ضرورت ایجاد پژوهشکده خرما در فهرج/مشکلات مردم باید تا ریشه حل شوند

محمدمهدی فداکار گفت:برای رفع مشکل خشکیدگی خرما در فهرج ضرورت دارد یک مرکز تحقیقات خرما یا پژوهشکده خرما با استفاده از ظرفیت مطالعاتی و با استفاده از پروژه های مختلف به منظور رفع مشکل خشکیدگی در این شهرستان ایجاد شود. به گزارش فت فتو؛ محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در جلسه شورای اداری فهرج با اشاره به […]

محمدمهدی فداکار گفت:برای رفع مشکل خشکیدگی خرما در فهرج ضرورت دارد یک مرکز تحقیقات خرما یا پژوهشکده خرما با استفاده از ظرفیت مطالعاتی و با استفاده از پروژه های مختلف به منظور رفع مشکل خشکیدگی در این شهرستان ایجاد شود.

به گزارش فت فتو؛ محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در جلسه شورای اداری فهرج با اشاره به نیمه کاره ماندن سایت اداری این شهرستان گفت: فهرج به سایت اداری نیاز دارد چرا که دسترسی مردم راحت تر و کارشان زودتر انجام میشود.

وی افزود: در حوزه اعتبارات کمک خواهیم کرد بخشی از مشکلات این پروژه به صورت کوتاه مدت حل شود.

فداکار اضافه کرد: در شهرک صنعتی فهرج زیرساخت خوبی فراهم شده و بخشی از آن را خود مسئولین کمک کنند، ما هم نیز کمک خواهیم کرد تا احیا شود‌.

استاندار کرمان اضافه کرد: در زمینه فیش های برق در حوزه کشاورزی قیمت تغییر نکرده است و از چند روز دیگر دوستان یک الزام گذاشته اند که اگر مراعات شود معافیت هایی را در پی خواهد داشت.

وی پیرامون منطقه شاهرخ آباد بیان کرد: آب منطقه ای یک تیم بفرستد تا با ارزیابی دقیق و منطقی تصمیمات متناسب با آن اتخاذ شود.

فداکار با تأکید بر اینکه مشکلات مردم را باید تا ریشه حل کرد گفت: در بحث ریزگردها در حد توان کمک خواهیم کرد.

استاندار کرمان ادامه داد: در بحث اراضی شهر نیز جلسه خواهیم گذاشت تا پیگیری و مرتفع شود.

وی افزود: مشکل بانک ها را پیگیری می کنیم تا مخصوصا بانک کشاورزی حتما در بخش نگین کویر مستقر شود.

فداکار اضافه کرد: برای مشکل خشکیدگی خرما ضرورت دارد یک مرکز تحقیقات خرما یا پژوهشکده خرما با استفاده از ظرفیت مطالعاتی و با استفاده از پروژه های مختلف به منظور رفع مشکل خشکیدگی ایجاد شود.

استاندار کرمان همچنین گفت: بحث بومی گزینی زیاد کار سختی نیست و نماینده محترم پیگیری کنند تا حل بشود.

وی با اشاره به مشکلات مخابرات در جنوب و شرق استان بیان کرد: آقای دکتر زارع پور وزیر ارتباطات قول دادند این مشکل را حل میکنند و ما نیز حتما پیگیری میکنیم. امیدواریم هر‌چه سریعتر مشکلات این بخش مرتفع شوند.

فداکار همچنین با اشاره به مشکلات شهرداری و ۱۰ ماه بیمه عقب مانده پرسنل بیان کرد: خواهشم این است این مورد را هر طور که میتوانید پیگیری کنید بنده نیز برای رفع آن از تمام توانم استفاده خواهم کرد.

حل مشکلات نیازمند کار و تلاش و دلسوزی است
همچنین حجت الاسلام والمسلمین موسی غضنفرآبادی نماینده مردم ولایتمدار شرق استان در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای اداری شهرستان فهرج گفت: سفری که جناب آقای استاندار به شرق استان داشتند سفری با حوصله است که ما قبلا استانداری نداشتیم به این شکل به شرق استان سفر داشته باشد.

