واگذاری کار قضاوت به مردم برکات بسیاری برای قوه قضاییه دارد

به‌ گزارش نذیر کرمان از کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان عصر امروز، ۲۰ تیرماه در همایش ملی نقش داوری حرفه‌ای (حکمیت) در نظام قضایی و حقوقی کشور در کرمان با گرامیداشت یاد شهدا به‌ویژه شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، گفت: آنچه امروز در قوه قضاییه اجرا می‌شود و اجرای برنامه‌های تحولی نتیجه […]


به‌ گزارش نذیر کرمان از کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان عصر امروز، ۲۰ تیرماه در همایش ملی نقش داوری حرفه‌ای (حکمیت) در نظام قضایی و حقوقی کشور در کرمان با گرامیداشت یاد شهدا به‌ویژه شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، گفت: آنچه امروز در قوه قضاییه اجرا می‌شود و اجرای برنامه‌های تحولی نتیجه اقدامات شهیدجمهور است و این راه ادامه دارد.

وی با اشاره به تدوین پایان‌نامه‌های حقوقی در دانشگاه‌های کرمان با موضوع داوری حرفه‌ای، افزود: واگذاری امور به مردم از سیاست‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی است و مقام معظم رهبری بر سه قوه تأکید دارد که از ظرفیت‌های مردمی استفاده شود. در بدو کار کمتر تصور می‌شد که قوه قضاییه هم بتواند کارها را به مردم واگذار کند اما با برنامه‌ریزی‌های دقیق آثار و برکات باور نکردنی این واگذاری را مشاهده می‌کنیم.

حجت‌الاسلام حمیدی تصریح کرد: امر دادرسی و قضاوت مهمترین رسالت قوه قضاییه است که آن را به مردم واگذار کردیم و شوراهای حل اختلاف بخشی از این واگذاری کارها به مردم هستند. همچنین دادگاه‌های صلح یکی از موضوعاتی است که پیگیر آنها هستیم.

رئیس کل دادگستری استان در پایان با اشاره به وجود دو نوع دادگاه رسیدگی عمومی (در شعب دادگاه‌ها) و خصوصی (داوری‌ها)، گفت: داوری به معنای دادرسی خصوصی است و در این نوع داوری، قاضی توسط مردم و طرفین دعوا انتخاب می‌شود و نتیجه آن است که مقبولیت حکم داوران بیشتر از حکم دادگاه‌ها است.

حجت‌الاسلام حسن علیدادی‌سلیمانی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان نیز با بیان اینکه در داوری و حکمیت موفق سه عنصر نقش ایفا می‌کنند و یک حکمیت خداپسند، هم سبب رضایت ذاتی طرفین و هم رضایت خداوند می‌شود، اظهار کرد: نخستین موضوع علم و دانش داوران است که هر چه این عنصر کمرنگ شود داوری مخدوش می‌شود، ویژگی دوم عقل لازم و سوم انگیزه الهی است.

محسن مقدس، معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف کشور نیز در این جلسه با اشاره به تصویب قانون حکمیت در کشور و تدوین دستورالعمل حل و فصل اختلافات از طریق داوری حرفه‌ای، گفت: مرکز حل اختلاف در راستای داوری حرفه‌ای چهار محور جذب اصلح (تاکنون حدود دو هزار داور اصلح و حرفه‌ای جذب شده‌اند)، تشکیل کانون داوران حرفه‌ای، فرهنگ‌سازی و تبیین جایگاه داوری و اصلاح قوانین و مقررات مربوط به داوری را در دستور کار دارد.

در پایان این همایش، از پوستر «به عشق امام حسین(ع) می‌بخشم» رونمایی، از ۸۹ مقاله برگزیده همایش تقدیر و مدرسه عالی مهارتی حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی کرمان واحد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی افتتاح شد.

 

انتهای پیام


واگذاری کار قضاوت به مردم برکات بسیاری برای قوه قضاییه دارد

منبع:خــبرگزاری بین المللی قــرآن
? واگذاری کار قضاوت به مردم برکات بسیاری برای قوه قضاییه دارد