نامگذاری محل اتراق ایل بچاقچی به عنوان کوه کتاب کرمان | خبر کرمان

روستای کهن‌سیاه سیرجان و قنات‌ملک رابر در دهمین جشنواره ملی روستا‌ها و عشایر، به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور در سال ۱۴۰۳ انتخاب شدند. روستای “کهن‌سیاه” شهرستان سیرجان با معرفی و حضور عشایر ایل بچاقچی و روستای “قنات‌ملک” رابر در دهمین جشنواره ملی روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب، به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب […]



روستای کهن‌سیاه سیرجان و قنات‌ملک رابر در دهمین جشنواره ملی روستا‌ها و عشایر، به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور در سال ۱۴۰۳ انتخاب شدند.

روستای “کهن‌سیاه” شهرستان سیرجان با معرفی و حضور عشایر ایل بچاقچی و روستای “قنات‌ملک” رابر در دهمین جشنواره ملی روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب، به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور در سال ۱۴۰۳ انتخاب و معرفی شدند.

 محسن روحی گفت: برنامه اختتامیه جشنواره دهم ویژه روستای کهن سیاه و عشایر ایل بچاقچی ۱۵ آبان سال جاری در منطقه عشایری دهکده تفریحی گهر پارک سیرجان و روستای کهن سیاه برگزار می‌شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان  افزود:  جشنواره مذکور که همه ساله از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح کشور برگزار می‌شود؛ کارنامه و عملکرد روستاییان و عشایر کشور در حوزه ترویج کتاب و کتاب خوانی را مورد ارزیابی قرار می‌دهدکه  در دهمین دوره این جشنواره ملی روستای قنات ملک از شهرستان رابر و روستای کهن سیاه سیرجان در رقابت با ۲۵۱ روستا از سراسر کشور به عنوان روستا‌های برگزیده دوستدار کتاب کشور انتخاب شدند.

وی گفت:  همچنین برگزیده دوره نهم این جشنواره “روستای نصرت آباد سیرجان” به عنوان معین فرهنگی روستای کهن سیاه سیرجان است که با هدف ارتقای سطح تعامل و تبادل افکار و برنامه‌های فرهنگی و اجرای برنامه‌های مشترک با رویکرد اهمیت جایگاه کتاب و کتاب خوانی در بین عشایر روستا، حضوری موثر در جشنواره دهم داشته است.

روحی اظهار داشت: بخش عشایری جشنواره دهم به برنامه‌های ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در چادر‌های عشایری بزرگ‌ترین ایل استان کرمان ایل بچاقچی می‌پردازد، از برنامه‌های شاخص ایل بچاقچی در جشنواره می‌توان به برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی، برگزاری آیین و مراسمات مرسوم ایل، قصه و افسانه‌گویی، نامگذاری کوه میخ سفید یکی از کوه‌های مشهور و مرتفع روستای کهن سیاه به نام کوه کتاب (محل اتراق عشایر ایل بچاقچی)، آبشخور‌های کتابی و مولفین، پرکردن اوقات فراغت کودکان و زنان ایل با کتاب خوانی، تجهیز کتاب پلاس (سیاه چادری که به کتابخانه تبدیل شده) و خواهرخواندگی ایل بچاقچی و روستای نصرت آباد اشاره کرد


نامگذاری محل اتراق ایل بچاقچی به عنوان کوه کتاب کرمان

منبع: باشــگاه خبرنگاران
? نامگذاری محل اتراق ایل بچاقچی به عنوان کوه کتاب کرمان