وی افزود: این از خصلت های یک دولت مردمی و خصوصیات افرادی است که اهل کارند.

غضنفرآبادی با بیان اینکه ما استاندار داشتیم حداکثر ۲ ساعت از اول بم تا آخر ریگان می آمد و برمیگشت اضافه کرد: همه ما و شما دنبال این هستیم مشکلات کشور حل بشود و این نیاز به کار و تلاش و دلسوزی دارد.

نماینده مردم شرق استان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه مشکلات تقریبا در شرق استان مشترک است افزود: در بحث فیش های برق نگرانی وجود دارد که باید رفع شود.

وی‌ راه آهن مسیر چابهار – ایرانشهر – ریگان – فهرج را یکی از موضوعات مهمی که میتواند تحول ایجاد کند عنوان کرد و گفت: ما توقع نداریم همه مشکلات حل بشود ما مشکلات را عرض کردیم که شما تدبیر و بررسی کنید.

غضنفرآبادی همچنین پیرامون منطقه شاهرخ آباد اظهار کرد: موضوع شاهرخ آباد نیاز به مطالعات دارد؛ اگر آنجا مجوز حفر چاه بدهند بخش عمده ای از مشکل اشتغال جوانان حل خواهد شد.

در برخی مناطق فهرج خط فقر معنا ندارد/اینجا سرزمین بادهاست..
حجت الاسلام والمسلمین رضا آقاملایی امام جمعه فهرج نیز در این جلسه گفت: امروز موفقیت مسئولین موفقیت جمهوری اسلامی ایران است.

وی با بیان اینکه فهرج از محروم ترین نقاط کشور است افزود: در برخی مناطق ما خط فقر معنا ندارد چرا که عمق خط فقر در این مناطق زیاد است.

آقاملایی در ادامه خواستار توجه به بحث اشتغال جوانان شد و اضافه کرد: اینجا سرزمین بادهاست و باید برای معضل ریزگردها فکری اساسی شود.

امام جمعه فهرج همچنین به نیمه تمام ماندن مجتمع فرهنگی ارشاد و سایت اداری اشاره کرد و گفت: مجتمع فرهنگی ارشاد و سایت اداری مدت هاست رها شده و ادامه احداث آن نیازمند اعتبارات استانی و کشوری دارد.

وی ابراز امیدواری کرد با حضور استاندار در شهرستان فهرج مشکلات بررسی و به حداقل برسند.

 فهرج حداقل اِلِمان هایِ شهری را ندارد/بیش از ۷۰ درصد آسفالت معابر انجام نشده/بیمارستان فهرج تا نقطه ایده آل فاصله‌ دارد
در ادامه حسین سعیدنیا فرماندار فهرج نیز گفت: بیکاری معضل بزرگی در شهرستان فهرج است و ما سعی میکنیم علاوه بر ۱۰۸۲ تعهد اشتغالی که به استان داریم، ۱۵۰۰ فرصت شغلی دیگر را توسط دو کمیته امداد بخش نگین کویر و مرکزی پیش ببریم.

وی افزود: بخش خصوصی طی سنوات قبل نشان داده رغبتی برای ورود به بازار اقتصادی فهرج را ندارد و میطلبد جنابعالی در مرکز استان از کارخانجات بزرگ بخواهید شرکت های اقماری خود را در این شهرستان ایجاد کنند تا یک کارخانه بزرگ شکل بگیرد و جوانان مستعد و تحصیلکرده ما مشغول بکار بشوند.

سعیدنیا همچنین خواستار حضور سرمایه گذاران در شهرک صنعتی شد و اضافه کرد: در بحث محرومیت میطلبد بنیاد مستضعفان و بنیاد برکت به شهرستان محروم فهرج ورود و اشتغالاتی را برای جوانان ایجاد کنند.

