والدین بهترین الگوی کودکان در خواندن کتاب

نویسنده کتاب کودک و نوجوان با اشاره به این‌که مطالعه کتاب سبب ایجاد رابطه بهتر کودک با والدین می‌شود، گفت: خواندن کتاب توسط والدین می‌تواند الگویی برای کودک باشد.   سمیه یاوری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری نذیر کرمان با اشاره به اهمیت مطالعه کتاب در ابتدای زندگی فرزندان توسط والدین بیان کرد: […]

نویسنده کتاب کودک و نوجوان با اشاره به این‌که مطالعه کتاب سبب ایجاد رابطه بهتر کودک با والدین می‌شود، گفت: خواندن کتاب توسط والدین می‌تواند الگویی برای کودک باشد.

 

سمیه یاوری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری نذیر کرمان با اشاره به اهمیت مطالعه کتاب در ابتدای زندگی فرزندان توسط والدین بیان کرد: کتاب‌ همواره الهام‌بخش است و می‌تواند زندگی انسان‌ها را تغییر دهد و علاوه بر این که سطح آگاهی افراد را ارتقا می‌دهد باعث افزایش اعتماد به نفس نیز می‌شود.

نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به این‌که با کتاب احساس ارزشمند بودن و مؤثر عمل کردن را تجربه می‌کنیم، ادامه داد: مطالعه کردن باعث تقویت حافظه، افزایش تمرکز می‌شود و افراد اهل مطالعه معمولاً قدرت تحلیل و تفکر انتقادی بهتری دارند.
وی بیان کرد: افراد اهل مطالعه معمولاً خلاق‌تر هستند و ایده‌های بهتری به ذهن‌شان خطور می‌کند، افرادی که ساعاتی از وقت‌شان را به مطالعه اختصاص می‌دهند قطعا در نگارش و صحبت کردن و ارتباط با دیگران مهارت بیش‌تری دارند.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان افزود: افراد اهل مطالعه دایره واژگان گسترده‌تری دارند و در شرایط مختلف اجتماعی‌تر هستند و حرف برای گفتن دارند؛ در مورد فواید کتاب همواره این گفته‌ ویلسون فلچر،کارگردان معروف در ذهنم است که:
«خواندن کتاب درهای زیادی را باز و زندگی را راحت‌تر می‌کند. در آخر روز نمی‌فهمی چطور، اما کتاب خواندن کلی حالت را بهتر می‌کند!»
نوسینده کتاب کودک و نوجوان در پاسخ به این سئوال که والدین چه راهکارهایی را به کار ببندند تا فرزندان‌شان به سمت کتاب و مطالعه سوق پیدا کنند، عنوان کرد: یکی از بهترین کارهایی که والدین می‌توانند برای فرزندانشان انجام دهند علاقه‌مند کردن آن‌ها به کتاب است البته در روزگار مجازی و هوش مصنوعی این کار سخت‌تر از گذشته خواهد بود.
وی افزود: کتاب‌خوانی یکی از عادت‌های بسیار خوب است و قبل از هر چیز پدر و مادر باید کتاب‌خوانی را در فرزندان‌شان تبدیل به عادت کنند بنابراین پدر و مادر باید الگو باشند و جلوی چشم کودکان کتاب بخوانند.
یاوری نخستین سال‌های زندگی یک فرد را مهم‌ترین دوران برای گسترش مهارت‌های زبانی دانست و گفت: خواندن کتاب توسط پدر و مادر با صدای بلند باعث می‌شود که نوزاد با کلمات بیش‌تری آشنا شود.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان اظهار کرد: خواندن کتاب هر شب قبل از خواب توسط پدر یا مادر می‌تواند آرامش بیش‌تری برای کودک به ارمغان بیاورد و رابطه‌ی بهتری بین آن‌ها ایجاد کند، سهیم کردن کودک در این فرآیند می‌تواند تأثیرگذاری بیش‌تری داشته باشد.
وی تاکید کرد: اجازه بدهیم کودک خودش کتاب را ورق بزند، پس از پایان خواندن هر صفحه در مورد متن و تصاویر با کودک گفتگو کنیم، از کودک بخواهیم پایان کتاب را حدس بزند و کتاب‌هایی با تصاویر جذاب و موضوعات متنوع برای‌شان خریداری کنیم.
یاوری ادامه داد: پس از این که کودک خواندن را یاد گرفت خیلی مهم است که عادت هر شب خواندن کتاب را متوقف نکنیم همچنان باید برای‌شان کتاب بخوانیم تا به حفظ عادت مطالعه و روشن نگه‌داشتن چراغ رابطه‌مان با کودک کمک کنیم ضمن این که رفتن به کتابفروشی و کتابخانه به همراه کودک می تواند یک عادت بسیار خوب باشد.
نویسنده کتاب کودک و نوجوان در پایان گفت: از آن‌جا که در کتابخانه‌ها انواع کتاب‌ها را می‌توان از نزدیک دید و همچنین محیط آرام و جذابی دارند می‌توانند در علاقه‌مند کردن کودکان نقش به سزایی داشته باشند.

انتهای خبر/ پسند

والدین بهترین الگوی کودکان در خواندن کتاب

منبع:آرمـان
? والدین بهترین الگوی کودکان در خواندن کتاب