سخنگوی دولت گفت: ایران با کشورهای عضو بریکس مشخصا کشورهای چین، هند و روسیه مراودات بسیار خوبی دارد و به گسترش روابط اقتصادی با هر سه کشور ادامه میدهد، اما این، به معنای چشمپوشی از غرب نیست. نذیر کرمان، فاطمه مهاجرانی در گفتوگویی گفت: امیدواریم در ۱۷ ژانویه سند جامع همکاریهای ایران و روسیه امضا […]
سخنگوی دولت گفت: ایران با کشورهای عضو بریکس مشخصا کشورهای چین، هند و روسیه مراودات بسیار خوبی دارد و به گسترش روابط اقتصادی با هر سه کشور ادامه میدهد، اما این، به معنای چشمپوشی از غرب نیست.
نذیر کرمان، فاطمه مهاجرانی در گفتوگویی گفت: امیدواریم در ۱۷ ژانویه سند جامع همکاریهای ایران و روسیه امضا شود.
وی ادامه داد: بر اساس گفتوگوها و هماهنگیهای انجام شده از جمله هم در متن سند و هم در حاشیه سفر رئیس جمهور ایران به کازان و گفتوگوهای تفصیلی ایشان با اعضاء، رئیسجمهور کشورمان به روسیه سفر خواهد. در این سفر دو موضوع شامل کریدور شمال-جنوب که کارهایش انجام شده و در حال پیشرفت است و انتقال گاز روسیه به ایران که مورد توافق طرفین است، اجرایی میشود.
سخنگوی دولت افزود: موقعیت ژئوپلیتیک و ژئو استراتژیک ایران کشور ما را به چهارراه جهانی تبدیل کرده است. ایران از مسیرهایی است که جریان ترانزیت و تبادل کالا در آن همواره بوده است. شاهد آن «جاده ابریشم» است. ما نیز از چنین موقعیت سرزمینی که نصیبمان شده در راستای گسترش کریدورها استفاده میکنیم.
مهاجرانی از آغاز بررسی احداث راه آهن آستارا – رشت سخن گفت و افزود: مسیر مذکور در حال بررسی است و وزارت کشور ایران با جدیت در حال دنبال کردن آن است، اما ابعاد این پروژه به حدی مهم است که شخص رئیس جمهور یا معاون اول آن را دنبال میکند. فعلا در حال فراهم کردن زیرساختها از جمله تملک زمینها هستیم. بخشی از مسیر خط آهن که در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد در سفر چندی قبل وزیر راه و شهرسازی ایران به این استان بازدید شد و در دستور کار وزارتخانه مذکور است.
وی با اشاره به بخشی از دستاوردهای سفر مسعود پزشکیان به کازان روسیه، گفت: در تمامی سفرهای رئیس جمهور به خصوص سفر اخیر ایشان به کازان بر ایجاد مزیت برای استفاده از کریدور شمال-جنوب ایران تاکید شد. بخشهای دولتی هر کشوری میتوانند با ایجاد مزیتهایی برای شرکتهای خصوصی مسیری خاص را دنبال کنند. در سفر رئیس جمهور ایران به کازان و در اجلاس بریکس با کشورهای عضو این پیمان گفتوگوهایی انجام شد تا زمینه اجرایی شدن کریدور شمال_جنوب ایران و قرار گرفتن روسیه به عنوان یک بازار فراهم شود.
سخنگوی دولت یادآور شد: ۴۰ درصد جمعیت جهان در کشورهایی زندگی میکنند که عضو پیمان بریکس هستند. کشورهایی که با یکدیگر تبادل کالایی دارند. تبادلاتی که ارزش بسیاری برای همه اعضاء دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیشنیازهای رفع موانع تجاری برای سرمایهگذاری خارجی در ایران گفت: ما دو دسته کشور داریم، یکی کشورهایی که عضو بریکس هستند و تعاملات با آنها ذیل بریکس بررسی میشود و دیگر کشورهایی که عضو بریکس نیستند مانند برخی کشورهای اروپایی.