فرماندار فهرج همچنین از منطقه شاهرخ آباد بعنوان بهترین منطقه از نظر آب برای احیای گردشگری و کشاورزی نام برد و بیان کرد: این منطقه طی سنوات قبل به ورطه فراموشی سپرده شده که با حفر ۴ متر به آب میرسیم و در آینده میتواند باعث اشتغال شود.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان ما در بحث استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی بیش از ۳۵۰ روز در سال آفتاب وجود دارد که راه اندازی نیروگاه های بادی در شهرستان میتواند فهرج را از این محرومیت خارج کند.

سعیدنیا همچنین به مشکلات متاثر از طوفان ها و خسارت وارده به تاسیسات و کشاورزی اشاره و اظهار کرد: در این زمینه میطلبد اقدامات خوب و مهمی در سطح کشور انجام بگیرد چرا که با این اعتبارات اندک در کوتاه مدت نمیشود کار خاصی صورت بگیرد.

فرماندار فهرج اضافه کرد: در بحث راه ها ما بیش از ۳۰۰ کیلومتر راه ارتباطی داریم که آسفالت مناسبی ندارد.

وی گفت: ۱۷ کیلومتر از جاده مواصلاتی نرماشیر به ریگان در حوزه ی استحفاظی فهرج است که میطلبد در راستای دوبانده کردن این محور اقدام شود.

سعیدنیا بیان کرد: در بحث راه آهن اگر راه آهن چابهار – ایرانشهر – ریگان – فهرج مطالعه آن آغاز شود و کارهای اولیه آن صورت بگیرد برای ارسال کالا از دریاهای آزاد و اینکه این کالاها به مرکز کشور منتقل شوند بسیار کمک خواهد کرد.

فرماندار فهرج گفت: راه فهرج به نهبندان اگر در آینده مطالعه و عملیاتی شود ۲۰۰ کیلومتر از فاصله فهرج به سمت مشهد مقدس کاسته خواهد شد.

وی با قدردانی از سپاه فهرج بواسطه آبرسانی  به بیش از ۲۷ روستا اظهار کرد: ما تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم البته قراردادی با قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه ثارالله منعقد شده تا گوشه ای از تنش آبی شهرستان کم بشود.

سعیدنیا در ادامه به مشکلات شهر فهرج اشاره کرد و گفت: ۲۹ سال از تبدیل فهرج به شهر میگذرد اما امروزه حداقل های المان شهری را ندارد.

فرماندار فهرج اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد آسفالت معابر انجام نشده و در کنار ثبت جمعیت شهری ۶۸۰۰ نفری بر طبق سرشماری سال ۹۵ اعتبار توازن هم از این شهر به جهت احداث کارخانه آسفالت حذف و هیچ وقت تاکنون این کارخانه به بهره برداری قطعی نرسیده و میطلبد در این زمینه مساعدت لازم انجام شود.

وی با تأکید بر اینکه نیاز است اعتبار به این شهر تزریق شود ادامه داد: بیش از ۲/۵ سال حق بیمه کارگران پرداخت نشده، چندین ماه کارگران حقوق طلبکارند و با مشکلاتی که وجود دارد کار عمرانی قابل توجهی نمیشود انجام داد.

سعیدنیا اضافه کرد: همچنین دهنو اسماعیل آباد سال قبل تبدیل به شهر شد و اصلا هیچ زیرساخت شهری ندارد.

فرماندار فهرج در ادامه به کمبود بانک در مرکز  شهرستان اشاره کرد و گفت: ۳ بانک بیشتر در مرکز شهرستان نداریم و با توجه به ارائه تسهیلات مسکن که عمده آن را بانک مسکن میدهد مردم باید فاصله ۳۰ کیلومتری تا نرماشیر و ۶۰ کیلومتری تا بم را طی کنند.

وی بیان کرد: بخش نگین کویر ۱۳ سال از بخش شدن آن میگذرد اما ادارات در این بخش مستقر نشدند و مطالبه مردم راه اندازی باجه بانک کشاورزی است که چندین سال پیگیر هستند اما به نتیجه ای نرسیده اند.

