به گزارش فت فتو، کار در ارتفاع معمولا در مکانهای بلند و با ارتفاع زیاد از سطح انجام میشود. البته از فاصله بیشتر از ۱.۵ متر کار در ارتفاع محسوب میشود تا ۳۰ متر، ۴۰ متر و… که برای کار در این ارتفاعات بلند باید فعالیتها و اقدامات لازم برای پیشگیری کردن از سقوط در نظر […]
به گزارش فت فتو، کار در ارتفاع معمولا در مکانهای بلند و با ارتفاع زیاد از سطح انجام میشود. البته از فاصله بیشتر از ۱.۵ متر کار در ارتفاع محسوب میشود تا ۳۰ متر، ۴۰ متر و… که برای کار در این ارتفاعات بلند باید فعالیتها و اقدامات لازم برای پیشگیری کردن از سقوط در نظر گرفته شود. این شغل بخشهای زیادی از فعالیتهای اجرایی را شامل میشود که متاسفانه در حین انجام کار احتمال دارد حوادث زیادی رخ دهد؛ بنابراین داشتن آگاهی و انجام روشهای مختلف برای حفظ ایمنی لازم و ضروری است.
در کار در ارتفاع خطراتی همچون احتمال سقوط به همراه مجروح شدن شدن یا فوت شدن را به دنبال دارد. یعنی این کار در ارتفاع است که با شرایط خاصی که دارد نیاز به ایمنی و مدیریت بیشتری از جنبه بهداشتی و ایمنی دارد. در همه مشاغل خطرات مختلفی وجود دارد، اما کار در ارتفاع به مراتب سختتر است چرا که حوادث مرگبار در کمین هستند؛ بنابراین با شناختن خطرات این کار میتوان اقدامات مناسبی را برای کاهش آنها انجام داد.
در حقیقت وجود یک برنامه ریزی خاص است که میتواند خطرات را به حداقل برساند. در وهله اول این برنامه ریزی باید خطرات به صورت کامل شناسایی شوند؛ و در وهله بعدی برنامه ریزی عملیات بررسی و آنالیز کردن خطرات احتمالی است. در مرحله آخر باید از تجهیزات ایمنی مناسبی استفاده شود که محیط کار به محلی امن تبدیل شود.
خطرات زیادی برای کار در ارتفاع وجود دارد که نباید آنها را نادیده گرفت. از جمله این خطرات میتوان موارد زیر را نام برد:
افرادی که در محیط کار هستند احتمالا سقوط اشیاء روی سر آنها وجود دارد. اشیاء مورد استفاده برای راپل کاران معمولا خیلی سنگین و سخت هستند که با برخورد با سر افراد میتواند خسارت جانی غیر قابل جبرانی را به وجود بیاورد. در این رابطه راپل کار بایستی اقدامات لازم برای جلوگیری از این کار را انجام دهد. برای مثال شبکههای مخصوص و توری مناسبی نصب کند که صدمات مالی و جانی کاهش یابد یا این که تابلو تردد ممنوع را نصب کند. آخرین نکته این است که از کار در نقاط ممنوعه پرهیز کنند چرا که بیشترین خطرات در این مکانها است بنابراین بهترین راه حل استفاده از تجهیزات ایمنی است.
در مکانهایی که سطح لغزنده باشد یا این که عرض کافی برای این که روی آن قرار بگیرند وجود ندارد، در این صورت است که احتمال سقوط افزایش مییابد. اگر حفاظ مناسبی هم در این زمینه وجود نداشته باشد قطعا افراد سقوط میکنند. کارگران برای این که از افتادن خود از ارتفاع جلوگیری کنند باید از لوازم ایمنی همچون صندلی مخصوص، کمربند ایمنی، طناب و… استفاده کنند. این تجهیزات احتمال افتادن را کاهش میدهند ولی آن را به صفر نمیرسانند.
در هنگام کار در ارتفاع ممکن است که افراد دچار برق گرفتگی شوند یعنی بسیاری از آمارهای سقوط کارگران به برق گرفتگی آنها بر میگردد. اول این که برای جلوگیری از برق گرفتگی تجهیزات ایمنی مختلفی همچون دستکش مناسب، کفش ایمنی مناسب و… طراحی شده است بنابراین باید ایمنی کامل را برای حفظ سلامتی رعایت کنید. اگر کارگری در هنگام کار در ارتفاع دچار برق گرفتگی شد باید سریعا برق را قطع کنید و و سپس با اورژانس تماس بگیرید و آب را روی محل برق گرفتگی نپاشید.
