واکسینه شدن ۷۰۰ هزار دام در کرمان علیه بیماری تب مالت

 به گزارش فت فتو؛ حسین رشیدی گفت: بروسلوز (تب مالت) به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌شود که منجر به از دست رفتن ارزش‌های اقتصادی دام‌های مبتلا و همچنین باعث ابتلای انسان می‌شود، به همین دلیل حائز اهمیت بسیاری است که بدین منظور اداره کل دامپزشکی استان کرمان هر ساله […]

 به گزارش فت فتو؛ حسین رشیدی گفت: بروسلوز (تب مالت) به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌شود که منجر به از دست رفتن ارزش‌های اقتصادی دام‌های مبتلا و همچنین باعث ابتلای انسان می‌شود، به همین دلیل حائز اهمیت بسیاری است که بدین منظور اداره کل دامپزشکی استان کرمان هر ساله مبارزه همه جانبه‌ای با بیماری تب مالت را در برنامه کاری خود قرار داده است.

وی با بیان اینکه در استان کرمان هر ساله واکسیناسیون تب مالت یا بروسلوز در دام سبک و سنگین از سوی دامپزشکی صورت می‌گیرد، افزود: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در استان کرمان مورد انجام واکسیناسیون تب مالت قرار گرفته‌اند.

 مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: واکسیناسیون دام‌ها، شناسایی و حذف دام‌های آلوده و به خصوص آموزش افراد جامعه و دامداران از مهم‌ترین راه‌های کاهش بیماری در جمعیت حیوانی و انسانی است.

وی با اشاره به اینکه دام‌هایی که به این بیماری مبتلا شده‌اند باید از گله حذف شوند، گفت: این بیماری در دام از لحاظ بالینی علائم مشخصی ندارد و سقط جنین، ناباروری و کاهش تولید شیر از عمده‌ترین علائم بیماری بروسلوز در دام می‌باشد و تنها راه مبارزه و پیشگیری از آن واکسیناسیون است.

رشیدی راه‌های انتقال بیماری به انسان را مصرف شیر خام آلوده یا فراورده‌های لبنی حاصل از آن که به خوبی جوشانده نشده‌اند، استنشاق هوای آلوده در محیط‌های نگهداری دام، ورود باکتری از راه خراش‌های پوستی و ملتحمه چشم اعلام کرد.

وی افزود: موارد بروسلوز انسانی ناشی از مصرف گوشت و فراورده‌های آن کمتر از موارد ناشی از مصرف فراورده‌های لبنی آلوده است که دلیل این امر پختن مناسب گوشت دام و حساسیت باکتری بروسلا (عامل بیماری تب مالت) به دما است.

این مقام مسئول گفت: از علائم این بیماری در انسان، تب مواج، عرق شدید، سردرد، ضعف، کاهش وزن، افسردگی، درد کمر، پشت و مفاصل  است که می‌تواند پس از چند هفته تا چند ماه، از بین برود و دوباره نمود کند و در برخی افراد تب مالت می‌تواند مزمن شده و علائم آن تا چندین سال ادامه یابد.

وی به همشهریان توصیه کرد: از آنجایی که مصرف شیر خام و فراورده‌های لبنی آلوده، خصوصا پنیر محلی تازه، سر شیر و بستنی خامه‌دار غیرپاستوریزه یا تماس با جنین سقط شده دام‌ها عمده‌ترین راه انتقال بیماری تب مالت به انسان است جا دارد شهروندان در خصوص رعایت اصول بهداشتی توجه لازم را داشته باشند و تا حد امکان از شیر پاستوریزه استفاده کنند و در صورت دسترسی نداشتن به شیر پاستوریزه، شیر فله را قبل از مصرف به مدت ۵ دقیقه بجوشانند.

رشیدی همچنین گفت: همشهریان از وسایل حفاظتی، مانند: دستکش، عینک، چکمه و لباس غیرقابل نفوذ در زمان تماس با دام استفاده و از مصرف پنیر تازه محلی خودداری کنند.

انتهای پیام






آیا این خبر مفید بود؟












نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف




واکسینه شدن ۷۰۰ هزار دام در کرمان علیه بیماری تب مالت

منبع: بــرنا
? واکسینه شدن ۷۰۰ هزار دام در کرمان علیه بیماری تب مالت