مهاجرانی از دستور پزشکیان جهت تشکیل کارگروهی برای بررسی موانع سرمایهگذاری خبر داد و گفت: رئیس جمهور دستور دادهاند کارگروهی تشکیل شود تا در مورد سرمایهگذاری و رفع موانع سرمایه گذاری در طرح های پیشران، بررسی های لازم انجام شود. این کارگروه در حال شناسایی موانع است و سعی میکند این موانع را به حداقل برساند. البته هر کشوری زمانی که در حال جذب سرمایهگذار خارجی است باید تضامینی داشته باشد که نسبت به انجام کامل تعهدات سرمایهگذاری اطمینان پیدا کند یا اینکه موضوع بازپرداخت سرمایهگذاری چگونه باشد یا کم و کیف اجرای پروژه چگونه خواهد بود.
وی تصریح کرد: به خوبی مطلعیم که در برخی پروژههای سرمایهگذاری مضرات ایجاد شده بسیار بیشتر از منافع حاصل شده از سرمایهگذاریهای انجام شده است. کلیه موضوعات به صورت کارشناسانه در حال بررسی است. ما در هر دو حوزه کشورهای بریکس و غیر بریکس در حال رفع موانع هستیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: در مورد کشورهای عضو بریکس این موانع تا حدود زیادی رفع شده و شاهد سرمایهگذاری در برخی پروژهها اعضای بریکس هستیم اما در خصوص کشورهای غیر بریکس، کارگروهی در حال بررسی وضعیت است که امیدوارم طی چند ماه آینده با رفع موانع شاهد حضور سرمایهگذاران اروپایی و دیگر کشورها باشیم.
وی از سیاست توسعه روابط سیاسی و اقتصادی ایران با شرق آسیا سخن گفت و افزود: تعاملات گسترده ایران با کشورهای شرق دنیا رو به افزایش است. از ابتدای انقلاب اسلامی تا امروز روسای جمهور ایران ۱۰ بار به روسیه سفر کردهاند و روسای جمهور روسیه هم ۵ بار به ایران آمدهاند. این مسئله نشان از روابط حسنه میان دو کشور دارد البته این شرایط با دیگر اعضای بریکس هم صدق میکند.
مهاجرانی با اشاره به دیدار رییس جمهور ایران و نخستوزیر هند، گفت: نشست رئیس جمهور ایران با نخستوزیر هند نشان میدهد روابط خوبی با کشورهای عضو بریکس داریم. با چین هم روابط گستردهای داریم به شکلی که سند ۲۵ ساله در سال ۲۰۲۱ بین ایران و چین امضاء شد. این سند موجب گسترش روابط دو کشور میشود. کشورهایی که با یکدیگر منافع مشترک دارند، در شرق دنیا هستند که بعضا اقلیمهای مشترکی دارند و ریشههای فرهنگی درهم تنیده میان آنها وجود دارد. این کشورها در موارد متعددی میتوانند مسائل فیمابین را بهتر حل کنند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: ایران با کشورهای عضو بریکس مشخصا کشورهای چین، هند و روسیه مراودات بسیار خوبی دارد و به گسترش روابط اقتصادی با هر سه کشور ادامه خواهیم داد، البته سیاست خارجی در جمهوری اسلامی ایران سیاست خارجی متوازن است و طبیعتا اولویت را به شرق و کشورهای همسایگان میدهیم البته این سخن به معنای چشمپوشی از غرب نیست.
مهاجرانی با تاکید بر اینکه سیاست خارجی متوازن را دنبال میکنیم، گفت: وزیر خارجه کشورمان نکته قابل اهمیتی را بیان کردند و آن اینکه ما برای مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در راستای رفع تحریمها و در برنامه هستهای کاملا آمادگی داریم. در سیاست خارجی با یک سبد متوازن از سیاستگذاریها با تمرکز بر مزیتهایی که برای کشور ایجاد میشود و با تاکید بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت پیش میرویم.
