به گزارش خبرنگار گروه اقتصادوکارآفرینی فت فتو، یکی از تفاوتهای طرح مسکنی دولت سیزدهم یا همان نهضت ملی مسکن با طرح مسکنی دولت دهم یا مسکن مهر، متقاضی محور بودن آن و همچنین تأکید بر بزرگ متراژسازی، ویلایی سازی و کم تراکم سازی خانههای نهضت ملی مسکن است. این در حالی است که بر اساس […]
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادوکارآفرینی فت فتو، یکی از تفاوتهای طرح مسکنی دولت سیزدهم یا همان نهضت ملی مسکن با طرح مسکنی دولت دهم یا مسکن مهر، متقاضی محور بودن آن و همچنین تأکید بر بزرگ متراژسازی، ویلایی سازی و کم تراکم سازی خانههای نهضت ملی مسکن است.
این در حالی است که بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی که به اصل حق مسکن مشهور شده، دولتها موظف به فراهم کردن زمینه تأمین مسکن برای خانوارها هستند.
در این اصل از قانون اساسی چنین آمده است:
«داشتن مسکن متناسب با نیاز، حقِ هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.»
از سوی دیگر در پیام امام راحل (ره) در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ و تنها اندکی پس از پیروی انقلاب اسلامی، نخستین پیام اقتصادی خود را به بخش مسکن و راه اندازی بنیاد مسکن و حساب ۱۰۰ امام (ره) اختصاص دادند.
در پیام امام خمینی (ره) آمده بود:
«مشکل زمین باید حل شود و همه بندگان محروم خدا باید از این موهبت الهى استفاده کنند.
همه محرومان باید خانه داشته باشند. هیچ کسى در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد.
بر دولت اسلامى است که براى این مسأله مهم چاره اى بیندیشد و بر همه مردم است که در این مورد همکارى کنند.»
همه این موارد و اسناد بالادستی نشان میدهد که شهرسازی بر پایه «متراکم سازی ساختمان»، «ایجاد حصارهای بزرگراهی و کمربندی در اطراف شهرها برای ممانعت از بزرگ شدن آنها»، «محوریت شهرسازی با تعیین محدوده برای هر شهر» و مواردی از این دست، در کاهش تولید مسکن، کاهش سرمایه گذاری در ساخت مسکن و احداث خانههای آپارتمانی کوچک متراژ خصوصا برای شهرهای با جمعیتهای زیر ۲۰۰ هزار نفر، تا حدود زیادی اشتباه بوده و باید در این سیاست بازنگری اساسی شود.
سیاستی که سبب شد تا زمین شهری ارزشمند شده و به دام سفته بازی و دلال بازی بیفتد.
افزایش محدوده و حریم شهرها، عاملی در راستای کاهش سفته بازی زمین
یکی از اقدامات شورای عالی شهرسازی و معماری در دولت سیزدهم و همزمان با آغاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن و تصویب قانون جهش تولید مسکن به عنوان پشتو قانونی این طرح که به طرح «ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال» مشهور شده، تصویب افزایش محدوده و حریم شهرهاست.
ضمن اینکه اخیرا در شورای عالی شهرسازی تصویب شد تا تجدید نظر در طرحهای جامع تفصیلی و شهرهای کمتر از ۲۰۰ هزار نفر، شهرداریها هم دخالت کنند؛ از سوی دیگر تهیه این طرحها و نیز افزایش محدوده شهرهای کمتر از ۵۰ هزار نفر در اختیار شورای برنامه ریزی و توسعه استانها قرار میگیرد و دیگر نیازی به تصویب در شورای عالی شهرسازی و معماری نیست.
اقدامی که میتواند در کاهش سفته بازی زمین و ایجاد رانتهایی که در حوزه اراضی شهری قرار میگیرد، بکاهد.
وزیر راه و شهرسازی: در ۹۰۰ شهر به مردم زمین مسکن ویلایی داده ایم تا ساخت و ساز کنند
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی روز گذشته سه شنبه ۲۶ مهر ماه در حاشیه «آئین تجلیل از دستاندرکاران ستاد ارتباطات مردمی وزارت راه و شهرسازی در اولین دور سفرهای استانی دولت مردمی» در جمع خبرنگاران درباره آخرین اقدامات در حوزه نهضت ملی مسکن گفت: ما از مدتها پیش تصمیم گرفتیم در شهرهایی که اساسا زمین داریم و کمبودی از این حیث نداریم، زمینها را به صورت ویلایی به مردم واگذار کنیم.
