قیمتگذاری دستوری و سهمیهبندی سوخت چالش جدی اصناف
نایبرئیس دوم اتاق اصناف مرکز استان کرمان گفت: جالشهایی چون سهمیهبندی سوخت، ترانزیت برق، قیمت شناور گاز و ارائه لیست کارکرد بیمه صنوف را به تعطیلی میکشاند. سعید فخاران در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» به چالشهای اصناف در استان کرمان اشاره و تاکید کرد: پاشنه آشیل بخش تولید در […]
اصناف بیبهره از تسهیلات تبصره ۱۸
وی افزود: ماده ۵ قانون رفع موانع تولید و حمایت از تولیدکننده به صراحت اعلام میکند که دارندگان پروانههای کسب در رستههای تولیدی به مثابه دارندگان پروانه بهرهبرداری هستند اما چرا کسانی که پروانه بهرهبرداری دارند خونشان رنگینتر از پروانه کسبیها شده؟؟ بهرهبرداران وامهای تبصره ۱۸ را با تنفس ۶ ماهه و یک ساله با بازپرداخت پنج ساله اخذ میکنند؟ چرا در نظام بانکی کشور، این وام به اصناف تعلق نمیگیرد؟
نایبرئیس دوم اتاق اصناف مرکز استان کرمان با بیان این مطلب که مگر نه اینکه ظرفیت عظیم اشتغالی که رهبر معظم انقلاب طی ۱۳ سال با عناوین اقتصادی نامگذاری کردند به جز در صنوف رقم میخورد؟ آیا غیر از این است، که ۳۷ هزار واحد صنفی در سطح شهر کرمان و ۱۲۳ هزار واحد صنفی در سطح استان کمک بزرگی به اشتغالزایی میکند؟
فخاران تاکید کرد: اگر ما مسیر را هموار کنیم و از یک میلیارد تا ۵۰۰ میلیون به صنوف تسهیلات از نوع یارانهای و تبصره ۱۸ اختصاص دهیم، کمک شایانی به اقتصاد و اشتغال کردهایم؟ که هم گام برداشتن در مسیر منویات رهبری است، هم ایجاد اشتغال توام با بازسازی و نوسازی واحدهاست.
قیمتگذاری دستوری بلای جان اصناف
وی قیمتگذاری دستوری را بلای جان صنوف عنوان کرد و گفت: این قیمتگذاری دستوری باعث شده انگیزه برای تولید از بین برود و فرار سرمایه از حوزه تولید را رقم بزند.
نایبرئیس دوم اتاق اصناف مرکز استان کرمان ادامه داد: فرار سرمایه از ارائه بهتر خدمات، عرضه کیفیت و بالا بردن تعداد عرصه خدمتی در سطح واحدهای صنفی جلوگیری میکند، لذا این چه سیاست چماق و هویجی است که ما بالای سر صنوف با نام نرخ دستوری گرفتهایم؟
فخاران اذعان کرد: متاسفانه هر کسی خواست برای ارائه کیفی یک خدمت به همشهریان و هم استانیها اندکی قیمت را بالا ببرد، شکایت میکنند و سامانه ۱۲۴ جریمه ثبت شکایت را رسمی به تعزیرات میفرستد؟ این چه کاری است؟ نرخگذاری دستوری برای کالاهای اساسی و استراتژیک قابل پذیرش است اما برای سایر صنوف مختلف در مباحث تولید، خدمات و فنی به صرفه نیست.
وی ادامه داد: لازم است از قیمتگذاری دستوری صنوف را آزاد کرد، زیرا دست نامرئی عرضه و تقاضا خودش تنظیمگیری بازار را انجام میدهد ما با دخالتهای بیجا و بیمورد این تنظیمگری را به هم میزنیم.
شناور بودن نرخ گاز دردسر جدید صنوف
نایبرئیس دوم اتاق اصناف مرکز استان کرمان مدعی شد: شناور بودن نرخ گاز به عنوان سوخت دردسر دیگر صنوف است، واحدهای تولیدی آجر، آهک، کاشی، سرامیک، سیمان با این نرخگذاری بیچاره شدهاند؛ فقط نرخ سیمان را نگاه میکنم، از اسفند سال گذشته تا به امروز هر پاکت سیمان ۵۰ هزار تومان تفاوت قیمت داشته، شما اینها را نمیبینید جزء به جزء تولید را، بعد گلوی واحد تولیدی رو میگیرید؟ که نرخ تمام شده چرا بیشتر است؛ درحالی که با مالیات و بیمه او را خفه میکنید؟ از ماست که بر ماست.
وی ادامه داد: شناور بودن نرخ گاز یعنی اینکه من امروز گاز مصرف میکنم و نرخ قبض گاز من پایان دوره میآید، من آجر تولید کرده و فروختم، آهک و کاشی و غیره هم همینطور، کدام منطق میگوید وقتی من عوامل تولید بهای تمام شده را قیمتگذاری میکنم بعد درصد سودم را در چارچوب ضوابط سازمان حمایت در آخر دوره حساب کنند و قبض۴۰۰ میلیونی صادر شود؟؟ ضمن اینکه ۱۶۰ میلیون هم جدا حساب شود که تعدیل قیمتی ماه گذشته بوده است.
فخاران تاکید کرد: جهت اطلاع و استحضار مسئولان میگویم! فروردین سال گذشته قیمت گاز برای هر مترمکعب واحدهای صنعتی ۵۰۰ تومان بود، که خردادماه شد ۶۰۰ تومان، برای شهریورماه همان مترمکعب گاز تبدیل شده به ۸۱۰ تومان برای آبانماه تبدیل شد به یک هزار و ۳۴۵ تومان برای بهمنماه تبدیل شد به یک هزار و ۵۸۵ تومان یعنی سه برابر نرخ گاز از اول سال تا پایان سال!!
