ضرر ۵۰ هزار میلیارد تومانی صنایع استان | اخبار اقتصادی کرمان

نذیر کرمان – گروه اقتصاد: مدیرکل صنعت،معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به سهم پایین استان از درآمد مالیاتی،حقوق دولتی و عوارض گمرکی،گفت که ۷۵ درصد مالیات استان توسط صنایع بزرگ پرداخت می‌شود اما آن‌چه به استان برمی‌گردد بسیار ناچیز است. مهدی حسینی‌نژاد با اشاره به تعیین مالیات بالا برای استان کرمان طی ۴ […]

نذیر کرمان – گروه اقتصاد: مدیرکل صنعت،معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به سهم پایین استان از درآمد مالیاتی،حقوق دولتی و عوارض گمرکی،گفت که ۷۵ درصد مالیات استان توسط صنایع بزرگ پرداخت می‌شود اما آن‌چه به استان برمی‌گردد بسیار ناچیز است.

مهدی حسینی‌نژاد با اشاره به تعیین مالیات بالا برای استان کرمان طی ۴ سال گذشته،گفت که چون کرمان هر سال بیشتر از مالیات تعیین‌شده در بودجه،مالیات وصول کرده،در سال‌های بعد این رقم افزایش یافته است.

او تاکید کرد که یا همۀ استان‌های کشور باید مشابه کرمان حرکت کنند یا کرمان باید مشابه استان‌های دیگر بشود.

به گزارش خبرنگار نذیر کرمان،مدیرکل صمت کرمان ششم دی‌ماه در شورای معادن استان با اشاره به نقش کرمان در درآمدهای مالیاتی،وصول حقوق دولتی و عوارض گمرکی بیان کرد:«سال گذشته درآمد کرمان از سه معدن بزرگ استان که مالیات،حقوق دولتی،عوارض گمرکی و حق انتفاع پرداخت می‌کنند بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بوده و این درآمد از استان خارج شده است».

حسینی‌نژاد تاکید کرد:«اگر برای این‌ موضوعات برنامه‌ریزی نکنیم فرصت بسیار بزرگی را از دست می‌دهیم».

وی با بیان این‌که سال‌ها در مورد برگشت این درآمدها به استان صحبت می‌شود اما اتفاقی که در عمل افتاده متفاوت است،توضیح داد:«در سال ۱۳۹۹ کرمان تقریبا ۲۰۰۰ میلیارد تومان وصولی حقوق دولتی داشته و باید ۳۱۴ میلیارد تومان به استان برمی‌گشت اما ۷ میلیارد تومان بیشتر به استان داده نشد».

 

افزایش مالیات کرمان طی ۴ سال گذشته

مدیرکل صمت استان کرمان ادامه داد:«در سال ۱۴۰۰ کرمان حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان وصول مالیات داشت و به لحاظ قانونی باید ۱۵۹۰ میلیارد تومان به کرمان برگشت داده می‌شد اما ۸ میلیارد تومان بیشتر برگشت داده نشد».

وی خاطرنشان کرد:«در سال گذشته نیز استان ۱۸۸۰۰ میلیارد تومان وصولی داشته که باید ۲۸۰۰ میلیارد تومان برمی‌گشت اما ۳۵۰ میلیارد تومان برگشت نشد».

حسینی‌نژاد با اشاره به مقایسۀ درآمد مالیاتی استان کرمان با استان‌های آذربایجان شرقی و خراسان رضوی از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ یادآور شد:«درآمد مالیاتی کرمان در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹،شش‌هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که در پایان آن سال بیش از ۷۰۰۰ میلیارد تومان محقق شد و به همین دلیل در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای کرمان وصول ۹۶۰۰ میلیارد تومان مالیات را پیش‌بینی کردند».

وی افزود:«در همان حال مالیات استان آذربایجان شرقی در سال ۱۳۹۹،چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بود و چون ۷۵ درصد بیشتر محقق نشد در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مالیات این استان را ۶۱۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی کردند».

مدیرکل صمت استان کرمان ادامه داد:«همچنین سال ۱۳۹۹ برای استان خراسان رضوی ۵۳۰۰ میلیارد تومان مالیات پیش‌بینی شده بود اما چون حدود ۷۰ درصد آن بیشتر محقق نشد برای سال ۱۴۰۰،تنها هشت‌هزار میلیارد تومان مالیات تعیین شد».

