محدودسازی اینترنت به کاهش تولید ناخالص ملی منجر شد

فردای‌کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که ۳/۳ درصد تولید ناخالص ملی به اقتصاد فناوری گره خورده است،گفت:«محدودسازی اینترنت ضمن زیان جبران‌ناپذیری که برای شرکت‌ها و خدمات داشته است منجر به کاهش تولید ناخالص ملی شده است». غلامحسین شافعی افزود:«۹ میلیون از جمعیت کشور برای عرضۀ محصولات خود به پیام‌رسان‌های خارجی […]

فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که ۳/۳ درصد تولید ناخالص ملی به اقتصاد فناوری گره خورده است،گفت:«محدودسازی اینترنت ضمن زیان جبران‌ناپذیری که برای شرکت‌ها و خدمات داشته است منجر به کاهش تولید ناخالص ملی شده است».

غلامحسین شافعی افزود:«۹ میلیون از جمعیت کشور برای عرضۀ محصولات خود به پیام‌رسان‌های خارجی وابسته هستند و گزارش‌ها حاکی از این است که فروش برخی از این کسب‌وکارها ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است».

وی با بیان اینکه اقتصاد به نقطۀ بحرانی رسیده است،ادامه داد:«طبق محاسبات گوناگون،درآمد هر ایرانی ۳۰ درصد کاهش یافته است و حدود ۱۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر زندگی می‌کنند. حجم اصطکاک نسبت به سرمایه‌گذاری کاهش یافته و فقر مطلق دو برابر شده است».

 

حرکت در مسیر پر از اشتباه

به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا،وی در جلسۀ هیات نمایندگان اتاق بیان کرد:«هیچ ایرانی دلسوزی نمی‌تواند نسبت به اتفاقات دو ماه اخیر بی‌تفاوت باشد. از این رو امیدواریم به لطف پروردگار آرامش به کشور بازگردد».

رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد:«مسئولان کشور در جلسات مختلف از ما این پرسش را می‌کنند که برای بهبود وضع اقتصادی کشور چه باید کرد؟ پرسش به لحاظ اولویت مشخص است،نخست حل مشکلات اقتصادی کشور نیازمند سرمایه‌گذاری عظیم و دسترسی به فناوری به‌روز است. دوم حضور افراد دارای اهلیت حرفه‌ای در مناصب مهم اقتصادی است. آنچه تاکنون اقتصاد ما را در طول دهه‌های گذشته از حرکت باز داشته است حرکت در مسیر پر از اشتباه بوده است».

وی با بیان این‌که وضعیت فعلی اقتصاد نتیجه سیطرۀ نااطمینانی کسب‌وکارها و عدم انگیزۀ سرمایه‌داران به سرمایه‌گذاری مولد است،افزود:«اگر سرمایه‌گذاری مولد نداشته باشیم اشتغال ایجاد نخواهد شد. اشتغال برای جمعیت جوان کاهشی شده است. شغل برای جمعیت حدود جوان ۳۰ ساله حدود ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است و این وضعیت اشتغال برای زنان نسبت به مردان کمتر شده است که این نرخ بالای بیکاری در کشور برای نیروی جوان و تحصیل‌کرده یک هشدار جدی تلقی می‌شود».

 

خام‌فروشی نتیجۀ تمرکز بر زیرساخت‌ها

شافعی ریشۀ نااطمینانی‌های گسترده در اقتصاد را به تحریم‌های داخلی و خارجی نسبت داد و خاطرنشان کرد:«واقعیت این است که ماهیت سیاست‌های اقتصادی برای فعالین بخش خصوصی روشن نیست. سیاست دولت و مجلس برای قیمت‌گذاری انرژی و خوراک چیست؟ آن‌ها چه منطقی را دنبال می‌کنند؟ همچنین سیاست آن‌ها برای نرخ ارز و سود بانکی و ارائۀ خدمات روشن نیست».

وی وضعیت بورس را نتیجۀ مناسبت‌های اشتباه دانست و افزود:«بدون ترسیم چشم‌انداز روشن یک فعال اقتصادی نمی‌تواند تصمیمات میان‌مدت و بلند مدت بگیرد. در این شرایط تدوین سند صنعت دشوار است. اتاق ایران امیدوار است با دعوت از بخش خصوصی و مشورت از آن‌ها زمینه‌های ترسیم سند صنعت گرفته شود».

رئیس اتاق ایران با بیان اینکه در کشورهای صنعتی از توالی صنعتی تدریجی پیروی می‌کنند،گفت:«این کشورها ضریب‌های نسبی را سکوی پرتاب و خلق ارزش کرده‌اند. توسعۀ اقتصادی پایدار نشات گرفته از سیاست‌های سنجیده است که با مزیت‌های نسبی همسو بوده است. استراژی توسعه بدون توجه به مزیت‌ها و با الگوبرداری کورکورانه از کشورهای پیشرفته میسر نخواهد شد. ما بر توسعۀ زیرساخت‌ها متمرکز شدیم و نتیجۀ آن خام‌فروشی شد».

 

توجه به واقعیت‌های جامعه و آثار تحریم‌ها

وی تاکید کرد:«اگر دولت و مجلس خواهان تحول در عرصۀ اقتصادی هستند در تدوین برنامۀ هفتم باید نااطمینانی‌های ایجاد شده را کاهش بدهد. لذا برنامۀ هفتم به جای ترسیم آمال و آرزوهای بلند پروازانه باید به دنبال تغییر ریل اداره کشور و مشارکت حداکثری باشد».

شافعی گفت:«یکی از مشکلات قبلی برنامه‌های توسعه در گذشته این بود که به واقعیت‌های جامعه و آثار تحریم‌ها توجه نکردیم و بخش خصوصی را برای حل مشکلات وارد گود نکردیم».

وی با بیان اینکه رویکرد برنامه هفتم به توسعه نباید بالا به پایین و ارباب رعیتی داشته باشد،افزود:«تعجیل در تدوین این برنامه،فرصت بازیابی اقتصاد را از بین می‌برد. باید از برنامه‌های پیشین درس بگیریم و از ظرفیت‌های کشور به خصوص استان‌ها و نخبگان بیشتر بهره بگیریم». /پ




محدودسازی اینترنت به کاهش تولید ناخالص ملی منجر شد

منبع:خبر کرمان
?

محدودسازی اینترنت به کاهش تولید ناخالص ملی منجر شد

:اخبار استان کرمان – اقتصادی