«مرکز تحقیقات صنایع غذایی و تبدیلی» پاسخگوی نیاز‌های آزمایشگاهی و تشخیصی

گروه استان‌های فت فتو؛ در راستای راه‌اندازی و آغاز کار مرکز تحقیقات صنایع غذایی و بسته‌بندی دانشگاه آزاداسلامی واحد شبستر، عبدالله محمدی مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، هیئت همراه و کارشناسان دانشگاه آزاد استان آذربایجان شرقی با هدف بررسی امکانات آزمایشگاهی موجود و ارائه راهکار در راستای تسهیل انجام پروژه‌های تحقیقاتی مسئه‌بنیان […]

گروه استان‌های فت فتو؛ در راستای راه‌اندازی و آغاز کار مرکز تحقیقات صنایع غذایی و بسته‌بندی دانشگاه آزاداسلامی واحد شبستر، عبدالله محمدی مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، هیئت همراه و کارشناسان دانشگاه آزاد استان آذربایجان شرقی با هدف بررسی امکانات آزمایشگاهی موجود و ارائه راهکار در راستای تسهیل انجام پروژه‌های تحقیقاتی مسئه‌بنیان صنایع وابسته از امکانات آزمایشگاهی و مجتمع‌های تحقیقاتی این واحد دانشگاهی بازدید کردند و درباره انواع روش‌های واگذاری آزمایشگاه‌های مرکزی به متقاضیان راهنمایی‌هایی ارائه شد.

آزمایشگاه‌های مرکزی دارای مجوز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر را آزمایشگاه تخصصی بیوشیمی، کروماتوگرافی و آنالیز دستگاهی، آزمایشگاه مرکزی خدمات کشاورزی و کشت‌بافت پایه‌های رویشی درختان میوه و گیاهان زینتی و آزمایشگاه مرکزی خاک بتن و مصالح ساختمانی شامل می‌شود.

سعید احمدی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در حاشیه این بازدید در گفت‌وگو با خبرنگار فت فتو درباره علل راه‌اندازی مرکز تحقیقات صنایع غذایی و تبدیلی در این دانشگاه اظهار کرد که شهرستان شبستر به دلیل مجاورت با شهرک‌­های صنعتی و صنایع کوچک و بزرگ منطقه و فعالیت بیش از ۴۰۰ واحد صنعتی، دومین شهر صنعتی استان آذربایجان شرقی است وعمده فعالیت این شرکت‌ها و صنایع در زمینه مواد غذایی اعم از مواد لبنی، کیک و کلوچه، نوشابه، لواشک، آب معدنی و … است؛ بنابراین مرکز تحقیقات صنایع غذایی و تبدیلی می‌تواند پاسخگوی بخشی از نیاز‌های آزمایشگاهی و تشخیصی این صنایع باشد.

وی ادامه داد: از طرفی، دانشگاه آزاد واحد شبستر با دارابودن بیش از ۱۵۰ عضو هیئت علمی تمام وقت متخصص و بیش از ۱۰۰ رشته تکمیلی به همراه وجود کارگاه‌­ها و آزمایشگاه­‌های مجهز و مراکز رشد از ظرفیت کافی برای راه‌اندازی مرکز تحقیقات صنایع غذایی و تبدیلی برخوردار است.

احمدی تشریح کرد: مرکز تحقیقات صنایع غذایی و بسته‌بندی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر می‌تواند با اتکا به توانمندی‌های علمی، فنی و اجرایی خود در زمینه ایمنی و سلامت غذا نقش‌آفرینی کند. این هدف با انجام آنالیز کیفی و کمی افزودنی‌ها، آلاینده‌ها، پایش و کنترل آن‌ها در مواد غذایی و پیشگیری از وقوع انواع آلاینده‌ها و تقلبات در مواد غذایی، انجام تحقیقات در این زمینه‌ها در قالب اجرای طرح‌های پژوهشی و فناوری، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی، ارائه خدمات آزمایشگاهی و خدمات فنی به بخش‌های دولتی و خصوصی امکان‌پذیر خواهد بود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر با بیان اینکه مقدمات آماده‌سازی و تهیه طرح مرکز تحقیقات صنایع غذایی و تبدیلی، سال ۱۴۰۰ انجام شد و از پروپوزال مرکز دفاع کردیم، گفت: بازدید «دکتر محمدی» و همراهان از این مرکز با هدف بررسی و تائید نهایی ظرفیت مرکز در راستای صدور مجوز نهایی مرکز بود.


این مسئول افزود: بدیهی است چنین مرکز تحقیقاتی با توجه به فراگیر بودن پروژه‌هایی که می‌تواند در آن انجام گیرد، می‌تواند بستر خوبی برای آموزش و آماده‌سازی دانشجویان و آشنایی با علوم به روز دنیا و حتی بسترسازی به منظور تعریف دروس جدید مرتبط با این موضوع در مقاطع کارشناسی ارشد و حتی دکتری شود.

وی بیان کرد: با توجه به گستره وسیعی از پروژه‌های صنعتی و کاربرد‌های عملی در عرصه‌های مختلف صنعت غذایی که می‌تواند در این مرکز انجام شود، می‌توان با ورود به پروژه‌های صنعتی و انجام آن توسط متخصصان موجود در مرکز تحقیقات به عنوان یک مرجع علمی به بررسی نیاز‌های بخش صنعتی و تلاش برای رفع این نیاز‌ها و بهبود کیفیت محصولات نهایی صنعت پرداخت.

احمدی با بیان اینکه مرکز تحقیقات صنایع غذایی و تبدیلی به تازگی موفق به اخذ مجوز شده است، توضیح داد: مراجعات متعددی به بخش صنعتی شده و مذاکراتی درباره اخذ سفارش در راستای حل مشکلات صنعت صورت گرفته است که منجر به عقد قرارداد خواهد شد. با توجه به راه‌اندازی دو آزمایشگاه مرکزی مرتبط با صنایع غذایی و یک مدرسه مهارت عالی مرتبط با این رشته، زمینه فعالیت‌های آموزشی مهارتی و آزمایشگاهی نیز فراهم است.

انتهای پیام/۴۰۶۲/




«مرکز تحقیقات صنایع غذایی و تبدیلی» پاسخگوی نیاز‌های آزمایشگاهی و تشخیصی

منبع:آنـــا
? «مرکز تحقیقات صنایع غذایی و تبدیلی» پاسخگوی نیاز‌های آزمایشگاهی و تشخیصی