیت نامه تک تک شهدا گرفته شد و در روز مراسم خوانده شد و عکس تمام شهدا چاپ شد و این آگاهی ها و اطلاعات برای اهالی محله جالب بود.
شهردار دهه هشتادی محله حجاب می گوید: در بین شهدا، شهیدی که برای من خیلی جالب بود شهید مفقودالاثر متولد شهربابک بود و سالیان سال بود که اعضای خانواده وی در محله زندگی می کردند و به گفته خواهر شهید بعد از ۴۱ سال این اولین مراسمی است که در محله حجاب برای شهیدمان برگزار می شود.
وی بیان می کند: نکته دیگر در بین شهدا ، شهید امنیت ، شهید مرتضی باوان فیروزه یک شهید دهه هفتادی که تنها یک دهه با ما دهه هشتادی ها فاصله داشت و مادر جوان او خیلی خوب با ما ارتباط می گرفت و از شهید ۲۰ ساله اش حرف می زد و کوچه حجاب ۱۰ به اسم این شهید شد.
جلیلی عنوان می کند: از شهید امیر سرتیپ فلاحتی گرفته تا هر یک از شهدا، خاطرات و ماجراهای جالبی داشتند، بعد از شناسایی شهدا، سین برنامه نوشته شد و برای تجلیل و تقدیر از شهدا هدایای تهیه شد و در روز مراسم توسط مسئولین شهرستان به آنها داده شد.
وی می افزاید: از خادمیاران رضوی دعوت شد، برای فضا سازی و تهیه وسایل با جاهای مختلفی ارتباط گرفتیم از توپخانه سپاه گرفته تا نهالستان شهرداری ، تبلیغات در فضای مجازی و نصب بنر در خیابان ها تا پذیرایی و تدارکات و … و هر کاری که از دست ما بر می آمد برای داشتن فضای معنوی و شهدایی انجام دادیم.

کلام آخر

برگزاری یادواره‌های شهدای محلات در رفسنجان نه تنها موجب زنده نگه داشتن یاد شهدا می‌شود بلکه به ایجاد همبستگی میان جوانان و نسل جدید کمک می‌کند. این اقدام با هدف نهایی برگزاری کنگره شهدای شهرستان رفسنجان ادامه خواهد یافت و امید است که این مسیر همچنان با قوت ادامه یابد.

 

منبع: نذیر کرمان
?وقتی دهه هشتادی‌ها برای اولین یادواره‌ها آستین بالا می‌زنند : اخبار استان کرمان – رفسنجان