نایبرئیس دوم اتاق اصناف مرکز استان کرمان تصریح کرد: آیا ما و مسئولان به فکر تحقق شعار سال هستیم آیا مسیر درستی را در پیش گرفتیم؟؟ یا ریلگذاری این مسیر را جوری انجام میدهیم که این قطار از ریل خارج شود؟ به چه قیمت؟؟ نابودی کسانی که دارند در سختترین شرایط تولید میکنند، تا اشتغال موجود حفظ بشود؟؟
حق ترانزیت برق قوز بالای قوز صنوف
وی با بیان اینکه بعد از گاز این بار حق ترانزیت برق را به صنوف تحمیل کردهاند، تاکید کرد: آقایان قبل از سال ۱۳۹۸ گفتند؛ مصوبه مجلس است که بالای پنج مگاوات برای واحدهای صنعتی باید برقشان را از تالار بورس تالار اول، دوم و سوم خریداری کنند، بعد این مصوبه را آوردند تا سال ۱۴۰۳ از یکم اردیبهشتماه برای واحدهای زیر یک مگاوات واحدهای اسامای اجرایی شود.
فخاران با بیان اینکه با شهادت شهید جمهور این مصوبه معلق ماند؟ گفت: این موضوع به تعویق افتاد تا آبانماه پارسال که به یکباره حق ترانزیت برق برای واحدهای تولیدی، واحدهای صنفی، توزیعی صادر شد که ماحصلش قبضهای ۳۰۰ و ۴۰۰ میلیونی بود به ما بگوئید که این نرخهای نجومی کجا محلی از اعراب برای تولید دارند؟؟
نایبرئیس دوم اتاق اصناف مرکز استان کرمان ادامه داد: طبق قانون هفتم توسعه که خودتان تصویب کردید آوردن آب، برق، گاز و مخابرات (زیرساخت) درب واحد تولیدی بر عهده دستگاههای اجرایی است تا دست تولیدکننده برای تولید باز باشد، اما سئوال اینجاست؟ چرا خود تولیدگر باید دنبال زیرساخت باشد؟ چرا واحد صنعتی عوض اینکه به فکر استراتژی و تدوین تکنیک تولید، بازاریابی توسعه خطوط تولید و افزایش اشتغال باشد، باید در بورس دنبال خرید برق باشد؟
فخاران تاکید کرد: اگر هشت سال دفاع مقدس جنگ نظامی بود، امروز جنگ ما اقتصادی است، میدانید افسران این جنگ چه کسانی هستند و فرماندهانشان کجا هستند و اتاق فرماندهی کجاست؟؟
وی اذعان کرد: باید بگویم همینجا صنوف و تولیدکنندگان فرمانده و افسر این جنگ اقتصادیاند که جراحتهایی همراه با قطع عضو دارند که به چشم نمیآیند و ما امروز نمیبینیم، چکهایی که برگشت میخورد، مشکلاتی که واحد صنفی را به ورطه ورشکستگی و تعطیلی میکشاند؟؟ اما مدال افتخار این جنگ برای خودیهایی است که صنوف را نشانه گرفتهاند.
نایبرئیس دوم اتاق اصناف مرکز استان کرمان مدعی شد: صنف شیرینیپز و اتحادیه قنادان کرمانی به ما اعلام کردند؛ که در سه ماه پایانی سال گذشته واحدهای خرد به واسطه قطعی برق چند یخچالشان سوخته و مواد اولیه شیرینی خراب شده و ۳۰۰ میلیون خسارت دیدند؟ چه کسی این خسارت را جبران میکند؟
وی با بیان اینکه ۳۳ هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از قطعی برق تنها در بخش صنعت کرمان در سال گذشته بوده است، ادامه داد: ما واحد جدید تولید برای افتتاح نیاز نداریم، همین واحدهایی که الان تولید میکنند و فعال هستند را دریابید همانها که خودشان را در عرصه تولید ثابت کردند حمایت کنید، آنهایی که جدید به میدان وارد میشوند، پیشکش؟
سوخت چالش بخش صنف خدماتی کرمان
وی ادامه داد: سال گذشته سوخت واحدهای صنفی مورد بیمهری و کم لطفی بود، سهمیه سوخت برای بهمنماه نصفه توزیع شد، اسفندماه کلاً توزیع نشد، اسیدشوییها، واحدهای تولید آجر و آهک، واحدهایی که دستگاه و ماشینآلات راهسازی و غیره دارند؟ آنها باید سوختشان را از کجا بیاورند؟
نایبرئیس دوم اتاق اصناف مرکز استان کرمان درج نادرست حق بیمهها را دیگر چالش این بخش نامید و خاطرنشان کرد: در واحد تولیدی مگر بر اساس کارکرد نباید ما لیست بیمه رد کنیم، چرا لیست بیمه را اگر بر اساس ۲۰ روز رد کردیم، ۲۵ روز رد کردیم، سازمان بیمهگر خود ۳۱ روزه یا ۳۰ روزه حساب کرده و بعد واحد تولیدی را جریمه میکند؟ بنابراین لازم است این چالشها رفع شوند.
انتهای خبر/ طهماسبی
قیمتگذاری دستوری و سهمیهبندی سوخت چالش جدی اصناف
منبع:آرمـان
? قیمتگذاری دستوری و سهمیهبندی سوخت چالش جدی اصناف
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