وی محور سیاست خارجی کشورمان را مبتنی بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت دانست و تاکید کرد: قطعا به کشورهای همسایه اولویت میدهیم. بسیاری از مسائل در صورت همکاری با کشورهای همسایه برای ما بسیار ارزانتر تمام میشود و البته برای ارتباط با غرب هم مشکلی نداریم. ایران همواره اهل گفتوگو و مذاکره است و رفتار و عملکردمان در گذشته نیز نشان داده که ایران هیچ وقت میز مذاکره را ترک نکرده و اهل تعامل است، اما اگر نگاهها برد-برد و متوازن نباشد دیگر نمیتوان اسم هیچ تعاملی را همکاری گذاشت و طبیعتا ایران و روسیه نیز باید از تفاهمنامهها، منتفع شود.
مهاجرانی ادامه داد: مردم ایران بسیار آگاهند و واکنشهایی که نشان میدهند کاملا نشان میدهد که آیا مردم رضایت دارند یا خیر؟ به همین دلیل سیاستگذاران حوزه سیاست خارجی و مشخصا دولت در امضای هر سندی به این مسئله مهم دقت میکنند، البته که هر سند جامعی که قرار است تدوین شود حتما نیازمند تصویب در مجلس شورای اسلامی است و در خصوص سند همکاری جامع ایران و روسیه نیز قطعا این مسیر طی میشود.
سخنگوی دولت در عین حال متذکر شد: نمیخواهیم قرارداد ترکمانچای دیگری بنویسیم، ایران این مسیر را طی کرده و قراردادهای گلستان و ترکمانچای را از سر گذرانده است. در آستانه سالگرد انقلاب اسلامی، نباید فراموش کنیم که ملت ایران عزتمند زیسته و غیر از عزتمندی را تاب نمیآورد به همین دلیل سند همکاری جامع ایران و روسیه با همین رویکرد نوشته شده و منافع ایران در آن لحاظ شده است.
منبع: مشرق ? مهاجرانی: ایران روابطش با روسیه، چین و هند را گسترش میدهد
نذیر کرمان/ محمدرضا عارف در جمع اعضای ستاد روابط اقتصادی خارجی کشور، گفت: متاسفانه در حوزههای اقتصادی از ظرفیت دیپلماسی در عرصه بینالمللی استفاده نمیکنیم. معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: امروز راهبرد کشور توسعه روابط و استفاده از دیپلماسی و دیپلماسی تخصصی در همه بخشهاست. در زمینههای علمی و سلامت باید از دیپلماسی استفاده کنیم. […]
رئیس قوه قضاییه: از فرصت ماههای رجب، شعبان و رمضان برای خودسازی استفاده کنیم. از تریبونهای ائمه جمعه و مساجد برای کم کردن تنازعات، مشکلات و گرفتاریها استفاده کنیم. فیلم/ توصیه رئیس عدلیه برای ماههای رجب، شعبان و رمضان منبع: مشرق ? فیلم/ توصیه رئیس عدلیه برای ماههای رجب، شعبان و رمضان
روزنامه هم میهن نوشت: آنان که در زمان قدرت داشتن یک فقره فساد چای دبششان ۳/۷ میلیارد دلار بود حالا میخواهند دلار را ۲۰ هزار تومان کنند.گفتند سالی یک میلیون مسکن میسازیم رفتند در دولت و آنقدر تعداد ساختهها اندک است که رویشان نمیشود اعلام کنند. گفتند تورم را نصف و تکرقمی میکنیم رفتند در […]
نذیر کرمان | عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «مسابقه در پیست یک بانده» برای روزنامه اعتماد نوشت: طرفداران وضع موجود و فیلترینگ به تکاپو افتادهاند، بلکه توجیهاتی برای دفاع از فیلترینگ بیابند، این کوشش آنان از یک جهت خوب است، زیرا واقعیت انگیزههای آنان را نشان میدهد و اینکه چرا دنبال فیلترینگ هستند؟ و […]
− = شش