فرصتی برای بازاندیشی سلامت جسم و روان شد | اخبار استان کرمان

۱۸ فروردین روز جهانی بهداشت، یادآور اهمیت مراقبت از جسم و روان در دنیای پرشتاب امروز است؛ این روز فرصتی برای تأمل دوباره بر سبک زندگی، پیش‌گیری از بیماری‌ها و ارتقای آگاهی عمومی است.   به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» هفتم آوریل که مصادف با ۱۸  فروردین‌ماه است، روزی است که جهان را […]

۱۸ فروردین روز جهانی بهداشت، یادآور اهمیت مراقبت از جسم و روان در دنیای پرشتاب امروز است؛ این روز فرصتی برای تأمل دوباره بر سبک زندگی، پیش‌گیری از بیماری‌ها و ارتقای آگاهی عمومی است.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» هفتم آوریل که مصادف با ۱۸  فروردین‌ماه است، روزی است که جهان را به یاد ارزش بی‌بدیل سلامت می‌اندازد.

روز جهانی بهداشت، نه فقط مناسبتی تقویمی، بلکه تلاشی هماهنگ برای ارتقای آگاهی عمومی نسبت به چالش‌های سلامت جهانی است. در زمانی که بحران‌های زیست‌محیطی، بیماری‌های نوظهور و فشارهای روانی زندگی مدرن سلامت جسم و جان انسان‌ها را به چالش می‌کشند، پرداختن به این موضوع بیش از پیش اهمیت دارد.

در گذر زمان، بشر به این حقیقت پی برده است که سلامت، نعمتی طبیعی نیست که همیشه پایدار بماند، بلکه مفهومی پویاست که نیازمند مراقبت، آموزش و سیاست‌گذاری هوشمندانه است.

تاریخچه‌ روز جهانی بهداشت به سال ۱۹۴۸ بازمی‌گردد؛ سالی که سازمان بهداشت جهانی (WHO) رسماً آغاز به کار کرد و ۷ آوریل را به‌عنوان نماد همبستگی جهانی در حوزه سلامت معرفی کرد.

از آن زمان تاکنون، هر سال این روز با تمرکز بر یک موضوع خاص در حوزه بهداشت جهانی گرامی داشته می‌شود؛ از سلامت روان گرفته تا پوشش درمانی فراگیر و از ایمنی غذایی تا مبارزه با بیماری‌های مزمن. این روز فرصتی است برای دولت‌ها، سازمان‌ها، رسانه‌ها و مردم تا درباره‌ی مهم‌ترین دغدغه‌های سلامت عمومی گفت‌وگو کرده و برای بهبود آن راهکار ارائه دهند.

اما اهمیت این روز تنها در بعد بین‌المللی آن خلاصه نمی‌شود. روز جهانی بهداشت می‌تواند برای هر فرد، فرصتی برای تأمل باشد. فرصتی برای مرور عادات غذایی، میزان تحرک، وضعیت روانی و کیفیت خواب؛ عواملی که مستقیم بر کیفیت زندگی اثر می‌گذارند اما در شلوغی روزمره به حاشیه می‌روند.

از سوی دیگر، این روز به ما یادآوری می‌کند که هیچ نظام درمانی بدون نیروی انسانی توانمند، امکان بقا ندارد.

پزشکان، پرستاران، ماماها و تمام کارکنان حوزه بهداشت، ستون فقرات سیستم‌های سلامت هستند. همان‌طور که در جریان همه‌گیری کرونا مشاهده کردیم، فداکاری آن‌ها می‌تواند مرز بین مرگ و زندگی را برای میلیون‌ها انسان تغییر دهد.

در ایران، هم‌زمان با این مناسبت جهانی، نهادهای بهداشتی و درمانی، برنامه‌های آموزشی، غربالگری و اطلاع‌رسانی را در دستور کار قرار می‌دهند تا آگاهی جامعه نسبت به مسائل روز سلامت افزایش یابد.

روز جهانی بهداشت، صرفاً یک یادآوری نمادین نیست، بلکه فرصتی است برای بازنگری در سبک زندگی، تقویت احساس مسئولیت اجتماعی، و مشارکت فعال در ساختن جامعه‌ای سالم‌تر. سلامت، نه یک امتیاز، که یک حق جهانی است؛ حقی که تحقق آن تنها با تلاش جمعی ممکن خواهد شد.

سازمان بهداشت جهانی همه ساله در روز جهانی بهداشت با هدف افزایش توجه و آگاهی عموم مردم و تمرکز اقدامات و فعالیت‌ها یکی از موضوعات مبتلا به جوامع را به عنوان شعار انتخاب می‌کند و به آن می‌پردازد؛ امسال نیز بار دیگر، شعار انتخابی سازمان بهداشت جهانی سعی دارد تا نوری بر یکی از نقاط تاریک نظام سلامت جهانی بتاباند و الهام‌بخش کنش‌های جمعی شود.

شعار روز جهانی بهداشت در سال‌های گذشته

۲۰۱۵: ایمنی مواد غذایی (Food Safety)

۲۰۱۶: دیابت را شکست دهید (Beat Diabetes)
۲۰۱۷: افسردگی: بیایید صحبت کنیم (Depression: let’s talk)
۲۰۱۸: سلامت، برای همه در هر مکان (Universal health coverage: everyone, everywhere)
۲۰۱۹: سلامت، برای همه در هر مکان (Health for all: everyone, everywhere)
۲۰۲۰: حمایت از پرستاران و ماماها (Support Nurses and Midwives)
۲۰۲۱: ساختن جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر (Building a fairer, healthier world)
۲۰۲۲: سیاره ما، سلامت ما (Our planet, our health)
۲۰۲۳: سلامت برای همه (Health For All)
۲۰۲۴: سلامت من، حق من (My health، my right)

منبع: راه دانا
انتهای خبر/ طهماسبی 

 

 

فرصتی برای بازاندیشی سلامت جسم و روان شد

اخبار کرمان
اخبار کرمان و شهرستان ها

منبع:آرمـان
? فرصتی برای بازاندیشی سلامت جسم و روان شد