غفلت کرمانی‌ها از کاکتوسی که ثروت‌آفرین است

بانوی پژوهشگر کرمانی که پنج سال از عمر تحقیقاتی خود را برای پرورش کاکتوس و محصولات جانبی آن صرف کرده است، منتظر حمایت و توجه جدی‌تر مسئولان استان است تا بتواند دستاوردهای تحقیقاتی خود را به مرحله اجرا برساند و به توسعه و پیشرفت منطقه کمک کند.   مرضیه احمدی در گفتگو با خبرنگار گروه […]

بانوی پژوهشگر کرمانی که پنج سال از عمر تحقیقاتی خود را برای پرورش کاکتوس و محصولات جانبی آن صرف کرده است، منتظر حمایت و توجه جدی‌تر مسئولان استان است تا بتواند دستاوردهای تحقیقاتی خود را به مرحله اجرا برساند و به توسعه و پیشرفت منطقه کمک کند.

 

مرضیه احمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «نذیر کرمان» از پرورش کاکتوس و خواص بی‌شمارش در کرمان اشاره کرد و افزود: پنج سال است که در این عرصه فعالیت دارم و بر روی گونه کاکتوس اُپِنتیا فیکوس ایندیکا کارهای تحقیقاتی بسیاری انجام داده‌ام.

وی که کارشناسی ارشد گیاهان دارویی است، علت کشت کاکتوس را بحران آبی پیش‌رو عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه جنگ بعدی در جهان برای آب است، بنابراین باید دنبال محصولاتی باشیم که نیاز آبی کمی دارند.

پژوهشگر تولید مواد خوراکی و دارویی از کاکتوس ایندیکا اذعان کرد: من گونه‌ای را انتخاب کردم و یک سری تحقیقات انجام دادم که تقریباً بیش‌ترین خواص را به ما می‌دهد.

وی افزود: از کاکتوس برای تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، خوراکی برای انسان، دارویی و حتی تولید نان بهره‌وری کرده‌ام و بهترین جایگزین گندم است و آرد آن نیز تولید شده که تمام آزمایش‌های آن صورت گرفته و مورد تائید است.

احمدی به محصولات آرایشی تهیه شده از این کاکتوس اشاره کرد و گفت: با یک شرکت در تهران قرار داد بسته‌ایم که صابون خود را از کاکتوس تولید می‌کند و حتی از بذر این گیاه ما  برای تهیه روغن‌های گیاهی استفاده کردیم که امروز یکی از گران‌ترین روغن‌های گیاهی است.

این پژوهشگر به خواص دیگر فیکوس ایندیکا اشاره کرد و گفت: گل این کاکتوس برای سرطان پروستات، میوه‌اش برای انواع بیماری‌ها، برگش برای دیابت مفید است و عملا با پرورش این نوع از گیاه یک مجموعه داروخانه‌ای عظیم را در اختیار دارید که در خیلی از صنایع می‌تواند کاربرد داشته باشد.

وی به انواع نوشیدنی‌هایی که می‌توان از کاکتوس تولید داشت، اشاره و عنوان کرد: دمنوش‌های زیادی می‌توان تولید کرد و تنوع در مربا و حتی به عنوان طعم‌ و رنگ‌دهنده در می‌تواند کاربرد داشته باشد، در انواع بستنی‌ها و ژله‌ها می‌شود از آن استفاده کرد که هم سالم بوده و تقریباً ارگانیک است.

احمدی مدعی شد: در حال حاضر بیش‌ترین استفاده از این نوع کاکتوس به صورت خوراکی است زیرا گونه فیکوس آمریکایی که هم برگش و هم میوه‌اش خوراکی است، تا دمای منفی ۵ درجه را تحمل می‌کند.

پژوهشگر در عرصه کاکتوس به گونه اُپن یا انگلمانی اشاره کرد و گفت: این نوع تا منفی ۲۰ درجه سرما را تحمل می‌کند و تقریباً برگی گرد با خارهای بیش‌تری دارد و در ایران میوه‌اش مورد استفاده است.

وی گونه کمپرسور را مورد علاقه ایرانی‌ها نامید و گفت: الان کشت انبوه دارد و نزدیک به ۵۰۰ هکتار را به خود اختصاص داده است و در شهرهای مختلف ایران به هدف تولید میوه کشت شده و کارخانه‌های فرآوری‌اش هم در استان‌های مختلف ایجاد شده است.

احمدی ادامه داد: گونه فیکوسیکا ضمن میوه‌دهی، برگ آن نیز قابل خوردن هست به گونه‌ای که در گام اول ما بعد از جداسازی برگ آن را با چاقو خارزدایی کرده و بعد از شستن و خرد شدن آن را می‌پزیم و در انواع غذاها به عنوان سبزی استفاده می‌شود.

پژوهشگر عرصه پرورش کاکتوس ادامه داد: حتی به عنوان میوه خشک هم می‌توان از میوه کاکتوس استفاده کرد و بهترین خوراکی محسوب می‌شود و مزه‌ای ببین برگه زردآلو یا هلو  و با طعم سنجد دارد که می‌توان به عنوان یک میوه زیبا و خیلی لوکس به بازار عرضه‌ کرد.

وی در پایان عدم همراهی در توسعه این گیاه را ناامیدکننده خواند و خاطرنشان کرد: در حالی که کرمان محیطی کویری دارد و مستعد تولید و پرورش کاکتوس ایندیکاست اما چندان همتی در مسئولان استانی برای توسعه این عرصه دیده نمی‌شود.

انتهای خبر/ طهماسبی

غفلت کرمانی‌ها از کاکتوسی که ثروت‌آفرین است

منبع:آرمـان
? غفلت کرمانی‌ها از کاکتوسی که ثروت‌آفرین است