«طلاق عاطفی» نخستین مرحله از گسستگی خانواده/ تأثیر منفی فضای مجازی بر خانواده‌ها چگونه است؟

سمیه صفایی بازار‌جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های فت فتو در بندرانزلی با موضوع تأثیر فضای مجازی بر خانواده‌ها، یکی از مهم‌ترین اهداف تشکیل خانواده را رسیدن به آرامش و ایجاد ثبات و مودّت بین زن و شوهر و در نهایت اعضای خانواده دانست و گفت: متأسفانه در این میان، طلاق عاملی برای از […]

سمیه صفایی بازار‌جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های فت فتو در بندرانزلی با موضوع تأثیر فضای مجازی بر خانواده‌ها، یکی از مهم‌ترین اهداف تشکیل خانواده را رسیدن به آرامش و ایجاد ثبات و مودّت بین زن و شوهر و در نهایت اعضای خانواده دانست و گفت: متأسفانه در این میان، طلاق عاملی برای از هم گسستن این مودّت است. بنیادی‌ترین عنصر جامعه یعنی خانواده با طلاق از هم می‌پاشد و خانواده متزلزل با درد‌ها و مشکلات فراوان به خصوص در بخش تربیت فرزندان مواجه خواهد شد.

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی با تأکید بر اینکه نخستین مرحله از گسستگی خانواده، طلاق عاطفی است، تبیین کرد: در این حالت زن و شوهر زیر یک سقف زندگی می‌کنند و مشترکات فراوانی دارند؛ اما رابطه عاطفی بسیار کمرنگ یا کاملاً قطع شده است.

این استاد دانشگاه مطرح کرد: از سوی دیگر امروزه فضای مجازی وارد تمام خانه‌ها شده و اعضای خانواده از کوچک تا بزرگ بدون داشتن آگاهی و بدون هیچ‌گونه برنامه‌ریزی، ساعات طولانی را در این فضا سپری می‌کنند، اغراق نیست اگر بگوییم در اکثر خانه‌ها، زن و شوهر به‌گونه‌ای غیر‌منطقی و نا‌صحیح و بی‌آنکه متوجه باشند، ساعت‌ها از تلفن همراه خود استفاده می‌کنند.

صفایی بازارجمعه توضیح داد: با این کار، نه تنها توجه اعضای خانواده به محیط پیرامون و یکدیگر کم می‌شود؛ بلکه برنامه‌ها و تصاویر زندگی‌های موجود در فضای مجازی با به تصویر کشیدن بخش‌های غیر‌واقعی آن و سبک زندگیِ به اصطلاح لاکچری افراد در اینستاگرام و واتس‌آپ و … موجب می‌شود تا مفهوم اعتماد و تعهد به شک و بی‌تعهدی و خیانت بدل شود.

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی عنوان کرد: گذراندن زمان زیاد بدون برنامه به کاهش ارتباطات چشمی و کلامی میان زن و شوهر و دوری آنان از یکدیگر دامن می‌زند، به‌گونه‌ای که برخی از زوجین فقط در یک مکان فیزیکی مشترک به سر می‌برند و در نتیجه کاهش ارتباط و تعامل میان آنان، اهداف مشترک را خدشه‌دار کرده و به تدریج طلاق عاطفی رخ می‌دهد.

وی بیان کرد: از این رو به هر اندازه که استفاده از فضای مجازی کمتر و در حد متعادل‌تری باشد، آسیب آن به رابطه زن و شوهر و دیگر اعضا کاهش می‌یابد، به همین دلیل است که براساس آمار، در پرونده‌های با موضوع جدایی در دادگاه‌ها اکثر زوجین از اعتیاد دیگری به فضای مجازی شکایت دارند.

صفایی بازار‌جمعه تشریح کرد: دولت باید همانگونه که شرایط ورود این ابزار را مهیا کرده، فرهنگ استفاده از آن را نیز در قالب برنامه‌های آموزشی در رسانه‌های جمعی از جمله خود فضای مجازی و… اشاعه دهد.

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ضرورت دارد افراد با بالابردن سطح آگاهی در این زمینه از جمله مطالعه نتایج استفاده نا‌صحیح و غیر‌مفید از فضای مجازی و شرکت در وبینار‌ها و سمینار‌های مختلف در حوزه یادگیری طرز استفاده بجا و مثبت از این فضا در راستای حفظ و تداوم رابطه عاطفی میان اعضای خانواده گام برداشته و با مدیریت رفتار خود موجب استحکام و تداوم بنیان خانواده شوند.

گفت‌وگو از حمیدرضا ساسانیان

انتهای پیام/۴۰۷۸/




«طلاق عاطفی» نخستین مرحله از گسستگی خانواده/ تأثیر منفی فضای مجازی بر خانواده‌ها چگونه است؟

منبع:آنـــا
? «طلاق عاطفی» نخستین مرحله از گسستگی خانواده/ تأثیر منفی فضای مجازی بر خانواده‌ها چگونه است؟