قبل از این که کارگرانی برای کار در ارتفاع اعزام شوند بایستی میزان خطرات موقعیت مکانی آنها را ارزیابی کنید. عوامل مختلفی همچون بار اعمال شده به سازه یا وزن، مدت زمان انجام پروژه، ارتفاع کار و… به دقت مشخص و بررسی شوند.
شرایط که به ظاهر اهمیت کمی دارند، بایستی حساسیت بیشتری نسبت به آن اعمال شود تا احتمال رخ دادن حوادث به حداقل برسد. احتمال سقوط اشیا، یا وزش باد، یا این که سکته قلبی کارگران یا آسیب دیدن عضوی از بدن آنها و… باید پیش بینی شود. راه مقابله با این حوادث این است که قبل از مشغول به کار شدن کارگر در ارتفاع باید موقعیت مکانی آنها بررسی شود. سعی کنید که خطرات را کاملا بررسی کنید و وجود تجهیزات ایمنی همچون لباس کار، کلاه ایمنی، کمربند ایمنی، طناب و گیرههای نگهدارنده و… را لازم و ضروری بدانید.
از جمله تجهیزات ایمنی مناسب برای کار در ارتفاع میتوان موارد زیر را نام برد:
» کفش ایمنی: پوتین ایمنی یا همان کفش ایمنی برای ایمن بودن و سالم ماندن پاها مورد استفاده قرار میگیرند. صدمات مختلفی در کار در ارتفاع وجود دارد که از جمله آنها میتوان به لغزنده بودن سطح اشاره کرد. با استفاده از کفشهای ایمنی ضد لغزندگی میتوانید که افتادن در این سطوح را به حداقل برسانید. وجود این کفشها در کار در ارتفاع بسیار ضروری است که میتواند علاوه بر محافظت از پاها از افتادن شما هم جلوگیری کند.
» کمربند ایمنی: یکی از اولین اختراعات بشر کمربند ایمنی بوده است که امروزه هم به عنوان افزایش ایمنی در محیطهای کاری مورد استفاده قرار میگیرد. این کمربند باعث میشود که افراد سقوط نکنند یا این که در صورت سقوط در یک ارتفاع مشخص شده نگهداشته شوند و آسیب نبیند. انواع مختلفی از این کمربندها وجود دارد که هر کدام در مکانهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند.
» کلاه ایمنی: یک پوشش ایمنی دیگری که به عنوان محافظ برای سر و گاها برای صورت است که میتواند از ضربه، مواد مضر، گرد و غبار و اجسام خارجی را از صورت دور میکند. کلاه ایمنی میتواند فشار حاصل شده از برخورد اجسام به سر و ضربه بسیار کاهش دهد و سر را از خسارتهای جانی محافظت کند.
با توجه به آن چه گفته شد کار در ارتفاع یک شغل سخت و پر خطر است که برای ایمن ماندن از خطرات آن بایستی عوامل خطر آفرین را شناسایی کنید. پس از شناسایی این خطرات لازم است که از تجهیزات ایمنی همچون کلاه ایمنی، طناب، کمربند، کفش ایمنی و… استفاده کنید تا این خطرات حذف یا به حداقل برسند.
انتهای پیام/
منبع:آنـــا ? نکات مهم و حیاتی که هنگام کار در ارتفاع باید به آن توجه کرد
به گزارش نذیر کرمان، برای نخستینبار یک مقاله با آدرسدهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در حوزه مربوط به انرژی تجدیدپذیر در نشریه معتبر Scientific Reports از انتشارات nature توسط استاد تمام گروه مکانیک این دانشگاه به چاپ رسید. این مقاله توسط محمدمهدی کشتکار و علیرضا حجت استاد تمام گروه مکانیک و دانشجوی دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، اعضای هیئت رئیسه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور و سیدرحیم رضوی فرماندار ویژه شهرستان سیرجان در دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان حضور یافته و از کارگاه مهندسی معکوس این دانشگاه بازدید کردند. رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در حاشیه این بازدید اظهار کرد: توسعه دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، براساس برنامه مدوّن دبیرخانه نظارت و ارزیابی؛ هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای استان کرمان از دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر بازدید و فعالیتهای این دانشگاه را در محورهای، آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، تجهیزات، مدیریت و فضای کالبدی بررسی کردند. دبیر هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر را […]
به گزارش نذیر کرمان، آیین بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور محمد اسماعیلی جانشین سپاه ناحیه کهنوج در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج برگزار شد. جانشین سپاه ناحیه کهنوج در این آیین ضمن تسلیت شهادت این سردار بزرگ اسلام به بیان خصوصیات شهید سلیمانی پرداخت. اسماعیلی با تأکید بر ولایتمداری […]
+ دو =