مهمترین مشکلات فضای کسب و کار استان کرمان؛ از روند طولانی اخذ مجوز تا قوانین مزاحم

گروه استان‌ها- حال و هوای فضای کسب و کار استان کرمان خوب نیست و مشکلات زیادی چون روند طولانی اخذ مجوزات و قوانین مزاحم پیش‌روی سرمایه‌گذاران است. – اخبار استانها – به گزارش فت فتو از کرمان، حال و هوای فضای کسب و کار در کشور ما و به ویژه در استان کرمان، استانی با […]

گروه استان‌ها- حال و هوای فضای کسب و کار استان کرمان خوب نیست و مشکلات زیادی چون روند طولانی اخذ مجوزات و قوانین مزاحم پیش‌روی سرمایه‌گذاران است.

– اخبار استانها –

به گزارش فت فتو از کرمان، حال و هوای فضای کسب و کار در کشور ما و به ویژه در استان کرمان، استانی با ظرفیت‌های عظیم در حوزه‌های مختلف صنعتی، معدنی و کشاورزی خوب نیست و در سال‌های گذشته این مسئله حادتر هم شده تا جایی که رتبه کسب‌ و کار استان کرمان از رتبه هفدهم در سال ۹۸ به رتبه ۲۹ در سال ۹۹ به‌ یک‌ باره سقوط کرده است.

به گفته کارشناسان حال کسب و کار به ویژه در بخش تولید در کشور ما خوب نیست و ایجاد اشتغال یا راه‌اندازی یک کسب و کار در کشور ما از بسیاری از کشور‌های جهان سخت‌تر است و با وجودی که تسهیل فضای کسب و کار در راستای مردمی کردن اقتصاد همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده اما کار چندانی در این حوزه انجام نشده است.

علی زینی‌وند استاندار کرمان با بیان اینکه باید ببینیم چه اتفاقی افتاده که رتبه کسب‌ و کار استان کرمان از رتبه هفدهم در سال ۹۸ به رتبه ۲۹ در سال ۹۹ رسید و به‌ یک‌ باره سقوط کرد گفت: مهمترین مشکل و علت خراب شدن فضای کسب و کار و سقوط رتبه استان تاخیر در پاسخ به استعلامات است.

وی با بیان اینکه رتبه نامناسب فضای کسب‌ و کار کرمان پتکی بر سر استان شده در حالی‌ که دو برابر اعتبارات عمرانی، پروژه آماده اجرا تعریف شده است افزود: باید به تمامی دستگاه‌ها نامه تکلیفی زده و زمان اعلام شود تا دستگاه مربوطه به سیستم پنجره واحد لینک و کار در زمان مشخص انجام شود.

استاندار کرمان با تأکید بر انجام همه تلاش‌ها برای رفع موانع تولید، بیان کرد: به پایش محیط کسب‌ و کار و رتبه کرمان معترض هستیم و کرمان با ظرفیت‌های بسیار عظیم در حوزه‌های مختلف نباید چنین رتبه‌ای را داشته باشد.

مهدی حسینی‌نژاد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر مباحث اقتصادی تاکیدات فراوانی دارند اظهار داشت: شعار امسال نیز بر این اساس انتخاب شده است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در استان کرمان زیرساخت‌های لازم در راستای توسعه اقتصادی فراهم شده گفت: در راستا جلوگیری از خام فروشی کارخانجات زیادی در حوزه فرآوری معادن در استان احداث شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه از تمام جوانان استان درخواست دارم با توجه به نیازها و محورهای صنعت دانش‌آموختگی و مهارت‌آموزی داشته باشند ادامه داد: فرصت‌های اشتغال استان را بشناسند و در این زمینه فعالیت کنند.

وی با اشاره به اینکه سرباز جنگ اقتصادی امروز باید نیازهای جامعه را بشناسند گفت: قوانین مزاحم پیش روی کسب و کار استان شناسایی شده و بزرگ‌ترین مشکل حوزه سرمایه‌گذاری و اشتغال در کشور و استان دریافت مجوزها است.

حسینی‌‌نژاد با بیان اینکه تسهیل اخذ مجوزها را پیگیری کردیم افزود: در گذشته حدود سه ماه تا دو سال برای دریافت یک مجوز سرمایه‌گذاری طول می‌کشید چرا که باید از دستگاه‌های متفاوتی استعلام می‌شد.

وی با اشاره به اینکه پروسه اخذ مجوزها در استان طولانی است و باید به هر طریقی شده است دریافت مجوز سرمایه‌گذاری و روند اخذ استعلامات کوتاه شود بیان کرد: جزیره‌ای عمل کردن هیچ نتیجه‌ای ندارد و ارتباط بین دستگاه‌ها بسیار اهمیت دارد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه استقرار نظام پنجره واحد اقتصادی راهکار ارتباط بین دستگاه‌ها در دریافت مجوز سرمایه‌گذاری و تسهیل در استعلامات است گفت: تلاش زیادی شده است و در حال حاضر حدود سه ماه طول می‌کشد تا استعلامات اخذ و مجوز سرمایه‌گذاری دریافت شود.

استاندار کرمان: کوتاهی دستگاه‌ها در اجرای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی قابل قبول نیست
در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان چه گذشت؟/ از معادن بزرگِ در انحصار دولتی‌ها تا مشکلات سرمایه‌گذاری
مدیران در اجرای پروژه‌ها اقتصاد مقاومتی استان کرمان منتظر بودجه نمانند

سیدمهدی طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: عده‌ای معتقدند با توجه به همه تلاش‌ها و فعالیت‌هایی که در استان کرمان انجام می‌شود رتبه سی‌ام کرمان در پایش محیط کسب‌ و کار کشور، مورد تردید است و جایگاه بهتری را دارا است.

وی افزود: شاخص‌های فضای کسب‌ و کار در استان مورد توجه واقع شده و در بهبود این فضا اقدامات خوبی صورت گرفته اما جایگاه فعلی استان دور از انتظار و برنامه‌های انجام شده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان تمرکز بر صنایع بزرگ، بی‌توجهی به صنایع کوچک و متوسط و رهاشدگی آنها را مشکل بزرگ اقتصاد کشور و استان دانست و عنوان کرد: نتیجه آن از بین رفتن ۷۶ هزار فرصت شغلی در سال ۹۹ و خالص اشتغال منفی ۳۳ هزار است.

وی صنایع کوچک و متوسط را استخوان‌بندی اقتصاد هر کشور عنوان کرد و افزود: توجه به این واحدها از طریق تأمین مالی، حمایت‌های بیمه‌ای، بانکی و نیز معافیت‌های مالیاتی با سازوکارهای مشخص، می‌تواند موجب ایجاد اشتغال، خودکفایی، افزایش جی دی پی و توسعه استان شود.

انتهای پیام/۵۱۱/ح




مهمترین مشکلات فضای کسب و کار استان کرمان؛ از روند طولانی اخذ مجوز تا قوانین مزاحم

منبع: تسنــیم
? مهمترین مشکلات فضای کسب و کار استان کرمان؛ از روند طولانی اخذ مجوز تا قوانین مزاحم