وقتی جرائم سایبری کرمان قد علم کرده | اخبار استان کرمان

داستان کلاهبرداری‌های مجازی این روزها بیش از گذشته روایت می‌شود تا آن جا که استان کرمان ۱۳ درصد رشد جرائم سایبری‌ داشته است‌. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان» روی صندلی نشسته بود، زنی که پرونده‌ای در دست داشت و منتظر بود که به مسئولش دهد تا او به بررسی پرونده بپردازد. […]


داستان کلاهبرداری‌های مجازی این روزها بیش از گذشته روایت می‌شود تا آن جا که استان کرمان ۱۳ درصد رشد جرائم سایبری‌ داشته است‌.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «نذیر کرمان» روی صندلی نشسته بود، زنی که پرونده‌ای در دست داشت و منتظر بود که به مسئولش دهد تا او به بررسی پرونده بپردازد.

یک داستان از هزاران داستان واقعی 
 
در کنارش که نشستم؛ پرسیدم شما هم حساب بانکی‌تان خالی شده است؟
نگاهی انداخت و بعد از آن‌ که در پس کلامش آهی کشید، بیان کرد: از طرف دوستم در یکی از شبکه‌های اجتماعی پیامی مبنی بر درخواست ۵ میلیون پول به عنوان قرض به من داده شد.
 
وی ادامه داد: راستش تنها سرمایه‌ام به عنوان یک زن خانه‌دار ۶ میلیون بود، پول‌هایی که ذره ذره جمع کرده بودم، وقتی پول را به شماره حسابی که داده شد واریز کردم، چند دقیقه نگذشته بود که دوستم زنگ زد و گفت خط تلفن‌ام هک شده؛ به پیامی که برایت رسیده اهمیتی قائل نشو…
 
این بانوی کرمانی بیان کرد: کار از کار گذشته بود و من پول را به حساب رخته بودم، الان یک ماهی می‌شود که درگیر پرونده‌ام هستم.
 
این تنها یک داستان از چندین داستانی است که این روزها تکرار می‌شود. در واقع در دنیای امروزه دیجیتال و اینترنتی بودن کارها بیش از گذشته شده است اما درصد احتمال خطا و از طرفی سودجویی عده‌ای با بهره‌گیری از این فصا بیش‌تر شده است.
 
سودجویی عده‌ای از طریق ارسال لینک به بهانه سهام عدالت، بررسی پرونده قضایی و یا حتی درخواست دوست و همکار شما برای دریافت پول به عنوان قرض موضوعاتی است که بارها از طرف دوستان‌تان مطلع شده‌اید و از طرفی هک شدن حساب بانکی دوستان و در نهایت خبر خالی شدن موجودی حساب‌شان را شنیده‌اید.
 
البته این روزها مدل جدید دیگری هم رونمایی شده است و آن این است که کلاهبردارها با جلب اعتماد خريداران کالا  از طريق سايت‌های واسط و سوء استفاده از مشخصات شرکت‌های دارای شماره ثبت و برند به سودجویی می‌پردازند.
شبکه‌های اجتماعی هم معترض از کلاهبرداری‌های تلفنی
 
حتی در شبکه اجتماعی توئیتر نیز نسبت به این نوع کلاهبرداری واکنش نشان داده شده است.
برای مثال:


 

رشد ۱۳ درصدی جرائم سایبری کرمان

عماد قهاری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری نذیر کرمان در رابطه به جرائم سایبری در استان کرمان بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، تعداد ۳ هزار و ۵۴۵ پرونده جرائم سایبری داشتیم اما در سال ۱۴۰۳ تاکنون تعداد ۴ هزار و ۲۶ پرونده ورودی پلیس فتا بوده است که نشان از رشد ۱۳ درصدی جرائم سایبری در استان کرمان است.

 
رئیس پلیس فتای استان کرمان ادامه داد:  البته با توجه به افزایش رشد جرائم سایبری، ۱۴ درصد نیز رشد کشف این جرائم از سوی پلیس فتا محقق شده است، در واقع از ابتدای امسال تاکنون ۸۳ درصد از جرائم سایبری حوزه استان کرمان  منجر به کشف شده است.
 
