مونسون با بیشترین اثرگذاری در کرمان/از ضرورت تنظیم آب سد بافت تا نصب رادار هواشناسی

کرمان – فت فتو – سامانه پربارش مونسون که از هند به سمت ایران در حرکت است سبب تشکیل نشست ستاد مدیریت بحران در کرمان شد. به گزارش خبرنگار فت فتو بخشی از نشست این هفته ستاد مدیریت بحران استان کرمان به ورود سامانه جدید پربارش به این استان و احتمال بارندگی‌های بی سابقه و […]

کرمان – فت فتو – سامانه پربارش مونسون که از هند به سمت ایران در حرکت است سبب تشکیل نشست ستاد مدیریت بحران در کرمان شد.

به گزارش خبرنگار فت فتو بخشی از نشست این هفته ستاد مدیریت بحران استان کرمان به ورود سامانه جدید پربارش به این استان و احتمال بارندگی‌های بی سابقه و همچنین جاری شدن سیلاب و خسارت به برخی مناطق اختصاص یافته بود که از احتمال جاری شدن سیلاب در این استان خبر می‌دهد.

سامانه پر بارش موسوم به مونسون از هند به سمت کشورمان در حال حرکت است و تقریبا طی یک هفته آینده تمامی این استان را در برمی‌گیرد و مسئولان و متولیان می‌گویند که از این حیث کرمان بین استان‌ها بیشترین اثرپذیری را این سامانه دارد.

در نتیجه فعالیت این سامانه احتمال جاری شدن سیلاب و حتی خسارت به بخش های مختلف استان بسیار وجود دارد لذا عصر امروز (یکشنبه) نشستی با حضور استاندار کرمان، معاون امور عمرانی استاندار و سایر دستگاه های عضو برگزار شد تا اقدامات پیشگیرانه در برابر سیلاب و همچنین هشدارها داده شود.

بنا بر اعلام هواشناسی هسته مرکزی وقوع سیلاب شهرستان های بافت و کهنوج و دیگر مناطق اطراف هستند لذا ضرورت آماده باش دستگاه های امدادرسان و همچنین انجام اقدامات پیشگیرانه در این شهرستان ها، بیش از دیگر مناطق احساس می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان در این خصوص از ورود سامانه قوی بارشی به کشور خبر داد و گفت: فعالیت این سامانه از جنوب و غرب استان آغاز می‌شود و طی روزهای آینده بارشی کل استان را فرا می‌گیرد.

مجید سعیدی با تاکید بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه مقابله با سیلاب در استان کرمان افزود: دستور کار دوم ستاد مدیریت بحران استان کرمان بررسی وضعیت تولید برق و بخشنامه وزیر کشور در شناسایی و ارزیابی ساختمان های مخاطره آمیز است.

در انتظار بارش‌های بی‌سابقه

مدیرکل هواشناسی استان کرمان گفت: سامانه های مونسون از هند در حال نزدیک شدن به کشور است و استان کرمان بارش های خوبی طی این سامانه خواهد داشت.

محمد نکوآمال افزود: برای ۷۲ ساعت آینده این سیستم از جنوب و جنوب شرق کشور و از سمت بم و ریگان وارد استان کرمان می‌شود و به سمت غرب بویژه شهرستان کهنوج و دامنه ها و ارتقاعات شهرستان بافت و رابر کشیده خواهد شد.

وی تصریح کرد: این سامانه اکنون در کشور هند فعال است و روز سه شنبه هفته جاری می‌توانیم این بارش ها را به صورت ملموس‌تر در استان داشته باشیم.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان ادامه داد: روز چهارشنبه سامانه مونسون در استان کرمان تقویت می شود و بارش ها و فعالیت این سامانه طی چند سال گذشته در استان بی سابقه خواهد بود.

احتمال بیشترین خسارت‌ها در کجاست؟

وی یادآور شد: هسته مرکزی سامانه موسوم به مونسون شهرستان بافت و کهنوج را تحت تاثیر قرار خواهد داد و این شهرستان ها بارش های شدیدی را تجربه می‌کنند و به احتمال فراوان دچار خسارت می‌شوند.

