نماینده مجلس: مردم به فکر نان شب خود هستند، نه رفع فیلترینگ | اخبار اصلاحات

دیده بان ایران نوشت: با وجود این که مسعود پزشکیان در دوره تبلیغات انتخاباتی درباره کمتر مساله‌ای وعده مشخص داد، اما «رفع فیلترینگ» یکی از مهمترین قول و قرارهایی بود که او در زمان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، با مردم گذاشت و در برنامه‌های تبلیغاتی مختلف تاکید کرد که تمام تلاش خود را برای […]


دیده بان ایران نوشت: با وجود این که مسعود پزشکیان در دوره تبلیغات انتخاباتی درباره کمتر مساله‌ای وعده مشخص داد، اما «رفع فیلترینگ» یکی از مهمترین قول و قرارهایی بود که او در زمان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، با مردم گذاشت و در برنامه‌های تبلیغاتی مختلف تاکید کرد که تمام تلاش خود را برای رفع مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها، اپلکیشن‌ها و سایت‌های اینترنتی پرکاربرد فیلترشده انجام خواهد داد. او در روزهای انتخابات تاکید کرد که «تمام تلاش خود را برای اصلاح نظام ناکارآمد فیلترینگ به‌کار می‌بندم» و «تضمین می‌دهم که تمام دولت در برابر گشت‌های اجباری، فیلتر کردن و فیلترشکن‌بازی و فشارهای بیرونی در همه جلسات و تمام‌قد بایستد.»

مساله رفع فیلترینگ از همان ماه‌های نخست ریاست جمهوری، جزو اصلی‌ترین برنامه‌هایی بوده است که پزشکیان و سایر مسئولان دستگاه اجرایی به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی دولت چهاردهم مطرح کرده‌اند. پزشکیان هفته گذشته در مصاحبه با صدا و سیما اعلام کرد که شخصا برای تحقق وعده رفع فیلترینگ در تلاش است، اما با توجه به این که شعار دولت او، «وفاق ملی» است، می‌خواهد با ساختارهای موجود در این زمینه در سطوح کلان کشور از جمله شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی هماهنگی سران قوا تعامل کند. او همچنین خاطرنشان کرد که «رهبری به من گفتند که نگفته‌ام فیلتر کنید، بلکه گفته‌ام فضای مجازی مدیریت شود. در این باره باید در سران قوا به یک زبان مشترک می‌رسیدیم که رسیدیم. در شورای عالی فضای مجازی هم در تلاش هستیم که به توافق برسیم.»

همچنین سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز تاکید کرده است که موضوع رفع فیلترینگ تا کنون چند مرتبه در شورای عالی فضای مجازی مطرح شده و بحث‌هایی جدی در این زمینه در شورای مذکور شکل گرفته است. او البته وعده داده است که رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های پرکاربرد به صورت مرحله به مرحله انجام خواهد شد؛ به گفته او، وزارت ارتباطات طرحی را در این زمینه ارائه داده و رئیس‌جمهور نیز به مرکز ملی فضای مجازی دستور داده است که طرح‌های مطرح‌شده درباره رفع فیلترینگ را بررسی کند. البته علاوه بر طرح وزارت ارتباطات، طرح‌های کارشناسی دیگری نیز به دست مرکز ملی فضای مجازی رسیده و قرار است همه طرح‌ها، بررسی و جمع‌بندی شود و در نهایت، یک طرح مشخص از طرف این مرکز به شورای عالی ارائه شود.
خود بحث فیلترینگ باید فیلتر شود

در چنین شرایطی از احمد آریایی‌نژاد، نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی پرسیدیم که آیا رئیس‌جمهور موفق به تحقق وعده خود در زمینه رفع فیلترینگ خواهد شد یا خیر، که او نیز در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان ایران توضیح داد: مساله رفع فیلترینگ با چالش‌های زیادی همراه است و اساسا خود بحث فیلترینگ باید فیلتر شود، یعنی باید با نگاه به ابعاد و جزئیات این مساله با مردم صحبت کنیم. وقتی یک نفر می‌خواهد غذا بخورد، قطعا در یک فضای تاریک و مبهم که نمی‌داند مشغول خوردن چه چیزی است، این کار را انجام نمی‌دهد. غذای روح اعم از مطالعه کتاب یا استفاده از فضای مجازی هم به همین اندازه نیاز به دقت دارد. مطالب و تصاویری که در فضای مجازی منتشر می‌شود، غذای روح ما است و نباید این‌طور گمان کنیم که هر غذایی که دیگران در این فضا برایمان تهیه کرده‌اند، پاک و گوارا است.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس خاطرنشان کرد: در موضوع فیلترینگ نباید خلط مبحث کنیم، یعنی صرفا به عنوان یک شعار تبلیغاتی و انتخاباتی بگوییم که ما می‌خواهیم فیلترینگ را برداریم. خب سوال این است که اگر قرار باشد که یک موضوعی از طریق فضای مجازی، از فرهنگ غربی و استکبار جهانی به فرهنگ ما راه پیدا کند، شما می‌خواهید به آن اجازه دهید، یا این که موضوعات دیگری در پشت پرده وجود دارد؟ مساله فیلترینگ وجوه مختلفی دارد و نمی‌توان به آن به صورت صفر و صدی نگاه کرد.
اولویت حل مسائل اقتصادی از رفع فیلترینگ برای مردم بیشتر است

