هزینه‌های بالای کسب‌وکار با درآمد اصناف هم‌خوانی ندارد

فت فتو ـ پروین میرزاحسینی: اصناف کرمان طی سال‌های اخیر روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشتند و فشارهای اقتصادی منجر به تعطیلی و غیر فعال شدن واحدهای صنفی زیادی شده است. در حال حاضر نیز مشکلات عدیده‌ای فعالیت واحدهای صنفی را تحت‌الشعاع قرار داده است. نایب رئیس اول اتاق اصناف کرمان با […]

فت فتو ـ پروین میرزاحسینی: اصناف کرمان طی سال‌های اخیر روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشتند و فشارهای اقتصادی منجر به تعطیلی و غیر فعال شدن واحدهای صنفی زیادی شده است.

در حال حاضر نیز مشکلات عدیده‌ای فعالیت واحدهای صنفی را تحت‌الشعاع قرار داده است. نایب رئیس اول اتاق اصناف کرمان با اشاره به تعطیلی‌های اجباری و پلمب برخی از واحدهای صنفی در طول شیوع بیماری کرونا و عدم حمایت کافی دولت از اصناف،گفت:«فشارهای اقتصادی که از زمان شیوع کرونا رقم خورد سبب تعطیلی واحدهای صنفی زیادی شد و در حال حاضر نیز بسیاری از کسبه به دلیل مشکلات اقتصادی در حال تعطیل کردن واحد صنفی خود و یا تعلیق پروانۀ کسب هستند».

حمید فردوسی،افزایش اجاره‌بها،تعیین مالیات‌های سنگین،چند برابر شدن عوارض شهرداری و وجود کالاهای قاچاق در بازار را از جمله مشکلات اصناف بیان کرد و افزود:«هیات رئیسه جدید اتاق اصناف کرمان،درصدد است با شناسایی مشکلات و چالش‌های اصناف،راهکارهای مقابله با آن را تدوین و به‌زودی عملی کند».

وی در گفت‌وگو با خبرنگار فت فتو با اشاره به چالش‌های اصناف در کرمان بیان کرد:«اصناف کرمان حداقل سه سال پر از چالش را پشت سر گذاشتند. با شیوع بیماری کرونا،فشار زیادی از سوی دستگاه‌های دولتی با هدف رعایت پروتکل‌های بهداشتی به اصناف وارد شد و در زمان شیوع این بیماری به دلیل احتمال تجمع در واحدهای صنفی و انتشار بیماری کرونا،بر تعطیلی اصناف تاکید شد در صورتی‌که بعد مشخص شد،واحدهای صنفی در بسیاری از مواقع باعث شیوع و انتشار بیماری نبودند و ذهنیتی که در این رابطه وجود داشت،اشتباه بود».

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف کرمان ادامه داد:«تعطیلی‌هایی که با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا اعمال شد،یک رکود اقتصادی را در اصناف رقم زد،که تاکنون نیز تا حدودی ادامه دارد».

وی بیان کرد:«تعطیلی‌های اجباری و پلمب‌هایی که پیش آمد،مشکلات زیادی را برای فعالان صنفی ایجاد کرد و فشارهای اقتصادی زیادی را به این بخش از جامعه وارد کرد».

نگرانی از تعطیلی دوباره اصناف

فردوسی یادآور شد:«دولت در زمینۀ حمایت از اصناف در زمان کرونا به هیچ‌یک از قول‌ها و تعهدات خود یا عمل نکرد و یا این حمایت‌ها بسیار کم‌رنگ بود و بسیاری از اصناف تحت پوشش قرار نگرفتند».

وی ادامه داد:«کرونا هنوز هم ادامه دارد و بر اساس گزارشات وزارت بهداشت،احتمالا موج جدید آن هم در راه است که نگرانی از تعطیلی‌های مجدد اصناف،چالش جدید پیش روی ماست».

نایب رئیس اول اتاق اصناف کرمان با بیان این‌که تعدادی از فعالان صنفی به شغل‌های دوم و سوم روی آورد‌ه‌اند،خاطرنشان کرد:«طی سال‌های گذشته تعداد زیادی از واحدهای صنفی تعطیل شده‌اند زیرا هزینه‌های کسب‌وکار با درآمد آن‌ها هم‌خوانی ندارد».

وی توضیح داد:«هزینه‌های راه‌اندازی یک واحد صنفی یا نگهداری آن افزایش زیادی داشته است،به عنوان مثال،میزان اجاره‌بها هر سال بدون نظارت خاصی و فقط توسط صاحب ملک افزایش پیدا می‌کند. همچنین هزینه‌ای که صاحب واحد صنفی باید برای بیمه کردن کارکنان خود پرداخت کند نیز هر سال افزایش می‌یابد و در نتیجه توانایی نگهداری کارکنان خود را ندارند».