وی خاطرنشان کرد:«پایان سال ۱۴۰۰ چون کرمان به جای ۹۶۰۰ میلیارد تومان،۱۱ هزار میلیارد تومان مالیات وصول کرد،برای سال ۱۴۰۲،بیست‌ودو هزار میلیارد تومان مالیات برای استان تعیین کردند و چون در سال ۱۴۰۱ متاسفانه یا خوشبختانه کرمان به‌جای ۲۲ هزار میلیارد تومان،۲۴۰۰۰ میلیارد تومان وصول مالیات داشت،مالیات سال گذشتۀ کرمان ۳۲ هزار میلیارد تومان تعیین شد».

حسینی‌نژاد گفت:«اختلاف مالیات تعیین‌شدۀ کرمان و خراسان رضوی در سال ۱۳۹۹،۷۰۰ میلیارد تومان بود اما ۴ سال گذشته به ۱۸هزار میلیارد تومان رسیده است».

وی تاکید کرد:«یا همۀ استان‌ها باید مشابه کرمان حرکت کنند یا کرمان باید مشابه استان‌های دیگر بشود».

 

ضرر ۵۰ هزار میلیارد تومانی صنایع کرمان از ناترازی انرژی

مدیرکل صمت استان کرمان با بیان این‌که ۷۵ درصد این مالیات را صنایع و معادن استان پرداخت می‌کنند،اظهار کرد:«در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مالیات کرمان ۶۵ هزار میلیارد تومان تعیین شده است و صنایع و معادن استان که این میزان مالیات را پرداخت می‌کنند باید ۲۰ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی و حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان عوارض گمرکی را نیز پرداخت ‌کنند ضمن این‌که این صنایع در برق،آب و گاز هم سرمایه‌گذاری می‌کنند اما در عین حال با مشکلات زیادی درگیر هستند».

وی افزود:«ما می‌خواهیم در کنار بُعد ملی که آن را پیگیری می‌کنیم از این ظرفیت برای استان استفاده کنیم».

حسینی‌نژاد با اشاره به سرمایه‌گذاری صنایع کرمان در حوزۀ نیروگاههای خورشیدی و جایگاه اول آن‌ها در کشور بعد از تهران،اضافه کرد:«شرکت‌ها و صنایع بزرگ ما در این حوزه سرمایه‌گذاری کردند و باز هم به دنبال این هستند که سرمایه‌گذاری کنند و ما تولید حدود ۲۰۰۰ مگاوات برق را برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم».

وی خطاب به استاندار کرمان ادامه داد:«اگر شما و همۀ اعضای شورا و همچنین دستگاه‌های نظارتی کمک کنند و مطالب را جمع‌بندی کنیم و به شورای نظارتی استان بفرستیم،به‌راحتی می‌توانیم از این ظرفیت نهایت استفاده را در بُعد استانی ببریم ».

وی خاطرنشان کرد:«واحدهای صنعتی و معدنی استان سال گذشته به دلیل تعطیلی و قطع گاز و برق،حدود ۵۰ همت و در سال‌جاری نیز تا الان حدود ۵۰ همت آسیب دیده‌اند».

مدیرکل صمت استان کرمان گفت:«الان برق با نرخ حدود ۶۲۰۰ تومان صادر می‌شود اما واحدهای ما به دلیل مشکلات برق را در بورس با نرخ ۷۳۰۰ یا ۷۴۰۰ تومان خرید می‌کنند که می‌توانیم در این زمینه یک بورس داخلی را تعریف کنیم».

وی یادآور شد:«می‌توانیم تحقق ۲۰۰۰ مگاوات برق توسط نیروگاه‌ها خورشیدی را از طریق شورای معادن و شورای برنامه‌ریزی جلو ببریم و با توجه به اینکه ما وصول حقوق دولتی را انجام می‌دهیم راحت می‌توانیم تا حدود ۱۲۰۰۰ میلیارد تومان معافیت حقوق دولتی را بدهیم که البته سرمایه‌گذاری آن حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان است و این مدل را پیشنهاد دادیم که حدود ۴۸۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام دهیم».

حسینی‌نژاد توضیح داد:«برای اینکه واحدها را ترغیب کنیم و شورای نظارتی هم به ما کمک کند،می‌توانیم به صنایع که این معافیت ۱۲۰۰۰ میلیارد تومانی را می‌دهیم ۶۰۰۰ میلیارد تومان هم از آن‌ها در قالب مسئولیت‌های اجتماعی بگیریم و تسهیلاتی را با یارانه به واحدها بدهیم».

وی گفت:«بانک گردشگری نیز موافقت کرده به عنوان تامین سرمایه مالی به این موضوع ورود کند بنابراین هم تامین منابع مالی و هم بازار مصرف را را می‌توانیم به راحتی داشته باشیم». /پ




ضرر ۵۰ هزار میلیارد تومانی صنایع استان

منبع:خبر کرمان
?ضرر ۵۰ هزار میلیارد تومانی صنایع استان :اخبار استان کرمان – اقتصادی