واکاوی مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان استان کرمان/ از عدم دسترسی شهرستان‌ها به مرکز رشد تا فقر مهارت و فاصله صنعت و دانشگاه

گروه استان‌ها- پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان در استان کرمان با مشکلات زیادی از جمله ضعف در اکوسیستم فناوری، فاصله صنعت و دانشگاه، اخذ مجوز و عدم ارتباط ارتباط موثر و بهینه‌ای سازمان‌ها روبه‌رو هستند. – اخبار استانها – به گزارش فت فتو از کرمان، سال ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب “سال […]

گروه استان‌ها- پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان در استان کرمان با مشکلات زیادی از جمله ضعف در اکوسیستم فناوری، فاصله صنعت و دانشگاه، اخذ مجوز و عدم ارتباط ارتباط موثر و بهینه‌ای سازمان‌ها روبه‌رو هستند.

– اخبار استانها –

به گزارش فت فتو از کرمان، سال ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب “سال تولید؛ دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین” نام‌گذاری شد و تا با توجه به شرایط جنگ اقتصادی که امروزه کشور با آن روبرو است این نامگذاری توجه مسئولان را به حمایت از شرکت‌های دانش بنیان جلب کرده و با عبور از بحث شعار زدگی، زمینه‌سازی برای تحقق واقعی تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین در کشور فراهم شود.

دانش عامل اصلی تولید، رفاه و موتور رشد اقتصادی است، رشد میزان فناوری با رشد اقتصادی رابطه مستقیم دارد و افزایش بهره‌وری، رشد اقتصادی و بومی‌سازی در سایه توجه به ظرفیت و توان شرکت‌های دانش‌بنیان محقق می‌شود و در این میان پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان نقش مهمی به عهده دارند.

برنامه‌های کمیسیون اقتصادی مجلس برای تحقق شعار سال/ تولید به محوریت تمام فعالیت های اقتصادی کشور تبدیل می شود
پارک علم و فناوری کودک در استان فارس راه‌اندازی می‌شود
رونمایی رئیس‌جمهور از ۵ محصول دارویی دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری پردیس

محمدرضا سپهوند رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به انتخاب شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان “سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین و در ارتباط با اقدامات انجام شده در استان کرمان در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و شناسایی افراد مستعد و تربیت نیروی خلاق در استان اظهار داشت: پارک علم و فناوری به دلیل رسالتی که به عهده دارد تلاش می‌کند تا بسترسازی لازم در سطح استان را برای فعالیت جوانان و نخبگان فراهم کند.

وی با بیان اینکه اغلب اقدامات ما در زمینه بحث‌های حمایتی و بسترسازی برای فعالیت نخبگان است و با توجه به نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری بیان کرد: امیدواریم امسال بتوانیم حمایت مناسبی را برای فعالان در پارک علم و فناوری و اکوسیستم فناوری استان کرمان فراهم کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با اشاره به عدم دسترسی بسیاری از شهرستان‌های کرمان به مرکز رشد واحدهای فناور ادامه داد: یکی از مشکلاتی که شاید در این حوزه وجود دارد این است که دانشگاه‌ها متقاضی مرکز رشد نبودند که امیدوار هستیم دانشگاه‌ها و واحدهایی که به وزارت علوم وابستگی دارند با پارک علم و فناوری همکاری کرده تا بتوانیم زمینه دسترسی جوانان در تمام استان به این مراکز را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه نکته دیگری که وجود دارد این است که بتوان شرایط را برای فعالیت شرکت‌ها دانش بنیان تسهیل کرده و زمینه دسترسی آسان به تسهیلاتی که برای توسعه فعالیت این شرکت‌ها مورد نیاز است را فراهم کنیم ادامه داد: در اکوسیستم فناوری ضعف داریم و در حوزه‌هایی مانند مشاوره‌های مربوطه و دفاتر کاریابی تخصصی در این حوزه با معضلاتی مواجه هستیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با اشاره به اینکه مشکل دیگری که استان کرمان در این حوزه با آن مواجه بوده و مشکل بزرگی محسوب می‌شود در بحث مهارت است افزود: متاسفانه نیروهای ماهر و متخصص در حوزه‌های دانش بنیان، فناوری و تکنولوژی‌های روز در استان بسیار کم بوده و لازم است با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز مرتبط مانند فنی و حرفه‌ای و غیره نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان در استان را فراهم کنیم.

