نبود اکوسیستم معرفی، عرضه و بازاریابی محصولات فناورانه/ شبکه‌های ارتباطی فروش تولیدات فناور بین مراکز رشد ایجاد شود

عبدالباقی قادرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های فت فتو در سنندج در تشریح چرایی و چگونگی راه‌اندازی و فعالیت‌ها و برنامه‌های مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج که در سطح‌بندی ۱۴۰۱ دانشگاه آزاد اسلامی جزء مراکز سطح یک قرر گرفت، بیان کرد: با توجه به سیاست‌ها و استراتژی‌های  دانشگاه مبتنی بر […]

عبدالباقی قادرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های فت فتو در سنندج در تشریح چرایی و چگونگی راه‌اندازی و فعالیت‌ها و برنامه‌های مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج که در سطح‌بندی ۱۴۰۱ دانشگاه آزاد اسلامی جزء مراکز سطح یک قرر گرفت، بیان کرد: با توجه به سیاست‌ها و استراتژی‌های  دانشگاه مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان و استقلال مالی از درآمد‌های شهریه‌ای و در راستای عملیاتی‌کردن این استراتژی، مرکز رشد واحدهای فناور در واحد سنندج ایجاد شد.

وی با بیان اینکه کمیته استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان مبتنی بر کسب ثروت ناشی از فعالیت‌های علمی دانشجویان، دانش‌آموختگان، کارکنان و استادان در دستور کار قرار گرفته است، لازمه عملکرد صحیح در این راستا را تربیت نیروی انسانی به‌خصوص دانشجویان که در آستانه ورود به بازار کار و اشتغال هستند، دانست.

برگزاری کارگاه‌های آشنایی با استارت‌آپ و مدل‌های کسب درآمد نوین

استادیار گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ادامه داد: مرکز رشد واحد‌های فناور این دانشگاه سعی دارد به عنوان حرکتی بنیادی با برگزاری کارگاه‌های آموزشی- تجربی، آشنایی با مفهوم استارت‌آپ و مدل‌های کسب درآمد نوآورانه‌ نوین، دانشجویان را به سمتی هدایت کند تا با شناخت توانایی‌های بالقوه خود، این استعداد‌ها شکوفا و در مسیر صحیح هدایت شود و علاوه بر انتفاع شخصی دانشجو، دانشگاه را نیز در تحقق سیاست‌های بلندمدت کمک کند.

مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با اعلام اینکه این مرکز شهریور۹۰ با اخذ موافقت اولیه از معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت وقت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، فعالیت خود را آغاز کرد به آنا گفت: مرکز رشد واحد سنندج با اخذ موافقت اصولی وزارت علوم خرداد ۱۳۹۳، فعالیت‌های خود را به‌صورت ۸۰درصد کشاورزی و ۲۰ درصد سایر زمینه‌ها بر اساس مجوز شماره ۴۲۰۸۶/۳ دوازدهم خرداد ۹۳ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز کرد.

 قادرزاده اضافه کرد: مجوز‌های فعالیت مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج تاکنون با ارائه گزارش عملکرد مرکز رشد توسط سازمان مرکزی دانشگاه و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به‌صورت سالانه تمدید شده است. مرکز رشد واحد سنندج با تکیه بر اجرا و تحقق ایده‌های علمی اعضای هیئت علمی، دانشجویان و عموم فرهیختگان استان کردستان یکی از مراکز برتر در استان کردستان و جزء مراکز سطح یک کشور است.

میزبانی از ۳۵ هسته و واحد فناور و یک شرکت دانش‌بنیان

وی با عنوان اینکه مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج اکنون میزبان ۲۰ هسته فناور، ۱۵ واحد فناور و یک شرکت دانش‌بنیان است، تازه‌ترین فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش روی این مرکز را یادآور شد و بیان کرد: مهم‌ترین فعالیت اجرایی فعلی، پیاده‌سازی موفق بخشنامه‌های هیئت علمی فناور و دانشجوی فناور است.

استادیار گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ادامه داد: با توجه به سیاست‌های دانشگاه در راستای توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و مزین شدن سال ۱۴۰۱ به نام «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» ارتقای شرکت‌های فناور مستقر در مرکز به شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه و تجاری‌سازی محصولات این شرکت‌ها ازجمله اهداف و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد واحد سنندج است.

مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در پاسخ به این پرسش که آیا در دوره مبارزه با کرونا توسط واحد‌های فناور مرکز به تولید محصولی هم دست یافتید؟ گفت: خوشبختانه تعدادی از واحد‌های فناور در دوران کرونا توانستند محصولات خودشان که در حد MVP بود را تکمیل و آماده عرضه به بازار کنند. به عنوان مثال شرکت مشاوران افزار آزمای بیرکار محصول نرم‌افزاری خود را تکمیل و گرنت جوانه۱ را برای این محصول از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزان ۸۰۰ میلیون ریال دریافت کرد.

کمبود تسهیلات با کارمزد پایین و یا بلاعوض برای کمک به واحد‌های فناور نوپا

قادرزاده نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان را تبیین و تشریح کرد: مهم‌ترین نقص در راه تجاری‌سازی نبود اکوسیستم معرفی، عرضه و بازاریابی محصولات مبتنی بر طرح‌های فناورانه است. مشکل دیگر کمبود تسهیلات با کارمزد پایین و یا بلاعوض برای کمک به واحد‌های فناور نوپاست.

وی در پاسخ به این پرسش آنا که آیا با گذشت چند سال از عمر مراکز رشد، تمام بخش‌های دانشگاه توانسته‌اند مأموریت مراکز رشد و سرای نوآوری را بشناسند یا هماهنگی لازم بین بخش‌های مختلف دانشگاه در زمینه حمایت از مراکز رشد وجود دارد؟ عنوان کرد: در واحد سنندج همدلی بسیار خوبی در تمام بخش‌های دانشگاه برای کمک به مأموریت مراکز رشد ایجاد شده و هماهنگی بخش‌های مختلف در این زمینه رضایت‌بخش است.

مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج تأکید کرد که برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در واحد‌های دانشگاهی لازم است که شبکه‌های ارتباطی عرضه و فروش محصولات بین تمام مراکز رشد ایجاد و نمایشگاه‌های بزرگ با حضور مراکز مانند رویداد گام دوم دانشگاه آزاد (عصر امید) برگزار شود و فعالیت‌های فناورانه در اهداف سازمان مرکزی در اولویت قرار گیرد.

انتهای پیام/۴۰۶۲/




نبود اکوسیستم معرفی، عرضه و بازاریابی محصولات فناورانه/ شبکه‌های ارتباطی فروش تولیدات فناور بین مراکز رشد ایجاد شود

منبع:آنـــا
? نبود اکوسیستم معرفی، عرضه و بازاریابی محصولات فناورانه/ شبکه‌های ارتباطی فروش تولیدات فناور بین مراکز رشد ایجاد شود