لزوم ارتقا فرمانداری جیرفت به فرمانداری ویژه

جیرفت – فت فتو – امام جمعه جیرفت خواستار ارتقا سطح فرمانداری جیرفت به فرمانداری ویژه توسط دولت شد. به گزارش فت فتو، حجت الاسلام میثم تارم شامگاه چهارشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ دادن به بحران کرمان در جیرفت افزود: با توجه به دوری جنوب تا مرکز این استان انتظار می […]

جیرفت – فت فتو – امام جمعه جیرفت خواستار ارتقا سطح فرمانداری جیرفت به فرمانداری ویژه توسط دولت شد.

به گزارش فت فتو، حجت الاسلام میثم تارم شامگاه چهارشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ دادن به بحران کرمان در جیرفت افزود: با توجه به دوری جنوب تا مرکز این استان انتظار می رود، فرمانداری این شهرستان به فرمانداری ویژه ارتقا یابد.

وی ادامه داد: با ارتقا فرمانداری جیرفت به فرمانداری ویژه و با تفویض اختیار استاندار بسیاری از مشکلات مردمان جنوب کرمان برطرف خواهد شد.

امام جمعه جیرفت همچنین تصریح کرد: صادرات هوایی محصولات کشاورزی گره‌گشای مشکلات است. 

وی تصریح کرد: حضور مقامات عالی ملی به نمایندگی از دولت برای بررسی مشکلات جنوب کرمان بیانگر توجه ویژه دولت مردمی به مشکلات است.

حجت الاسلام تارم با بیان اینکا حجم خسارات ناشی از سیلاب در جنوب کرمان بسیار زیاد است، گفت: عمده خسارات ناشی از سیل معطوف به حوزه کشاورزی است زیرا این منطقه قطب کشاورزی کشور است.

وی گفت: تمدید مهلت بازپرداخت وام‌های کشاورزان، استقرار هلال احمر جنوب کرمان از جمله مواردی بود که در صورت تصویب می‌تواند بخش مهمی از مشکلات را سامان دهد.
وی افزود: با توجه به تعریض فرودگاه و مهیا بودن زیرساخت‌های لازم، انجام اقدام مقتضی برای فراهم آمدن امکان صادرات هوایی محصولات کشاورزی جنوب کرمان می‌تواند به عنوان بزرگترین دستاورد این سفر گره گشای بسیاری از مسائل کشاورزان باشد.

خسارت ۴۰۰ میلیارد تومانی سیلاب به زیرساخت دولتی 

رییس سازمان مدیریت برنامه و بودجه کرمان از خسارت ۴۰۰ میلیارد تومانی سیلاب به زیرساخت های دولتی جنوب این استان خبر داد و گفت: ساز و کاری برای پوشش خسارات نداریم لذا در استان امکان پرداخت نیست.

جعفر رودری با بیان اینکه ۲ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان برای پیشگیری از خسارت سیلاب در استان کرمان برآورد شده است، پیش بینی ایجاد آمادگاه جنوب کرمان را  ۹ میلیارد تومان اعلام کرد.

تکمیل سیل بندخرم

مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمان، خواستار تکمیل سیل بند خرم در منطقه جنوب کرمان شد و گفت: با ایجاد این سیل بند از ورود خسارت سیلاب جلوگیری می شود.
علی رشیدی تصریح کرد: ۴۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه در جنوب کرمان وجود دارد که هشت هزار کیلومتر خطرساز  است لذا انجام مطالعات و رفع مشکل این مهم در دستور کار برنامه وزارت نیرو قرار دارد.
علی رشیدی با بیان اینکه مطالعه چهار هزار و ۳۰۰ کیلومتر انجام شده است، گفت: امسال ۹۳۰ کیلومتر رودخانه در دست مطالعه است.
وی اظهار داشت: طی ۲ سال اخیر ۲۸۸ کیلومتر از رودخانه های استان کرمان لایروبی شده که برای تکمیل این طرح نیازمند اعتبار هستیم.