 

رشد بی‌سابقۀ عوارض

فردوسی افزایش مالیات‌ واحدهای صنفی را از دیگر مشکلات اصناف بیان کرد و توضیح داد:«عوارض کسب‌وپیشه اصناف نیز که‌ امسال توسط شهرداری‌ در کرمان رشد فزاینده و بی‌سابقه‌ای را ثبت کرد از مشکلات مهم واحدهای صنفی بود،هرچند تلاش‌ها و پیگیری‌های زیادی برای تعدیل این عوارض صورت گرفت اما همچنان در خصوص تصمیمات عوارض سال آینده،نگرانی‌هایی وجود دارد».

چالش‌های گسترده

وی بیان کرد:«در واحدهای تولیدی صنفی نیز افزایش قیمت مواد اولیه که باید تبدیل به محصول شود،این مراکز را دچار چالش کرده است».

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف کرمان گفت:«در واحدهای توزیعی نیز الزام آن‌ها به ثبت‌نام در سامانۀ تجارت و بحث کالای قاچاق از مشکلاتی است که می‌توان به آن اشاره کرد. متاسفانه مبارزه با قاچاق کالا از مبادی کنترل نمی‌شود و کالای قاچاق وارد واحدهای صنفی می‌شود در حالی که صاحب واحد صنفی از قاچاق بودن این کالا اطلاع ندارد و در نتیجه با جمع‌آوری کالا و جریمۀ تعزیرات،واحد صنفی میزان زیادی از سرمایۀ خود را از دست می‌دهد».

وی با اشاره به حمایت‌های اتاق اصناف از کسب‌وکارها،توضیح داد:«تلاش‌هایی برای تعدیل کردن عوارض شهرداری انجام دادیم. مدت‌ها جلسات مختلف با ادارات،شورای شهر و شهرداری داشتیم تا توانستیم فعلا 75 درصد برای عوارض پسماند در سال‌جاری تخفیف بگیریم اما قطعا سال آینده افزایش خواهد داشت».

فردوسی ادامه داد:«عوارض پسماند در حالی برای واحدهای صنفی تصویب شده که بسیاری از واحدهای صنفی مانند طلافروشی،پارچه‌فروشی و … پسماند ندارند و یا در واحدهای عمده‌فروشی که کارتن دارند،این کارتن‌ها فروخته می‌شود».

 

تاثیر ناآرامی‌های اخیر بر اصناف

وی در ادامه با اشاره به تاثیر ناآرامی‌های اخیر بر اصناف،بیان کرد:«ناآرامی‌هایی که در سطح شهر اتفاق افتاد نیز سبب شد اصناف آسیب ببینند زیرا از یک طرف معترضین اصناف را تحت فشار قرار داده بودند که باید مغازه‌های خود را تعطیل کنند و در غیر این‌صورت شیشه‌های مغازه را می‌شکنند یا واحد صنفی را آتش می‌زنند و از سوی دیگر دولت تاکید داشت که واحدهای صنفی باید باز باشند و در نتیجه اصناف متضرر شدند».

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف کرمان افزود:«بسته بودن درب واحد صنفی،دردی از مشکلات آن را دوا نمی‌کند. ما راه‌های مطالباتی متفاوتی داریم و تعطیلی مغازه به نفع ما نیست».

 

آموزش قوانین به واحدهای صنفی

وی درخصوص راهکارهای حمایتی اتاق اصناف از فعالان این حوزه با بیان این‌که آموزش واحدهای صنفی در دستور کار اتاق اصناف قرار دارد،گفت:«یکی از مشکلاتی که اصناف در ارتباط با سازمان‌ها و نهادهای دولتی با آن مواجه می‌شوند،عدم آگاهی با قوانین است و در این راستا آموزش روسای اتحادیه،کارمندان آن‌ها و واحدهای صنفی را در دستور کار قرار دادیم و در حال حاضر ادارات و سازمان‌هایی که با اصناف در ارتباط هستند را دعوت می‌کنیم و کارگروه آموزش تشکیل دادیم تا سطح اطلاعات اصناف را در رابطه با قوانین مرتبط افزایش دهیم که دچار مشکل نشوند».

فردوسی با بیان این‌که هیات رئیسه جدید اصناف کرمان پس از برگزاری انتخابات در 28 شهریورماه تشکیل شد و سه ماه است که کار خود را آغاز کرده است،اظهار کرد:«فعال کردن کمیته آموزش در دستور جدی کار هیات رئیسه قرار دارد».

وی تاکید کرد:«هیات رئیسه اتاق اصناف درصدد است با شناسایی مشکلات و چالش‌های اصناف،راهکارهای مقابله با آن‌ها را تدوین کرده و به‌زودی عملی کند». / الف

عکس:محمد لطیف کار




هزینه‌های بالای کسب‌وکار با درآمد اصناف هم‌خوانی ندارد

منبع:خبر کرمان
?

هزینه‌های بالای کسب‌وکار با درآمد اصناف هم‌خوانی ندارد

:اخبار استان کرمان – اقتصادی