این مسئول ابراز داشت: فعالیت سامانه بارشی تا ۲۰ روز آینده ضعیف تر می شود اما همچنان در مناطقی از جنوب و جنوب شرق کشور فعال خواهد بود.

هشدار قرمز هواشناسی برای منطقه بافت، رابر و اُرزوئیه

مدیرکل هواشناسی استان کرمان بیان کرد: هشدار قرمز هواشناسی از امروز(یکشنبه) برای شهرستان ارزوییه، بافت و رابر(منطقه ابر) صادر می شود.

وی گفت: ضمن اینکه روز دوشنبه با ورود سیستم از ارزوئیه به جنوب زهکلوت و مرز زاهدان- کرمان – هرمزگان، مناطق فاریاب، زهکلوت و مرز سیستان و بلوچستان درگیر بارندگی و سیل می شوند.

وی افزود: بارش‌های بحرانی در غرب و جنوب غرب کرمان طی روز سه شنبه هفته جاری شاهد خواهیم بود و این سامانه در ارتفاعات رابر، جنوب سیرجان شامل کشکویئیه و دیگر مناطق، راین، گلزار و گلبافت شدیدتر خواهد شد و امکان خسارت سیل در این مناطق وجود دارد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان خاطرنشان کرد: ارزوئیه، شهربابک، سرچشمه رفسنجان، جور، ارتفاعات غرب و جنوب استان بارندگی در چهارشنبه خواهند داشت.

وی افزود: این سامانه بارشی روز پنجشنبه هفته جاری شهرستان‌های سیرجان، رفسنجان، شهربابک و بردسیر، ارتفاعات غربی و جنوب غربی استان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و روز جمعه ارتفاعات شمالی هرمزگان و جنوب غرب استان کرمان را در برمی گیرد.

نکوآمال ابراز داشت: جنوب استان کرمان از ۲ سیستم هواشناسی سودانی و دیگری سیستم های موزون تاثیر می‌پذیرد که شرایط ویژه این منطقه را نشان می دهد.

نیاز کرمان به نصب دستگاه رادار هواشناسی

وی با اشاره به سیل خیز بودن استان پهناور کرمان گفت: برای اینکه صحت پیش بینی ها در استان کرمان را ارتقا دهیم، نصب یک دستگاه رادار هواشناسی مورد نیاز است.

ضرورت مدیریت آب در سد بافت/ کرمان در حالت آماده باش

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان گفت: رودخانه زهکلوت ایستگاه باران سنجی نداشت به این علت که این رودخانه دایمی نبوده و احتمال سیلاب ضعیف بوده است.

علی رشیدی افزود: ایستگاه‌های مجاور این منطقه نیز یکی بارش یک میلیمتری و دیگری بارش پنج و نیم میلیمتری و سه ایستگاه این منطقه بارش صفر را نمایش دادند که آمار نشان می دهد بارش‌ها در این منطقه نقطه ای بوده و مناطق مختلف را درگیر نکرده است.

وی یادآور شد: این رودخانه با دبی ۳۰ متر مکعب در ثانیه آب دارد و بسیار کوچک است و حجم کلی آب در این رودخانه طی سال گذشته نیم میلیون مترمکعب بوده، در حالی که ۵۷۰ میلیون مترمکعب آب به سد نسا وارد شده است.

رشیدی عنوان کرد: سد بافت، نسا و جیرفت امسال شاهد بارندگی خوبی خواهند بود اما طی سامانه جدید بارشی احتمالا فقط در سد بافت نیاز به مدیریت و تخلیه آب خواهیم داشت.

وی با اشاره به احتمال جاری شدن سیلاب و ضرورت انجام اقدامات شرایط ویژه و خاص برای استان گفت: ضمن اطلاع رسانی ویژه در طول سامانه مونسون، تمام استان مشمول بارندگی می‌شود و باید در حالت آماده باش باشند.

مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمان تصریح کرد: ضمن بازگشایی مسیر رودخانه‌ها به عشایر نیز اطلاع‌ دهیم که سیلاب وارد محل زندگیشان نشود.