آریایی‌نژاد با تاکید بر این که مسائل اولویت‌دارتری نسبت به رفع فیلترینگ در کشورمان وجود دارد، اظهار داشت: برخی افراد می‌خواهند این‌طور القا کند که فیلترینگ یکی از مهمترین موضوعات کشور است، در حالی که درخواست‌های مردم از نمایندگان مجلس نشان می‌دهد که مشکلات اقتصادی و معیشتی در اولویت شهروندان قرار دارد و مردم به فکر نان شب خود هستند. ما باید برای حل مسائل و مشکلات مردم، اولویت‌بندی کنیم. آقای رئیس‌جمهور زمانی که نامزد انتخابات بودند، قول‌هایی درباره رفع فیلتر به مردم دادند، حالا باید مساله را باز کنند و بگویند که چگونه می‌خواهند فیلترینگ را رفع کنند و در عین حال، جلوی آسیب‌های فرهنگی احتمالی ناشی از این اقدام را بگیرند.

اولویت اصلی، رفع مشکلات اقتصادی مردم است، نه رفع فیلترینگ، برخی افراد می‌خواهند این‌طور القا کند که فیلترینگ یکی از مهمترین موضوعات کشور است، در حالی که درخواست‌های مردم از نمایندگان مجلس نشان می‌دهد که مشکلات اقتصادی و معیشتی در اولویت شهروندان قرار دارد و مردم به فکر نان شب خود هستند؛ بنابراین پرداخت به رفع فیلتر یا واردات آیفون، آدرس غلط دادن به مردم درباره مشکلات کشور است. ما نمی‌خواهیم اطلاعات علمی و مناسب و به‌روز به جامعه ما نرسد، بلکه می‌خواهیم اطلاعات غلط و فرهنگ مسموم‌کننده دنیای استکبار از طریق فضای مجازی به خُرد مردم ما داده نشود تا فرهنگ ایرانی – اسلامی ما آسیب نبیند.

نماینده ملایر در مجلس ادامه داد: ما نمی‌خواهیم اطلاعات علمی و مناسب و به‌روز به جامعه ما نرسد، بلکه می‌خواهیم اطلاعات غلط و فرهنگ مسموم‌کننده دنیای استکبار از طریق فضای مجازی به خُرد مردم ما داده نشود تا فرهنگ ایرانی – اسلامی ما آسیب نبیند. این که طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی، حدود دو سال در دولت و مجلس قبلی چرخید و در نهایت هم کاری از پیش نرفت و طرح را به شورای عالی فضای مجازی سپردند، نشان می‌دهد که ما با مردم شفاف نیستیم. ما ابتدا باید با مردم شفاف شویم و ببینیم آن‌ها چه می‌خواهند، بعد درباره مسائلی که می‌تواند روی فرهنگ خانواده‌ها تاثیر بگذارد، تصمیم بگیریم. آیا والدین ما راضی هستند که نوجوانان آن‌ها از طریق فضای مجازی، اطلاعات یا فرهنگ غلط را دریافت کنند؟
برخی مسئولان دولت، خود را سرگرم مسائل غیرضروری و کم‌اهمیت کرده‌اند

آریایی‌نژاد با انتقاد از پرداختن برخی مسئولان ارشد دولت به موضوعات کم‌اهمیت، گفت: در هفته‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم که وزیر اقتصاد چند مرتبه به بحث واردات گوشی آیفون پرداخته است. خب ایشان در این مدت چقدر درباره قیمت ارز و نرخ تورم صحبت کرده است؟ این که وزیر اقتصاد شخصا درباره واردات یک گوشی موبایل صحبت کند و چند نفر دیگر از مسئولان دولت هم که این موضوع غیرضروری به حوزه کاری آن‌ها ارتباطی ندارد، درباره همین موضوع صحبت می‌کنند، نشان می‌دهد که برخی مسئولان دولت به اولویت‌های اصلی مردم توجه ندارند. آن‌ها باید توضیح دهند که از طرح مساله رفع فیلترینگ دقیقا دنبال چه چیزی هستند؟

