مدیر جهاد کشاورزی بردسیر گفت: کشت نشاء پیاز به دلیل صرفهجویی در مصرف آب در ۶۰ هکتار از اراضی این شهرستان صورت گرفته است.
محسن حیدرآبادی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی از طرح کشت نشاء پیاز در شهرستان بردسیر خبر داد و گفت: در سالهای اخیر کشت انواع پیاز در بردسیر به علت کیفیت خوب و بازار عرضه مناسب، رونق بسیار خوبی داشته است. وی ادامه داد: مزارع نشاء پیاز با نوار تیپ آبیاری میشوند و نشاء برداشت شده از هر هکتار در شهرستان بردسیر برای کشت ۳۵ هکتار از اراضی جنوب مورد استفاده قرار میگیرد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بردسیر عنوان کرد: زودرس شدن پیاز، بازار مناسب فروش، کاهش چهار مرحله آبیاری، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و تولید محصول سالم از مزایای کشت پیاز به روش نشاء است. حیدرآبادی افزود: با کاهش میزان بارندگی و ادامه خشکسالی، کشت نشاء به دلیل صرفهجویی در مصرف آب و مزایای مختلف شیوهای مناسب برای کشاورزی مناطق کم آب است. وی به سیاستهای جهاد کشاورزی در مدیریت مصرف آب و رونق تولید اشاره کرد و گفت: کشتهای نشاء پیاز یکی از این طرحهاست. مدیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در کشت نشاء بذر محصول در فضای خزانه یا گلخانه (محیط کنترل شده) کشت میشود و بعد از دوره رشد و تبدیل به نشاء (گیاه کوچک) به وسیله دستگاههای خاص به اراضی کشاورزی منتقل میشوند. حیدرآبادی اذعان کرد: کشت این بذرها در فروردین و اردیبهشتماه صورت میگیرد و در مدت یک هفته جوانه زده و رشد میکنند و فرایند داشت آنها سه ماه است و در تیرماه آماده برداشت میشوند. وی با بیان اینکه بذرهایی که به نشاء تبدیل شدهاند تا مهرماه جهت کاشت در زمین اصلی در محل خنکی دوره خواب خود را طی میکنند، افزود: نشاء برداشت شده به شهرستانهای جنوب استان کرمان ارسال میشوند و در مزارع جنوب کشت و تا در اواخر بهمنماه به عنوان پیاز خوراکی برداشت و روانه بازار مصرف شود. مدیر جهاد کشاورزی بردسیر خاطرنشان کرد: در سال جاری ۶۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت پیاز نشاء اختصاص یافته است. انتهای خبر/ طهماسبی