وی افزود: در حال حاضر نیز بیش از ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تکواحدی به مردم واگذار کردهایم که در آن ۲۰۰ تا ۲۵۰ مترمربع زمین به همراه تسهیلات به مردم میدهیم تا آنهایی که میتوانند، خودشان بسازند و آنهایی که نمیتوانند بسازند، ما برایشان میسازیم.
قاسمی با بیان اینکه تعهد دولت برای ۴ سال سخت ۴ میلیون مسکن است، اضافه کرد: ما برای واگذاری زمین در حدود ۹۰۰ شهر مشکل زمین نداریم و به خود مردم واگذار میکنیم که خودشان بسازند. البته میپذیریم که مردم در این بخش مشکل دارند، ولی تلاش میکنیم که آن را برطرف کنیم.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید: در ۱۲ شهر جدید، زمینِ مسکنِ ویلایی میدهیم تا مردم خانههای یک طبقه بسازند
در همین ارتباط علیرضا جعفری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آنا درباره ساخت مسکن ویلایی ذیل نهضت ملی مسکن اظهار کرد: قرار است در ۱۲ شهر جدید بینالود، رامین، شیرین شهر، ایوانکی، علوی، مجلسی، امیرکبیر، رامشار، تیس و بهارستان زمین برای ساخت مسکن ویلایی و یک طبقه به متقاضیان داده شود تا خودشان بسازند.
وی افزود: هیچ تولیدی بالاتر از مسکن اشتغالزا نیست و نمیتوانند شرکتهای دانش بنیان را فعال کند. ضمناینکه دنبال ایجاد اشتغال بومی در شهرهای جدید هستیم و در پروژههای ساخت و ساز، از نیروهای بومی همان استان و منطقه استفاده میکنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی یکی دیگر از برنامههای شرکت عمران شهرهای جدید را اجرای طرح مدیریت زنجیره تأمین مصالح ساختمانی عنوان و تصریح کرد: یکی دیگر از برنامههای شرکت عمران شهرهای جدید، فروش متری مسکن بر اساس ابزار اوراق سلف در بورس است؛ مردم میتوانند با استفاده از این ابزار در پروژههای مشارکتی (طرحهای مسکنی غیر حمایتی) شهرهای جدید به تدریج صاحب مسکن شده و توان تکمیل تدریجی یک واحد مسکونی را پیدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: طرح نهضت ملی مسکن متکی بر آورده متقاضیان است و تأمین آورده برای دهکهای ۱ تا ۴ به سختی انجام میشود؛ لذا باید به دنبال فرصتهای دیگر تأمین مالی مسکن برویم تا مسکن اقشار دهکهای پایین تأمین شود.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا نسخهپیچی وزارت راه و شهرسازی برای ویلانشینی مردم یک برنامه عملی و جدی است یا صرفا یک مُسکن مسکنی برای رهایی از فشار محقق نشدن وعده ساخت یک میلیون مسکن در هر سال است.
انتهای پیام/
منبع:آنـــا ? نسخهپیچی برای ویلانشینی؛ کلید خانهدار شدن مردم یا راهی برای دور زدن وعدهها؟
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش نذیر کرمان، برای نخستینبار یک مقاله با آدرسدهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در حوزه مربوط به انرژی تجدیدپذیر در نشریه معتبر Scientific Reports از انتشارات nature توسط استاد تمام گروه مکانیک این دانشگاه به چاپ رسید. این مقاله توسط محمدمهدی کشتکار و علیرضا حجت استاد تمام گروه مکانیک و دانشجوی دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، اعضای هیئت رئیسه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور و سیدرحیم رضوی فرماندار ویژه شهرستان سیرجان در دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان حضور یافته و از کارگاه مهندسی معکوس این دانشگاه بازدید کردند. رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در حاشیه این بازدید اظهار کرد: توسعه دانشگاه آزاد […]
به گزارش نذیر کرمان، براساس برنامه مدوّن دبیرخانه نظارت و ارزیابی؛ هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای استان کرمان از دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر بازدید و فعالیتهای این دانشگاه را در محورهای، آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، تجهیزات، مدیریت و فضای کالبدی بررسی کردند. دبیر هیئت استانی نظارت و ارزیابی دانشگاههای کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر را […]
به گزارش نذیر کرمان، آیین بزرگداشت پنجمین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور محمد اسماعیلی جانشین سپاه ناحیه کهنوج در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج برگزار شد. جانشین سپاه ناحیه کهنوج در این آیین ضمن تسلیت شهادت این سردار بزرگ اسلام به بیان خصوصیات شهید سلیمانی پرداخت. اسماعیلی با تأکید بر ولایتمداری […]
8 × هشت =