مرکز تخصصی درمان سرطان رفسنجان آماده بهره‌برداری/ هلال احمر به تعهدش عمل نکرد

نذیر کرمان/کرمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان این‌ که احداث مرکز تخصصی درمان سرطان در رفسنجان از نظر فیزیکی به پایان رسیده و منتظر تجهیز آن از سوی وزارت بهداشت هستیم، به ارائه توضیحاتی درباره تعلل هلال احمر برای احداث مرکز چشم‌پزشکی رفسنجان پرداخت. دکتر وحید محمدی‌شاهرخی امروز هشتم شهریورماه در نشست خبری […]

نذیر کرمان/کرمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان این‌ که احداث مرکز تخصصی درمان سرطان در رفسنجان از نظر فیزیکی به پایان رسیده و منتظر تجهیز آن از سوی وزارت بهداشت هستیم، به ارائه توضیحاتی درباره تعلل هلال احمر برای احداث مرکز چشم‌پزشکی رفسنجان پرداخت.

دکتر وحید محمدی‌شاهرخی امروز هشتم شهریورماه در نشست خبری به‌مناسبت هفته دولت، اظهار کرد: دومین دستگاه سی‌تی اسکن بیمارستان رفسنجان روز گذشته راه‌اندازی شد و ام‌آرآی نیز از شنبه هفته گذشته به‌صورت صبح و عصر علاوه بر بیماران بستری به بیماران سرپایی خدمات ارائه می‌کند. نکته‌ای که در مورد سی‌تی‌اسکن وجود داشت این‌ که وجه آن چهار ماه بود که پرداخت شده بود اما قطعه آن داده نشد تا پیگیری‌ها ادامه یابد. این تأخیر به این علت بود.

وی افزود: بخش cssd (استریلیزاسیون) بیمارستان توسط مرحوم فخار راه‌اندازی شد و خانواده این خیر سلامت، پیگیر هستند. از یک ماه آینده این بخش افتتاح می‌شود و در این بخش حدود چهار میلیارد تومان هزینه شده است.

محمدی‌شاهرخی ادامه داد: دستگاه اسکن استخوان نیز توسط خیر خریداری شده و بزودی این دستگاه که نیاز مردم هست، راه‌اندازی می‌شود. اگر چه این دستگاه اکنون در شهرستان وجود دارد، اما در بخش خصوصیقرار دارد اما بزودی با هزینه بسیار کمتر در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عنوان کرد: بخش مراقبت‌های ویژه مغز و اعصاب با کمک خانواده خیر راه‌اندازی می‌شود و تا پایان امسال عملیات ساختمانی آن به پایان خواهد رسید و بخشی از کار توسط دانشگاه انجام می‌شود.

محمدی‌شاهرخی گفت: بخش زنان و زایمان بیمارستان نیز توسط خیر عبدالله حسینی‌نوه تکمیل شده و منتظر یاری مس سرچشمه رفسنجان هستیم که آسانسور آن‌ را نصب کند و بخش افتتاح شود.

وی با بیان این‌که ضریب اشغال تخت بیمارستانی در رفسنجان نسبت‌ به سال گذشته هفت درصد افزایش یافته، اضافه کرد: در قسمت غربی بخش زنان شش اتاق عمل توسط خیران و مشارکت دانشگاه در حال اجراست و خانواده مرحوم فروتنی قول مساعد دادند امسال حداقل دو اتاق عمل به مجموعه فعلی اتاق‌های عمل اضافه می‌شود.

محمدی‌شاهرخی بیان کرد: در بخش اورژانس بیمارستانی اعتبار لازم تخصیص داده شده و این بخش به‌صورت مطلوب تعریف می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به احداث مرکز تخصصی درمان سرطان اشاره و بیان کرد: این مرکز به مساحت بیش از ۲۰۰۰ متر مربع از نظر فیزیکی تقریبا تمام شده و برای تجهیز آن نیاز به کمک خیّران و همراهی وزارت بهداشت داریم. در این مرکز تمام خدماتی که بیماران سرطانی لازم دارند دیده شده تا آن‌ها دچار سردرگمی نشوند.