لزوم هشدار جدی به مردم

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به سیل گذشته که آسمان آفتابی بود و هشدارهای زیادی دادیم گفت: افراد مناطق سیل خیر را تخلیه نکردند و حتی ۲ تن را سیل با خود برد.

رضافلاح افزود: لذا باید آنقدر هشدارها زیاد و جدی باشد که مردم احساس ترس کنند تا اقدامات لازم را در برابر سیل انجام دهند.

وی تاکید کرد: با ۱۵ سانتیمتر سیل تعادل خودرو از بین می‌رود، ۳۰ سانتیمتر آن را شناور می‌کند و آب ۶۰ سانتیمتری خودرو را با خود می برد و اتفاقی که در گلباف افتاد همینگونه بود.

فلاح افزود: سیل ریگان و کیسکان بافت به صورت کامل در ارتفاعات بود لذا باید تدابیر لازم در این مناطق اندیشیده شود.

انتخاب معین برای مناطق مختلف کرمان

وی اضافه کرد: سیل سال قبل در برخی مناطق با سیلاب های ۱۰ سال گذشته برابری می کرد و سیل رودبار به اندازه ۱۴ سال بود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان گفت: آمادگی داریم این استان را به صورت منطقه ای تقسیم بندی و برای هر منطقه یک معین مشخص کنیم که عملیات امداد و نجات با آمادگی کامل انجام شود.

آماده باش نیروهای راهداری

همچنین مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: ستاد بحران را از زمان دریافت وضعیت قرمز سازمان هواشناسی، در اداره‌کل راهداری برگزار کردیم.

احسان عراقی زاده با اشاره به پیش بینی ۲۱۰میلیمتر بارندگی در برخی مناطق استان کرمان افزود: در جبالبارز با ۸۰ میلیمتر بارندگی سیل راه افتاد لذا برای برنامه ریزی‌های بعدی نیاز به اعلام میزان بارش ها به تفکیک هر منطقه داریم.

وی اظهار داشت: بارش‌های استان های همجوار می تواند رود کالیشور را حرکت دهد و سیل به سمت راور و شهداد جاری شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان تاکید کرد: اکنون نیروهای این اداره کل در قالب ۴۵۰ نفر نیرو و ۳۶۰ دستگاه راهداری در حالت آماده باش قرار گرفته‌اند، حتی ماموریت‌ها کنسل شده و بولدوزر و بیل مکانیکی را در شهرستان های کرمان و بم مستقر کردیم.

وی عنوان کرد: استان کرمان در برابر پیش بینی سیلاب آینده به چهار قسمت تقسیم‌بندی و مدیریت هر منطقه مشخص شده است.

عراقی زاده یادآور شد: سه پل ازجمله کالیشور، توکل آباد ریگان و مسیر شهداد – نهبندان در حال بازسازی هستند که این پل ها باید در برابر سیلاب آماده‌سازی شوند.

وی با بیان اینکه آماده باش لازم به پیمانکاران این پل ها داده شده و خودروهای سنگین آنان آماده است گفت: بیل های مکانیکی در حادثه معدن چیل آباد آماده بود اما کمرشکن را از کرمان و راور اعزام کردیم تا بیل‌های مکانیکی را جابه جا کنیم.

عراقی زاده ابراز داشت: هنوز استانداری کرمان صورت وضعیت پیمانکار برای ساخت پل وکیل آباد را پرداخت نکرده، در حالی که این پروژه از محل اعتبارات تملک دارایی تامین اعتبار شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این خصوص  از هلال احمر برای امدادرسانی در حادثه معدن چیل آباد ارزوئیه قدردانی کرد.

به گزارش فت فتو محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز بر ضرورت بسیج همه امکانات دستگاه‌ها  و آگاهی بخشی به مردم تاکید کرد.

سخنان کامل استاندار در این نشست را اینجا بخوانید.




مونسون با بیشترین اثرگذاری در کرمان/از ضرورت تنظیم آب سد بافت تا نصب رادار هواشناسی

منبع: ایرنـا
? مونسون با بیشترین اثرگذاری در کرمان/از ضرورت تنظیم آب سد بافت تا نصب رادار هواشناسی