فاضل میبدی: افکار برخی درباره رفع فیلترینگ قرون وسطایی است | اخبار اصلاحات

پس از مدت‌ها که از فیلترینگ برخی شبکه‌های اجتماعی می‌گذرد، سومین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم برگزار و گامی برای رفع فیلترینگ برداشته شد که طی آن، «واتس‌اپ» (WhatsApp) و گوگل پلی رفع فیلتر شدند. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در این باره در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «گام اول رفع محدودیت از […]


پس از مدت‌ها که از فیلترینگ برخی شبکه‌های اجتماعی می‌گذرد، سومین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم برگزار و گامی برای رفع فیلترینگ برداشته شد که طی آن، «واتس‌اپ» (WhatsApp) و گوگل پلی رفع فیلتر شدند. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در این باره در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «گام اول رفع محدودیت از اینترنت را با همدلی و وفاق برداشتیم.»

به گزارش فرارو، این رفع فیلترینگ موافقان و مخالفانی دارد. موافقانی که معتقدند رفع فیلترینگ اثرات اقتصادی و اجتماعی مثبتی خواهد داشت و مخالفانی که باز شدن فضای شبکه‌های اجتماعی را فرصتی برای اشاعه فساد یا فرصت سازی‌هایی برای دشمنان انقلاب می‌دانند. با توجه به اهمیت این موضوع و در راستای بررسی مفهوم رفع فیلترینگ گام به گام و پیامد‌های آن، فرارو با محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا و عضو شورای بین‌الملل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلام گفت‌و‌گو کرده است:

فاضل میبدی: افکار برخی درباره رفع فیلترینگ قرون وسطایی است

محمدتقی فاضل میبدی به فرارو گفت: «این رفع فیلتر گام به گام خواست و کار رئیس جمهور نیست؛ بلکه به حدی مقاومت و فشار در برابر رفع فیلترینگ از نقاط مختلف نظام زیاد است و مخالفان متعددی نیز در مجلس شورای اسلامی علیه رفع فیلترینگ وجود دارند که آقای پزشکیان برای ادامه ایستادگی خود در برابر این مخالفان از روش فعلی استفاده کرده است. البته انصافا آقای پزشکیان بسیار خوب ایستادگی کرده‌اند. اگرچه انتظار داشتیم تلگرام هم مثل واتس‌اپ رفع فیلتر شود، اما همین گام هم ارزشمند است و امیدواریم هر چه زودتر، این اتفاق رخ دهد؛ چرا که خسارت‌هایی که این نوع اقدامات به کشور وارد می‌کند، بسیار شدید است و این در حالیست که عده‌ای تنگ فکر که منافع خودشان تامین است، تصور می‌کنند با این نوع فشار‌ها می‌توانند کشور را بهتر اداره کنند. این افراد توجهی ندارند که در سایه این نوع اقدامات ضربات بزرگی بر کشور، منافع ملی و اعتماد به ایران در عرصه بین المللی وارد می‌شود. طی سال‌های گذشته، بار‌ها منافع کشور، از همین نوع تنگ نظری‌ها آسیب دید و متضرر شد.»

وی افزود: «این نوع رفتار‌ها از زمان احمدی نژاد شروع شد و تا اکنون نیز ادامه دارد. امیدوارم مسئله FATF و فیلترینگ هر چه سریعتر حل شود؛ چرا که آقای پزشکیان بسیار خوب مقاومت می‌کند و مذاکره‌ای جدی با اروپا و امریکا نیز مورد نیاز است تا رفع تحریم‌ها نیز با موفقیت انجام شود. درواقع ملت ایران به گشایش‌هایی امیدبخش نیاز دارند. از صبح که تمام شبکه‌ها و خبر‌ها را می‌بینیم، رنگ امیدبخشی نمی‌بینیم. از سقوط ارزش پول تا تورم یأس آور است. پس امیدواریم آقای پزشکیان، همانطور که درباره رفع فیلترینگ گامی به پیش برداشت، درباره سایر موارد نیز ایستادگی کند و برای حل این مشکلات بسیار جدی جلو رفته و ایستادگی گند.»

این عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: «فارغ از فشار تندرو‌ها برای متوقف کردن فعالیت‌های مثبت دولت، از جمله رفع فیلترینگ باید دقت کنیم که پشت همه جریان‌های سیاسی تندرو یا تندروانه، مافیایی وجود دارد. درواقع افرادی که بر فیلتر ماندن شبکه‌های اجتماعی اصرار دارند، قصد خیر ندارند، یا نمی‌خواهند فرهنگ اسلامی را حفظ کنند. همه آن‌ها به وضوح می‌دیدند که فیلترشکن به وفور در بازار وجود دارد و هیچکس هم پشت در‌های فیلترینگ نماند. پس پشت اصرار برای فیلترینگ و فروش فیلترشکن‌ها یک مافیای بزرگ وجود دارد. نرخ فیلترشکن‌ها در سال‌های اخیر، مدام افزایش پیدا کرده و این روز‌ها فیلترشکن فروش‌ها به سود‌های بسیار کلانی رسیده‌اند. پس آن‌هایی که به محض انتشار اخبار رفع فیلتر واتس‌اپ فریاد وااسلاما سر می‌دهند، چرا حواسشان به پول‌هایی که از جیب ملت خرج خرید فیلترشکن می‌شود نیست؟ آیا منافعشان در ادامه فیلترینگ است؟»

وی افزود: «پاسخ این سوال بسیار روشن است که آیا ادامه فیلترینگ به نفع کشور است یا باز شدن این فضا؟ مشخص است که برخی هم در فضای مجازی به دنبال محتوای نامناسب می‌گردند، اما هرموضوعی به همین شکل است. بالاخره در هر فضایی، اشخاصی پیدا می‌شوند که به دنبال وجه منفی ماجرا می‌گردند. آیا چون ماشین‌ها به علت برخی رانندگی‌های نامناسب تصادف می‌کنند، کلا نباید خودرو تولید کرد؟ کنترل فضای مجازی یعنی فرهنگ سازی مناسب، یعنی آموزش و بسیاری موضوعات سودمند دیگر. ضمن این که فضای مجازی با اشتغالزایی همراه است. نمی‌توان فقط معایب شبکه‌های اجتماعی را پررنگ کرد. فضای فکری برخی آقایان به قدری تنگ و قدرت اندیشه آنان به حدی ضعیف است که فکر می‌کنند با بستن هر فضایی می‌توانند مشکل را حل کنند. این افکار همان افکاری است که در قرون وسطی از طریق ارباب سازی کلیسا‌ها در تلاش بودند بر سرنوشت مردم حاکم باشند. اکنون نیز عده‌ای درگیر همان توهم هستند و به زور می‌خواهند بر سرنوشت ملت حاکم شوند.»


فاضل میبدی: افکار برخی درباره رفع فیلترینگ قرون وسطایی است

منبع: نذیر کرمان
? فاضل میبدی: افکار برخی درباره رفع فیلترینگ قرون وسطایی است