خسارت سیلاب به تاسیسات زیرساختی آب ۲۱۰ روستای کرمان

مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمان از وارد آمدن خسارت سیلاب به تاسیسات زیرساختی آب ۲۱۰ روستای این استان خبر داد و گفت: آب روستاهایی که سیلاب موجب قطع آب آنها شده بود، وصل شد.
طاهری بیشترین میزان خسارت به تاسیسات آب را در شهرستان قلعه گنج، منوجان و رودبارجنوب اعلام کرد.

 نیاز ۱۴۰ میلیارد تومانی برق جنوب کرمان

مدیر عامل برق جنوب استان کرمان گفت: طبق برآورد کارشناسان ۱۴۰ میلیارد تومان برای افزایش تاب آوری تاسیسات برق این منطقه نیاز بوده که در صورت تامین در زمان بحران دچار مشکل نمی شویم.
مهدوی نیا اظهار داشت: ۳۰ هزار شبکه توزیع در جنوب کرمان داریم که برای جلوگیری از سیلاب  ۲۱ هزار پایه برق گاویان بندی شد.

خسارت ۱۷۰ میلیارد تومانی سیلاب به زیرساخت راهداری جنوب کرمان

جمیلی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان از خسارت ۱۷۰ میلیارد تومانی سیلاب به بخش زیرساختی راه های این منطقه خبر داد و گفت: ۱۰۰ میلیارد در بخش اصلی و ۷۰ میلیارد در بخش محورهای روستای گزارش شده است.

۱۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح های آبخیز جنوب کرمان

مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان خواستار ۱۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح های آبخیز و آبخوان داری این منطقه شد.

حمزه احمدی از آبگیری بیش از ۹۰ درصدی سازه های آبخیزداری در هفت شهرستان جنوبی استان طی بارش های اخیر خبر داد.

 وی تعداد سازه های آبخیزداری هفت شهرستان جنوبی استان کرمان را ۹۵۰ عدد برشمرد و گفت: ۱۰۰ درصد سازه های آبخیزداری شهرستان های رودبارجنوب، قلعه گنج، منوجان، فاریاب، کهنوج و عنبرآباد آبگیری شده اند.

وی میانگین بارش باران را در منطقه جنوب کرمان با توجه به خشکسالی های اخیر بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: کارشناسان اداره کل منابع طبیعی میزان آب ذخیره شده حاصل از سیلاب را در سازه‌های آبخیزداری جنوب کرمان به طور میانگین ۷۵ میلیون متر مکعب اعلام کردند.

احمدی ادامه داد: این میزان آبگیری سازه‌های آبخیزداری در جنوب کرمان نقش مهمی در بهبود و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان بیشترین میزان آبگیری سازه های آبخیزداری را در مناطق سیلابی برشمرد و گفت: بر اساس بازدیدها و نظارت‌های صورت گرفته توسط کارشناسان منابع طبیعی در زمان بارش‌ها، خسارتی به سازه های آبخیزداری وارد نشده است.

وی به مزایای ساخت سازه های آبخیزداری اشاره کرد و کنترل سیل، کاهش خسارت سیلاب، تغذیه آبخوان‌ها و قنات ها، افزایش سطح سفره های آب زیرزمینی، کاهش حجم رسوب، جلوگیری از فرسایش خاک و تخریب اراضی کشاورزی را از جمله آثار آن برشمرد.

احمدی بر نقش مهم طرح های آبخیزداری در خشکسالی های اخیر تاکید کرد و گفت: تعداد زیادی از این طرح ها از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی طی سه سال گذشته احداث شده‌ که خوشبختانه به دنبال بارش‌های اخیر به طور کامل آبگیری شدند.




لزوم ارتقا فرمانداری جیرفت به فرمانداری ویژه

منبع: ایرنـا
? لزوم ارتقا فرمانداری جیرفت به فرمانداری ویژه