معلولین را از اکوسیستم ارتباطی جامعه حذف نکنید

فت فتو/کرمان مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: باید ذهن جامعه روشن شود تا معلولین از اکوسیستم ارتباطی جامعه خارج نشوند علیرضا وحیدزاده صبح امروز ۱۶ آذرماه در حاشیه بازدید از مراکز توانبخشی بهزیستی کرمان گفت: امیدوارم نگاه ما به گونه ای شود که افراد دارای معلولیت را نیز ببینیم. او با بیان این مطلب که […]

فت فتو/کرمان مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: باید ذهن جامعه روشن شود تا معلولین از اکوسیستم ارتباطی جامعه خارج نشوند

علیرضا وحیدزاده صبح امروز ۱۶ آذرماه در حاشیه بازدید از مراکز توانبخشی بهزیستی کرمان گفت: امیدوارم نگاه ما به گونه ای شود که افراد دارای معلولیت را نیز ببینیم.

او با بیان این مطلب که معلولین ذهنی از متوسط تا خیلی شدید در این مرکز(فیاض بخش) نگهداری می شوند، اظهار کرد: پنج مرکز توانبخشی در استان برای نگهداری معلولین ذهنی متوسط، شدید و خیلی شدید وجود دارد که هر کدام بین ۸۰ تا ۱۰۰ معلول ذهنی را نگهداری می‌کنند.

طبق اعلام مدیرکل بهزیستی استان کرمان، ۷۵۰ معلول ذهنی در قالب ۱۹ مرکز در استان کرمان وجود دارد که در این مرکز خدمات موردنیاز معلولین ارائه می شود و بخشی از هزینه ها توسط بهزیستی و بخش عمده این خدمات توسط موسسات خیریه و خیراندیشان تامین می شود.

به اعتقاد او، باید ذهن جامعه روشن شود تا معلولین از اکوسیستم ارتباطی جامعه خارج نشوند. متاسفانه برخی از والدین فرزندان معلول خود را به این مراکز می سپارند و دیگر سراغی از آنها نمی گیرند.

وحیدزاده می افزاید: زخم های اجتماعی را نباید نادیده گرفت و باید پیوندشان را با خانواده و جامعه برقرار کنیم.

او از سختی کار در مراکز توانبخشی سخن به میان آورد و اظهار کرد: کار در این مراکز فرد را دچار فرسایش می کند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان توصیه کرد افرادی که خودکشی می کنند یا والدینی که با فرزندانشان مشکل دارند از این مراکز بازدیدی داشته باشند.

او با بیان این مطلب که غربالگری‌ها در راستای جلوگیری از معلولیت‌هاست، عنوان کرد: باید به بحث‌های فرهنگی و اجتماعی نیز ورود پیدا کرد تا قبل از ازدواج و ازدواج فامیلی مشاوره‌های ژنتیکی و غربالگری انجام شود تا از معلولیت جلوگیری شود.

وحیدزاده بیان کرد: کرمان از لحاظ تعداد خیر و موسسات خیریه فعال در حوزه‌های اجتماعی بی‌نظیر است و در کرمان به دلیل پراکندگی و محرومیت ناشی از این پراکندگی انتقال خدمات بسیار سنگین و سخت است که باید خیرین به کمک بهزیستی بیایند.

طبق اعلام مدیرکل بهزیستی استان کرمان، ۱۳۵۹ کودک دارای شرایط خاص در مراکز استان خدمات داده می‌شود و حق سرپرست به ۴۰۰۰ نفر داده شده است.(بچه ها در خانواده نگهداری می‌شوند).

او تاکید می‌کند: در مدل‌های اخیر در دنیا مطرح شده که کار باید اجتماع محور یا خانواده محور و با بطن جامعه و خانواده در ارتباط باشد لذا معلولین باید در متن جامعه باشند.

به گزارش فت فتو، احمد شفیعی معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمان نیز می گوید: در مرکز فیاض بخش بیش از ۸۰ معلول ذهنی زیر ۱۴ سال نگهداری می شود و در این مرکز هر معلول ماهانه ۷ میلیون تومان هزینه دارد که حدود سه میلیون تومان آن را بهزیستی و مابقی آن را خیرین تامین می کنند. گفتنی است که معلولین ذهنی بالای ۱۴ سال به مرکز توانا منتقل می شوند.

او می‌افزاید: سیاست ما این است که معلولین به خانواده‌ها برگردند و هزینه نگهداری آن فرد به خانواده پرداخت خواهد شد تا این فرزندان در کانون گرم خانواده نگهداری شوند.

به گزارش فت فتو، ۴۵ تا ۴۷ نفر از افراد دارای معلولیت ذهنی در مرکز فیاض بخش مجهول‌الهویه و برخی از آنها نیز بدسرپرست هستند.

انتهای پیام




معلولین را از اکوسیستم ارتباطی جامعه حذف نکنید

منبع: ایـسنا
? معلولین را از اکوسیستم ارتباطی جامعه حذف نکنید