نماینده ملایر در مجلس تاکید کرد: مطرح کردن مکرر بحث رفع فیلترینگ، نوعی آدرس غلط توسط برخی مسئولان دولت است. مسائل دیگری در اولویت مردم قرار دارد، ولی بعضی دولتمردان دائما به مسائل دست چندم و اولویت‌های سطح پایین جامعه مثل واردات آیفون یا رفع فیلتر می‌پردازند. دولت جدید باید توجه داشته باشد که اولویت اصلی، رفع مشکلات اقتصادی مردم است، نه رفع فیلترینگ. دولت باید راهکارهایی برای تقویت تولید داخلی پیدا کند تا بتوانیم در عرصه اقتصادی، روی پاهای خودمان ایستادگی کنیم تا هر کس که از راه می‌رسد، با ابزار تحریم به ما آسیب نزند.
راضی نیستیم که مردم ما از طریق فضای مجازی آسیب ببینند

آریایی‌نژاد با بیان این که ورود به فضای مجازی خارجی نیاز به احتیاط و مراقبت دارد، عنوان کرد: وقتی وارد شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی می‌شویم، تمام اطلاعات ما را می‌گیرند. همین گوگل که پرکاربردترین سایت خارجی است، پیش از این که به ما خدمتی ارائه دهد، تمام اطلاعات ما را می‌گیرد تا به ما اجازه بدهد که یک حساب کاربری باز کنیم. خیلی از نرم‌افزارها و سایت‌های خارجی، با اطلاعاتی که از شهروندان کشورهای گوناگون می‌گیرند، معامله می‌کنند یا آن‌ها را به سرویس‌های امنیتی کشورهای مختلف می‌فروشند. خب در چنین شرایطی، قبل از این که بخواهیم دسترسی مردم خودمان به این نرم‌افزارها را بیشتر کنیم، آیا نباید به اندازه کافی احتیاط کنیم؟

نماینده ملایر در مجلس یادآور شد: ما باید تمام مسائل را از ابعاد مختلف بررسی کنیم. به هیچ وجه راضی نیستیم که مردم ما چه آگاهانه و چه ناآگاهانه از طریق فضای مجازی آسیب ببینند. باید سواد رسانه‌ای و سطح آگاهی‌های مردم را درباره فضای مجازی بالا ببریم، بعد امکان دسترسی آن‌ها به بخش‌های مختلف این فضا را افزایش دهیم. همچنین باید این امکان را به والدین بدهیم که خودشان، سطح دسترسی فرزندانشان به فضای مجازی را تعیین کنند، نه این که بدون برنامه‌ریزی صحیح بخواهیم همه محدودیت‌های موجود را برداریم و کودکان و نوجوانان را در معرض آسیب‌های فضای مجازی قرار دهیم.
نباید فضای مجازی را به نفع بیگانگان مدیریت کنیم

آریایی‌نژاد همچنین در واکنش به نقل قول مطرح‌شده توسط رئیس‌جمهور از رهبر انقلاب درباره مساله فیلترینگ در مصاحبه اخیر با صدا و سیما، اظهار داشت: چرا برخی مسئولان ما برای این که کارهای خود را توجیه کنند، از مقام معظم رهبری مایه می‌گذارند؟ راهنمای همه ما اسلام است و هر کجا که مشکل داشته باشیم، متخصصان دین از جمله ولی فقیه، مسائل را برایمان باز می‌کنند. بارها دیده شده است که برخی مسئولان، بدون آگاهی کافی از رهبر انقلاب مایه گذاشته‌اند و حضرت آقا خیلی سریع جواب آن‌ها را داده‌اند و گفته‌اند که منظورشان این صحبتی که فلان مسئول از قول ایشان انجام داده، نبوده است. مسئولان ما بهتر است که خودشان بگویند برای حل مشکلات چه برنامه‌ای دارند، به جای این که از رهبر معظم مایه بگذارند.

وی در پایان تصریح کرد: از قدیم گفته‌اند که «هر کسی از ظن خود شد یار من.» همه ما می‌توانیم جملات گوناگونی را از حضرت آقا بیان کنیم و آن را به گونه‌ای که خودمان می‌خواهیم تفسیر کنیم. رهبر انقلاب خودشان فرموده‌اند که «اگر من رهبر نبودم، رئیس فضای مجازی کشور می‌شدم.» دوستان بیایند این فرمایش حضرت آقا را تحلیل کنند. ایشان بارها گفته‌اند که باید فضای مجازی را مدیریت کنیم، ولی این مدیریت باید به نفع چه کسی باشد؟ آیا باید فضای مجازی را به نفع ارتقای سطح فرهنگ، اخلاق و اقتصاد خودمان مدیریت کنیم، یا این که باید این فضا را به نفع بیگانگان مدیریت کنیم؟


نماینده مجلس: مردم به فکر نان شب خود هستند، نه رفع فیلترینگ

منبع: نذیر کرمان
? نماینده مجلس: مردم به فکر نان شب خود هستند، نه رفع فیلترینگ