سعیدنیا همچنین به افت ولتاژ برق در فصل گرما اشاره کرد و گفت: در بحث برق افت ولتاز را داریم لذا میطلبد پست فوق توزیع سیار که چندین سال به این شهرستان اختصاص یافته تبدیل به پست ثابت بشود.

فرماندار فهرج اضافه کرد: علیرغم افتتاح بیمارستان فهرج اما هنوز با آرمان ها و ایده آل ها فاصله دارد و میطلبد بخش های مختلف آن نظیر سی تی اسکن، سی سی یو و بخش تالاسمی و حضور مستمر پزشکان متخصص محقق بشود

وی افزود: در بحث ورزش سرانه ورزشی فهرج ۲۳ صدم درصد است در حالیکه شهرستان های شمالی بیش از ۲ متر سرانه ی ورزشی دارند.

سعیدنیا اضافه کرد: از ۱۸۷ روستای ما تنها ۲ زمین چمن ۲۰ در ۴۰ و یک سالن ورزشی در مرکز شهر و یک سالن ورزشی در بخش نگین کویر داریم.

فرماندار فهرج گفت: سالن ورزشی دهنو اسماعیل آباد بیش از ۱۱ سال کلنگ زنی شده و هم اکنون در مرحله ی اسکلت مانده و با توجه به آسیب های اجتماعی که شهرستان را تهدید می کند و عشق و علاقه ای که بین جوانان شهرستان است خواهشی که داریم در بحث فضای ورزشی فهرج ویژه دیده شود.

وی ادامه داد: در بحث کشاورزی، خشکیدگی خرما هر ساله ضررهای زیادی به کشاورزان میرساند لذا میطلبد صندوق بیمه محصولات کشاورزی تقویت بشود تا درصد بیشتر کشاورزان ما حمایت شوند.

سعیدنیا خواستار ایجاد مرکز تحقیقات کشاورزی شد و اظهار کرد: در این شهرستان چندین سال خشکیدگی خرما را ما داریم که برای علت یابی آت ایجاد مرکز تحقیقات کشاورزی مهم و ضروری است.

فرماندار فهرج اضافه کرد: در بحث طرح های نیمه تمام سایت اداری ۱۱ سال جانمایی شده و ۱۳ اداره ما در واحدهای استیجاری هستند و چندین اداره هم هنوز راه اندازی نشدند که میطلبد در بحث سایت اداری اقدامی صورت بگیرد تا زودتر به بهره برداری برسد.

وی خاطرنشان کرد: مجتمع فرهنگی هنری نیز ۱۱ سال قبل کلنگ زنی آن آغاز شده و با توجه به موقعیت استراتژیک شهرستان میطلبد این مجتمع هر چه سریعتر به بهره برداری برسد تا ثمراتش متوجه مردم فهیم شهرستان شود.

سعیدنیا همچنین گفت: در بحث آموزش و پرورش ما ۲۹ مدرسه تخریبی داریم که میطلبد از کمک خیرین در بحث نوسازی مدارس استفاده شود.

فرماندار فهرج اضافه کرد: اصلاح پذیرش دانشجو معلم از استانی به بومی اگر محقق بشود کمبود نیروی انسانی بومی در آموزش و پرورش نداریم لذا تقاضا میشود سازمان سنجش ظرفیت پذیرش شهرستان را نسبت به استان بالاتر ببیند.

وی در ادامه پیرامون مشکلات اینترنت گفت: بعضی روستاهای ما اینترنت مطلوبی ندارند و میطلبد در این زمینه اقدام عاجلی صورت بگیرد.

سعیدنیا در پایان تأکید کرد: قطعا و مطمئنا برکات حضور استاندار محترم در آینده نزدیک متوجه مردم فهیم شهرستان خواهد شد.

انتهای پیام/عباسزاده




ضرورت ایجاد پژوهشکده خرما در فهرج/مشکلات مردم باید تا ریشه حل شوند

منبع:آرمـان
? ضرورت ایجاد پژوهشکده خرما در فهرج/مشکلات مردم باید تا ریشه حل شوند