وی با اشاره به فراوانی وقوع جرائم سایبری در استان کرمان توضیح داد: در بررسی انجام شده شاهد هستیم که کلاهبرداری اینترنتی ۳۷ درصد از جرائم اینترنتی را به خود اختصاص داده است که البته این جرائم  به سایت‌های واسط از جمله دیوار، شیپور و … مرتبط می‌شود همچنین بیش‌ترین موضوع کلاهبرداری‌های اینترنتی مربوط به سایت‌های واسط است چرا که مردم  برای کالا یا خدمات خود بیعانه پرداخت می‌کنند.
برای خریدهای اینترنتی بیعانه نپردازید 
 
قهاری با اشاره به این که بارها در خصوص کلاهبرداری‌های اینترنتی به مردم گوشزد شده است، بیان کرد: اما باز تاکید داریم که مردم به هیچ عنوان برای پرداخت بیعانه اقدام نکنند و حتما پرداخت وجه به صورت حضوری انجام شود.
 
رئيس پلیس فتای استان کرمان بیان کرد: از مردم خواستاریم که اگر مایل به پرداخت اینترنتی هستند از طریق پرداخت امن سایت دیوار، اقدام به چنین کاری کنند، سایت دیوار قابلیتی دارد که بعد از پرداخت وجه، پول به سایت واسط واریز می‌شود و در نهایت پس از دریافت کالا و تائیدیه شما، پول به حساب فروشنده واریز می‌شود.
 
وی تاکید کرد: همچنین در صورت تمایل به خرید اینترنتی نیز سعی کنید که از سایت‌هایی خرید انجام شود که دارای نماد الکترونیکی و آدرس معتبر باشند.
۷۳ درصد جرائم سایبری در حوزه مالی است
 
رئيس پلیس فتای استان کرمان در ادامه به یکی دیگر از جرائم پرتکرار سایبری اشاره کرد و گفت: برداشت‌های غیرمجاز از طریق لینک‌های آلوده از دیگر جرائمی است که تقریبا ۳۶ درصد از جرائم سایبری را به خود اختصاص داده است و می‌توان گفت که ۷۳ درصد حوزه جرائم فضای مجازی مربوط به موضوعات مالی است.
 
قهاری توضیح داد: لینک‌های آلوده که تحت عناوین مختلف از طریق شماره‌های شخصی از طرف دوستان، اقوام، همکاران و … ارسال می‌شود، به معنای هک شدن گوشی طرف مقابل است که توسط لینک دیگری هک شده و بعد از دسترسی به دفترچه تلفن این فرد، پیامک به مخاطبان ارسال شده است.
 
وی توضیح داد: هر پیامی از هر فردی که به شما ارسال شد و حاوی لینک بود البته غیر از سرشماره‌های منتصب به دستگاه‌های اداری، می‌تواند در راستای هک گوشی همراه باشد.
 
رئیس پلیس فتای استان کرمان ادامه داد: اخیراً در شیوه جدید، کلاهبرداران خود را مامور پست معرفی می‌کنند و بیان می‌دارند که به خانه شما مراجعه کردیم اما حضور نداشتید، برای شما ابلاغیه صادر شده در صورت ندیدن ابلاغیه، حکم جلب شما صادر می‌شود و برای دیدن ابلاغیه‌تان، بر روی لینک کلیک کنید.
 
قهاری عنوان کرد: برداشت‌های غیرمجاز نسبت به سال قبل پنج درصد افزایش داشته است و کلاهبرداری‌های رایانه‌ای نسبت به سال قبل هشت درصد افزایش داشته است که متاسفانه روند رو به رشدی دارد و البته این مردم هستند که باید دقت داشته‌ باشند.

انتهای خبر/ پسند


وقتی جرائم سایبری کرمان قد علم کرده

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? وقتی جرائم سایبری کرمان قد علم کرده