سپهوند با اشاره به اینکه اختلافی که بین قشر تحصیلکرده ما در جامعه با نیاز شرکت‌های دانش بنیان و فناور وجود دارد به واسطه فاصله‌ای است که بین دانشگاه‌ها با حوزه صنعت است بیان کرد: متاسفانه نیاز صنعت ما در دانشگاه‌ها چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و نیاز است که این فاصله برداشته شده و همبستگی بین حوزه صنعت و دانشگاه ایجاد شود.

وی ادامه داد: ضرورت دارد تا نیازهای حوزه صنعت به دانشگاه ارسال شده و دفتری وجود داشته باشد تا دانشجویان ما بتوانند در زمان تحصیل و در کنار تحصیل نیازهای حوزه صنعت را درک کرده و در این ارتباط آموزش‌های لازم را ببینند.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با بیان اینکه در این راستا کارهای زیادی تا کنون انجام شده است گفت: صنایع، در حال راه‌اندازی دفاتری را در دانشگاه‌ها هستند و در دانشگاه‌ها حضور دارند و دوره‌های کارآموزی را برگزار کرده تا آنها با نیازهای مربوط به همان صنایع آشنا شده و بتوانند نیروهای متخصص و ماهری را تربیت کنند.

وی با اشاره به اینکه مسئله ما مهارت است و خیلی از اوقات به نرم افزارها و نیازهای صنایع در دانشگاه‌ها پرداخته نمی‌شود که باید مد نظر قرار گیرد بیان کرد: اکوسیستم فناوری و سند توسعه فناوری استان سال قبل تدوین شد و هدف این است که این ضعف‌ها در برطرف شود.

سپهوند با بیان اینکه پارک علم و فناوری سال قبل کارهایی را در حوزه شبکه سازی فناوری انجام داده و امیدواریم که امسال بتوان آنها را به سرانجام رسانده و از آن بهره‌برداری کنیم گفت: لازم است تا عرضه و تقاضا، دانشگاه‌ها و دانشجویان و افراد متقاضی کار همه در یک شبکه وجود داشته باشند، نیازها همان جا ارائه شده و براساس همان نیازها افراد، دانشگاه‌ها و فارغ التحصیلان برنامه ریزی کرده تا نیاز صنعت را برطرف کنند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، پارک علم و فناوری به صورت جزیره‌ای عمل نمی‌کند  افزود: در این حوزه نیاز است که یک مجموعه در کنار هم کار کرده تا بتوانند کارهای مربوط به شرکت‌های دانش بنیان را تسهیل کنند و یک مجموعه بسیار بزرگ متشکل از ۲۱ مجموعه در آن نقش دارند که باید با هم به صورت هماهنگ عمل کنند.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با بیان اینکه امیدواریم که امسال با توجه به شعار سال و تاکیدات رهبر معظم انقلاب نگاه ویژه‌ای به این حوزه شود و ادارات و سازمان‌های مربوطه هماهنگی لازم را داشته باشند ادامه داد: هیچ اتفاقی یک شبه و یک ساله نمی‌افتد و نیازمند بسترسازی است.

وی بیان کرد: اگر از امسال بتوانیم بحث فرهنگسازی حوزه کارآفرینی را ملاک قرار دهیم و از دوره دانش آموزی افراد خلاق را رصد و پیدا کرده و از همان جا روی آنها سرمایه گزاری و جهت‌دهی شود در آینده می‌توان شاهد نتایج آن بود.