وی به افتتاح بیمارستان ولی‌عصر(عج) انار توسط وزیر کشور اشاره و بیان کرد: دولت بیش از ۷۲ میلیارد تومان برای راه‌اندازی بیمارستان انار کمک کرد و تجهیزات آن با ارز دولتی حدود ۴۰ میلیارد تومان شد که با مشارکت خیر و دولت انجام شد و برای مقاوم‌سازی بیمارستان رفسنجان ۲۰ میلیارد تومان تخصیص داد و ۲۰ میلیارد تومان در بخش خوابگاه دانشجویی از حمایت دولت بهره‌مند شدیم.

وی افزود: ۲۰۰ میلیارد تومان برای بیمارستان امام حسین (علیه السلام) در مصوبات سفر ریاست جمهوری اختصاص داده شدکه با قول مساعدی که دادند، بزودی بخشی از این اعتبار واریز می‌شود و عملیات ساختمان بیمارستان امام حسین(علیه السلام) که حدود هشت سال تعطیل شده، آغاز می‌شود. این بیمارستان جایگزین بسیار مناسبی برای زایشگاه نیک‌نفس خواهد بود و طبق ارزش‌یابی، جزء بیمارستان‌های درجه یک است.

محمدی‌شاهرخی اضافه کرد: بیمارستان امام حسین (علیه السلام) ۱۱۲ تخت دارد که علاوه بر زنان و زایمان بخش نوزادان و اطفال در آن دیده شده است. در حال حاضر پزشکان به‌صورت بصورت تلفنی در دسترس هستند اما با راه‌اندازی این بیمارستان، پزشکان، مقیم می‌شوند و همیشه در دسترس خواهند بود.

راه‌اندازی دستگاه چشم پزشکی با کیفیت بالا در بیمارستان مرادی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه با بیان این‌که سه سال است که در شاخص مرگ مادر صفر هستیم، افزود: دستگاه چشم پزشکی با کیفیت بالا و اعتبار دو میلیارد تومان در این بیمارستان نصب شده و در حال استفاده است و قابلیت این را دارد که در فاصله ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بدون بیهوشی عمل آب مروارید را انجام دهد. ضمن این‌که سنگ‌شکن درون‌اندامی در بیمارستان مرادی بیش از یک ماه است که فعال است.

محمدی‌شاهرخی ادامه داد: ساخت بیش از ۳۰ مرکز بهداشتی، خانه بهداشت، مرکز جامع سلامت در رفسنجان و انار مصوب شد و این اتفاق در هیچ دولتی نیفتاده است. در این زمینه دولت ۵۰ میلیارد تومان به علوم پزشکی رفسنجان اختصاص داده. ضمن این‌که خیّر آقای حسینی ساخت مرکز بهداشت شماره ۹ شهری را متقبل شده که این مرکز بیش از ۱۰ هزار نفر را زیر پوشش خود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به آغاز طرح نظام ارجاع در رفسنجان اشاره کرد و گفت: این اتفاق برای اولین‌بار در دانشگاه‌های علوم پزشکی استان کرمان رقم خورد و این طرح خیلی به سلامت مردم کمک می‌کند و در این طرح بیش از ۲۰۲ هزار نفر زیر پوشش هستند.

وی با بیان این‌که در بحث جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان رتبه برتر استان کرمان را کسب کرده، افزود: باید دید پارامترها در نرخ جوانی جمعیت و میزان باروری چقدر بوده است. به‌طور مثال الان که حدود ۰.۶ هستیم باید به یک برسیم.

