وضعیت محکومین ۶ میلیارد دلاری پتروشیمی گیت +فیلم | اخبار اصلاحات

به گزارش نذیر کرمان به نقل از انرژی پرس، این پرونده در وهله نخست ۱۵ متهم اصلی داشت که از جمله اتهاماتشان، تصاحب ارزهای صادراتی، نقض قوانین ارزی و ایجاد شبکه یا معاونت در شبکه سازی تخلفات مالی بود. https://eslahatnews.com/wp-content/uploads/2024/12/محکومین-پتروشیمی.mp4 متهمان این پرونده در شرکت بازرگانی پتروشیمی (PCC) در زمان تحریم‌ها ارز حاصل از صادرات پتروشیمی را به […]


به گزارش نذیر کرمان به نقل از انرژی پرس، این پرونده در وهله نخست ۱۵ متهم اصلی داشت که از جمله اتهاماتشان، تصاحب ارزهای صادراتی، نقض قوانین ارزی و ایجاد شبکه یا معاونت در شبکه سازی تخلفات مالی بود.


متهمان این پرونده در شرکت بازرگانی پتروشیمی (PCC) در زمان تحریم‌ها ارز حاصل از صادرات پتروشیمی را به جای بازگرداندن به کشور یا در بازار آزاد فروختند و یا در مسیرهای غیرقانونی هزینه کردند.

با وجود خسارت مادی و معنوی سنگینی که این شبکه فساد مالی به حوزه نفت کشور وارد کرد و با گذشت ۶ سال، سرنوشت بسیاری از محکومان پرونده شفاف نیست.

رضا حمزه لو، عباس صمیمی، علیرضا علایی رحمانی، مصطفی تهرانی، محسن احمدیان و مرجان شیخ‌الاسلامی به عنوان متهمان ردیف اول، هر کدام به ۲۰ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و جزای مالی محکوم شدند.

همچنین سام حامد ساعدیان و ابوالفضل ملکی شمس آبادی هرکدام به اتهام مشارکت در جرم به تحمل ۱۵ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و جزای مالی محکوم شدند.

محمدحسین شیرعلی، علی اشرف ریاحی، سید علیرضا حسینی، معصومه دری، سعید خیری زاده و مهدی شریفی نیک نفس به اتهام معاونت در جرم هرکدام به پنج سال حبس و جزای مالی محکوم شدند.

اما به جز حمزه‌لو و صمیمی که آخرین اخبار از آن‌ها حاکی از حضورشان در زندان است، از سایر محکومین و وضعیتشان خبر دقیقی در دست نیست.

از سوی دیگر تعدادی از محکومین این پرونده از همان روز نخست فرار را به قرار ترجیح دادند؛ از جمله مرجان شیخ‌الاسلامی و علی اشرف ریاحی، داماد محمدرضا نعمت‌زاده، داماد وزیر پیشین صنعت که به کانادا گریختند.

دستگاه قضایی ایران بارها خواستار بازگرداندن این متهمان شده است، اما به دلیل نبود قرارداد استرداد مجرمان با کشورهایی مانند کانادا، این تلاش‌ها تاکنون بی‌نتیجه مانده و پرونده همچنان مفتوح است.

همچنین در تمامی این سال‌ها ابهام در افشای نام تمام متهمین این پرونده هم موضوع مورد بحث جدی بوده است.

مسعودی‌مقام، قاضی این پرونده پیش‌تر در گفتگو با رسانه‌ها گفته بود، ۱۲۹ شخص حقیقی و حقوقی در این پرونده در مظان اتهام قرار داشتند اما شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی ناحیه ۲۸ کارکنان تهران دولت، تنها برای ۲۱ متهم اظهارنظر کرده است.

چنانچه گفته می‌شد نام هفت نفر از کارمندان وقت وزارت اطلاعات و دو نفر از کارمندان سازمان بازرسی کل کشور که در گردش کار این پرونده حضور داشتند، هرگز در میان متهمان مطرح نشد.

پتروشیمی‌گیت در حالی عنوان یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های فساد مالی تاریخ ۴۵ سال اخیر کشور را با خود یدک می‌کشد که به نظر می‌رسد هنوز برخی از مجرمان این پرونده در فضای آزاد تنفس می‌کنند.


وضعیت محکومین ۶ میلیارد دلاری پتروشیمی گیت +فیلم

منبع: نذیر کرمان
? وضعیت محکومین ۶ میلیارد دلاری پتروشیمی گیت +فیلم