سپهوند با اشاره به اینکه سال قبل نخستین اقدام را در این حوزه در استان کرمان انجام داده و راه‌اندازی کانون شکوفایی خلاقیت را در استان آغاز کردیم افزود: متاسفانه آموزش و پرورش با ما همکاری لازم را انجام نداد و تنها شهرستان بم متقاضی راه‌اندازی این کانون بود که آن هم با تغییر مدیریت مسکوت ماند.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم افراد خلاقی را تحویل جامعه دهیم باید از همان ابتدا روی آنها کار شده و آنها را به حال خود رها نکنیم و لازم است که فرهنگ سازی و بسترسازی را در همه قسمت‌ها داشته باشیم تا در سال‌های آینه شاهد تغییرات قابل لمس و پیشرفت‌های خوبی در این حوزه در سطح جامعه باشیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با اشاره به دیگر مشکلات شرکت‌های دانش بنیان بیان کرد: اگر یک شرکت دانش بنیان نتواند در اسرع وقت و به موقع مجوزهای لازم را دریافت کند قطعاً نمی‌تواند ایده و محصول خود را به سرانجام برساند و نیاز است در بحث صدور مجوزها سازمان صنعت، معدن و تجارت در کنار ما باشد.

وی با بیان اینکه اخذ مجوزات سازمان غذا و دارو بسیار طولانی است و انتظار می‌رود که این سیستم اصلاح شود گفت: اگر همه سازمان‌ها ارتباط موثر و بهینه‌ای داشته باشند، می‌توان در آینده نزدیک خیلی از مشکلات این حوزه را برطرف کرد.

سپهوند با اشاره به اینکه هدف مهم ما بسترسازی است افزود: اگر بخواهیم در شهرستان‌های محروم و کمتر توسعه یافته دسترسی افراد به پارک‌های علم و فناوری و خدمات آن را فراهم کنیم نیاز است که فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، دانشگاه‌ها و غیره ظرفیت‌هایی که دارند را در اختیار ما قرار داده و فضای استقرار لازم را تامین کنند تا بتوانیم در این مناطق هم ارائه خدمت داشته باشیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های شکوفایی و خلاقیت و برگزاری رویدادهایی که بتوان افراد مستعد و خلاق را شناسایی کنیم بیان کرد: منابع درآمدی و ظرفیت بودجه‌ای ما به اندازه ظرفیت‌های کل استان نبوده و نیاز است تا تمامی سازمان‌ها در کنار ما باشند و در حد توان امکانات اولیه و اقدامات را انجام بدهند تا بتوانیم در تمام مناطق استان کرمان دسترسی به پارک‌ها را ساده کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان با اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت بسیج در استان کرمان بیان کرد: بسیج شبکه گسترده و افراد مستعد و خلاقی دارد و در این راستا با همکاری معاونت علمی بسیج کارهایی انجام شده است.

وی به برگزاری رویدادهای مختلفی چون استارت آپ ویکندها و رویداد حوزه فناوری با هدف شناسایی ایده‌ها در چند شهرستان استان خبر داد و گفت: این افراد و شرکت‌ها را تحت حمایت مالی قرار داده و پارک می‌تواند در کنار کارهایی چون مشاوره، تسهیلات خوب با دوره بازپرداخت طولانی را در اختیار شرکت‌های تحت پوشش قرار دهد.

سپهوند با بیان اینکه بهره بخشی از منابع مالی که در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهیم صفر درصد است، افزود: دوره بازپرداخت تسهیلات طولانی مدت بوده و شرکت‌های مستقر در پارک برای سال اول حدود ۷۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند که چهار سال دوره تنفس دارد و این شرایط می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

وی با اشاره به اینکه سال قبل چیزی در حدود ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات جعاله و چیزی در حدود ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ به شرکت‌های تحت پوشش پارک علم و فناوری استان کرمان پرداخت کردیم افزود: امیدواریم امسال با توجه به‌ شعار سال، پرداخت‌ها و حمایت‌های بیشتری از شرکت‌های دانش بنیان داشته باشیم.

انتهای پیام/۵۱۱/ن




واکاوی مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان استان کرمان/ از عدم دسترسی شهرستان‌ها به مرکز رشد تا فقر مهارت و فاصله صنعت و دانشگاه

منبع: تسنــیم
? واکاوی مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان استان کرمان/ از عدم دسترسی شهرستان‌ها به مرکز رشد تا فقر مهارت و فاصله صنعت و دانشگاه