وی در ادامه گفت: دستگاه امحاء زباله خریداری شده و در بیمارستان‌های مرادی و نیک‌نفس این دستگاه‌ها نصب می‌شوند. در این زمینه ۷ حلقه چاه حفر شده که در بحث فاضلاب و مسائل بهداشتی کمک می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به احداث اورژانس زنان در رفسنجان اشاره و عنوان کرد: اورژانس زنان در دو طبقه و در ضلع جنوب غربی دانشگاه ولی‌عصر(عج) توسط خیّر در حال راه‌اندازی است و وضعیت پرسنلی و آمبولانس توسط وزارتخانه تعریف شده و در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

محمدی‌شاهرخی افزود: در محور نوق پایگاه فوریت‌ها با قولی که خیّر داده راه‌اندازی می‌شود و مرکز ناباروری در سطح دو و در قسمت درمانگاه بیمارستان علی‌بن ابیطالب (علیه السلام) در حال انجام خدمات است که در این مرکز فوق تخصص نازایی، متخصص ژنتیک، نوزادان و فلوشیپ حضور دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه به ارائه آماری از میزان مراجعان به مراکز درمانی رفسنجان پرداخت و گفت: از اول شهریورماه سال گذشته تا اول شهریور امسال تعداد ۵۲ هزار و ۸۸۶ نفر در بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب (علیه السلام) رفسنجان بستری شده‌اند، هم‌چنین ۱۲۶ هزار و ۷۱۳ بیمار سرپایی به این بیمارستان مراجعه کرده‌اند. ضمن این‌که ۴۸۵۳ نفر به بیمارستان مرادی مراجعه کرده‌اند. میزان مراجعه بیماران به کلینیک‌های سرپایی دانشگاه نیز ۱۸۷ هزار و ۷۰۱ نفر طی این مدت بوده است.

محمدی‌شاهرخیدر پاسخ به نذیر کرمان درباره تعداد موالید در رفسنجان گفت: از اول شهریورماه سال گذشته تا اول شهریور امسال تعداد ۵۲۰۰ نوزاد در زایشگاه نیک‌نفس رفسنجان متولد شده‌اند که از این تعداد ۳۵۹۹ نوزاد ایرانی و ۱۵۵۶ نوزاد اتباع افغانستانی بوده‌اند. به‌طور کلی نزخ زاد و ولد اتباع ایرانی در رفسنجان ۱.۷ درصد و اتباع افغانستانی ۲.۵ درصد است.

وی به نرخ بالای سزارین در رفسنجان نیز اشاره و بیان کرد: متأسفانه درصد زایمان سزارین در کشور بالاست که این مسئله علل مختلفی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره احداث مرکز چشم‌پزشکی که هلال احمر وعده داده بود و این‌ که چرا عملی نشده است، توضیح داد: امروز صبح استاندار تماس گرفت که مجموعه دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان با موقوفات هلال احمر همکاری نمی‌کند. به ایشان توضیحاتی ارائه دادم و قرار شد فردا صبح جلسه‌ای در این خصوص در استانداری داشته باشیم. قضاوت با مردم است که گفته می‌شود دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان نمی‌خواهد مرکز چشم پزشکی شفیع‌پور در بیمارستان مرادی ساخته شود. اما باید بررسی کنند چه کسانی همکاری نمی‌کنند؟

محمدی‌شاهرخی ادامه داد: در سال ۹۶ تفاهم‌نامه‌ای بین هلال احمر و دانشگاه علوم‌پزشکی امضاء شده است که موقوفات هلال احمر باید با توجه به نیات واقف عمل کند و نیات واقف به طور کامل در کتابی توضیح داده شده است. طبق تواقفنامه فقط ساختمان قبلی تخریب شده است و در این هشت سال بر طبق همان تفاهم‌نامه هیچ اقدامی برای ساخت مرکز چشم‌پزشکی صورت نگرفته است و گفته شده که پول نداریم.

 وی تأکید کرد: چرا باید به عنوان متولی سلامت مردم مانع این اقدام شویم؟ چه توجیهی وجود دارد که این‌گونه بیان می‌شود؟ ما از ساخت مرکز چشم‌پزشکی استقبال کرده و ما می‌خواهیم که ساخته شود.

انتهای پیام




مرکز تخصصی درمان سرطان رفسنجان آماده بهره‌برداری/ هلال احمر به تعهدش عمل نکرد

منبع: ایـسنا
? مرکز تخصصی درمان سرطان رفسنجان آماده بهره‌برداری/ هلال احمر به تعهدش عمل نکرد